Destinasi pilihan bikerz dulu-dulu dan skrg

View previous topic View next topic Go down

Destinasi pilihan bikerz dulu-dulu dan skrg

Post by lukmanw on Mon May 20, 2013 2:04 pm

PANTAI PENARIK, TERENGGANU

Kalau Geng Daya Bumi 80an hujung minggu ke Genting - dulu mana ada Bukit Tinggi. Ataupun mandi air terjun di Karak. Jauh sikit ke PD. Kaki layan Corner pilih laluan Bukit Putus. Atau makan-makan di Kelang.

Group elit pula bermalam di Club Med biasanya ada Bikers Singapore tg turut sertai.

PANTAI PENARIK, TERENGGANU

Pilihan pertama aku hingga ke hari ini ialah Pantai Penarik. Kalau dari Bdr Terengganu ikut jalan pantai melalui Pantai Penarik dan keluar di Bdr Permaisuri. Tahun keblkgan ini mesti aku lalui di sini setiap tahun tetapi dengan kereta dengan kebykannya atas urusan tugas. Melaluinya di sini mengingatkan konvoi superbike pertama di Malaysia pada tahun 1986 iaitu Lucky Strike Explorer yang turut disertai oleh arwah MYB (GPZ11, Dr Zaini Shaarani (Ninja9), Bulldog Kuan (Daytona 250), Yong Yih Fah (bapa Alex Yong), DSP Kamaruddin (Gold Wing) dan ramai lagi.

Insya-Allah sebelum hujung tahun ini aku akan kembali bermotosikal menyusuri laluan Pantai Penarik ini.



Cerita lanjut di sini-

http://orangkecilorangbesar.blogspot.com/2010/06/no-reservations-part-4-penarik-kuala.html

dan

http://orangkecilorangbesar.blogspot.com/2011/03/penarik-yang-menarik.html


Last edited by lukmanw on Thu May 30, 2013 6:05 pm; edited 1 time in total

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Destinasi pilihan bikerz dulu-dulu dan skrg

Post by faizul_11 on Mon May 20, 2013 5:00 pm

zaman sekarang ni, disebabkan ramai dah berkeluarga, jalan-jalan mesti kena beli ole-ole. destinasi terbaik adalah Cameron Highland. naik kapcai je. banyak barang boleh beli. limau, strawberi, keledek, jagung, jem, sayur, dan macam2 lagi.. kitorang 4 kali setahun naik Cameron guna kapcai.

_________________

Back to top Go down

Re: Destinasi pilihan bikerz dulu-dulu dan skrg

Post by lukmanw on Mon May 20, 2013 5:15 pm

Geng KL dan kawasan sekitarnya lepak kat mana skrg waktu mlm-mlm?

Kami dulu mlm-mlm pergi Jln Doraisamy perkena nasi lemak bungkus + telur 1/2 masak + teh tarik. Zaman tu mana ada Pelita, Lotus atau Shubaidah!

Tak pun kami perkena menu yg sama di Jln 222, PJ.

Kalau siang (petang) kami ke Restoran Kari Kepala Ikan Pasar Seni - makan roti canai shj!

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Destinasi pilihan bikerz dulu-dulu dan skrg

Post by lukmanw on Tue May 21, 2013 4:51 am

Biasanya tempak lepak atau kedai makan/restoran yang dipilih mestilah boleh nampak motor yang diparking. Kalau boleh nak dok sebelah menyebelah dengan motor yg di parking. Very Happy

masa end80an dulu hal macam ini Raymond Katana mmg cekap. Kalau pergi tgk wyg kat panggung mana pun di Kl dia sdh kawtim dgn budak parking. mesti sdh ready reserve parking dan siap parking berpagar lagi (rantai).

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Destinasi pilihan bikerz dulu-dulu dan skrg

Post by lukmanw on Tue May 21, 2013 4:59 am

rasanya kenangan aku lagi best Very Happy

aku pernah bawa mak aku balik dari kampung (Batu Kurau 20 km dari Taiping) naik Cub GSX110 dgn dlm raga penuh buah manggis yg loose, atas buah manggis ni lak guni durian dkt 10 biji dan mak aku peluk guni berisi buah setar (remia @ kundang), machang dan pucuk paku! sdh mcm pickup 4x4 je!

faizul_11 wrote:zaman sekarang ni, disebabkan ramai dah berkeluarga, jalan-jalan mesti kena beli ole-ole. destinasi terbaik adalah Cameron Highland. naik kapcai je. banyak barang boleh beli. limau, strawberi, keledek, jagung, jem, sayur, dan macam2 lagi.. kitorang 4 kali setahun naik Cameron guna kapcai.

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Destinasi pilihan bikerz dulu-dulu dan skrg

Post by nan_gpz11 on Tue May 21, 2013 5:21 am

Itu hari ride pegi teganu ,cadangan nk ke panarik makan sea food..tapi kita di jemput mkn di restoren KATANA..tergandala la suma.haha2..tahun depan la..singgah sana.. Arrow

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: Destinasi pilihan bikerz dulu-dulu dan skrg

Post by lukmanw on Thu May 30, 2013 3:06 pm

Restoren Katana! Mmg hebat tengok gambar - siap ada lukisan Katana di signboard & menu.

Bagi le alamat, landmark, gps dan panduan lain sewaktu dgnnya mana le tahu kalau ke terengganu boleh cuba-test-try makan di sini - ada "rasa katana" tak? sekurang-kurangnya ada feeling Katana!

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Destinasi pilihan bikerz dulu-dulu dan skrg

Post by lukmanw on Thu May 30, 2013 3:10 pm

Kalau ke Padang Besar atau terlajak ke Danok atau terlajak lagi ke Hat Yai, sila-silakan "mempulut" -


Puulut Ayam

Pulut Mangga

Pulut Durian

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Destinasi pilihan bikerz dulu-dulu dan skrg

Post by faizul_11 on Thu May 30, 2013 4:48 pm

maggie ketam.. di Pantai Cahaya Bulan..
http://dsyazcafe.tumblr.com/


_________________

Back to top Go down

Re: Destinasi pilihan bikerz dulu-dulu dan skrg

Post by lukmanw on Thu May 30, 2013 5:01 pm

PCB memang hebat tapi skrg ni byk sgt lalat!

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Destinasi pilihan bikerz dulu-dulu dan skrg

Post by faizul_11 on Thu May 30, 2013 5:10 pm

lukmanw wrote:PCB memang hebat tapi skrg ni byk sgt lalat!

lalat?? bau dari ikan kot.. kat mana2 ada je lalat. kami nak ke sana bulan depan. naik kapcai.. nak makan maggie ketam ni la.. Very Happy Very Happy

_________________

Back to top Go down

Re: Destinasi pilihan bikerz dulu-dulu dan skrg

Post by lukmanw on Thu May 30, 2013 6:01 pm

PCB juga terkenal dgn cucuk-cucuk ni-



Cerita penuh di sini.

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Destinasi pilihan bikerz dulu-dulu dan skrg

Post by shukri on Tue Jun 11, 2013 10:52 am

terliurrr...tp tk bleh mkn jgk la...aduai...

shukri

Location : subang

View user profile

Back to top Go down

Re: Destinasi pilihan bikerz dulu-dulu dan skrg

Post by AmyZaydee on Tue Jun 11, 2013 11:02 am

shukri wrote:terliurrr...tp tk bleh mkn jgk la...aduai...

awatnya shukri pantang ke nk diet??

AmyZaydee

Location : Alor Setar

View user profile

Back to top Go down

Re: Destinasi pilihan bikerz dulu-dulu dan skrg

Post by manpanjang on Tue Jun 11, 2013 11:33 am

AmyZaydee wrote:
shukri wrote:terliurrr...tp tk bleh mkn jgk la...aduai...

awatnya shukri pantang ke nk diet??

GOUT... Very Happy Very Happy

Back to top Go down

Re: Destinasi pilihan bikerz dulu-dulu dan skrg

Post by zaydeeak on Wed Jun 12, 2013 11:07 am

lukmanw wrote:Geng KL dan kawasan sekitarnya lepak kat mana skrg waktu mlm-mlm?

Kami dulu mlm-mlm pergi Jln Doraisamy perkena nasi lemak bungkus + telur 1/2 masak + teh tarik. Zaman tu mana ada Pelita, Lotus atau Shubaidah!

Tak pun kami perkena menu yg sama di Jln 222, PJ.

Kalau siang (petang) kami ke Restoran Kari Kepala Ikan Pasar Seni - makan roti canai shj!

Dorai .... mengimbas kenangan lalu..selalu lepak dengan Trot makan nasi lemak dgn sup.. Laughing Laughing Laughing
Baru-baru ni aku pi dah lain sikit..bangunan baru dah naik kat keliling dia

zaydeeak

Age : 46
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: Destinasi pilihan bikerz dulu-dulu dan skrg

Post by AmyZaydee on Thu Jun 13, 2013 6:07 am

manpanjang wrote:
AmyZaydee wrote:
shukri wrote:terliurrr...tp tk bleh mkn jgk la...aduai...



awatnya shukri pantang ke nk diet??



GOUT... Very Happy Very Happy
ooooo parah ni hahaha

AmyZaydee

Location : Alor Setar

View user profile

Back to top Go down

Re: Destinasi pilihan bikerz dulu-dulu dan skrg

Post by AmyZaydee on Thu Jun 13, 2013 6:09 am

zaydeeak wrote:
lukmanw wrote:Geng KL dan kawasan sekitarnya lepak kat mana skrg waktu mlm-mlm?

Kami dulu mlm-mlm pergi Jln Doraisamy perkena nasi lemak bungkus + telur 1/2 masak  + teh tarik. Zaman tu mana ada Pelita, Lotus atau Shubaidah!

Tak pun kami perkena menu yg sama di Jln 222, PJ.

Kalau siang (petang) kami ke Restoran Kari Kepala Ikan Pasar Seni - makan roti canai shj!



Dorai .... mengimbas kenangan lalu..selalu lepak dengan Trot makan nasi lemak dgn sup.. Laughing Laughing  Laughing
Baru-baru ni aku pi dah lain sikit..bangunan baru dah naik kat keliling dia

Masih ada lagi Dorai tuu.... pergghhh. nanti balik KL bawa i pergi situ ek! mesti bawa....

AmyZaydee

Location : Alor Setar

View user profile

Back to top Go down

Re: Destinasi pilihan bikerz dulu-dulu dan skrg

Post by lukmanw on Thu Jun 13, 2013 9:57 am

Amyzaydee

Antara syarat minum-minum di Dorai ialah jangan tengok bawah terutama bawa meja atau tepi longkang!

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Destinasi pilihan bikerz dulu-dulu dan skrg

Post by shukri on Tue Jun 18, 2013 9:04 pm

Dh lain skrg bang..smbil mnum kn tunduk digalakakan...haha..klu tk..tk bleh tahan...mcm2 ada...smbl sotong, ikan bilis, yg nasi shj pun ada...hahaha....jom set dorai..org jauh sgt tu tgk pic aje la ye kak amy...haha..

shukri

Location : subang

View user profile

Back to top Go down

Re: Destinasi pilihan bikerz dulu-dulu dan skrg

Post by akumatmoto on Sat Jun 22, 2013 9:35 am

shukk....Razz:P:P:P:P

akumatmoto

Location : klang-ipoh

View user profile

Back to top Go down

Re: Destinasi pilihan bikerz dulu-dulu dan skrg

Post by Sponsored content Today at 11:47 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum