Kawasaki AR 125

View previous topic View next topic Go down

Kawasaki AR 125

Post by lukmanw on Thu May 16, 2013 5:54 pm



Kawasaki Sunrock pada tahun 87 ada mengedarkan Kawasaki Ninja 125 (gambar atas) iaitu model yang hampir sama sebelumnya iaitu AR 125 (gambar di bawah).


lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Kawasaki AR 125

Post by zaydeeak on Thu May 16, 2013 6:25 pm

lukmanw wrote:

Kawasaki Sunrock pada tahun 87 ada mengedarkan Kawasaki Ninja 125 (gambar atas) iaitu model yang hampir sama sebelumnya iaitu AR 125 (gambar di bawah).


Kawan kita Fendi pernah pakai kan model ni Lokmanw ? ....

zaydeeak

Age : 46
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: Kawasaki AR 125

Post by lukmanw on Thu May 16, 2013 6:30 pm

Zaydeeak - mmg betul Fendi (juara Roda Impian) pernah gun AR 125 dan kemudian miliki Virago.

Kalau kau ingat, model Ninja 125 itu turut diperkenalkan pertama kali semasa Hari Terbuka Sekolah Izzuddin 1987, RR buat pameran - heboh satu Ipoh.

Model pameran itu juga hampir hancur kerana aku terbabas semasa test-ride mengelakkan sebuah kereta yang makan jalan/overtake dari depan di Highway Slim River-Tanjung Malim (highway ini sudah tidak ada lagi).

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Kawasaki AR 125

Post by zaydeeak on Thu May 16, 2013 6:33 pm

lukmanw wrote:Zaydeeak - mmg betul Fendi (juara Roda Impian) pernah gun AR 125 dan kemudian miliki Virago.

Kalau kau ingat, model Ninja 125 itu turut diperkenalkan pertama kali semasa Hari Terbuka Sekolah Izzuddin 1987, RR buat pameran - heboh satu Ipoh.

Model pameran itu juga hampir hancur kerana aku terbabas semasa test-ride mengelakkan sebuah kereta yang makan jalan/overtake dari depan di Highway Slim River-Tanjung Malim (highway ini sudah tidak ada lagi).

Iyalah ..... juara Roda Impian .... hahaha

zaydeeak

Age : 46
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: Kawasaki AR 125

Post by lukmanw on Thu May 16, 2013 6:39 pm

ha,ha,ha?

Kau adalah salah seorg yg dibelanja makan Nelayan Seafood Bangsar ke?

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Kawasaki AR 125

Post by zaydeeak on Thu May 16, 2013 6:40 pm

lukmanw wrote:ha,ha,ha?

Kau adalah salah seorg yg dibelanja makan Nelayan Seafood Bangsar ke?

Takde lah ..... waktu tu aku takde. Tapi aku tahu sbb Trot cerita kat aku ....

zaydeeak

Age : 46
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: Kawasaki AR 125

Post by lukmanw on Sat May 18, 2013 10:44 am





gambar semasa retro 2009. warna puteh kiri sekali itu AR80


lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Kawasaki AR 125

Post by nan_gpz11 on Mon May 20, 2013 3:40 am

Ini moto rimnya mahal...ribu2 regenya...huhu2.. Very Happy

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: Kawasaki AR 125

Post by fazli_zx11 on Mon May 20, 2013 7:03 pm

nan_gpz11 wrote:Ini moto rimnya mahal...ribu2 regenya...huhu2.. Very Happy

Sbb tu rx jek aku pakai rim jrd aje..huhuhuu Cool Very Happy

Back to top Go down

Re: Kawasaki AR 125

Post by zulvoyager on Thu May 23, 2013 3:52 pm

saya ada sebiji ar ni tgh cari wayering satu set.... Very Happy Very Happy

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: Kawasaki AR 125

Post by lukmanw on Wed May 29, 2013 6:01 pm



Ninja 125R yang saya test-ride dan kemalangan di Slim River sekitar Julai 1987

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Kawasaki AR 125

Post by nan_gpz11 on Wed May 29, 2013 9:14 pm

Zaman AR125R saya sibuk dgn basikal BMX..tapi saya nampak objek nie baru.di kampung..dia seangkatan..dgn yamaha RD125LC,HONDA MBX125,RG125F,HONDA RAIDER..hahaha2... Very Happy

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: Kawasaki AR 125

Post by faizul_11 on Thu May 30, 2013 2:14 am

nan_gpz11 wrote:Zaman AR125R saya sibuk dgn basikal BMX..tapi saya nampak objek nie baru.di kampung..dia seangkatan..dgn yamaha RD125LC,HONDA MBX125,RG125F,HONDA RAIDER..hahaha2... Very Happy

dulu motor2 ni harga murah je kalau ikut duit sekarang.. tapi sekarang punya harga pun sudah mahal. bukan saja motor ni, BMX pun dah mahal ada yang sampai RM2600++.. Sad Sad Sad

sekarang nak beli pun x boleh. ramai x nak jual.. tu la... ada barang yang x boleh dibeli dengan duit.. huhuhu..

_________________

Back to top Go down

Re: Kawasaki AR 125

Post by nan_gpz11 on Thu May 30, 2013 3:47 am

Dulu Bmx aku murah aja ijul..rm180.00(warna crom)baru...xada sampai rm2600.00..ngarot2 tuu...jauh jugak la jln sampai pantai morib berkayoh...sekarang susah nk jumpa..dah jadi emas skrg...kalo ada 13biji..kaya la jual sebiji2..hehe2.. Shocked

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: Kawasaki AR 125

Post by lukmanw on Thu May 30, 2013 5:14 am



Sebelum BMX, basikal chopper yang ada gear ini menjadi kegilaan.

Jenuh pujuk org tua minta beli tapi apakan daya org tua masa tu kerja askar pangkatpun lans koperal tak mampu nak beli.

Beberapa tahun lepas saya jumpa chopper ini untuk dijual di gerai basikal antik di Pasar Karat @ Ropewalk Penang. Harganya? Tag Price RM 2,000! Agaknya berapa le harga asal semasa 70/80an dulu.

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Kawasaki AR 125

Post by lukmanw on Thu May 30, 2013 5:17 am

Masa accident ni punya le nak sorok dari org tua aku terutama emak di kampung. Jiran pula terbaca kisah aku kemalangan dlm RR dan dia terus cerita kat mak aku. Masa itu 1987 mana ada henpon, telefon pun harap di pejabat saja!


lukmanw wrote:

Ninja 125R yang saya test-ride dan kemalangan di Slim River sekitar Julai 1987

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Kawasaki AR 125

Post by nan_gpz11 on Thu May 30, 2013 6:21 am

pasar karat penang kat sebelah rumah p ramlee ke?..hahaha2.. Shocked

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: Kawasaki AR 125

Post by atan7800 on Thu May 30, 2013 7:43 am

ye ke bang nan

atan7800

Age : 32
Location : banting

View user profile

Back to top Go down

Re: Kawasaki AR 125

Post by lukmanw on Thu May 30, 2013 9:55 am

Betui Nan tapi bukan sebelah rumah cma sebelah lorong. Banyak barang lama dan kdg-kdg ada brgan motor mcm helmet dll tapi skrg nak komersial dah jadi pasar pagi. Di Ipoh Lokin lagi best!



1. Sekiranya anda dari Jambatan Pulau Pinang.

Ketika sampai di penghujung jambatan di persimpangan Bayan Lepas/Gelugor/Georgetown - belok kanan ke Georgetown terus melepasi Caltex dan Tesco. Terus ke Lebuhraya Lingkaran Luar Pulau Pinang, Jangan belok kiri (selepas Tesco). Terus melepasi flyover pertama. Sebelum flyover kedua - belok kiri ke Sungai Pinang (di persimpangan flyover ini). Terus sehingga jumpa persimpangan Jalan P. Ramlee. Belok kanan, selepas masjid (selepas titi kecil) belok kiri ke Stadium.

Parking kereta anda di Parking Stadium dengan kadar 30 sen sahaja. Sekiranya anda malas untuk berjalan dan sanggup membayar RM 1.00 untuk hari biasa dan RM 2.00 untuk hari Sabtu dan Ahad, anda boleh terus mencari parking bersebelahan tapak Pasar Lambak ini.

2. Sekiranya anda dari Pusat Bandaraya.

Landmark Komtar. Masuk Jalan Dato Keramat (Gama). Terus sehingga berjumpa Balai Polis Daro Keramat di sebelah kanan anda. (Bukan Balai Polis IPD Timur Laut di sebelah kiri anda). Ada lampu isyarat berhadapan balai polis ini. Belok kanan selepas lampu isyarat. Anda akan berjumpa dengan Workshop TNB dan tapak Pasar Lambak ini berhadapan Workshop TNB in


nan_gpz11 wrote:pasar karat penang kat sebelah rumah p ramlee ke?..hahaha2.. Shocked

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Kawasaki AR 125

Post by lukmanw on Mon Aug 05, 2013 8:19 am

Tested by LD


lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Kawasaki AR 125

Post by Sponsored content Today at 11:49 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum