KAWASAKI ZephyR

Page 3 of 15 Previous  1, 2, 3, 4 ... 9 ... 15  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by paklang on Tue May 25, 2010 6:24 pm

Nak tanya kedai d Sentul yang mana satu ok. nak beli absober belakang. rekemen paklang kedai yang terbaik dari segi harga dan layanan. original tak mampu .

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by randygpz old sbk on Thu May 27, 2010 6:42 am

huhuhu! mlm td sbijik ZR750 geng bagan datoh dah di pinang dgn jejaka dr klang....huhuhu! jd btambah rmai la ZR ni dlm OLD SBK! tahniah...tahniah..tahniah...
harap blh la kite jumpa kt PD ahad ni...huhuhu! Very Happy Very Happy

#ksian malarsegar,slalu sorg2 je join dgn ZR750 biru nye...huhuhu!

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by Rollin on Thu May 27, 2010 3:40 pm

Cite sikit bro apa ada kat PD Ahad ni Question

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by randygpz old sbk on Fri May 28, 2010 4:07 am

ade phimpunan mto era 80an da.... Very Happy

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by Rollin on Fri May 28, 2010 12:20 pm

Menarik tu, patut la PakLang ajak pi sana

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by akumatmoto on Sat May 29, 2010 6:17 am

Rollin..kalu jauh2 tak dapat folow ape salahnyerr turun yg dekat2..huhuhu

akumatmoto

Location : klang-ipoh

View user profile

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by Rollin on Sat May 29, 2010 12:46 pm

Kat mana tu scratch

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by zr11 on Sun May 30, 2010 4:57 pm

randygpz old sbk wrote:huhuhu! mlm td sbijik ZR750 geng bagan datoh dah di pinang dgn jejaka dr klang....huhuhu! jd btambah rmai la ZR ni dlm OLD SBK! tahniah...tahniah..tahniah...
harap blh la kite jumpa kt PD ahad ni...huhuhu! Very Happy Very Happy

#ksian malarsegar,slalu sorg2 je join dgn ZR750 biru nye...huhuhu!
aik...sapa org klang yg ambik moto zr750 bagan datoh tu???se tau aku...geng sini yg pi ambik moto zr750 klang...ayat terbalik nih... Very Happy

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by paklang on Mon May 31, 2010 4:47 am

paklang minta maaf tak dapat hadir di port dickson semalam sebab demam kepenatan kenduri ari sabtu. tapi tahniah kepada organiser yang menjayakannya.tapi apa-apa pon keep in touch dengan treat ni. Bro Randy bengkel pokok manggis tu di mana ya?

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by zr750_aby on Tue Jul 13, 2010 4:33 pm

salam semua otai2 old suerbikes..
nak tnaya sikit lar... blehker silencer untk kereta di mod dan d pasang d motor?
lagi satu ekzos2 untuk cubcai (nobi, ahm etc) di pasang pada superbikes?...
hehehe ada effect performancee x?

zr750_aby

Age : 36
Location : melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by randygpz old sbk on Mon Jul 19, 2010 7:50 am

maksud bro silencer yg dalam tabung atau dlm ejos ke?
aku kurg paham la...maksud bro...besi jaring2 tu ke...huhuhu!

hmmm...ikut pengalaman aku la...ejos tabung kete mmg tak sesuai utk sbk...tg bentuk pn dah tak sesuai,klu nk pakai lagi la...

bunyik tak byk beza la....cm bunyik agak besar & ejos kete tak menjerit ms tarik sbb ukuran jaring selencer kete biasa nye besar...

tp ni pandangan pribadi je....mtk maaf byk2 klu ade yg tsingggung....


yg aku nampak skng,tabung cub yg mcm sesuai utk sbk ialah yoshi utk shogun SP...tu klu pakai kat zephyr kiri kanan mmg gempak!
cm lambang emblem je la dua2 kanan...huhuhu!

harga pn bpatutan utk 2 bijik...huhuhu!
yg penting ia ori...

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by paklang on Sun Jul 25, 2010 6:55 am

salam. lama tak sembang. bro randy bengkel pokok manggis weekend buka ke? ekzos yang bengkok dari enjin ke bawah tu tak boleh cat ke? saya pubya crome tapi dah nampak karat.macamana nak buat.

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by Khai on Sun Sep 12, 2010 4:51 am

Salam Semua...

Saya sebenarnya dah lama minat Zephyr ni cuma susah nak dapat, motor yang lain pun memang saya minat cuma $$ tak menngizinkan.. :-)

Akhirnya, saya berjaya mendapatka ZX750. Saya baru nak pi ambik esok lusa ni :-) memang baru2 sangat dapat la kiranya...

So, nak jugak belajar dari semua sifu2 di sini... Apa masalah selalu jenis ni, apa yang terbailk dan apa yang perlu dijaga2....

Saya tinggal di Selayang, kalau ada yang duduk area tu.. bolehlah kita jumpa dan minum2 :-)

Salam pengenalan....... :-)

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by shukri on Sun Sep 12, 2010 1:14 pm

salam..selayang ngan kota dam dh tk jauh tuh..sng2 mai la minum kt gulam mee...

shukri

Location : subang

View user profile

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by Khai on Tue Sep 14, 2010 8:53 am

Bro Shuk..

Gulam mee tu di mana? Sorry....

Saya nak tanya, sape2 ada pernah mengalami masalah pelampung minyak Zephyr 750 '92 sebab fuel meter saya tak jalan. Berapa harga dan boleh repair ke?

Terima kasih

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by shukri on Mon Sep 20, 2010 3:51 am

gulam mee kt kota damansara...nk tnyer ttg kawasaki bleh refer ngan bro randy...atau bapak

shukri

Location : subang

View user profile

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by randygpz old sbk on Mon Sep 20, 2010 12:39 pm

tahniah bro...alhmdlh dpt memiliki objek idaman...
ZR750 ke zx7? sbb tgk bro ade tulis dua2 model kat ats ni...huhuhu!
salah taip kot...


pasal meter myk tu tak idup,bro dah pasti ke pelampong nye yg poblem?
atau ntah2 cm soket penyambung antara meter dgn pelampong tank je tak sambong,tak kemas,tak rapat atau tganggu...try tgk tu dlu...
ni pandangan aku la...huhuhu!
GPz aku tak de meter myk da...pakai naluri je....huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by Khai on Tue Sep 21, 2010 5:06 am

Salam....
Kalau ikut spec ZR :-)

Saya dah tukar pelampung tapi masih tak bergerak jugak tapi yang lama tu dah tak berapa elok, so tukar je la...
Saya dah check semua, rasanya meter yang rosak sebab bila sambung direct terus ke meter pun tak bergerak jugak. Adoi..... ada tak alternatif lain?

Buat masa ni, saya dapat rasa yang motor tu agak lembap sikit mungkin disebabkan air filter dia kotor. Ingat nak tukar air filter lepas tu test lagi. Masa pulas throttle, dia agak berapa pada mulanya... lepas tu baru pergi.
Ada sesiap yang pernah mengalami masalah yang sama, boleh tlg bagitau apa masalahnya.


Nak pakai naluri boleh tapi takut naluri pun out...kekekkee....

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by randygpz old sbk on Tue Sep 21, 2010 3:55 pm

alternatif lain ialah ble isi full tank,fuel cock letak kat on...
ble dah semput2 atau "tarik2" makna nye myk dah rezeb....
jd ko putar la ke pree...huhuhu! Very Happy

kbanyakan sbk dlu2,mane ade meter petrol....huhuhu!

mto agak lembap mcm ne ye? mtk maaf byk2 tak bpe paham la....
lambap time sejuk atau pd gear2 ttentu atau pd rpm tetentu....?

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by Khai on Wed Sep 22, 2010 6:59 am

Bro Randy,
Saya dah pasang meter lain sebagai alternatif :-) meter baru mahal sangat... so saya pasang meter kecik je utk fuel..

yang pasal lembap tu... ingat nak kenacuba pakai Ron 97.. tengok ada beza tak... logik tak?

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by randygpz old sbk on Wed Sep 22, 2010 12:52 pm

mgkn juga...dlu kali ptama aku isi ron95 pe_ _ _ _ _ _s,GPz jd semput2 pastu tak blh idup...ngeri aku,,,huhuhu!

padahal zaman GPz mmg pakai myk merah ron92 dlu2...mane ade petrol tampa plumbem...huhuhu!

biasa aku pakai Vpower la...
br la mto jd power...
slamber je klu nk bwheelie kat trafic lite! huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by Khai on Thu Sep 23, 2010 11:10 am

ok bro...
tadi dah isi Vpower... jap lagi nak test kat NKVE :-) on the way balik....

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by Khai on Fri Sep 24, 2010 5:07 am

ok... latest update...

semalam masa balik... motor cuma boleh pergi till 160km/h only.. dah tak nak gi lagi.... pelik gak... then gi check balik, rupa2nya connector dari carburator ke air filter ada 3 tercabut.... that's why tak de power...
so dah pasang balik, pagi tadi test.. boleh la naik sampai 180km/h...
alhamdulillah....
so minyak pun ada sumbang kot...

terima kasih kepada semua otai2...... :-)

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by randygpz old sbk on Fri Sep 24, 2010 9:39 am

180kmj power tu...
GPz aku dah tau tak larat nk laju mcm tu khai....huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by Khai on Fri Sep 24, 2010 5:14 pm

Bro Randy,

Saje test je, nampak 180 tu pun dah seram terus lepas minyak kekeke.....

Alhamdulilah... semua nampak ok dah....

Bila boleh jumpa sembang2 ni? :-)

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by Sponsored content Today at 5:09 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 15 Previous  1, 2, 3, 4 ... 9 ... 15  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum