kehilangan yang sukar diganti......

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down

Re: kehilangan yang sukar diganti......

Post by faizul_11 on Wed Mar 27, 2013 5:21 am

master_syariz wrote:Assalamualaikum semua.......sy amat terharu dengan usaha rakan rakan semua........harap harap dapat jumpa balik..........kalau nak kira tahun memang takde harga tapi......bagi sy.... Its priceless....

yup.. priceless.. memang la orang kata motor buruk.. tapi cari la kat bumi Malaya ni kalau boleh jumpa yang macam ni.. sekarang ni, motor C70 pun dah mahal.. jumpa body dengan enjin tanpa sport rim pun dah ok.. Smile

_________________

Back to top Go down

Re: kehilangan yang sukar diganti......

Post by zulvoyager on Thu Mar 28, 2013 3:46 pm

Mintak2 dapat di jumpai semula.....

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: kehilangan yang sukar diganti......

Post by akumatmoto on Sun Apr 14, 2013 4:47 am

MrProfessor wrote:Ana muskil la dalam kepala hotak ana ni ... mungkin bdk tu target sport rim kot .. kalo ye pun takkan sekali ngan motor dia sapu .. mmg lahanat itu penchuri

aku pown muskil gak..ape ke bodo punye penyamun dh tk sabor nk dok jel ke..merembat motor rare ibarat menempah tiket ke penjara.. spesis terancam (pinjam ayat bpk) ni brape kerat aje yg pakai.. kalu die nk jual spepat pown dh sah2 la kantoi..

akumatmoto

Location : klang-ipoh

View user profile

Back to top Go down

Re: kehilangan yang sukar diganti......

Post by AmyZaydee on Sun Apr 14, 2013 4:59 am

faizul_11 wrote:boleh ke iklankan macam ni?? mana tahu boleh dapat maklumat. share kat FB.. mana tuan punya ni?

Faizul ... mcm mana nk copy gambar ni. nk letak dalam FB kak amy.

AmyZaydee

Location : Alor Setar

View user profile

Back to top Go down

Re: kehilangan yang sukar diganti......

Post by faizul_11 on Sun Apr 14, 2013 5:51 am

kat FB pun ada kak amy.. atau kalau guna PC, right click > save image. then upload kat FB. Very Happy

_________________

Back to top Go down

Re: kehilangan yang sukar diganti......

Post by AmyZaydee on Sun Apr 14, 2013 12:04 pm

faizul_11 wrote:kat FB pun ada kak amy.. atau kalau guna PC, right click > save image. then upload kat FB. Very Happy

cantik....tqvm ijul.

AmyZaydee

Location : Alor Setar

View user profile

Back to top Go down

Re: kehilangan yang sukar diganti......

Post by lukmanw on Mon May 13, 2013 6:48 am

Assalam semua

Bila terbaca old sbk kena curi ni teringat peristiwa 1988 di mana motor Raymond GS1000 (dia beli slps jual Katana) kena curi.

mcm tok nujum pula bila saya dapat cari (dapat maklumat) motor tu. melalui spy kawan atas kawan (dulu mana ada FB) ada org beritahu motor tu ada di kawasan setingan berhampiran Flat Kerinci. kami (saya dan raymond) mengendap dua, tiga malam tapi pencuri dan motor tak balik-balik rumah.

akhirnya kami buat deal dgn member rumah pencuri tu - minta dia (pencuri) pulangkan motor. dia bersetuju sbb dia hanya nak try shj. jadi dia pulangkan motor dgn tinggalkan di parking lot TNB Bangsar.

makan besar saya selepas tu Raymond belanja.

rasanya dgn ada FB lagi mudah untuk mengesan motor spesis rare sebegini. ayuh kita spin-kan dalam FB dan media sosial lain. Insya-Allah.

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: kehilangan yang sukar diganti......

Post by faizul_11 on Mon May 13, 2013 9:44 am

lukmanw wrote:Assalam semua

Bila terbaca old sbk kena curi ni teringat peristiwa 1988 di mana motor Raymond GS1000 (dia beli slps jual Katana) kena curi.

mcm tok nujum pula bila saya dapat cari (dapat maklumat) motor tu. melalui spy kawan atas kawan (dulu mana ada FB) ada org beritahu motor tu ada di kawasan setingan berhampiran Flat Kerinci. kami (saya dan raymond) mengendap dua, tiga malam tapi pencuri dan motor tak balik-balik rumah.

akhirnya kami buat deal dgn member rumah pencuri tu - minta dia (pencuri) pulangkan motor. dia bersetuju sbb dia hanya nak try shj. jadi dia pulangkan motor dgn tinggalkan di parking lot TNB Bangsar.

makan besar saya selepas tu Raymond belanja.

rasanya dgn ada FB lagi mudah untuk mengesan motor spesis rare sebegini. ayuh kita spin-kan dalam FB dan media sosial lain. Insya-Allah.

kenangan silam tu bang Lukman. sekarang ni, walaupun ada FB susah juga nak jumpa. si pencuri lagi licik. culik dan simpan kat je rumah kot. tunggu sampai berita dah sejuk baru keluar. ataupun dah lerai.. saya agak je.. Very Happy

_________________

Back to top Go down

Re: kehilangan yang sukar diganti......

Post by lukmanw on Mon May 13, 2013 10:21 am

..... ataupun dah lerai!

Itu yg terbyg dlm hati saya tapi tak sampai hati nak sebut dlm posting sebelum ini. Insya-Allah kita war-warkan dlm internet,

faizul_11 wrote:
kenangan silam tu bang Lukman. sekarang ni, walaupun ada FB susah juga nak jumpa. si pencuri lagi licik. culik dan simpan kat je rumah kot. tunggu sampai berita dah sejuk baru keluar. ataupun dah lerai.. saya agak je.. Very Happy


lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: kehilangan yang sukar diganti......

Post by Sponsored content Today at 5:03 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum