T-SHIRT OLD SUPERBIKE OWNERS. EDISI 2013

Page 7 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: T-SHIRT OLD SUPERBIKE OWNERS. EDISI 2013

Post by atan7800 on Wed Jun 12, 2013 11:15 am

sokong, boleh lah tu kan kawan2...

bank in, bank in, design finishing dan ride pakai jom,
best....

lengan panjang 2,
x berlengan 1, hehe

atan7800

Age : 32
Location : banting

View user profile

Back to top Go down

Re: T-SHIRT OLD SUPERBIKE OWNERS. EDISI 2013

Post by manpanjang on Wed Jun 12, 2013 11:56 am

atan7800 wrote:sokong, boleh lah tu kan kawan2...

bank in, bank in, design finishing dan ride pakai jom,
best....

lengan panjang 2,
x berlengan 1, hehe

awalnyer oder... Very Happy

aku pun nak gak... Very Happy

dua2 kaler aku nak...5 putih & 5 hitam..Ijul tau saiz apa...hehehe...

bape hengget ?

Back to top Go down

Re: T-SHIRT OLD SUPERBIKE OWNERS. EDISI 2013

Post by faizul_11 on Wed Jun 12, 2013 12:10 pm

fuhhh.. awalnya nak order. ramai yang berminat lak tu.. dah kena angin Geng Lucky Strike Rider (GLSR) la ni.. Very Happy Very Happy Very Happy

kalau nak buat, x payah letak nama 'Malaysian'. sebab dah ada group buat nama 'Old Superbike Owner Malaysia'. nanti orang keliru. tapi logo ni x boleh jadi logo rasmi. kita buat ni untuk Lucky Strike Edition sahaja. nak tukar2 logo rasmi, nanti ramai yang mengata kat belakang. tahu2 lah dengan karenah si pengarah filem dengan penulis skrip tu.. Shocked Shocked

dalam plan, tengah nak siapkan design 'Pelumba Malam the Return' dulu. Edisi motogp2013 pun nak buat jugak. baru la buat yang Lucky Strike ni kot. tahun depan buat edisi Rothmans pulak. gambar VF1000R pulak.. dan seterusnya..

buat satu2.. jual habis, baru buat lain. xde untung pun. penat mengira baju dengan menyusunnya.. hahaha.. penuh la almari aku dengan baju motor lagi lepas ni.. Basketball Basketball Basketball

_________________

Back to top Go down

Re: T-SHIRT OLD SUPERBIKE OWNERS. EDISI 2013

Post by lukmanw on Wed Jun 12, 2013 2:30 pm



Bahu design mcm ni lawa juga - gambar atas.

Gambar bawah tu penuh sangat dgn logo - lain le kalau ada sponsor!

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: T-SHIRT OLD SUPERBIKE OWNERS. EDISI 2013

Post by lukmanw on Wed Jun 12, 2013 2:32 pm



Fuhhhhh! Bayangkan t-shirt OSO!

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: T-SHIRT OLD SUPERBIKE OWNERS. EDISI 2013

Post by manpanjang on Wed Jun 12, 2013 4:28 pm

faizul_11 wrote:fuhhh.. awalnya nak order. ramai yang berminat lak tu.. dah kena angin Geng Lucky Strike Rider (GLSR) la ni..  Very Happy  Very Happy  Very Happy

kalau nak buat, x payah letak nama 'Malaysian'. sebab dah ada group buat nama 'Old Superbike Owner Malaysia'. nanti orang keliru. tapi logo ni x boleh jadi logo rasmi. kita buat ni untuk Lucky Strike Edition sahaja. nak tukar2 logo rasmi, nanti ramai yang mengata kat belakang. tahu2 lah dengan karenah si pengarah filem dengan penulis skrip tu..  Shocked  Shocked

dalam plan, tengah nak siapkan design 'Pelumba Malam the Return' dulu. Edisi motogp2013 pun nak buat jugak. baru la buat yang Lucky Strike ni kot. tahun depan buat edisi Rothmans pulak. gambar VF1000R pulak.. dan seterusnya..

buat satu2.. jual habis, baru buat lain. xde untung pun. penat mengira baju dengan menyusunnya.. hahaha.. penuh la almari aku dengan baju motor lagi lepas ni..  Basketball  Basketball  Basketball
GLSR trademark org lain...

betul Ijul, nama 'Malaysian' x yah ltk..itu cam ayam pny org sdh amik...tp guna moto moden..hahahaha...

Back to top Go down

Re: T-SHIRT OLD SUPERBIKE OWNERS. EDISI 2013

Post by faizul_11 on Wed Jun 12, 2013 4:42 pm

lukmanw wrote:

Fuhhhhh! Bayangkan t-shirt OSO!



zaman2 ni, berapa ramai yang memiliki superbike bang lokman? mesti zaman2 ninja9, ZX10, vf1000r kan?

_________________

Back to top Go down

Re: T-SHIRT OLD SUPERBIKE OWNERS. EDISI 2013

Post by lukmanw on Wed Jun 12, 2013 7:03 pm

OK - setuju kita buang perkataan MALAYSIAN tu.

Yg lain beri le komen sama!

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: T-SHIRT OLD SUPERBIKE OWNERS. EDISI 2013

Post by lukmanw on Wed Jun 12, 2013 7:05 pm

faizul_11 wrote:
lukmanw wrote:

Fuhhhhh! Bayangkan t-shirt OSO!





zaman2 ni, berapa ramai yang memiliki superbike bang lokman? mesti zaman2 ninja9, ZX10, vf1000r kan?

Masa ni Ninja9 (MYB) tgh top, yg lead group ni Katana Savana (Lan Tojo), ada le juga GPZ600R, GPX, VF, ZX dan CBR

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: T-SHIRT OLD SUPERBIKE OWNERS. EDISI 2013

Post by manpanjang on Thu Jun 13, 2013 3:44 am

lukmanw wrote:
faizul_11 wrote:
lukmanw wrote:

Fuhhhhh! Bayangkan t-shirt OSO!







zaman2 ni, berapa ramai yang memiliki superbike bang lokman? mesti zaman2 ninja9, ZX10, vf1000r kan?



Masa ni Ninja9 (MYB) tgh top, yg lead group ni Katana Savana (Lan Tojo), ada le juga GPZ600R, GPX, VF, ZX dan CBR

zaman ni lah aku dah ada katana..Very Happy...

ada mato2 bwk katana 11, time blk singgah segamat, mkn durian, siap bwk blk lg sbb moto dia ada tong kiri -kanan...huhu..

zaman ni Ijul, bak kata member akulah..."org dah main moto, korg tgh main taik"..Very Happy:D..jgn mare aaa...

Back to top Go down

Re: T-SHIRT OLD SUPERBIKE OWNERS. EDISI 2013

Post by lukmanw on Thu Jun 13, 2013 5:41 am

faizul_11 wrote:fuhhh.. awalnya nak order. ramai yang berminat lak tu.. dah kena angin Geng Lucky Strike Rider (GLSR) la ni..  Very Happy  Very Happy  Very Happy

kalau nak buat, x payah letak nama 'Malaysian'. sebab dah ada group buat nama 'Old Superbike Owner Malaysia'. nanti orang keliru. tapi logo ni x boleh jadi logo rasmi. kita buat ni untuk Lucky Strike Edition sahaja. nak tukar2 logo rasmi, nanti ramai yang mengata kat belakang. tahu2 lah dengan karenah si pengarah filem dengan penulis skrip tu..  Shocked  Shocked

dalam plan, tengah nak siapkan design 'Pelumba Malam the Return' dulu. Edisi motogp2013 pun nak buat jugak. baru la buat yang Lucky Strike ni kot. tahun depan buat edisi Rothmans pulak. gambar VF1000R pulak.. dan seterusnya..

buat satu2.. jual habis, baru buat lain. xde untung pun. penat mengira baju dengan menyusunnya.. hahaha.. penuh la almari aku dengan baju motor lagi lepas ni..  Basketball  Basketball  Basketball

betul kata Ijul

1. Logo rasmi dgn logo t-shirt (special edition) adalah perkara berbeza. Logo OSO mesti berkecuali dan "kalau boleh" tidak melambangkan apa-apa jenama motor dan mewakili apa-apa jenama (brand) kecuali jenama itu "main sponsor".

2. Logo t-shirt boleh mengikut tema. Mcm Ijul tgh plan - Pelumba Malam The Return atau tema-tema lain seperti Lucky Strike Edition, Edisi MotoGp, Azura dan sebagainya.

3. T-shirt juga boleh buat ekslusif iaitu khusus/khas utk Group OSO shj. Boleh juga dikeluarkan utk dijual utk dpt dana sikit.

4. T-shirt juga boleh dapat sponsor. Utk kelab aku (Royal Perak Motor Club) biasanya Spritzer dan 100Plus tumpang mereka punya logo, dgn membiayai sedikit kos cetakan t-shirt. Kalau nak cuba utk t-shirt OSO ini boleh juga aku usahakan. Tapi aku rasa utk sponsor dana ini lebih baik simpan utk baju korporat ala F1 tu.

Sedikit pandangan peribadi.

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: T-SHIRT OLD SUPERBIKE OWNERS. EDISI 2013

Post by atan7800 on Thu Jun 13, 2013 8:47 am

saya sokong bang lokman,

pendapat saya memang setuju tu, kita kena pakai dulu dan g event atau ride pakai, selalunya kalau superbikes ni, orang meniaga nak jer tumpang sekaki, lekat syarikat atau product dia kat baju kita, tongkat ali contohnya, hehehe... masyuuukkk...

atan7800

Age : 32
Location : banting

View user profile

Back to top Go down

Re: T-SHIRT OLD SUPERBIKE OWNERS. EDISI 2013

Post by faizul_11 on Thu Jun 13, 2013 9:42 am

manpanjang wrote:
zaman ni lah aku dah ada katana..Very Happy...

ada mato2 bwk katana 11, time blk singgah segamat, mkn durian, siap bwk blk lg sbb moto dia ada tong kiri -kanan...huhu..

zaman ni Ijul, bak kata member akulah..."org dah main moto, korg tgh main taik"..Very Happy:D..jgn mare aaa...

oo.. itu macam ka? baru boleh panggil otai macam ni. tapi ada gak mamat ni umur 30-an dah lepak tabung haji/dayabumi zaman2 tu.. dia pernah pakai RGV125/250.. katanya la.. hebat bang man.. Very Happy:D:D

_________________

Back to top Go down

Re: T-SHIRT OLD SUPERBIKE OWNERS. EDISI 2013

Post by manpanjang on Thu Jun 13, 2013 10:03 am

faizul_11 wrote:
manpanjang wrote:
zaman ni lah aku dah ada katana..Very Happy...

ada mato2 bwk katana 11, time blk singgah segamat, mkn durian, siap bwk blk lg sbb moto dia ada tong kiri -kanan...huhu..

zaman ni Ijul, bak kata member akulah..."org dah main moto, korg tgh main taik"..Very Happy:D..jgn mare aaa...



oo.. itu macam ka? baru boleh panggil otai macam ni. tapi ada gak mamat ni umur 30-an dah lepak tabung haji/dayabumi zaman2 tu.. dia pernah pakai RGV125/250.. katanya la.. hebat bang man.. Very Happy:D:D
 hehehe..kan dia sorg, pegang 2 watak...Very Happy:D

kita ni sapa, ijul...huhuhu...

Back to top Go down

Re: T-SHIRT OLD SUPERBIKE OWNERS. EDISI 2013

Post by lukmanw on Thu Jun 13, 2013 6:43 pm


lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: T-SHIRT OLD SUPERBIKE OWNERS. EDISI 2013

Post by lukmanw on Thu Jun 13, 2013 6:57 pm

Design no 3


lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: T-SHIRT OLD SUPERBIKE OWNERS. EDISI 2013

Post by faizul_11 on Fri Jun 14, 2013 5:33 am

bang lokman. banyak feedback kat FB pasal logo ni. ramai yang suka. kalau motor tu, boleh view dari depan, boleh letak 4 bijik motor. Suzuki, kawasaki, honda, yamaha.. honda letak VF1000R, yamaha letak FZR1000. Very Happy:D:D:D

gambar buat bayang-bayang je lagi cantik. biar orang teka sendiri motor apa. kalau memang kaki motor, tengok bayang dah tahu motor apa.. x payah buka buku.. hehehe..

_________________

Back to top Go down

Re: T-SHIRT OLD SUPERBIKE OWNERS. EDISI 2013

Post by akumatmoto on Fri Jun 14, 2013 8:55 am

izul..size baju ni ikut yg sebelum ni ke?? 3xl-1, s-1.

akumatmoto

Location : klang-ipoh

View user profile

Back to top Go down

Re: T-SHIRT OLD SUPERBIKE OWNERS. EDISI 2013

Post by lukmanw on Fri Jun 14, 2013 1:06 pm

Ijul

1. Setuju boh 4 old superbike; Katana, Ninja9, FZR1000 & VF1000R
2. Setuju convert ke bayang (istilah betul - silhouette) tapi aku belajar tak habis graphic ni - kena cari graphic artis!
3. Muka depan - kureng setuju sbb motor nampak kering sgt kecuali ada gambar/ilustrasi yg nampak besar.
4. Contoh di bawah -

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: T-SHIRT OLD SUPERBIKE OWNERS. EDISI 2013

Post by lukmanw on Fri Jun 14, 2013 1:47 pm

Black & white motor - nampak retro sikit!

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: T-SHIRT OLD SUPERBIKE OWNERS. EDISI 2013

Post by faizul_11 on Sat Jun 15, 2013 2:53 am

lukmanw wrote:Black & white motor - nampak retro sikit!


wowww.. ni dah kira taahp expert ni.. cantik.. kalau saiz motor dikecilkan, supaya selari dengan saiz logo LS dan tulisan 82-92 mungkin lagi menarik.

Terima Kasih bang lokman bersusah payah design ini tshirt Lucky Strike edition.. bawah tayar tu, boleh tulis Old Superbike Owners ~ LS edition..

_________________

Back to top Go down

Re: T-SHIRT OLD SUPERBIKE OWNERS. EDISI 2013

Post by nor'arie B+ on Sat Jun 15, 2013 3:34 am

tumpang lalu nak nyibuk sikit cer letak susunan moto kecik ke besar pun cantik nampak tesusun.. albinoalbino

nor'arie B+

Location : Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: T-SHIRT OLD SUPERBIKE OWNERS. EDISI 2013

Post by lukmanw on Sat Jun 15, 2013 5:21 am

OK - present the OSO LS Edition T-shirt Very Happy:D:D:D


lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: T-SHIRT OLD SUPERBIKE OWNERS. EDISI 2013

Post by lukmanw on Sun Jun 16, 2013 7:40 am

Kenapa disusun motosikal disusun dlm logo mengikut turutan - Kawasaki, Suzuki, Yamaha dan Honda?

Ikut tag-line forum OSO -

OLD SUPERBIKE OWNER ( 82 - 92 )
KAWASAKI, SUZUKI, YAMAHA, HONDA

Cuma tak masuk tag-line/slogaN shj -
ACTIVITIES, KNOWLEDGE AND SHARING


CREDIT TO THE FOUNDER OF OSO FORUM/GROUP

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: T-SHIRT OLD SUPERBIKE OWNERS. EDISI 2013

Post by lukmanw on Mon Jun 17, 2013 3:51 am


Bayang-bayang motor yg Ijul sebut sebelum ini dikenali sebagai silhouette. Ini antara silhouette motorcycle yg ada dlm internet. Kalau ada silhouette motor retro mmg sudah test-try-cuba letak dlm logo LS Edition ini.


Photoshop mmg boleh convert photo/dwg ke silhouette. tapi kena cari member yg boleh photoshop le Very Happy

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: T-SHIRT OLD SUPERBIKE OWNERS. EDISI 2013

Post by Sponsored content Today at 5:05 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 7 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum