MAKAN MALAM BERSAMA PELUMBA NEGARA GP125 TEAM AIR ASIA

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down

Re: MAKAN MALAM BERSAMA PELUMBA NEGARA GP125 TEAM AIR ASIA

Post by amy on Tue Nov 17, 2009 5:33 pm

gambar....mana gambar...heheh...

amy

Location : shah alam

View user profile

Back to top Go down

Re: MAKAN MALAM BERSAMA PELUMBA NEGARA GP125 TEAM AIR ASIA

Post by shukri on Wed Nov 18, 2009 4:47 am

faizul_fzr wrote:
Utusan Online..

KUALA LUMPUR - Pelumba Malaysia, Muhammad Zulfahmi Khairuddin tidak sabar untuk membuat penampilan pertamanya pada Kejuaraan Motosikal Kebangsaan Sepanyol di Valencia, hujung minggu ini.

Berlumba atas tiket wildcard dalam kelas 125cc, penunggang berusia 18 tahun itu bakal merasai pengalaman pertama beraksi di luar negara.

Meskipun mengakui agak gementar, namun pada masa yang sama dia tidak sabar dan teruja untuk membuat penampilan.

Bagaimanapun, Zulfahmi menegaskan, perlumbaan di Valencia itu bukanlah satu percutian, sebaliknya peluang membuktikan betapa dia amat berbakat untuk bersaing dengan pelumba negara lain.

Tegasnya lagi, dia juga mahu membuktikan bahawa Program Wildcard Malaysia, bukan satu usaha sama yang sia-sia dan berterima kasih kepada pihak Kejuaraan Cub Prix Malaysia AAM Petronas, Modenas Yuzy Pachi Racing serta Team Malaysia kerana menjayakan program itu.

Zulfahmi menduduki tangga ke-20 pada perlumbaan 125cc Grand Prix Motosikal Malaysia di Sepang, bulan lalu.

"Perasaan saya bercampur baur ketika ini. Tidak dinafikan, saya sangat gembira tetapi pada masa yang sama juga saya amat gementar.

"Semua kerja keras dan pengorbanan saya selama ini akhirnya berbayar, sekarang saya memasuki fasa baru dalam karier saya. Saya tidak boleh elak daripada tertanya-tanya kerana Kejuaraan Kebangsaan Sepanyol sangat mencabar dan ada ramai pelumba GP125 mengambil bahagian," jelas Zulfahmi.

Pelumba yang berasal dari Banting itu turut menambah, dia tidak akan membenarkan rasa gemuruh menguasai dirinya apabila beraksi, hujung minggu ini.

"Saya akan cuba bersifat tenang dan fokus. Persiapan sudah dilakukan dan saya juga sudah belajar reka bentuk litar Valencia. Apa yang saya harus lakukan adalah cuba yang terbaik,'' katanya lagi.

Ketika ditanya apakah sasaran yang diletakkan hujung minggu ini, Zulfahmi berkata, sama seperti Grand Prix Dunia bulan lalu, dia cuma mahu melayakkan diri ke perlumbaan sebenar dan menamatkan saingan.

"Sasaran saya adalah melayakkan diri dan menamatkan perlumbaan 125cc. Ia tidak mudah tetapi saya sedia menyahut cabaran, lagipun saya akan menggunakan jentera Aprilia di sana dan pasukan Ongetta ISPA akan membantu kami,'' kata Zulfahmi.


shukri

Location : subang

View user profile

Back to top Go down

Re: MAKAN MALAM BERSAMA PELUMBA NEGARA GP125 TEAM AIR ASIA

Post by randygpz old sbk on Wed Nov 18, 2009 7:28 am

huhuhu! hebat! ni la semangat OLD SBK yg dah lame dsemai bpk dlm jiwa amy....huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: MAKAN MALAM BERSAMA PELUMBA NEGARA GP125 TEAM AIR ASIA

Post by zulvoyager on Wed Nov 18, 2009 6:32 pm

hehehe nasib dia baik dapat ride aprilia kalau brand lagi satu tu naya la dia...

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: MAKAN MALAM BERSAMA PELUMBA NEGARA GP125 TEAM AIR ASIA

Post by randygpz old sbk on Fri Nov 20, 2009 3:07 am

zulvoyager wrote:hehehe nasib dia baik dapat ride aprilia kalau brand lagi satu tu naya la dia...


btol tu zul! huhuhu! "jentera ****** yg 20kmj kurg laju bbanding jentera lain"

Back to top Go down

Re: MAKAN MALAM BERSAMA PELUMBA NEGARA GP125 TEAM AIR ASIA

Post by shukri on Fri Nov 20, 2009 4:34 am

randygpz old sbk wrote:
zulvoyager wrote:hehehe nasib dia baik dapat ride aprilia kalau brand lagi satu tu naya la dia...


btol tu zul! huhuhu! "jentera ****** yg 20kmj kurg laju bbanding jentera lain"

uish..jgn ckp mcm tu..karang ader org angin satu bdn kang..huhuhu tp brand yg satu tu mmg kureng sket pon..dlm team old sbk pon tk ramai..huhuhu

shukri

Location : subang

View user profile

Back to top Go down

Re: MAKAN MALAM BERSAMA PELUMBA NEGARA GP125 TEAM AIR ASIA

Post by faizul_11 on Fri Nov 20, 2009 7:13 am

brand lagi satu YAngMAHAl tu memang dah confirm juara motogp dengan WSBK. tak boleh nak di pertikaikan ke powerannya.. Evil or Very Mad

Back to top Go down

Re: MAKAN MALAM BERSAMA PELUMBA NEGARA GP125 TEAM AIR ASIA

Post by randygpz old sbk on Fri Nov 20, 2009 11:37 am

huhuhu! sbb dpt raider yg mmg power! mcm amy #23 & valentino rosli #46.. huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: MAKAN MALAM BERSAMA PELUMBA NEGARA GP125 TEAM AIR ASIA

Post by faizul_11 on Sat Nov 21, 2009 7:10 am

Berita dari valencia.


dari link http://www.cevbuckler.com/es/inscritos.htm?cat_select=125&name_circuit=VALENCIA_7&temporada_id=2009&lc_circuit_id=6

[/quote]

power betul la Jawa ni.. bapak dia yang glamour..

Back to top Go down

Re: MAKAN MALAM BERSAMA PELUMBA NEGARA GP125 TEAM AIR ASIA

Post by randygpz old sbk on Mon Nov 23, 2009 7:23 am

zul...mlm td result klajuan 221kmj tu tlg post kan...huhuhu! aku cr dlm link web ats ni tak jumpa la..

Back to top Go down

Re: MAKAN MALAM BERSAMA PELUMBA NEGARA GP125 TEAM AIR ASIA

Post by zulvoyager on Mon Nov 23, 2009 9:35 pm

cayalah anak buah bapak ni mengharumkan nama negara....

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: MAKAN MALAM BERSAMA PELUMBA NEGARA GP125 TEAM AIR ASIA

Post by randygpz old sbk on Tue Nov 24, 2009 11:49 am

td dlm 1pm plumba negara dah slmat pulang ke tanah air...huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: MAKAN MALAM BERSAMA PELUMBA NEGARA GP125 TEAM AIR ASIA

Post by mafiafran on Wed Sep 01, 2010 4:04 pm

merah tu yg masalah.

_____________

best transmission fluid
cellular pvc decking

Back to top Go down

Re: MAKAN MALAM BERSAMA PELUMBA NEGARA GP125 TEAM AIR ASIA

Post by Sponsored content Today at 11:46 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum