KAWASAKI ZephyR

Page 2 of 15 Previous  1, 2, 3 ... 8 ... 15  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by randygpz old sbk on Mon Feb 22, 2010 12:15 pm

zr750_aby wrote:Terima kasih banyak untuk bro randy. memang otai!!


huhuhu! mane de otai? kanak2 raibena lagi...huhuhu! Very Happy

aku cm tlg ape yg tmampu & ape yg th je...tu pn bdasarkan pengalaman.. Very Happy

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by zr750_aby on Mon Feb 22, 2010 12:31 pm

MACAMANA OVERFLOW NI LEH BERLAKU? SLAH PENUNGGNG KER? X TAU JAGA MOTOR?...

zr750_aby

Age : 36
Location : melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by randygpz old sbk on Tue Feb 23, 2010 8:46 am

kdg2 salah mto...sbb mgkn fuel cock rosak/tak bpe cemerlang atau komponen dlm carb dah uzur & perlu dselenggara/tkr br...

kdg2 salah owner sbb lupe tutop myk petrol ble mto parking(aku la ni yg slalu lupe...huhuhu!)

kdg2 salah org lain sbb tgn gatai...huhuhu! Very Happy

tu pendapat pribadi aku la... Very Happy

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by shukri on Tue Feb 23, 2010 11:49 am

randygpz old sbk wrote:kdg2 salah mto...sbb mgkn fuel cock rosak/tak bpe cemerlang atau komponen dlm carb dah uzur & perlu dselenggara/tkr br...

kdg2 salah owner sbb lupe tutop myk petrol ble mto parking(aku la ni yg slalu lupe...huhuhu!)

kdg2 salah org lain sbb tgn gatai...huhuhu! Very Happy

tu pendapat pribadi aku la... Very Happy

mmg pon...dh mleleh br prasan..biler nk jln blik moto mcm semput..tu yg merembat jer tuh!(tu la en randy namernyer..) Evil or Very Mad

shukri

Location : subang

View user profile

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by zr750_aby on Tue Feb 23, 2010 12:28 pm

Kesimpulanye, masa nak jalan pusing dkt on, parking pusing dkt PRI?
Mcm tu ker?

zr750_aby

Age : 36
Location : melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by jimf on Wed Feb 24, 2010 5:24 am

salam...
setau aku laa...ada 4 pilihan kat fuel cock tu..

ON - utk perjalanan biasa
OFF - tutup minyak la kan
RES - utk minyak reseb
PRI - minyak turun "full blast"

Tapi tiap moto berbeza...kebanyakan cuma ada 3 aje..ON, RES & PRI. Jarang yg ada OFF. Kegunaan PRI adalah jika diperlukan utk "turun" minyak banyak. Contoh, kalu tangki terus kering atau dlm keadaan reseb... kemudian kita isi minyak utk start. Masa tu bole la letak PRI tapi utk sementara waktu aje dlm 2-3 minit pehtu harus pusing ke ON. Jika tidak, ia akan memungkin utk oberflow...

Selain dari tu...mcm randy cakap la..komponen dlm carb dah haus boleh menyebabkan oberflow....terutamanya "float valve". Kalu benda ni dah haus, kepala "float valve" yg getah tu tak dpt menutup sepenuhnya lorong minyak semasa enjin mati. Jadi, minyak akan turun berterusan dan tidak mengikut pulasan trottle...ini menyebabkan sintom oberflow jugak..

Tu aje laa kot... hehe..eden tak pandai..jgn percaya sgt...

wassallam

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by zr750_aby on Mon Mar 01, 2010 12:51 pm

salam semeua..
apa tanda2 carb kita ade bocor? mcmana cara mudah nk kesan?

zr750_aby

Age : 36
Location : melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by paklang on Mon Apr 26, 2010 6:31 pm

Assalamualaikum. saya pun baru je pakai zr 750 ni tahun 1991.owner ke 5. tapi motor steady. sebelum ni pakai vulcan 500. tak sesuai badan besor konar sagat manjang. kaki pun lengoh sikit bila jalan jauh sikit. nak tanya kat mana boleh buat 4 to 1 ekzos. berapa budget ye?

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by zr11 on Fri Apr 30, 2010 3:39 am

paklang wrote:Assalamualaikum. saya pun baru je pakai zr 750 ni tahun 1991.owner ke 5. tapi motor steady. sebelum ni pakai vulcan 500. tak sesuai badan besor konar sagat manjang. kaki pun lengoh sikit bila jalan jauh sikit. nak tanya kat mana boleh buat 4 to 1 ekzos. berapa budget ye?
klau erea ipoh...bikin kat kmpg paloh...rm1k lebih kurang...slip on beli sendiri...

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by randygpz old sbk on Fri Apr 30, 2010 7:54 am

paklang wrote:Assalamualaikum. saya pun baru je pakai zr 750 ni tahun 1991.owner ke 5. tapi motor steady. sebelum ni pakai vulcan 500. tak sesuai badan besor konar sagat manjang. kaki pun lengoh sikit bila jalan jauh sikit. nak tanya kat mana boleh buat 4 to 1 ekzos. berapa budget ye?

hmmm...pak lang duk kat area mane?

kat klang ade kdi ejos blh wat...katana gsx750s husin & wak bandit kt situ dlu wat 1 set 4in1 dr dpn sampy kat slip on tak sampy $800,klu besi biasa lagi murah...

kat bandar sunway pn ade pn ade,akumatmoto gsx750e dgn amy ninja9 ade wat br2 ni...
harga ikut jenis besi & bpe "ben"...

kat kolumpo pn ade,klu tak silap takim nama woksop tu...harga tak tau la..

kat cheras kdi bro man tech la...harga pn ikut bpe "ben" & jenis besi...

atau lain2 pilihan,bli tabung 2 bijik...pasang kiri kanan(gantikan tabung std)mcm ZR750 malarsegar...VrrrooommMMM!!!! huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by shukri on Sat May 01, 2010 5:26 am

kt kolumpo tu kdi nyer kt kg chubadak..sentul..mmg top si takim tu..adik dia ader nama ijat kot..tp bnyk ekzos preng...

shukri

Location : subang

View user profile

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by paklang on Tue May 04, 2010 8:58 am

terima kasih atas info-info tu. cat motor zephyr berapa budget agaknya.

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by akumatmoto on Tue May 04, 2010 11:07 am

paklang try2 la survey dulu bengkel kat bandar sunway.name bengkelnye JFA milik bumiputra.tapi mase sy wt piping blakg aritu sy ade tanye die bajet nak wt 4 in 1,katenye rm1k gak..tapi kedai tu kedai buat ekzos kereta tau. kalu paklang nk g situ die kt sebelah sunway pyramid yg menghala petrol pump ESSO.sampe je kat ESSO tu paklang jln terus masuk dalm,kedai die sbelah kanan.

akumatmoto

Location : klang-ipoh

View user profile

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by randygpz old sbk on Wed May 05, 2010 7:56 am

paklang wrote:terima kasih atas info-info tu. cat motor zephyr berapa budget agaknya.


klu nk cat dgn harga bpatutan,blh htr kat izan GPz kat klang...

ukt info,amy cat Ninja9 dia kat izan la...klu nk tgk hasil keja nye,blh tgk gambo2 ride kuale hr tu...huhuhu!

tp cat dgn izan ni tak blh la nk siap cepat2,sbb dia wat part time je...

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by paklang on Tue May 18, 2010 11:36 am

kat mana bengkel izan tu. alamat penuh atau no phone dia? kalau konvoi berapa biji zeper ikut biasanya ye...Kadang-kadang nak ikut konvoi ,tapi paklang ni baru je pakai zeper ni tak berani sangat speeding. biasa bawa 100 km/j boleh ikut ke.

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by randygpz old sbk on Tue May 18, 2010 11:48 am

dia tak de bengkel...tp wat sambilan kat umah je...
cm mkan ms la... sbb dia wat plan2 klu ade ms lapang...

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by zr11 on Tue May 18, 2010 2:12 pm

paklang...zr750 dlm kondisi terbaik...200 blh lenjan wooo...power... Very Happy

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by paklang on Wed May 19, 2010 11:12 am

paklang tak boleh pisah lama-lama sangat dengan motor ni. rindu nanti.tanya kedai cat kereta cat saja tanpa linning RM 500 ok ke? metalic 2K 3 hari siap.
laju tu Bro ZR11.....paklang pernah try sekali 150 tu pun dah laju sangat 200 belum try takut....
Bro ZR 11area mana ye....selalu ikut ride ke.?

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by zr11 on Thu May 20, 2010 6:03 am

skrang ride sengsorg aja...tu pun jarang2 skali...utk lepas gian...susah nak ride skrang ni..anak kecik...tgh buaih..hahaha...klau nak laju kena pasang windshield...klau tak...150 tu dah rasa kuat angin menolak...cat rm500 tu siap chasis ngan arm ka paklang????

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by paklang on Thu May 20, 2010 6:00 pm

Kita serupa...paklang pun hari2 ride songsorang klang - KJ layan NKVE highway kalau jumpa zephyr hijau jam 8 pagi paklang la tu. lasak motor ni. cat tu body je. chasis arm tak termasuk itupun kena buka sendiri barang hantar kat dia. Zr ni memang makan minyak enjin ke? paklang punya seminggu sekali kena top up sementara tunggu 4000 km. service. biasa hantar mana ye Zr 11.

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by Rollin on Thu May 20, 2010 6:21 pm

Salam semua old superbike owner. Pak Lang ngan zr11 ada sembang kat rumah lain rupenye. Very Happy Zr11 ni Paklang tak kenal ke. Rasa mcm member2 kita jugak ni.

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by faizul_11 on Thu May 20, 2010 6:22 pm

paklang wrote:Kita serupa...paklang pun hari2 ride songsorang klang - KJ layan NKVE highway kalau jumpa zephyr hijau jam 8 pagi paklang la tu. lasak motor ni. cat tu body je. chasis arm tak termasuk itupun kena buka sendiri barang hantar kat dia. Zr ni memang makan minyak enjin ke? paklang punya seminggu sekali kena top up sementara tunggu 4000 km. service. biasa hantar mana ye Zr 11.

paklang turun PD tak next week? boleh bersua muka. dok alam maya je.
xde feel la. hehehe. boleh melawat bengkel pokok manggis sekali.

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by paklang on Fri May 21, 2010 9:43 am

Alamak sorrylah. Paklang ada kenduri kahwin anak buah di kampung. Insyallah next time paklang join.
bengkel pokok manggis dimana ye?senang2 boleh lepak sana

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by paklang on Fri May 21, 2010 10:17 am

Rollin wrote:Salam semua old superbike owner. Pak Lang ngan zr11 ada sembang kat rumah lain rupenye. Zr11 ni Paklang tak kenal ke. Rasa mcm member2 kita jugak ni.

mana-mana pun serupa. kita oldsuperbike owner. zr11 bro zephyr ke?

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by zr11 on Fri May 21, 2010 2:11 pm

org yg sama tu...nama aja beza...patut krang pkai nickname gpz dah...thn lps geng bagan datoh ada pi program PD tu...thn ni xtau la....

Back to top Go down

Re: KAWASAKI ZephyR

Post by Sponsored content Today at 7:00 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 15 Previous  1, 2, 3 ... 8 ... 15  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum