ana ada muskil sikit la....anta-anta semua mau tolong ka..hihiih

View previous topic View next topic Go down

ana ada muskil sikit la....anta-anta semua mau tolong ka..hihiih

Post by ARD141 wait for no on Sun Jul 14, 2013 10:59 am

OLDSUPERBIKE tukar custom fairings model baru ....(sah/tidak) disisi undeng-undeng malaysia,kan tak pasal-pasal dia angkut masuk balai buat tukun....Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad 

OLDSUPERBIKE tukar engine model baru mcm kete la...sape dah biasa buat harap dapat cita la sikit ye...o.k tq...lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! 


ARD141 wait for no

Age : 32
Location : gombak

View user profile

Back to top Go down

Re: ana ada muskil sikit la....anta-anta semua mau tolong ka..hihiih

Post by nan_gpz11 on Sun Jul 14, 2013 4:17 pm

Salam ARD141..setakat nie..old sbkowner belum ada yang tukar fering2 model baru,masih berkeadaan yang asli,begitu juga dgn engine..,yang asal akan diperbaiki...,satu kesalahan jika menukar engine..tampa merujuk ke puspakum utk mendapatkan pengesahan...

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: ana ada muskil sikit la....anta-anta semua mau tolong ka..hihiih

Post by faizul_11 on Mon Jul 15, 2013 4:25 am

ARD141 wait for no wrote:OLDSUPERBIKE tukar custom fairings model baru ....(sah/tidak) disisi undeng-undeng malaysia,kan tak pasal-pasal dia angkut masuk balai buat tukun....Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad 

OLDSUPERBIKE tukar engine model baru mcm kete la...sape dah biasa buat harap dapat cita la sikit ye...o.k tq...lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! 

kat bengkel ada sebijik GSXR1100 pakai fairing K5 rasanya. kaler kuning hitam. nak pasang boleh je. tapi kena hantar PUSPAKOM untuk buat inspection. itu pun kalau nak buat on the road. kalau setakat jalan kat kampung, x payah hantar PUSPAKOM..

nak tukar enjin baru? atas sebab apa? yang lama kurang power atau dah rosak? nak pasang enjin baru boleh je. tapi harganya berapa? kos pemasangan berapa? kena tukar semua. wiring dan lain-lain. enjin baru dah guna sistem efi.. berbaloi ke tukar? jangan ingat enjin baru lebih berkuasa daripada yang lama. silap tu.. kadang2 yang baru lagi cepat ada masalah.. nanti buat kira2 kos beli enjin + upah pemasangan, dah sama dengan harga motor baru. renung2 dan fikir2 kan lah ye.. Very Happy Very Happy Very Happy 

_________________

Back to top Go down

Re: ana ada muskil sikit la....anta-anta semua mau tolong ka..hihiih

Post by ARD141 wait for no on Mon Jul 15, 2013 11:05 am

NAN_gpz11Arrow TQ for replay

faizul_11Arrow apabila otai berbicara..Laughing Laughing Laughing nasihat yang berguna pada aku..tak semua yg baru itu bagus..I love you I love you I love you ..TQ for info bro

ARD141 wait for no

Age : 32
Location : gombak

View user profile

Back to top Go down

Re: ana ada muskil sikit la....anta-anta semua mau tolong ka..hihiih

Post by Sponsored content Today at 11:04 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum