e-plat untuk semua kenderaan.

View previous topic View next topic Go down

e-plat untuk semua kenderaan.

Post by faizul_11 on Tue Jul 02, 2013 3:04 am

Utusan Malaysia

_________________

Back to top Go down

Re: e-plat untuk semua kenderaan.

Post by lukmanw on Tue Jul 02, 2013 6:57 pm

E-plat?

Polis traffic tahan seorang mat motor.

"Apasai nombor plate (e-plate) ini tak sama dengan motor? Pada e-plate tercatat motor honda tapi motor awak bawa ni suzuki!" Very Happy 

Jawab jangan tak jawab!

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: e-plat untuk semua kenderaan.

Post by manpanjang on Wed Jul 03, 2013 3:16 am

hahaha...patutlah ramai yg x suka...jawapannyer nnt eerr..eerrr..eerr...jelah...Very Happy Very Happy 

Back to top Go down

Re: e-plat untuk semua kenderaan.

Post by nan_gpz11 on Wed Jul 03, 2013 3:30 am

haha2..kalo motosikal cini..ada gran,rotex pun ada..apa nk di bimbangkan...,yang risau moto colik,seludup...dll..

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: e-plat untuk semua kenderaan.

Post by faizul_11 on Wed Jul 03, 2013 10:33 am

ada banyak sebab kenapa x berani nak tunjuk no plat. mungkin;
1) dia artis. takut kena ikut dengan paparazi
2) kaya, takut kena rompak
3) motor lari kedai
4) motor curik
5) motor pinjam/sewa tak nak orang tahu. nanti populariti terjejas.

tengok video ni.

banyak sangat no. plat dipadam.. tapi, boleh diadakan balik. teknologi dihujung jari.. siap boleh check status kenderaan. tapi malas nak dihebohkan di sini. nanti populariti terjejas teruk.

nak nyorok tapi tak pandai.. bang Mankatana memang anti tutup nombor plat. sebab tu dia pun kena unfren..

ini yang dipadamkan nombornya.. Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil 



tapi ada yang tak dipadam.. JLF6852.. sent..



apa yang nak ditakutkan pun tak tahu lah.. aku sokong 150% guna e-plat..

_________________

Back to top Go down

Re: e-plat untuk semua kenderaan.

Post by faizul_11 on Wed Jul 03, 2013 10:38 am

motot aku tak dipadam pulak.. kepada pengarah filem, sila buang gambar ini dari filem tersebut. aku tak sanggup dilabelkan geng kacang hantu.. puiiii.. Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil 


katanya bawa buku sejarah motor.. retro, 1996, ZRX.. jadi la WLF 6852 tu motor retro buatan 1996.. baca buku, semua orang boleh baca. cuba difahamkan. konsep retro dengan motosikal retro kan lain..


kesimpulan dari filem di atas..

_________________

Back to top Go down

Re: e-plat untuk semua kenderaan.

Post by tabor_gpz on Wed Jul 03, 2013 11:08 am

Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil 

terbaik laa ijul.. aku tadak kena mengena pun kena.. hahaha

Back to top Go down

Re: e-plat untuk semua kenderaan.

Post by manpanjang on Wed Jul 03, 2013 12:02 pm

yep betol...no plat moto aku pun masuk dlm ini pilem...? apsal x dipadam kan ? kan kan kan...kita serupa, Ijul bkn Geng Kacang Hantu...

Back to top Go down

Re: e-plat untuk semua kenderaan.

Post by manpanjang on Wed Jul 03, 2013 12:06 pm

mengikut telaan aku kat geluk jampi, brg sapa yg bkn GKH, no moto x dipdmkan kan kan kan...huhuhu...

Back to top Go down

Re: e-plat untuk semua kenderaan.

Post by lukmanw on Wed Jul 03, 2013 2:17 pm

Quote/petikan di bawah tiada kena-mengena sama ada yang masih hidup ataupun yang telah mati. Kesemua watak telah dilakonkan semula mengikut kesesuaian plot cerita dan semata-mata fiksyen dari idea/ilham penulis skrip. - Hassan Mutalib


lukmanw wrote:E-plat?

Polis traffic tahan seorang mat motor.

"Apasai nombor plate (e-plate) ini tak sama dengan motor? Pada e-plate tercatat motor honda tapi motor awak bawa ni suzuki!" Very Happy 

Jawab jangan tak jawab!

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: e-plat untuk semua kenderaan.

Post by faizul_11 on Thu Jul 04, 2013 6:10 am

yang ni kira hidup atau mati bang lukman? siap makan kacang lagi.. Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil 


_________________

Back to top Go down

Re: e-plat untuk semua kenderaan.

Post by lukmanw on Thu Jul 04, 2013 6:13 am

Hantu kacang atau hantu makan kacang?

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: e-plat untuk semua kenderaan.

Post by lukmanw on Thu Jul 04, 2013 6:28 am



Gambar atas - radio Sinar bertemakan RETRO. Bukan radio retro!

Retro juga bukan klasik atau vintage.


lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: e-plat untuk semua kenderaan.

Post by faizul_11 on Thu Jul 04, 2013 12:57 pm

terbaik bang lukman.. jelas, nyata dan terang.. Very Happy  Very Happy  Very Happy 

_________________

Back to top Go down

Re: e-plat untuk semua kenderaan.

Post by faizul_11 on Fri Jul 05, 2013 7:03 am

buku macam ni, dah baca 2 tahun lepas.. manap GPX600 yang hadiahkan kat bengkel. tapi x tahu sekarang kat mana buku tu.. Shocked Shocked Shocked 


_________________

Back to top Go down

Re: e-plat untuk semua kenderaan.

Post by faizul_11 on Sat Jul 06, 2013 4:10 am

yang ni namanya 'hantu kacang'..


kalau ikut peribahasa Melayu,
kacang hantu = pengacau

ooo patut la.. Rolling Eyes  Rolling Eyes  Rolling Eyes 

_________________

Back to top Go down

Re: e-plat untuk semua kenderaan.

Post by nan_gpz11 on Sat Jul 06, 2013 4:53 am

skrg hari2 jumpa road blok....mlm tadi kat klia..huhu2..

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: e-plat untuk semua kenderaan.

Post by Sponsored content Today at 5:08 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum