mencari suzuki gs1000e @ gs1100e

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

mencari suzuki gs1000e @ gs1100e

Post by lookman0202 on Wed Feb 20, 2013 1:39 pm

salam saya sedang mencari motor tersebut x kesah kondisi bergantung pada harganya
apa2 mtk tlog pm @ sms @ wassap di 0192.28.29.30 terima kasih

Back to top Go down

Re: mencari suzuki gs1000e @ gs1100e

Post by faizul_11 on Wed Feb 20, 2013 7:07 pm

550 ada la..

Sesiapa berminat utk jd ahli gagak hitam..disini sy nk lepaskn suzuki gs550 1981..
Moto running condition...geran boleh tukar nama,roxtex je mati...harga rm7.5k shja..
Berminat sms jgn pm sy ye..017-4880887..


_________________

Back to top Go down

Re: mencari suzuki gs1000e @ gs1100e

Post by nan_gpz11 on Thu Feb 21, 2013 9:18 pm

Salam...bro duduk mana...besar hajat nak cari GS1100E..?,agak susah nak cari model ini skrg pasal dah jadi emas.,.saya ada sebiji..rasa dah 15org tanya..xjual la..pasal nak buat koleksi sepanjang zaman,itu hari dpt sebiji dah jual kat ATAN FZI...skrg tgh nk cuba bagi idup balik...nak kena tanya ABANG MAN PANJANG kita...kot2 ada...haha2.. Very Happy

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: mencari suzuki gs1000e @ gs1100e

Post by lookman0202 on Sat Feb 23, 2013 9:52 am

faizul_11 wrote:550 ada la..

Sesiapa berminat utk jd ahli gagak hitam..disini sy nk lepaskn suzuki gs550 1981..
Moto running condition...geran boleh tukar nama,roxtex je mati...harga rm7.5k shja..
Berminat sms jgn pm sy ye..017-4880887..


550 kondisi ok boss lokasi mana

Back to top Go down

Re: mencari suzuki gs1000e @ gs1100e

Post by lookman0202 on Sat Feb 23, 2013 9:54 am

nan_gpz11 wrote:Salam...bro duduk mana...besar hajat nak cari GS1100E..?,agak susah nak cari model ini skrg pasal dah jadi emas.,.saya ada sebiji..rasa dah 15org tanya..xjual la..pasal nak buat koleksi sepanjang zaman,itu hari dpt sebiji dah jual kat ATAN FZI...skrg tgh nk cuba bagi idup balik...nak kena tanya ABANG MAN PANJANG kita...kot2 ada...haha2.. Very Happy

wslm boss lokasi ipoh.hajat sbb teringin tgok bnyk brg performance die dkt ebay.market value die brape slalu org jual gs1100e nih ye boss

Back to top Go down

Re: mencari suzuki gs1000e @ gs1100e

Post by nan_gpz11 on Sat Feb 23, 2013 3:31 pm

Hehe2..entah lah..dulu masa saya pakai GPZ400F..banyak tersadai motosikal2 jenis nie..dulu GS1000 harga $3800.00..hingga $6000.00..,tapi nie kisah 16thn lalu la...skrg org letak harga suka-suka..kdg2 xmasuk akal...tu la saya ckp dah jadi emas skrg,dulu2 murah tapi dulu duit pun payah dulu...lagi pun alat ganti dulu agak susah juga..ebey xada..alat ganti beli agent yang di lantik oleh suzuki...kalo dia kata xada...alamat tersadai bertahun2 jawapnya...xapa pelan2 kayuh..org kata.."ASAM DI DARAT,IKAN DI LAUT,DLM KUALI BERTEMU JUA..sama2 kita jejaki...ada jodoh xlari mana....hahaha2 Very Happy

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: mencari suzuki gs1000e @ gs1100e

Post by naim600 on Sun Feb 24, 2013 4:38 am

bro nan...satu lg sbb motor gs550 ni jadi rega x masuk akal...diaorg modified nak wat cafe racer ...

naim600

Location : kl/seremban,n9

View user profile

Back to top Go down

Re: mencari suzuki gs1000e @ gs1100e

Post by nan_gpz11 on Sun Feb 24, 2013 10:21 am

Betol2..musim skrg..nie cafe race..dah xori lah...reka bentuk mcm motosikal lumba masa lalu.. Very Happy

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: mencari suzuki gs1000e @ gs1100e

Post by Benz200t on Sun Mar 17, 2013 12:51 pm

Macam kenal aje lokman ni.

Back to top Go down

Re: mencari suzuki gs1000e @ gs1100e

Post by zulvoyager on Sun Mar 17, 2013 5:26 pm

Benz200t wrote:Macam kenal aje lokman ni.
kawan kome ker.... Very Happy Very Happy

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: mencari suzuki gs1000e @ gs1100e

Post by manpanjang on Mon Mar 18, 2013 4:56 am

ada satu gs550 nak jual kat melaka..rege x silap rm5k..owner kata moto running condition & cukup sifat..dia kata lah...

Back to top Go down

Re: mencari suzuki gs1000e @ gs1100e

Post by zaydeeak on Tue Mar 19, 2013 11:14 am

Benz200t wrote:Macam kenal aje lokman ni.

Lokman Bin apa yer ? ..... sorry tanya

zaydeeak

Age : 46
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: mencari suzuki gs1000e @ gs1100e

Post by lookman0202 on Tue May 14, 2013 10:43 pm

bin ahmad

mtk maaf lambat reply dok pki hp nih mmg susah sket.jarang online dkt laptop

Back to top Go down

Re: mencari suzuki gs1000e @ gs1100e

Post by lukmanw on Wed May 15, 2013 5:47 am

Zaydeeak

Patut le Trot pernah beritahu aku yg kau pernah tanya dia nama penuh aku, bin apa dan buat apa skrg!


zaydeeak wrote:
Benz200t wrote:Macam kenal aje lokman ni.

Lokman Bin apa yer ? ..... sorry tanya

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: mencari suzuki gs1000e @ gs1100e

Post by zaydeeak on Wed May 15, 2013 6:11 am

lukmanw wrote:Zaydeeak

Patut le Trot pernah beritahu aku yg kau pernah tanya dia nama penuh aku, bin apa dan buat apa skrg!


zaydeeak wrote:
Benz200t wrote:Macam kenal aje lokman ni.

Lokman Bin apa yer ? ..... sorry tanya

Hahaha .... tau takpe

zaydeeak

Age : 46
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: mencari suzuki gs1000e @ gs1100e

Post by lookman0202 on Wed May 15, 2013 7:00 am

hahaha nk cari kawan yg hilang kot.

btw just nk tny sadao bikeweek 2013 sape yg pegi

Back to top Go down

Re: mencari suzuki gs1000e @ gs1100e

Post by zaydeeak on Wed May 15, 2013 7:09 am

lookman0202 wrote:hahaha nk cari kawan yg hilang kot.

btw just nk tny sadao bikeweek 2013 sape yg pegi

7-8 June 2013 kan... Entah lah. Tuan Admin ada ka plan nak ke sana ? Ijul .... Nan amacam ?

zaydeeak

Age : 46
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: mencari suzuki gs1000e @ gs1100e

Post by lookman0202 on Wed May 15, 2013 7:28 am

haaaa yesss.itu yg dok tny dkt2 sini je kalo event tuh segan dala intro pon x buat lg ha

Back to top Go down

Re: mencari suzuki gs1000e @ gs1100e

Post by lukmanw on Wed May 15, 2013 8:12 am

lookman0202 wrote:hahaha nk cari kawan yg hilang kot.

btw just nk tny sadao bikeweek 2013 sape yg pegi

Assalam Sdr Lookman Very Happy

Saya Lukman Wan Mat Daud. Semasa zaman 86-89 dulu saya dikenali dengan nama LD @ Eldy.

Byk betul kebetulan! Saya sebenarnya juga turut mencari sebuah retro. Pilihan pertama sudah tentu Katana/GPZ900R tapi harga sudah melambung jadi emas! Pilihan seterusnya ialah motor bontot panjang (pinjam istilah Man Panjang) seperti GS (Suzuki GS dan bukannya BMW GS!). Hampir-hampir terbeli Honda CBX750 model polis 2 tahun lepas.

86-89 dulu antara motor yang saya guna ialah GS550. Mmg mantap! Pernah jalan 3 silinder sahaja dari Kuala Selangor ke Jln Ipoh (Mok Motor). Pernah tarik sebuah Honda Raider kepunyaan seorg askar PPH dari Kuala Kangsar ke Kem PPH Uju Kinta. Tali (saya mmg bawa tali) putus 2, 3 kali dan sambung tali pinggang pula, itu pun putus juga. Bila sampai ke dpn kem PPH itu, mamat owner Honda Raider mcm nak cium kaki saya!

Dan paling best pernah beraksi dalam drama kepolisan Yussuf Haslam dan Pelumba Malam (ada le 1, 2 shootr)



lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: mencari suzuki gs1000e @ gs1100e

Post by lookman0202 on Wed May 15, 2013 8:16 am

wooooo panjang cerita.

sdr lukman mmg orang ipoh ke?
selalu lepak mana?

Back to top Go down

Re: mencari suzuki gs1000e @ gs1100e

Post by lukmanw on Wed May 15, 2013 8:55 am

Bro Ipoh kat mana? Dulu saya selalu juga lepak dgn Geng FBI (Amin Sri Malaysia) sebelum dia pindah Langkawi ataupun di sebuah kedai motor classic (bengkel dpn kilang) di Lahat.

Saya org Taiping. Sekolah (menengah) di Ipoh sama Zaydeeak. Kerja (pejabat) di Sintok tapi hampir setiap minggu (hujung minggu) outstation ke KL, Perai, JB, Miri dan KK.

Dan pernah kerja di Ipoh (Tasek Cement) pada 2006-2007.

Kalau tak outstation saya dan anak akan ride selalunya kalau tak ada spesific tujuan kami ke Ipoh - sarapan roti bakar di Medan Tok Sagor (depan tepi Masjid Negeri), ronda Lokin, makan Nasi ganja Yang Kalsom dan balik Taiping ikut jalan lama.

lookman0202 wrote:wooooo panjang cerita.

sdr lukman mmg orang ipoh ke?
selalu lepak mana?


lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: mencari suzuki gs1000e @ gs1100e

Post by zaydeeak on Wed May 15, 2013 9:43 am

Kalau tak outstation saya dan anak akan ride selalunya kalau tak ada spesific tujuan kami ke Ipoh - sarapan roti bakar di Medan Tok Sagor (depan tepi Masjid Negeri) ........


Ni mesti roti bakor yang taruk telor atas dia tu ...... teman pun selalu jugak makan kat situ dulu. Hehehe ....

zaydeeak

Age : 46
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: mencari suzuki gs1000e @ gs1100e

Post by lukmanw on Wed May 15, 2013 9:47 am

Minggu lepas perkena Nasi Ganja Jln Yang Kalsom. Kat belah dalam restoran tu ada group BMW. Tak sempat bersapa sbb org ramai dan saya dan anak duduk di meja luar betul-betul menghadap motor saya dan 5 biji BMW ni (GS dan K) parking dpn kedai sebelah





zaydeeak wrote:Kalau tak outstation saya dan anak akan ride selalunya kalau tak ada spesific tujuan kami ke Ipoh - sarapan roti bakar di Medan Tok Sagor (depan tepi Masjid Negeri) ........


Ni mesti roti bakor yang taruk telor atas dia tu ...... teman pun selalu jugak makan kat situ dulu. Hehehe ....

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: mencari suzuki gs1000e @ gs1100e

Post by lookman0202 on Wed May 15, 2013 9:54 am

woooo layannn saya suka suzuki gs1100 or gs1000 bmw nih kureng sket

Back to top Go down

Re: mencari suzuki gs1000e @ gs1100e

Post by zaydeeak on Wed May 15, 2013 10:58 am

Pehhh .... meleleh air liur tengok nasi ganja nie. Dah lama tak pekena ... Rasa macam nak balik Ipoh lak .. bounce

zaydeeak

Age : 46
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: mencari suzuki gs1000e @ gs1100e

Post by Sponsored content Today at 8:46 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum