Selamat berkenalan

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Selamat berkenalan

Post by 87fzr2gh on Tue Sep 24, 2013 11:13 am

Salam berkenalan kepada semua sunny . Harap kita dapat berkongsi ilmu pasal superbike lama ni.

Dari motor cub, ke KRZ seterusnya Suzuki FXR150, baru je sebulan beli Yamaha FZR1000
tahun '87. Memang minat pada motosikal, disamping ramai bapa saudara yg memang dari zaman dulu2
guna superbike, jugak sepupu pun main motor.

Sekarang tinggal di Shah Alam, sedang dalam proses nak restore FZR saya ni. Beli hari tu kat Melaka dari geng2 moto retro juga. Tapi bersesuaian harga dgn condition kurang sikit. Jadi, banyak juga la nak kena repair.

Back to top Go down

Re: Selamat berkenalan

Post by nan_gpz11 on Tue Sep 24, 2013 12:19 pm

Salam..selamat dtg..ke old sbkowner..salam perkenalan..(2gh)..fzr1000 denesis..selamat berforem...B-)

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: Selamat berkenalan

Post by faizul_11 on Tue Sep 24, 2013 12:29 pm

Selamat datang dan selamat berkenalan.
ini yang pm saya kat MBC tu ke? syabas kerana dapat memiliki jentera fzr1000.
shah alam kat sek. berapa? saya kerja di s hah alam ju. gak. penghantar surat je tapi.

_________________

Back to top Go down

Re: Selamat berkenalan

Post by 87fzr2gh on Tue Sep 24, 2013 12:32 pm

Ya, ada pm En Faizul kat mbc hari tu. Rumah saya di Kg Subang.
Tinggal di Shah Alam juga?

Back to top Go down

Re: Selamat berkenalan

Post by kawa_zephyr_750 on Tue Sep 24, 2013 12:40 pm

Sekampung dengan Shukri la ni

kawa_zephyr_750

Age : 37
Location : Kg Sg Kelambu, Banting, Selangor.

View user profile

Back to top Go down

Re: Selamat berkenalan

Post by 87fzr2gh on Tue Sep 24, 2013 12:45 pm

Faizul ada sebut nama Shukri ni, kawan dia katanya.

Back to top Go down

Re: Selamat berkenalan

Post by faizul_11 on Tue Sep 24, 2013 4:48 pm

87fzr2gh wrote:Faizul ada sebut nama Shukri ni, kawan dia katanya.
ye la.. Shukri Amir GSX750P. rumah dia kat belakang kedai Hisham Ngadin. mana ntah mamat ni.. dia kalau malam memang susah sikit nak ngadap PC.. tak jumpa suis katanya. Shocked Shocked Shocked 

_________________

Back to top Go down

Re: Selamat berkenalan

Post by 87fzr2gh on Tue Sep 24, 2013 5:01 pm

Kat mana kedai hisham ngadin?kedai abg azam saya tau la..

Back to top Go down

Re: Selamat berkenalan

Post by nan_gpz11 on Tue Sep 24, 2013 8:54 pm

Bengkilnya dekat sekolah kg melayu subang...hehe2.

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: Selamat berkenalan

Post by faizul_11 on Wed Sep 25, 2013 2:23 am

87fzr2gh wrote:Kat mana kedai hisham ngadin?kedai abg azam saya tau la..
jalan antara Metro Driving menghala ke sekolah. belah kanan tu ada kedai motor. ada tulis kedai motor Hisham Ngadin. ada lambang petronas rasanya kat signboard kedai dia.

_________________

Back to top Go down

Re: Selamat berkenalan

Post by 87fzr2gh on Wed Sep 25, 2013 2:42 am

ok. Saya ingat Zadi Cycle tu yg kadang2 ada jual motor lama. Hari tu ada iklan cbr600f tahun 91 dalam mudah, original sangat nampaknya.

Geng2 old superbike saya tak pernah nampak, kecuali ada sekali kat Kg Subang, ada GPZ900 warna merah dan grey plate Penang.

Back to top Go down

Re: Selamat berkenalan

Post by kawa_zephyr_750 on Wed Sep 25, 2013 3:04 am

Halip punya moto ke?

kawa_zephyr_750

Age : 37
Location : Kg Sg Kelambu, Banting, Selangor.

View user profile

Back to top Go down

Re: Selamat berkenalan

Post by 87fzr2gh on Wed Sep 25, 2013 4:09 am

kawa_zephyr_750 wrote:Halip punya moto ke?
Tak tau la saya, tak kenal Smile  tapi motor cantik.

Back to top Go down

Re: Selamat berkenalan

Post by faizul_11 on Wed Sep 25, 2013 5:00 am

So sekarang, apa status FZR1000 tu? repair kat mana?

_________________

Back to top Go down

Re: Selamat berkenalan

Post by 87fzr2gh on Wed Sep 25, 2013 5:22 am

Kat rumah.Baru buka starter nk service.Masa tgok nk beli hari tu,bump start.Yg mana boleh, saya repair sendiri.
Saya nak run kan dulu.Bila mechanical dah tiptop,baru buat kosmetik.Nanti saya post gambar dan progress.

Back to top Go down

Re: Selamat berkenalan

Post by AmyZaydee on Wed Sep 25, 2013 5:46 am

Selamat dtg ke dunia forum OSO. kat sini MMA tau...hehehe

AmyZaydee

Location : Alor Setar

View user profile

Back to top Go down

Re: Selamat berkenalan

Post by 87fzr2gh on Wed Sep 25, 2013 7:19 am

AmyZaydee wrote:Selamat dtg ke dunia forum OSO. kat sini MMA tau...hehehe
Terimakasih. OSO - Old superbike owner
MMA - ? scratch 

Back to top Go down

Re: Selamat berkenalan

Post by lukmanw on Wed Sep 25, 2013 4:16 pm

87fzr2gh wrote:Kat rumah.Baru buka starter nk service.Masa tgok nk beli hari tu,bump start.Yg mana boleh, saya repair sendiri.
Saya nak run kan dulu.Bila mechanical dah tiptop,baru buat kosmetik.Nanti saya post gambar dan progress.
Huh! Pomen sendiri! Itu yg jelaous tu! Saya buka syok tapi nak pasang balik mesti ada yg tak kena. Smlm gatai tangan buka cover radiator (kanan) dan VDS (kiri) ER6n saya. Siap atur semua cover dan skru atas tarpulin - mcm bengkel yg top-top itu le! Bila nak pasang ada satu skru tak boleh masuk - check thread ok :-) pening kepala!

Apapun selamat berforum!

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Selamat berkenalan

Post by 87fzr2gh on Wed Sep 25, 2013 4:27 pm

Terima kasih. Boleh la sikit2 bang. Belajar dari pak sedara,sepupu,kawan2, baca kat forum. Minat nak tau macam mana sesuatu benda berfungsi.

Back to top Go down

Re: Selamat berkenalan

Post by faizul_11 on Wed Sep 25, 2013 5:30 pm

bagus la belajar sambil buat praktikal. bukan setakat baca buku je.. suruh buat x tahu.. ramai golongan macam ni..

aku pun tahu bawak motor je. tukar rantai, tayar, minyak itam. itu je.. Cool Cool Cool 

_________________

Back to top Go down

Re: Selamat berkenalan

Post by lukmanw on Wed Sep 25, 2013 6:41 pm

faizul_11 wrote:bagus la belajar sambil buat praktikal. bukan setakat baca buku je.. suruh buat x tahu.. ramai golongan macam ni..

aku pun tahu bawak motor je. tukar rantai, tayar, minyak itam. itu je.. Cool Cool Cool 
TUKAR RANTAI (Bbiasa ke atau o-ring?) DAN TUKAR TAYAR (tubetype ke atau tubeless?) - itu sudah kira hebat!

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Selamat berkenalan

Post by naim600 on Thu Sep 26, 2013 3:25 am

87fzr2gh wrote:Kat rumah.Baru buka starter nk service.Masa tgok nk beli hari tu,bump start.Yg mana boleh, saya repair sendiri.
Saya nak run kan dulu.Bila mechanical dah tiptop,baru buat kosmetik.Nanti saya post gambar dan progress.

selamat berforum...tahniah....kira hebat tu boleh repair sendiri....

naim600

Location : kl/seremban,n9

View user profile

Back to top Go down

Re: Selamat berkenalan

Post by 87fzr2gh on Thu Sep 26, 2013 3:37 am

Terimakasih. Ala.. sikit2 je. Respect la awk punya restoration fzr600 tu. Balik ke ori.

Alamak, saya nak post gambar tapi katanya kena tunggu 7 hari dari tarikh register kat forum ni.

Back to top Go down

Re: Selamat berkenalan

Post by faizul_11 on Thu Sep 26, 2013 5:41 am

87fzr2gh wrote:Terimakasih. Ala.. sikit2 je. Respect la awk punya restoration fzr600 tu. Balik ke ori.

Alamak, saya nak post gambar tapi katanya kena tunggu 7 hari dari tarikh register kat forum ni.
7 hari?? email gambar. mana boleh tunggu sampai 7hari. lama sangat tu.
faizul_san287@yahoo.com

_________________

Back to top Go down

Re: Selamat berkenalan

Post by faizul_11 on Thu Sep 26, 2013 5:43 am

lukmanw wrote:
faizul_11 wrote:bagus la belajar sambil buat praktikal. bukan setakat baca buku je.. suruh buat x tahu.. ramai golongan macam ni..

aku pun tahu bawak motor je. tukar rantai, tayar, minyak itam. itu je.. Cool Cool Cool 
TUKAR RANTAI (Bbiasa ke atau o-ring?) DAN TUKAR TAYAR (tubetype ke atau tubeless?)  - itu sudah kira hebat!
rantai yang ada penyambung, semua saiz pun boleh. potong guna grinder kalau panjang sangat. kalau rantai xde penyambung, selalu hantar bengkel pokok manggis.

tayar? tubeless la.. x suka pasang tubetype. mesti bocor.. Very Happy Very Happy Very Happy 

_________________

Back to top Go down

Re: Selamat berkenalan

Post by Sponsored content Today at 6:04 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum