Bapak borek anak rintek .....

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Bapak borek anak rintek .....

Post by AmyZaydee on Thu Mar 14, 2013 4:36 pm

Inilah gambar anak bujang ku bersama motor ZZR250 nya .....

[img][/img]



AmyZaydee

Location : Alor Setar

View user profile

Back to top Go down

Re: Bapak borek anak rintek .....

Post by AmyZaydee on Thu Mar 14, 2013 4:38 pm

Suatu hari papanya cakap " Papa nak jual la moto ni .... moto nie besar sangat utk kau yg baru 17 tahun "....
Sedih je muka dia .....
Tapi .... pada suatu hari papa dia cakap "jom pi Melaka" .... rupa-rupanya ada cerita...
Chapter baru dalam hidup anak bujang ku ...... NSR150RR

[img][/img]

AmyZaydee

Location : Alor Setar

View user profile

Back to top Go down

Re: Bapak borek anak rintek .....

Post by AmyZaydee on Thu Mar 14, 2013 4:38 pm

[img][/img]

AmyZaydee

Location : Alor Setar

View user profile

Back to top Go down

Re: Bapak borek anak rintek .....

Post by AmyZaydee on Thu Mar 14, 2013 4:40 pm

Yang ni pulak cerita anak dara kak Amy yg berumur 6 tahun ....sama jer macam papa dan mama dia ... hehehe

[img][/img]

AmyZaydee

Location : Alor Setar

View user profile

Back to top Go down

Re: Bapak borek anak rintek .....

Post by AmyZaydee on Thu Mar 14, 2013 4:42 pm

Ini pulak gambar bininya .... hehehe. Saja jer nak melaram sekali sekala.. lol! lol! lol!

[img][/img]

AmyZaydee

Location : Alor Setar

View user profile

Back to top Go down

Re: Bapak borek anak rintek .....

Post by faizul_11 on Thu Mar 14, 2013 6:57 pm

hahaha... best tengok kisah ni.. hujung tahun ni, kitorang ke utara lagi naik motor kategori 2 stroke 125cc - 150cc. cagiva mito, rgv125, TZM, KRZ, RXZ dan macam lagi.. boleh la suruh anak akak joint kitorang pulak. Very Happy Very Happy

itu motor #08 beli kat Kuala Perlis kan? berapa harga? cuti sekolah ni nak ke sana beli sebijik la.. hehehe..

_________________

Back to top Go down

Re: Bapak borek anak rintek .....

Post by nan_gpz11 on Fri Mar 15, 2013 2:52 am

Hebat2...kenapa beli mini poket bike sebiji(POLINI 916) nie kak amy...hahaha2.. Very Happy

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: Bapak borek anak rintek .....

Post by AmyZaydee on Fri Mar 15, 2013 6:14 am

faizul_11 wrote:hahaha... best tengok kisah ni.. hujung tahun ni, kitorang ke utara lagi naik motor kategori 2 stroke 125cc - 150cc. cagiva mito, rgv125, TZM, KRZ, RXZ dan macam lagi.. boleh la suruh anak akak joint kitorang pulak. Very Happy Very Happy

itu motor #08 beli kat Kuala Perlis kan? berapa harga? cuti sekolah ni nak ke sana beli sebijik la.. hehehe..

Faizul..
Memang kami nak dia joint u alls dlm OSO ni tp lepas SPM...nk suruh dia cari pengalaman konvoi dgn u alls yg dh byk pengalaman ni... apa yg salah tu boleh laa tunjuk ajar. sama la dgn kak amy ni. ya laa dh tua baru dpt bawa motor.. kalau ada salah semasa ride tu tegur2 laa ya. kak amy ok punya. Very Happy

Pasal motor #08 tu kami beli kat Wang Kelian. klu tak silap beli dlm harga RM180 - RM200 kot. Tak ingat harga sebenar dia. Kat Alor Star kami tanya harga dlm RM300++. Motor eletrik je tu. Mulanya asal nk belikan kereta utk dia sbb anak perempuan kan.. tp bila dia nampak motor tu terus naik tak nak turun2 dah. kami kat kedai tu gelak sakan sbb rupa2nya ikut jejak kami parents dia... terus je beli. Kalau kat Kuala Perlis tu tak tau laaa berapa harganya..

AmyZaydee

Location : Alor Setar

View user profile

Back to top Go down

Re: Bapak borek anak rintek .....

Post by AmyZaydee on Fri Mar 15, 2013 6:37 am

nan_gpz11 wrote:Hebat2...kenapa beli mini poket bike sebiji(POLINI 916) nie kak amy...hahaha2.. Very Happy

Alaaa nan....anak dara tu yg nak. terpaksa belikan sbb dia tak nk turun dh bila nampak motor tuu.. Asalnya nk belikan kereta jee last2 tu pilihan dia... memang darah rider mengalir dalam diri anak tuuu nk buat mcm mana kan.. Very Happy Very Happy Very Happy

baru2 ni, anak perempuan kak amy buat lawak ... dia pakai helmet dan glove papa dia tunjuk kat kak amy siap buat aksi mcm tengah ride motor.. hahaha Very Happy than lagi satu dia buat bila balik je dari sekolah tadika terus naik motor papa dia n panggil kak amy suruh tengok dia bawa motor papa dia...mcm tak sabar nk besar aje tengok dia..abang2 dia tak ada lak mcm dia ni.....gambar dia ada kak amy ambik.

AmyZaydee

Location : Alor Setar

View user profile

Back to top Go down

Re: Bapak borek anak rintek .....

Post by zaydeeak on Fri Mar 15, 2013 7:11 am

Anak papaaa .....hehehe

zaydeeak

Age : 46
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: Bapak borek anak rintek .....

Post by atan7800 on Fri Mar 15, 2013 7:32 am

bahagia nyer.....
nsib lah saya bujang.... huhu Laughing

atan7800

Age : 32
Location : banting

View user profile

Back to top Go down

Re: Bapak borek anak rintek .....

Post by AmyZaydee on Fri Mar 15, 2013 5:57 pm

atan7800 wrote:bahagia nyer.....
nsib lah saya bujang.... huhu Laughing

Atan..klu nk cari wife nanti kena cari yg ada minat yg sama. Smile Very Happy Very Happy

AmyZaydee

Location : Alor Setar

View user profile

Back to top Go down

Re: Bapak borek anak rintek .....

Post by atan7800 on Mon Mar 18, 2013 5:19 am

hehehe.... kak amy, ado kor hehe... bukan tak cari, tp dah cari lari plak hehehe

atan7800

Age : 32
Location : banting

View user profile

Back to top Go down

Re: Bapak borek anak rintek .....

Post by nan_gpz11 on Mon Mar 18, 2013 6:10 am

Nanti aku bawak ko mandi bunga..kat alor staq...lekat la nanti...hehe2.. Very Happy

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: Bapak borek anak rintek .....

Post by atan7800 on Mon Mar 18, 2013 6:31 am

hehe... kat alor setar ada kolam air panas ker?

atan7800

Age : 32
Location : banting

View user profile

Back to top Go down

Re: Bapak borek anak rintek .....

Post by AmyZaydee on Tue Mar 19, 2013 7:28 am

atan7800 wrote:hehe... kat alor setar ada kolam air panas ker?
Atan..klu lari kita kerja dia dgn motor...hahaha Very Happy Very Happy Very Happy
kolam air panas tk ada kat AS tp kat baling ada la...

AmyZaydee

Location : Alor Setar

View user profile

Back to top Go down

Re: Bapak borek anak rintek .....

Post by AmyZaydee on Tue Mar 19, 2013 7:30 am

nan_gpz11 wrote:Nanti aku bawak ko mandi bunga..kat alor staq...lekat la nanti...hehe2.. Very Happy
Ada ke mandi bunga kat Alor Staq ni...hehehe kak amy pun tak tau

AmyZaydee

Location : Alor Setar

View user profile

Back to top Go down

Re: Bapak borek anak rintek .....

Post by atan7800 on Tue Mar 19, 2013 9:48 am

mana ada... abg nan jadi tok moh jer 2 ... alor setar apa sedap makan kak?

atan7800

Age : 32
Location : banting

View user profile

Back to top Go down

Re: Bapak borek anak rintek .....

Post by AmyZaydee on Tue Mar 19, 2013 3:26 pm

atan7800 wrote:mana ada... abg nan jadi tok moh jer 2 ... alor setar apa sedap makan kak?

atan... kak amy bukan org Alor Star. kak amy dari Salak Sepang. hehehe. Abg Zaydee asal dari Johor. merantau
jauh ke utara. hehehe so tak tau apa yg sedap tp apa yg best kak amy rasa gulai kari ikan temenung @ kembung.
lepas tu laksa teluk kuchai, meehoon sup. tu la yg kak amy tau. semua ni dekat area Kuala Kedah.

nak lebih details tuu tanya amy9. dia asal kedah kan....hehehe. Very Happy

AmyZaydee

Location : Alor Setar

View user profile

Back to top Go down

Re: Bapak borek anak rintek .....

Post by amy on Tue Mar 19, 2013 3:29 pm

yaya..dulu masa habis skolah pernah kerja di kedai laksa telok kechai tu..tp kita punya program akan dinner di kuala perlis.. hehe.. esoknya makan di rumah saya..menu gerenti tiptop.. Embarassed

amy

Location : shah alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Bapak borek anak rintek .....

Post by AmyZaydee on Tue Mar 19, 2013 3:39 pm

amy wrote:yaya..dulu masa habis skolah pernah kerja di kedai laksa telok kechai tu..tp kita punya program akan dinner di kuala perlis.. hehe.. esoknya makan di rumah saya..menu gerenti tiptop.. Embarassed

amy...best tu.

AmyZaydee

Location : Alor Setar

View user profile

Back to top Go down

Re: Bapak borek anak rintek .....

Post by nor'arie B+ on Tue Mar 19, 2013 6:21 pm

x sabo nak gi kedah makan laksa k.perlis sedap 2... tapi moto nye brake depan lak buat hal.. Sad

nor'arie B+

Location : Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Bapak borek anak rintek .....

Post by atan7800 on Tue Mar 19, 2013 7:58 pm

Haha...


atan7800

Age : 32
Location : banting

View user profile

Back to top Go down

Re: Bapak borek anak rintek .....

Post by kawa_zephyr_750 on Wed Mar 20, 2013 3:12 am

Oh... rupanya org Salak Tinggi, tak jauh la dari rumah Presiden kita nan_gpz11 tu.

kawa_zephyr_750

Age : 37
Location : Kg Sg Kelambu, Banting, Selangor.

View user profile

Back to top Go down

Re: Bapak borek anak rintek .....

Post by zulvoyager on Wed Mar 20, 2013 5:21 am

nor'arie wrote:x sabo nak gi kedah makan laksa k.perlis sedap 2... tapi moto nye brake depan lak buat hal.. Sad
sempat lagi repair tu.... Very Happy Very Happy Very Happy

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: Bapak borek anak rintek .....

Post by Sponsored content Today at 8:46 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum