T-SHIRT OLD SUPERBIKE OWNERS. EDISI 2013

Page 6 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: T-SHIRT OLD SUPERBIKE OWNERS. EDISI 2013

Post by lukmanw on Thu May 16, 2013 9:14 am

Kita tukar! HAVE BIKE WILL TRAVEL - OLD SUPERBIKE OWNER


lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: T-SHIRT OLD SUPERBIKE OWNERS. EDISI 2013

Post by atan7800 on Thu May 16, 2013 9:16 am

smart

atan7800

Age : 32
Location : banting

View user profile

Back to top Go down

Re: T-SHIRT OLD SUPERBIKE OWNERS. EDISI 2013

Post by lukmanw on Fri May 17, 2013 6:54 am

manpanjang wrote:waduhhh...cukup2 sudah...jgn letak lg katana tu...meleleh lah bro lukmanw..

tulah shuk, aku dah ckp jgn amik gsx750p, satu apa pun x de..hehehe.. Very Happy Very Happy

jgn maraa aa...

Shuk/Man

GSX750P model polis ke?


lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: T-SHIRT OLD SUPERBIKE OWNERS. EDISI 2013

Post by manpanjang on Fri May 17, 2013 7:22 am

lukmanw wrote:
manpanjang wrote:waduhhh...cukup2 sudah...jgn letak lg katana tu...meleleh lah bro lukmanw..

tulah shuk, aku dah ckp jgn amik gsx750p, satu apa pun x de..hehehe.. Very Happy Very Happy

jgn maraa aa...

Shuk/Man

GSX750P model polis ke?


hahaha...shuk mesti suka..moto polis... Very Happy Very Happy

Back to top Go down

Re: T-SHIRT OLD SUPERBIKE OWNERS. EDISI 2013

Post by faizul_11 on Fri May 17, 2013 7:56 am

kalau shuk punya, harus letak ayat ni, "NO U-TURN".. Very Happy Very Happy Very Happy

_________________

Back to top Go down

Re: T-SHIRT OLD SUPERBIKE OWNERS. EDISI 2013

Post by AmyZaydee on Fri May 17, 2013 11:40 am

Laughing Laughing Laughing NO U-TURN ya.... klu liza baca ni mesti ada aje modal ni layan ni...

AmyZaydee

Location : Alor Setar

View user profile

Back to top Go down

Re: T-SHIRT OLD SUPERBIKE OWNERS. EDISI 2013

Post by AmyZaydee on Fri May 17, 2013 11:41 am

lukmanw wrote:Simmple aje!


T-Shirt ni cun sgt simple. sukaaaaaaaaaa bounce bounce bounce

AmyZaydee

Location : Alor Setar

View user profile

Back to top Go down

Re: T-SHIRT OLD SUPERBIKE OWNERS. EDISI 2013

Post by AmyZaydee on Fri May 17, 2013 11:42 am

lukmanw wrote:Kita tukar! HAVE BIKE WILL TRAVEL - OLD SUPERBIKE OWNER


blh tukar dari old school to old superbike tak??

AmyZaydee

Location : Alor Setar

View user profile

Back to top Go down

Re: T-SHIRT OLD SUPERBIKE OWNERS. EDISI 2013

Post by faizul_11 on Fri May 17, 2013 1:19 pm

lol! lol! lol!

_________________

Back to top Go down

Re: T-SHIRT OLD SUPERBIKE OWNERS. EDISI 2013

Post by lukmanw on Fri May 17, 2013 1:22 pm

Ijul

Bila tengok logo No U-Turn itu teringat lagu retro Boney-M iaitu One Way Ticket

One way ticket, one way ticket
One way ticket, one way ticket
One way ticket, one way ticket to the blues

Choo, choo train chuggin' down the track
Gotta travel on, never comin' back
Oh, oh got a one way ticket to the blues

Bye, bye love my baby's leavin' me
Now lonely teardrops are all that i can see
Oh, oh got a one way ticket to the blues

Gonna take a trip to lonesome town
Gonna stay at heartbreak hotel
A fool such as i that never learns
I cry a tear so well

One way ticket, one way ticket
One way ticket, one way ticket
One way ticket, one way ticket to the blues

Choo, choo train chuggin' down the track
Gotta travel on, never comin' back
Oh, oh got a one way ticket to the blues

Oh, oh got a one way ticket to the blues

Gonna take a trip to lonesome town
Gonna stay at heartbreak hotel
A fool such as i that never learns
I cry a tear so well

One way ticket, one way ticket
One way ticket, one way ticket
One way ticket, one way ticket to the blues

Choo, choo train chuggin' down the track
Gotta travel on, never comin' back
Oh, oh got a one way ticket to the blues

Oh, oh got a one way ticket to the blues
Oh, oh got a one way ticket to the blues

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: T-SHIRT OLD SUPERBIKE OWNERS. EDISI 2013

Post by nor'arie B+ on Mon May 20, 2013 8:18 am

faizul_11 wrote: lol! lol! lol!
logo uturn nie di tujukan khas untuk shuk yg suka wat uturn... hahahaha... tp i x uturn da inform awal2 lg... next time ride kita tgk sape lak yg nak wat uturn... pirat pirat pirat

nor'arie B+

Location : Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: T-SHIRT OLD SUPERBIKE OWNERS. EDISI 2013

Post by lukmanw on Tue Jun 11, 2013 7:46 pm

CADANGAN T-SHIRT OSO LATEST EDITION

T-shirt Puteh & Hitam Long Sleeve


Logo t-shirt (bhg depan)


Logo pada bahu

JUSTIFIKASI
1. Logo Lucky Strike tanpa tulisan Lucky Strike - tak promote rokok cuma ambik logo sbb logo ni memang retro!
2. Katana & Ninja - mmg motor retro dan the legend lagi - no hard feeling! Very Happy Very Happy Very Happy

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: T-SHIRT OLD SUPERBIKE OWNERS. EDISI 2013

Post by lukmanw on Tue Jun 11, 2013 7:58 pm

Dekat belakang tshirt dicadangkan tulis URL forum iaitu-

http://oldsuperbikeowner.forumotion.net/

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: T-SHIRT OLD SUPERBIKE OWNERS. EDISI 2013

Post by lukmanw on Tue Jun 11, 2013 8:07 pm

Idea t-shirt OSO ini dari t-shirt di bawah.



Logo katana + ninja beriringan itu sebenarnya saya pernah lukis (secara freehand) dalam salah satu keluaran RR 1987 selepas pulang dari ride ke Tangkak dgn arwah MYB. Saya cuba cari lukisan itu.

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: T-SHIRT OLD SUPERBIKE OWNERS. EDISI 2013

Post by manpanjang on Wed Jun 12, 2013 4:35 am

lukmanw wrote:CADANGAN T-SHIRT OSO LATEST EDITION

T-shirt Puteh & Hitam Long Sleeve


Logo t-shirt (bhg depan)


Logo pada bahu

JUSTIFIKASI
1. Logo Lucky Strike tanpa tulisan Lucky Strike - tak promote rokok cuma ambik logo sbb logo ni memang retro!
2. Katana & Ninja - mmg motor retro dan the legend lagi - no hard feeling! Very Happy Very Happy Very Happy

Dua-dua menarik...sapa leh buat, ngam ngan kepanjangan tgn aku, aku beli... Very Happy Very Happy

Back to top Go down

Re: T-SHIRT OLD SUPERBIKE OWNERS. EDISI 2013

Post by faizul_11 on Wed Jun 12, 2013 5:07 am

wahh... cantik logo baru ni.. nanti mintak Daus si pereka grafik buatkan.. fail asal ada ke bang lukman? boleh terus tempah kat Niezam Sticker ni.. dah macam logo GLSR (group lucky strike rider) arraff robat punya pulak..

terima kasih atas idea yang sangat bernas ni bang lukman..


_________________

Back to top Go down

Re: T-SHIRT OLD SUPERBIKE OWNERS. EDISI 2013

Post by nor'arie B+ on Wed Jun 12, 2013 5:23 am

i pun nak juga menarik 2.. jgn lupe saiz besar utk Shuk bab takut sangkut perut... huhuhu... albino

nor'arie B+

Location : Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: T-SHIRT OLD SUPERBIKE OWNERS. EDISI 2013

Post by atan7800 on Wed Jun 12, 2013 6:29 am

hahaha..

atan7800

Age : 32
Location : banting

View user profile

Back to top Go down

Re: T-SHIRT OLD SUPERBIKE OWNERS. EDISI 2013

Post by atan7800 on Wed Jun 12, 2013 6:29 am

bang lokman, design tu comel, cantik gak...

atan7800

Age : 32
Location : banting

View user profile

Back to top Go down

Re: T-SHIRT OLD SUPERBIKE OWNERS. EDISI 2013

Post by atan7800 on Wed Jun 12, 2013 6:31 am

2 biji moto, di depan kalau tambah lagi ok gak, masuk moto kawan2 yang rare lg..

atan7800

Age : 32
Location : banting

View user profile

Back to top Go down

Re: T-SHIRT OLD SUPERBIKE OWNERS. EDISI 2013

Post by lukmanw on Wed Jun 12, 2013 8:13 am

betui tu Atan, cadang nak masuk GSX750 dan GPZ1100 tapi Suzuki dan Kawa dah ada. Tgh nak cari Yamaha dan Honda - mgkn ambik Vmax dan CB atau ada sapa-sapa nak cadangan model Yamaha dan Honda lain?

atan7800 wrote:2 biji moto, di depan kalau tambah lagi ok gak, masuk moto kawan2 yang rare lg..

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: T-SHIRT OLD SUPERBIKE OWNERS. EDISI 2013

Post by lukmanw on Wed Jun 12, 2013 8:18 am

Ya, fail asal (ppt) dan raw (jpeg) ada pada aku. memang kena cari org grafik buat finishing touchup.

saja pagi tadi aku war-war kat geng office yg kaki motor (technician) utk minta pendapat, ramai yg berminat dan ada yg nak tempah Very Happy Very Happy Very Happy

mgkn kelab OSO boleh buat sikit untung untuk utk misc, dll expenses.

faizul_11 wrote:wahh... cantik logo baru ni.. nanti mintak Daus si pereka grafik buatkan.. fail asal ada ke bang lukman? boleh terus tempah kat Niezam Sticker ni.. dah macam logo GLSR (group lucky strike rider) arraff robat punya pulak..

terima kasih atas idea yang sangat bernas ni bang lukman..


lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: T-SHIRT OLD SUPERBIKE OWNERS. EDISI 2013

Post by lukmanw on Wed Jun 12, 2013 8:28 am

Ijul

1. Minta contact no hp/email Daus utk aku communicate.

2. Walaupun aku design, tapi aku akan bayar harga penuh juga - sama dgn org lain. Mgkn juga geng OSO harga special tapi org luar harga lain sikit, kalau OSO setuju utk jual kpd org luar (aku sdh ada buyer org luar!)

3. Aku cadang Ijul jadi bendahari start kutip collection bila sdh dpt harga.

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: T-SHIRT OLD SUPERBIKE OWNERS. EDISI 2013

Post by MKI on Wed Jun 12, 2013 9:15 am

klo jadi design ini.. mau juga wat koleksi satu..
order 1 juga la teman-teman...

MKI

Location : Kuala Lumpur/Bukit Beruntung

View user profile

Back to top Go down

Re: T-SHIRT OLD SUPERBIKE OWNERS. EDISI 2013

Post by tabor_gpz on Wed Jun 12, 2013 11:02 am

Saya suka...saya suka..

Back to top Go down

Re: T-SHIRT OLD SUPERBIKE OWNERS. EDISI 2013

Post by Sponsored content Today at 8:45 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 6 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum