Sarapan pagi yg terkantoi .... di Padang Besar.

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Sarapan pagi yg terkantoi .... di Padang Besar.

Post by zaydeeak on Sun May 19, 2013 11:43 am

Pagi tadi selepas hantar anak pi sekolah tadika kami bercadang nak pi sarapan .... datang la pulak idea aku ...
"Jom pi sarapan kat Padang Besar' .... kak Amy pulak sahut "Jommmmm" .......
Tapi kena bailk sebelum / dalam pukul 12.00 tgh sbb anak balik sekolah tadika ....

[img][/img]
[img][/img]
[img][/img]
[img][/img]
[img][/img]

Kedai makan yang kami sarapan ni betul-betul berhadapan dengan gudang nie ....

zaydeeak

Age : 46
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: Sarapan pagi yg terkantoi .... di Padang Besar.

Post by zaydeeak on Sun May 19, 2013 11:49 am

[img][/img]
[img][/img]

Laksa lemak ...
[img][/img]

Banyak-banyak lauk ...sadin jugak yg Kak Amy pilih .... hahaha

[img][/img]

Jangan marah Liza, Kak Amy pinjam pose Liza nie .....

[img][/img]

[img][/img]

Bersiap sedia utk balik ... dah pukul 11.00 am

zaydeeak

Age : 46
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: Sarapan pagi yg terkantoi .... di Padang Besar.

Post by zaydeeak on Sun May 19, 2013 11:59 am

Nak jadik cerita, sebelum balik kami nak top up petrol kat Petronas Padang Besar tu ... lepas isi minyak motor ZZR aku tak leh nak start la pulak ... bau petrol kuat. Overflow kot ....
try start banyak kali pun tak boleh. Then mintak tolong Kak Amy tolak kasi hidup .... hehehe. Ada la dalam 50 meter dia tolak still tak nak hidup.. dia kata ...." mintak nyawa....mintak nyawa....beratnya anak gajah nie ..." hehehe...kesian dia. Then kami pun lepak kat bawah satu pokok ceri berdekatan rehat dalam 5 minit. Then baca " Bismillah" ....try sekali lagi start terus hidup....alhamdulillah. Terus pecut balik sbb dah lambat nak jemput anak balik sekolah. Kat highway kak Amy henjut 170-180km/h...saya follow je la. Sampai sekolah anak, dia tanya " Kenapa mama dgn papa lambat jemput Mya ?" ..... hehehe kami tersengeh sbb kami je la yang tahu kenapa ..... wakakaka

lol! lol! lol!

[img][/img]

Kat bawah pokok ceri tengah tunggu moto boleh start .....

zaydeeak

Age : 46
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: Sarapan pagi yg terkantoi .... di Padang Besar.

Post by AmyZaydee on Sun May 19, 2013 12:32 pm

Pergghhhh....memang tak larat nk tolak berat sungguh. mcm tolak anak gajah. Laughing Laughing Laughing

pasal tak boleh start ni laaaaa ....lambat 1/2 jam jemput anak kat tadika....hahaha


Last edited by AmyZaydee on Sun May 19, 2013 5:35 pm; edited 2 times in total

AmyZaydee

Location : Alor Setar

View user profile

Back to top Go down

Re: Sarapan pagi yg terkantoi .... di Padang Besar.

Post by lukmanw on Sun May 19, 2013 1:37 pm

Eh! Muat le! Member lain insya-Allah kalau berjumpa dlm gathering/trip OSO.


lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Sarapan pagi yg terkantoi .... di Padang Besar.

Post by zr11 on Sun May 19, 2013 4:40 pm

mujur terpikir nak sarapan kat padang besar...klau tetiba terpikir nak sarapan kt koh samui...naya la anak dok tggu kt tadika... Razz

Back to top Go down

Re: Sarapan pagi yg terkantoi .... di Padang Besar.

Post by nan_gpz11 on Sun May 19, 2013 5:08 pm

Hahahaha2..hebat betol la...kak amy dan abg zaydee..sempat tu g padang besar sarapan...,tu la berhantunya bila minat motosikal nie..huhu2.. Very Happy

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: Sarapan pagi yg terkantoi .... di Padang Besar.

Post by AmyZaydee on Sun May 19, 2013 5:16 pm

zr11 wrote:mujur terpikir nak sarapan kat padang besar...klau tetiba terpikir nak sarapan kt koh samui...naya la anak dok tggu kt tadika... Razz

ZR11 ada juga cadang nk ke sana tp pikir anak2 sekolah hari ahad....abg zaydee lak cuti hari ahad... susah nk jalan jauh2 hehehe

AmyZaydee

Location : Alor Setar

View user profile

Back to top Go down

Re: Sarapan pagi yg terkantoi .... di Padang Besar.

Post by AmyZaydee on Sun May 19, 2013 5:29 pm

nan_gpz11 wrote:Hahahaha2..hebat betol la...kak amy dan abg zaydee..sempat tu g padang besar sarapan...,tu la berhantunya bila minat motosikal nie..huhu2.. Very Happy

Laughing Laughing Laughing dah minat motosikal nak buat mcm mana Nan... nak sarapan ke nak lunch ke dinner ke semua tu alasan aje. yg sebenarnya nak ride aje....janji dpt bawa motor tu.

last month abg zaydee pergi ride dgn kwn dia ke hentian puncak banjaran titiwangsa semata2 nak makan tengahari kat situ. jarak perjalanan 220x2...petang baru sampai rumah. kak amy tak boleh ikut sbb tak ada sapa nak ambil anak2 balik sekolah... tu yg tak best. hehehehe


Last edited by AmyZaydee on Sun May 19, 2013 5:34 pm; edited 1 time in total

AmyZaydee

Location : Alor Setar

View user profile

Back to top Go down

Re: Sarapan pagi yg terkantoi .... di Padang Besar.

Post by AmyZaydee on Sun May 19, 2013 5:30 pm

[quote="lukmanw"]Eh! Muat le! Member lain insya-Allah kalau berjumpa dlm gathering/trip OSO.

dua2 dia pulun...huhuhuhu

AmyZaydee

Location : Alor Setar

View user profile

Back to top Go down

Re: Sarapan pagi yg terkantoi .... di Padang Besar.

Post by faizul_11 on Sun May 19, 2013 5:34 pm



kitorang suka sarapan kat rumah je. cuma malam2 keluar minum kat barokah. sebab anak2 dah tido.. Very Happy Very Happy Very Happy

_________________

Back to top Go down

Re: Sarapan pagi yg terkantoi .... di Padang Besar.

Post by nan_gpz11 on Sun May 19, 2013 5:39 pm

Ada gak kdg2 saya dgn ijul ke r&r rawang..mkn kuie pau...hahaha2.. Very Happy

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: Sarapan pagi yg terkantoi .... di Padang Besar.

Post by AmyZaydee on Sun May 19, 2013 5:42 pm

Alaaaa apa salahnya buat giler2 sekali sekala Nan dgn Ijul pi sarapan di PD ke ... di Melaka ke.... hehehehe

Malam2 abg zaydee dan kak amy tak ride sgt. abg zaydee tak suka ride malam sbb semak dgn lampu2 kenderaan... hahahaha

AmyZaydee

Location : Alor Setar

View user profile

Back to top Go down

Re: Sarapan pagi yg terkantoi .... di Padang Besar.

Post by lukmanw on Sun May 19, 2013 5:45 pm

nan_gpz11 wrote:Ada gak kdg2 saya dgn ijul ke r&r rawang..mkn kuie pau...hahaha2.. Very Happy

Kalau singgah R&R Rawang saya suka beli Nasi Lemak Bungkus Daun Pisang Esiah dgn harga RM 1.00 shj sebungkus!

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Sarapan pagi yg terkantoi .... di Padang Besar.

Post by AmyZaydee on Sun May 19, 2013 5:49 pm

nan_gpz11 wrote:Ada gak kdg2 saya dgn ijul ke r&r rawang..mkn kuie pau...hahaha2.. Very Happy

Nan....ok la tuu. itu kira dah termasuk dalam kategori giler la tuuu. boleh join sama2 giler. hahahaha Laughing Laughing Laughing

AmyZaydee

Location : Alor Setar

View user profile

Back to top Go down

Re: Sarapan pagi yg terkantoi .... di Padang Besar.

Post by AmyZaydee on Sun May 19, 2013 5:54 pm

[quote="lukmanw"]
nan_gpz11 wrote:Ada gak kdg2 saya dgn ijul ke r&r rawang..mkn kuie pau...hahaha2.. Very Happy

Kalau singgah R&R Rawang saya suka beli Nasi Lemak Bungkus Daun Pisang Esiah dgn harga RM 1.00 shj sebungkus!

Ada lagi ke harga RM1/- tu lukman

AmyZaydee

Location : Alor Setar

View user profile

Back to top Go down

Re: Sarapan pagi yg terkantoi .... di Padang Besar.

Post by faizul_11 on Sun May 19, 2013 6:02 pm

nasi lemak tu memang ada lagi. tapi tak pasti berapa harganya. dulu2 pernah gak sarapan kat Bukit Tinggi. zaman muda2 la. rasa macam nak pegi lagi la. ninja9 pun macam dah tip top je. siap pakai racing suit, memang gempak habis la.. mana amy ninja9 ni.. Cool Cool

_________________

Back to top Go down

Re: Sarapan pagi yg terkantoi .... di Padang Besar.

Post by lukmanw on Sun May 19, 2013 6:06 pm

emmm, bila last singgah dah lupa lak!

masa bawa balik ER6N dari Meru end Jan 2013 dulu singgah juga (lewat petang) tapi nasi lemak dah habis - ganti makan kebab diraja - ok juga!

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Sarapan pagi yg terkantoi .... di Padang Besar.

Post by fazli_zx11 on Sun May 19, 2013 7:09 pm

Dah pernah kena.....tgh sedap cruising tiba2 enjin mati n loss power.
Fuel pump kong...jenuh tolak ke pdg rumput tepi hiway...
Nk pengsan pun ada rasanyer..hahhahaha. Very Happy Cool
Bypass fuel pump by nan,berjuang semula kuda/gajah hitam tu....

AmyZaydee wrote:Pergghhhh....memang tak larat nk tolak berat sungguh. mcm tolak anak gajah. Laughing Laughing Laughing

pasal tak boleh start ni laaaaa ....lambat 1/2 jam jemput anak kat tadika....hahaha

Back to top Go down

Re: Sarapan pagi yg terkantoi .... di Padang Besar.

Post by zaydeeak on Mon May 20, 2013 2:29 am

Ye tak ye jugak .... klu fuel pump rosak pakai direct guna graviti ... creative gak korang. Tapi tak leh gi laju sgt la yer... janji boleh jalan semula, betul tak ...

zaydeeak

Age : 46
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: Sarapan pagi yg terkantoi .... di Padang Besar.

Post by nan_gpz11 on Mon May 20, 2013 3:16 am

Nasi lemak tu masih ada lagi skrg..harga 1 ringgit...hahaha2..kena beli 2bungkus.. Shocked

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: Sarapan pagi yg terkantoi .... di Padang Besar.

Post by fazli_zx11 on Mon May 20, 2013 6:26 pm

zaydeeak wrote:Ye tak ye jugak .... klu fuel pump rosak pakai direct guna graviti ... creative gak korang. Tapi tak leh gi laju sgt la yer... janji boleh jalan semula, betul tak ...

Bila moto bole start n jalan blk pun dah syukur sgt....
Bkn apa br nk gerak ke alor setar..problem jadi kt behrang...huhuhu Cool

Back to top Go down

Re: Sarapan pagi yg terkantoi .... di Padang Besar.

Post by atan7800 on Tue May 21, 2013 4:41 am

hahahah... memang hebat kak emy bang zaidee.... btl bang nan berhantu moto ni, kadang2 buat orang marah pn ye, saya ride malam2, balik keje lmbat dah, orang nak tido sunyi sepi, saya g start moto, hehe... kadang2 x blh start, tolak perah minyak, memang mengaummmm lah, nak panas moto,

pas tu g masjid solat subuh plak skali lg wat bising hehehe.... kol 6pg dah wat hal, hehehehe........

atan7800

Age : 32
Location : banting

View user profile

Back to top Go down

Re: Sarapan pagi yg terkantoi .... di Padang Besar.

Post by zaydeeak on Wed May 22, 2013 7:50 am

atan7800 wrote:hahahah... memang hebat kak emy bang zaidee.... btl bang nan berhantu moto ni, kadang2 buat orang marah pn ye, saya ride malam2, balik keje lmbat dah, orang nak tido sunyi sepi, saya g start moto, hehe... kadang2 x blh start, tolak perah minyak, memang mengaummmm lah, nak panas moto,

pas tu g masjid solat subuh plak skali lg wat bising hehehe.... kol 6pg dah wat hal, hehehehe........

Kau pergi masjid naik superbike Atan ? ..... Waaa .... hebat, melopong la Pakcik2 kat mesjid tu ....hahaha

zaydeeak

Age : 46
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: Sarapan pagi yg terkantoi .... di Padang Besar.

Post by atan7800 on Wed May 22, 2013 8:30 am

yela bang zaidee.. , paling jadi tradisi saya dan adik,
1 syawal, nak g sembahyang raya tu, comfirm malam raya superbike atau vespa kena basuh esok nak bawak g masjid, parking kat depan2 pintu masjid, petak imam yang slalu dia tulis kosongkan, kekeke...

last raya lepas saya bawak zzr600 adik bawak er6 parking dengan bersampin, wah... best2... moto raya hehehe... tengah baca kutbah raya tu perasan lah pakcik2 dok jeling2 moto saya hehehe...
pastu skali lg wat bising, jalan kat masjid sempit, ramai nak keluar masjid, hehe...

atan7800

Age : 32
Location : banting

View user profile

Back to top Go down

Re: Sarapan pagi yg terkantoi .... di Padang Besar.

Post by Sponsored content Today at 5:57 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum