Motor 3 Roda (ala sidecar) - siapa pernah bawa?

View previous topic View next topic Go down

Motor 3 Roda (ala sidecar) - siapa pernah bawa?

Post by lukmanw on Thu Jun 20, 2013 6:41 am



Siapa pernah bawa motor 3 roda ala side car?

Aku pernah try basikal 3-roda dan motor 3-roda ala side car bawa barang (bawa tong gas) mcm gambar atas kanan. memang pengalaman yang mengujakan terutama bila nak kona! Tauke gas itu pesan kat aku kalau nak kona kanan, badan mesti berat ke kiri - begitu juga kalau sebaliknya! Betui ke teknik sebegini?

Aku pernah jumpa beberapa kali Goldwing Side Car di Malaysia (Terengganu dan Putrajaya) seperti gambar di bawah kiri - bukan Goldwing 3-roda tanpa side car (gambar bawah kanan).




Sepupu org rumah di Bertam baru beli Spider dan dia offer suruh aku test-ride. Mgkn nak try juga satu hari nanti!

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Motor 3 Roda (ala sidecar) - siapa pernah bawa?

Post by manpanjang on Thu Jun 20, 2013 7:30 am

teknik tu mmg betol...Very Happy

kdg2 smpi terangkat tayar...best ooo...

kat melaka, sy ada jumpa dan naik goldwing sidecar plat W?B 4???..hehehe..
motor running condition...

Back to top Go down

Re: Motor 3 Roda (ala sidecar) - siapa pernah bawa?

Post by lukmanw on Thu Jun 20, 2013 8:00 am

manpanjang wrote:teknik tu mmg betol...Very Happy

kdg2 smpi terangkat tayar...best ooo...

kat melaka, sy ada jumpa dan naik goldwing sidecar plat W?B 4???..hehehe..
motor running condition...

Betui Man - plat Goldwing side car tu W?? 4???, khabarnya owner bawa balik dari oversea dan mulanya bermasalah nak daftar di Malaysia kerana tiada peruntukkan utk sidecar.

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Motor 3 Roda (ala sidecar) - siapa pernah bawa?

Post by MALARSEGAR on Thu Jun 20, 2013 9:27 am

laa , macam ni pun ade gak , haha , memang real ,

Back to top Go down

Re: Motor 3 Roda (ala sidecar) - siapa pernah bawa?

Post by faizul_11 on Thu Jun 20, 2013 1:20 pm

alamak!! kenapa padam nombor plat?? motor import ka? atau AP tak lepas lagi?? hehehe..

_________________

Back to top Go down

Re: Motor 3 Roda (ala sidecar) - siapa pernah bawa?

Post by lukmanw on Thu Jun 20, 2013 3:52 pm

Man Pjg

Goldwing side car yang saya terjumpa dua, tiga kali tu plate W juga tapi lampu depan 4-segi bukan bulat mcm ni

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Motor 3 Roda (ala sidecar) - siapa pernah bawa?

Post by manpanjang on Thu Jun 20, 2013 5:05 pm

faizul_11 wrote:alamak!! kenapa padam nombor plat?? motor import ka? atau AP tak lepas lagi?? hehehe..

ini moto cni pny lah..owner siap tunjuk r/tax lg...hehehe...

Back to top Go down

Re: Motor 3 Roda (ala sidecar) - siapa pernah bawa?

Post by manpanjang on Thu Jun 20, 2013 5:07 pm

lukmanw wrote:Man Pjg

Goldwing side car yang saya terjumpa dua, tiga kali tu plate W juga tapi lampu depan 4-segi bukan bulat mcm ni

yg ni Sayap Emas GL1000 cc bang Lukman...Very Happy

Back to top Go down

Re: Motor 3 Roda (ala sidecar) - siapa pernah bawa?

Post by faizul_11 on Tue Jun 25, 2013 7:46 am

pernah jugak. tumpang duduk.. Very Happy


_________________

Back to top Go down

Re: Motor 3 Roda (ala sidecar) - siapa pernah bawa?

Post by zaydeeak on Tue Jun 25, 2013 7:49 am

faizul_11 wrote:pernah jugak. tumpang duduk.. Very Happy


Hahaha ..... ini gambar baru nie ....LaughingLaughingLaughing

zaydeeak

Age : 46
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: Motor 3 Roda (ala sidecar) - siapa pernah bawa?

Post by AmyZaydee on Tue Jun 25, 2013 12:52 pm

zaydeeak wrote:
faizul_11 wrote:pernah jugak. tumpang duduk.. Very Happy


Hahaha ..... ini gambar baru nie ....LaughingLaughingLaughing

bayangkan ijul bawa motor ni pi ride ke kelantan baru2 ni...betul2 rare tuuuu... hahhahhaha:) Smile Very Happy Very Happy

AmyZaydee

Location : Alor Setar

View user profile

Back to top Go down

Re: Motor 3 Roda (ala sidecar) - siapa pernah bawa?

Post by atan7800 on Wed Jun 26, 2013 7:02 am

mcm2 boleh bawak balik, hehe, x pn cadangkan kat bapak, mintak bawak ijul jd sweeper naik ni


atan7800

Age : 32
Location : banting

View user profile

Back to top Go down

Re: Motor 3 Roda (ala sidecar) - siapa pernah bawa?

Post by kawa_zephyr_750 on Wed Jun 26, 2013 7:41 am

Naik 'terenggiling'  dari Gombak sampai Kota Bharu. Sungguh dahsyat

kawa_zephyr_750

Age : 37
Location : Kg Sg Kelambu, Banting, Selangor.

View user profile

Back to top Go down

Re: Motor 3 Roda (ala sidecar) - siapa pernah bawa?

Post by AmyZaydee on Wed Jun 26, 2013 10:38 am

atan7800 wrote:mcm2 boleh bawak balik, hehe, x pn cadangkan kat bapak, mintak bawak ijul jd sweeper naik ni

Atan,
memang boleh bawa balik macam2 barang tp tengah jalan byk yg cicir nanti sbb ijul leka main lap... dari Jeli ke K.Kangsar hahahaha:) Smile Smile

AmyZaydee

Location : Alor Setar

View user profile

Back to top Go down

Re: Motor 3 Roda (ala sidecar) - siapa pernah bawa?

Post by atan7800 on Wed Jun 26, 2013 7:43 pm

hehe, x pn ujan mcm mana la 2 kak amy

atan7800

Age : 32
Location : banting

View user profile

Back to top Go down

Re: Motor 3 Roda (ala sidecar) - siapa pernah bawa?

Post by AmyZaydee on Thu Jun 27, 2013 4:33 pm

atan7800 wrote:hehe, x pn ujan mcm mana la 2 kak amy

hahahaha bertakung laaa air dlm side car dia.... boleh bela ikan pulak... wakakakaka

AmyZaydee

Location : Alor Setar

View user profile

Back to top Go down

Re: Motor 3 Roda (ala sidecar) - siapa pernah bawa?

Post by lukmanw on Tue Aug 13, 2013 9:55 am


lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Motor 3 Roda (ala sidecar) - siapa pernah bawa?

Post by Sponsored content Today at 6:55 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum