KAWASAKI ZephyR

Page 13 of 15 Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14, 15  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by randygpz old sbk on Tue Jun 28, 2011 6:15 pm

"rasa" nye tu mcm ne? huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by patrickstar on Wed Jun 29, 2011 5:33 am

susah nak explain pasal rasa.sama mcm bwk gpz550 kot.hehe

patrickstar

Age : 34
Location : Bangi

View user profile

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by jagindas on Wed Jun 29, 2011 5:53 am

lain bro...
gpz550 enjin penuh toyol
zephyr ni pick up dia je la best
top ada kureng skit

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by fairuz zr11 on Fri Sep 30, 2011 7:41 pm

salam kawan2, saya baru ja beli zr750 tahun 1990.Tp bila bawa balik baru perasan ada leaking kat bawah blok piston tu,lps tu tgk kat getah inlet karburator tu crack.Tp belum ada apa2 effect lg sbb timing tune enjin ok lg.Minta pendapat bro2 otai.Budak baru belajar.hehehe

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by jagindas on Tue Oct 04, 2011 7:32 am

gasket kawasaki ni agak mahei skit

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by suhaimie on Tue Nov 08, 2011 9:02 am

assalamualaikum....
aku tgh berkira-kira nak angkat zephyr 750...
tengok kat mudah.my, takde plak org nak jual...
ingat nak beli...tapi tak urgent, maybe dalam hujung bulan ni atau awal bulan 12 baru nak beli...

so, sape2 yang terfikir nak jual, bolehlah PM aku...

satu lagi, nak tanya la kat otai2 kat sini:

1. motor ni spare part semua still ada lagi ke? senang dapat tak kalau pergi cari kat kawasaki glenmarie tu?

2. apa common problem motor ni? (wiring, carburetor, etc)

tq semua. Very Happy

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by kawa_zephyr_750 on Tue Nov 08, 2011 10:40 am

Ada sesetengah parts kawasaki dah tak produce. Contohnya aksesori bracket untuk reflector dan kadang kala kena tunggu sebulan untuk order parts tu. Jadi kena la pakai parts yang masih ngam, contohnya z 750 punya parts.

kawa_zephyr_750

Age : 37
Location : Kg Sg Kelambu, Banting, Selangor.

View user profile

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by suhaimie on Tue Nov 08, 2011 10:52 am

kalau sprae oart 'luaran' takpe..boleh guna/modify part lain...yang risaunya kalau part enjin/"dalaman"....part enjin dia ada sama dengan moto model lain tak?

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by kawa_zephyr_750 on Tue Nov 08, 2011 11:38 am

Masih ada lagi, pasal moto zephyr boleh pakai zr 750 punya parts.

kawa_zephyr_750

Age : 37
Location : Kg Sg Kelambu, Banting, Selangor.

View user profile

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by jagindas on Tue Nov 08, 2011 12:40 pm

ZEPHYR ni sama je enjinya dgn ZR750 keluaran tahun 2000 ke atas
senang citer ada lagi le
bro suhaimie berkenan nak pakai zephyr ke
saya punya kalau kena dgn wang pinangannya
jalan aje
sebab rasa macam nak upgrade 1000cc ke atas
memandangkan ramai yang dah beralih angin sekarang ni
alang2 cadang na pakai KZ13 je.. huhu
jangan marah..

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by zulvoyager on Tue Nov 08, 2011 5:27 pm

wooow achoi tu yg nak dgr kalau semua dh up grade maner boleh tahan yer tak....pasang cita2 tu penting baru boleh maju.....vrooooom... Very Happy Very Happy

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by randygpz old sbk on Tue Nov 08, 2011 6:38 pm

jagindas wrote:lain bro...
gpz550 enjin penuh toyol
zephyr ni pick up dia je la best
top ada kureng skit



huhuhu! bkn je toyol...
malah puaka niang rapek...
puaka tebing biru...
nenek kebaya...
mambang tanah...
mambang angin...
last skali mambang pokok manggis smua ade la...huhuhu!
geli ht aku...huhuhu! Very Happy

tu blm kire eksesori & part seantero benua dunia...
bmula dr "langsir umah"...
dr temasik...
dr canada...
dr amarika..
dr brazil...
dr jepon...
dr italy...
dr malaysia...
dr indon pn ade! huhuhu! Very Happy Very Happy Very Happy

ramuan2 & perewang ni smua ble dah bgelumang becampor adok plak dgn aku...
korg tau la jwpn nye? huhuhu! Very Happy Very Happy Very Happy

hmm...ble la nk ride dgn zephyr550 ni...
tringin nk "rasa" patrik Ooi....huhuu Very Happy

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by jagindas on Wed Nov 09, 2011 8:54 am

zephyr aku yg semput tu pun dah jauh dah berjalan
takkan 550 selubong selimut kot?..
hehehehe ayat pancing

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by suhaimie on Wed Nov 09, 2011 4:32 pm

jagindas wrote:ZEPHYR ni sama je enjinya dgn ZR750 keluaran tahun 2000 ke atas
senang citer ada lagi le
bro suhaimie berkenan nak pakai zephyr ke
saya punya kalau kena dgn wang pinangannya
jalan aje
sebab rasa macam nak upgrade 1000cc ke atas
memandangkan ramai yang dah beralih angin sekarang ni
alang2 cadang na pakai KZ13 je.. huhu
jangan marah..

nanti dah dapat duit,aku contact hang...jumpa n tgk mtr...
sekarg blum dpt duit...bajet pun maybe cukup2 jer..hehe... Very Happy

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by patrickstar on Thu Nov 10, 2011 2:50 am

jagindas wrote:zephyr aku yg semput tu pun dah jauh dah berjalan
takkan 550 selubong selimut kot?..
hehehehe ayat pancing

zr550 baru je pulih dr demam kura2.ni ada demam selsema skit. Laughing
tp boleh je nak bwk jalan2 cr makan Very Happy Laughing

patrickstar

Age : 34
Location : Bangi

View user profile

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by patrickstar on Thu Nov 10, 2011 2:52 am

randygpz old sbk wrote:
jagindas wrote:lain bro...
gpz550 enjin penuh toyol
zephyr ni pick up dia je la best
top ada kureng skit



huhuhu! bkn je toyol...
malah puaka niang rapek...
puaka tebing biru...
nenek kebaya...
mambang tanah...
mambang angin...
last skali mambang pokok manggis smua ade la...huhuhu!
geli ht aku...huhuhu! Very Happy

tu blm kire eksesori & part seantero benua dunia...
bmula dr "langsir umah"...
dr temasik...
dr canada...
dr amarika..
dr brazil...
dr jepon...
dr italy...
dr malaysia...
dr indon pn ade! huhuhu! Very Happy Very Happy Very Happy

ramuan2 & perewang ni smua ble dah bgelumang becampor adok plak dgn aku...
korg tau la jwpn nye? huhuhu! Very Happy Very Happy Very Happy

hmm...ble la nk ride dgn zephyr550 ni...
tringin nk "rasa" patrik Ooi....huhuu Very Happy

zr550 tak berganti bateri lg.tak larat nak menolak setiap kali nak start moto.hahaha

patrickstar

Age : 34
Location : Bangi

View user profile

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by suhaimie on Thu Nov 10, 2011 10:15 am

huh! dah masuk mudah.my! hehe Very Happy

aku kat tanjung malim...jauh gak nak ke dengkil tu...nanti aku tgk time bila free sikit...
harap2 jadi la dgn moto hang tu...


Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by randygpz old sbk on Thu Nov 10, 2011 4:40 pm

tg malim tak jauh derrr...

kwn kite ijan GPz550 pn duk tg malim gak,dia kdg2 dtg minum kat brokah (area dkat pkok manggis) tuk jumpa kwn2...
hbs minum blk tg malim blk...huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by suhaimie on Thu Nov 10, 2011 5:25 pm

randygpz old sbk wrote:tg malim tak jauh derrr...

kwn kite ijan GPz550 pn duk tg malim gak,dia kdg2 dtg minum kat brokah (area dkat pkok manggis) tuk jumpa kwn2...
hbs minum blk tg malim blk...huhuhu! Very Happy

huhu...dah berkeluarga ni leceh sikit...bini aku pun tgh sarat mengandung...anak kecik umur 1 thn 8 bulan...maid takde..susah sikit nak tinggal depa lama2..huhu..kongsi kisah keluarga plak... Laughing

nanti free sikit aku pi tgk..maybe weekend kot...lagipun,duit tak dapat lagi..aku ada buat personal loan...minggu lps submit...takde masalah rasanya...

90% dah confirm nak amek jagindas punya mtr tu...cuma nak test drive dan nak mintak kurg harga jer..hehe...insyaAllah

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by jagindas on Thu Nov 10, 2011 5:53 pm

hai merasalah aku pakai KZ13 macam ni hehehehe

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by randygpz old sbk on Thu Nov 10, 2011 6:47 pm

jagindas wrote:hai merasalah aku pakai KZ13 macam ni hehehehe


huhuhu! kz13 hebat...hebat.... Very Happy

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by ijan.. on Thu Nov 24, 2011 1:40 pm

suhaimie wrote:huh! dah masuk mudah.my! hehe Very Happy

aku kat tanjung malim...jauh gak nak ke dengkil tu...nanti aku tgk time bila free sikit...
harap2 jadi la dgn moto hang tu...



salam... Kira cantik la kalau ambik motor achoi... kira ade la teman dr tg. malim... tg.malim area mane bro?

ijan..

Location : Tanjung Malim - Bintulu

View user profile

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by jagindas on Thu Nov 24, 2011 2:35 pm

ijan.. wrote:
suhaimie wrote:huh! dah masuk mudah.my! hehe Very Happy

aku kat tanjung malim...jauh gak nak ke dengkil tu...nanti aku tgk time bila free sikit...
harap2 jadi la dgn moto hang tu...



salam... Kira cantik la kalau ambik motor achoi... kira ade la teman dr tg. malim... tg.malim area mane bro?
rasanya bro suhaimie ni pakai z-thou
kat area upsi ijan

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by suhaimie on Wed Nov 30, 2011 7:44 am

aku keje upsi...z-thou baru jer jual kat kwn...skrag tgh takde motor...ingat nak tunggu awal tahun depan nak angkat motor lain...kumpul duit dulu...niat utk zephyr pun tgh KIV dulu....tgh fokus nak pindah rumah....

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by zulmn on Wed Jul 18, 2012 7:02 pm

salam, ape jadik kat post ni? mcm sepi jek.. newbie nk tanya soklan pun malu.
hahaha...
bro jagindas, sy dh sms tanya psl absorber tu kat owner.smpi skg xreply, nk pg jmpa dia serah ic pun x lg ni. huhuhu..

zulmn

Location : k.l-maran

View user profile

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by Sponsored content Today at 5:59 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 13 of 15 Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14, 15  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum