KAWASAKI ZephyR

Page 14 of 15 Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by faizul_11 on Thu Jul 19, 2012 1:56 am

king zephyr dah nak jual motor. macam dah xde semangat nak pakai kot. tu yang sunyi sepi.. harap2 korang dapat kekalkan motor kesayangan korang tu..

biar motor buruk xpe. yang penting sedap pakai dan boleh bawak jalan.. Very Happy


_________________

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by zulmn on Thu Jul 19, 2012 4:01 am

ala bro, motor jual xpe, jiwa tu ade.hehehe..
bkn ape bro, bahan rujukan bergerak ni yg penitng.hahaha..
kesian kat newbie la.terkapai2 xde tmpt nk kongsi cerite.hehehe

zulmn

Location : k.l-maran

View user profile

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by faizul_11 on Thu Jul 19, 2012 4:39 am

tanya je apa2 pasal teknikal kat sini.. sebab 'bapak' pun dah pandai post sekarang ni.. Very Happy

_________________

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by zulmn on Thu Jul 19, 2012 4:41 am

Tu la,ade jgk perasan bapak post kat tmpt lain,kat sini je belum pernah lg.hehehe.. Tgk la bulan puasa ni,kalau sempat,kna bawak jgk anak gajah sy tu pg jumpa bapak.minta pendapat ckit.hehehe

zulmn

Location : k.l-maran

View user profile

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by MKI on Thu Jul 19, 2012 5:10 am

zulmn wrote:Tu la,ade jgk perasan bapak post kat tmpt lain,kat sini je belum pernah lg.hehehe.. Tgk la bulan puasa ni,kalau sempat,kna bawak jgk anak gajah sy tu pg jumpa bapak.minta pendapat ckit.hehehe

klo mgu lepas turun boleh juin serbu bengkel puaka...
Razz Razz

MKI

Location : Kuala Lumpur/Bukit Beruntung

View user profile

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by nan_gpz11 on Thu Jul 19, 2012 6:27 am

Hehehe2..betol ckp izul tuu..kekalkan mana yang ada..itu lebih baik daripada bertukar2..,
Motosikal yang xada kesudahan..sejak thn 1994 saya dah pakai gpz400f..thn 2000 gpz1100..
Sampai sekarang masih ada saya simpan.dan on the rod,start terus bole jln la mana2 nk pegi pun bole,..ada jugak yang dtg pujuk nk beli,tapi duit bkn
Segala2nya...,izul korban fzr1000 pun kerana kwn..supaya kwn dpt pakai..dia beli zx11,pun
Untuk kwn..last dia beli gsxr1100...aa yang nie xjual la kot...jadi moto dia suma suzuki...
yang baru nk mula..xapa pelan2..baiki...,apa2 masaalah ckp aja disini..ini rumah kita..cuba
Bantu sampai bole..yang penting minat dan hobi,kita kongsi kan bersama..,
"SEHARI SELEMBAR BENANG...LAMA-LAMA BENANG PUN HABIS"...ha2 lama siap la..bole ride sama2...kan.. Laughing

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by AtanFZi on Thu Jul 19, 2012 8:42 am

SIKIT-SIKIT,LAMA-LAMA JADI MOTOR.... Smile

AtanFZi

Age : 36
Location : dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by nan_gpz11 on Thu Jul 19, 2012 9:00 am

Huhu2..jgn sikit-sikit lama bungkus plastik dah la Tan....hehe2, Sad

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by faizul_11 on Thu Jul 19, 2012 9:30 am

yang bungkus plastik biasanya buah pisang, kalau bungkus kain tu buah nangka.. kalau durian, x payah bungkus la. lama2 bau jugak.. hahaha..

ape daaa.. dari zephyr jadi plastik la, buah la.. hahaha..

_________________

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by zulmn on Fri Jul 20, 2012 8:41 pm

MKI wrote:
zulmn wrote:Tu la,ade jgk perasan bapak post kat tmpt lain,kat sini je belum pernah lg.hehehe.. Tgk la bulan puasa ni,kalau sempat,kna bawak jgk anak gajah sy tu pg jumpa bapak.minta pendapat ckit.hehehe

klo mgu lepas turun boleh juin serbu bengkel puaka...
Razz Razz
Mggu lps xfree la bro, tgk mggu dpn kot boleh la pg bengkel puaka tu..hehehe..
Ritu sesahkan anak gajah ni terus overflow..ni bru keluar bengkel. Tp,ade semput2 sikit la kalau slow.kalau laju ok je..hehehe.. nk mintak bapak tlg diagnos tgk ape masalah plk.hehehe

zulmn

Location : k.l-maran

View user profile

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by zulmn on Fri Jul 20, 2012 8:43 pm

faizul_11 wrote:yang bungkus plastik biasanya buah pisang, kalau bungkus kain tu buah nangka.. kalau durian, x payah bungkus la. lama2 bau jugak.. hahaha..

ape daaa.. dari zephyr jadi plastik la, buah la.. hahaha..
Biar merapu sikit, baru nampak meriah..hehehe... Selamat bersahur...

zulmn

Location : k.l-maran

View user profile

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by nan_gpz11 on Sat Jul 21, 2012 2:49 am

Salam 1 ramaddhan 1433H,..nk tgk sempurna ke tidak pembakaran dlm kebok engine..bukak satu2 plug tgk..kalau bergelaga penuh dgn carb on,makna sistem
Pembakaran tidak sempurna mungkin campuran bahan api dan udara tidak seimbang
(pilot jet tersumbat,ada kebocoran pada o ring,flot jet dah haus,kemungkin penapis udara
Kotor atau perlu diganti..part2 ada dijual satu-satu di kawasaki..tgk mana satu yang rosak bole pesan,engine yang sihat bila bukak plug berwarna perang....bengkil pokok manggis
Bukannya hebat sangat pun..serba kekurangan...baiki bwh pokok kopi dan pokok manggis..tiada pendingin udara..dan tiada alat penalaan yang canggih..tapi perjuangan mesti diterus supaya old bike tidak pupus ditelan zaman...walaupun dah hampir 30thn usia jentera..di lebuh raya masih gagah berlari....haha2.. Very Happy

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by zulmn on Sat Jul 21, 2012 3:43 pm

Tp kan bang,biasanya la..bengkel bawah pokok ni yg lagi terbaik kalau nk banding dgn bengkel ade ekon.hehehe... Tambah pulak,bengkel bawah pokok ni lg la sempoi,sbb baru la idendtit org malaysia.hehehe.. Xpe bang,nnt insya'allah sy pg bengkel ni,sbb sypn dh hilang punca dh.carb dh servis dh.hose pecah tu pn dh tukar dh.air filter xtukar lg.tp letup dia lain macam pulak.hehehe

zulmn

Location : k.l-maran

View user profile

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by motorku on Wed Aug 08, 2012 9:43 am

zul motor dah ok lum?

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by Khai on Mon Sep 17, 2012 1:28 pm

Fuh.. akhirnya dapat balik masuk forum setelah sekian lama password lupa, nasib jumpa Abg Nan hari Sabtu lepas dan ada pulak geng yang boleh reset password.

Terima kasih....

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by nan_gpz11 on Mon Sep 17, 2012 4:24 pm

Haha2..sama-sama2...bidur ada apa..mee bandung ke?.. Very Happy

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by faizul_11 on Mon Sep 17, 2012 5:00 pm

Khai wrote:Fuh.. akhirnya dapat balik masuk forum setelah sekian lama password lupa, nasib jumpa Abg Nan hari Sabtu lepas dan ada pulak geng yang boleh reset password.

Terima kasih....

baru aku kenal jejaka Khai ni.. huhuhu.. orang besar.. Smile

_________________

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by AtanFZi on Mon Sep 17, 2012 5:04 pm

org besar tu...

AtanFZi

Age : 36
Location : dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by faizul_11 on Mon Sep 17, 2012 5:32 pm

Orang besar yang berbadan agak besar.. Very Happy

_________________

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by nan_gpz11 on Mon Sep 17, 2012 5:37 pm

Lama dah joint forem nie..tapi entah tiba2 aja hilang si khai nie..jumpa kat rawang hehe2..
Huhuhu2..pakai 14 dah..,izul..mana itu gambar k kangsar..tada masuk ka?..haha2..

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by AtanFZi on Mon Sep 17, 2012 6:13 pm

faizul_11 wrote:Orang besar yang berbadan agak besar.. Very Happy
Oooo..org berbadan besar,ingat Dato' mana tadi,ni geng aku &rizal BBl la ni Smile

AtanFZi

Age : 36
Location : dengkil

View user profile

Back to top Go down

clutch basket complete

Post by awang on Wed Nov 28, 2012 9:56 am

Salam bro, saya nak tanyak sikit pasal Zephyr 750 (register tahun 1991/1992)..ari tu dia punya clutch basket/hub/operating dalam tu pecah dan susah nak cari ganti kat Kuching Sarawak ni..so minta tolong bro yg biasa dgn moto ni nak tahu mana nak carik spareparts clutch basket complete utk moto Zephyr 750 ni...mana tahu kalau ada yg pernah alami masalah macam ni...
Ari tu pomen buat welding balik n boleh pakai tpi masalah tak syok lagi..keras masa masuk gear...n kadang2 susah mahu tukar gear balik...
tq

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by nan_gpz11 on Wed Nov 28, 2012 10:44 am

Salam..brg zeper75 xsusah..kat kawasaki ada la kot...saya xada pakai moto nie..yang ada pakai jagindas..malangnya dia dah jual..ganti zrx12r..jadi tinggal la amir banting aja yang pakai...no part ada..?.nanti saya tolong chek kat kawasaki..settle!! Shocked

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by awang on Wed Nov 28, 2012 11:12 am

salam bro nan..tq no part ni yg show kat diagram tu kah...kalau yg tu aku ada no dia...no. 13095, 13087,13187,46102, 13106...

satu lagi pertanyaan adakah sama part2 moto tersebut..sebab itu ari pomen aku cakap moto aku spec europe...

mungkin ari tu dia malas nak carik coz kat kchg swak ni susah nak carik pomen yg pakar dlm bab moto old skool ni..tqvm bro..

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by nan_gpz11 on Wed Nov 28, 2012 4:58 pm

Spec europe?..beza bro?..kat jepun jarang nampak zr750.,jepun buat utk jual keluar negara jat sana zr400 byk..engine sama aja..no part kat atas tu xbetol tuu..bro..haha2..ziper moto baru..cuma bentok lama..yang lama motosikal saya..Gpz1100zx(tahun1983) 10thn dgn motor bro..beza usianya...xapa saya bantu sampai boleh jgn risau.. Very Happy

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by Sponsored content Today at 4:02 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 14 of 15 Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum