Salam Perkenalan

View previous topic View next topic Go down

Salam Perkenalan

Post by pak tuan on Sat Nov 24, 2012 5:54 pm

Salam pd semua ahli forum Old Superbike Owner. Sy dh lama gak follow forum nie cuma baru skrg berkesempatan nk mendaftar sbg ahli. Nk daftar lama dh cuma kuda tunggangan ZX11 (C model thn 89/90 klu x salah) dh lama masuk bengkel dkt2 2 thn jugaklah Sad

Harap2 dpt berkenalan dn join ride dgn rakan2 retro bikers sekalian sambil mempelajari ttg alam 2 roda retro nie dgn lebih baik dpd pengalaman kwn2 semua... Smile

btw, sy dpd BB Bangi (buat masa nie hahaa)...

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by faizul_11 on Sun Nov 25, 2012 3:22 am

Salam..

selamat datang pak tuan. BB bangi? sekarang saya berpangkalan kat Bangi sampai tahun depan. kenapa dengan ZX11 tu?enjin pecah? beli je enjin baru. rugi tu kalau tersadai je. enjin FZR1000 lingkungan rm3k. kalau ZX11 mungkin mahal sikit kot. kena tanya kat bengkel pokok manggis ni. Very Happy Very Happy

_________________

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by pak tuan on Sun Nov 25, 2012 4:26 am

w'salam faizul_11, haah enjin pecah. Kejadian berlaku di PLUS h'way selepas exit Bandar Sri Putra ke arah Sg. Besi bln 1 thn 2011. Nasib baik ler masa tu ride 120km/j ajer. klu laju x tahulah nk jd apa? Berkepul2 asap putih keluar dpd enjin.

motor skrg dh ok. baru ajer amik dlm 3 hari lps. enjin recond beli dlm 5k. lama gak tu sbb dlm masa 1 thn tunggu nk kumpul fulus. bila fulus dh cukup; mcm2 parts plak nk kena cari tukar (water pump dsb). susah gak nk dpt parts utk ZX11-C skrg yea? dh x ader local stock, even kt kawasaki sunrock. monoshock blkg dh kong. mtr asyik berayun ajer mcm naik buai Razz so kena ride santai ajer. tp x kisahlah sbb mmg x ader niat pn nk bawa laju2. zaman tu dh berlalu rasa2nya... yg plg best; janji dpt dgr bunyi enjin 4 in line dan exhaust 4-2-1. terubat gak kerinduan tongue

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by atan7800 on Mon Nov 26, 2012 10:59 am

sama lah kita kerinduan gak huhu

atan7800

Age : 32
Location : banting

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by jani on Mon Nov 26, 2012 7:40 pm

salam perkemalan pak tuan.....sebelas ratus tu...

jani

Age : 44
Location : cheras

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by atan7800 on Tue Nov 27, 2012 5:56 am

oh... pekabar geng

atan7800

Age : 32
Location : banting

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by pak tuan on Tue Nov 27, 2012 6:48 pm

sama2, salam perkenalan jani... cheers

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by pak tuan on Tue Nov 27, 2012 6:52 pm

faizul_11 wrote:.... kena tanya kat bengkel pokok manggis ni. Very Happy Very Happy

hahaa... itulah pasal. Nk kena singgah cari gak bengkel pokok manggis nie dn berkenalan dgn tuan punya badan Smile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by amy on Mon Dec 24, 2012 11:20 am

pak tuan wrote:w'salam faizul_11, haah enjin pecah. Kejadian berlaku di PLUS h'way selepas exit Bandar Sri Putra ke arah Sg. Besi bln 1 thn 2011. Nasib baik ler masa tu ride 120km/j ajer. klu laju x tahulah nk jd apa? Berkepul2 asap putih keluar dpd enjin.

motor skrg dh ok. baru ajer amik dlm 3 hari lps. enjin recond beli dlm 5k. lama gak tu sbb dlm masa 1 thn tunggu nk kumpul fulus. bila fulus dh cukup; mcm2 parts plak nk kena cari tukar (water pump dsb). susah gak nk dpt parts utk ZX11-C skrg yea? dh x ader local stock, even kt kawasaki sunrock. monoshock blkg dh kong. mtr asyik berayun ajer mcm naik buai Razz so kena ride santai ajer. tp x kisahlah sbb mmg x ader niat pn nk bawa laju2. zaman tu dh berlalu rasa2nya... yg plg best; janji dpt dgr bunyi enjin 4 in line dan exhaust 4-2-1. terubat gak kerinduan tongue

salam,

Utk pengetahuan pak tuan enjin zx11 paling senang nk dapat part di dunia ni.. hehe.. ambik enjin sampai 5k? kalau ambik dekat saya munkin separuh harga saja. Very Happy siap gantung terus jalan. mcm mana enjin boleh pecah? sbb clutch tensioner ke? slalunya tu lah masalah penyebab tu. tp dkt US dah ada custom part utk protect jadi mcm tu..

amy

Location : shah alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by pak tuan on Sat Dec 29, 2012 12:46 pm

amy wrote:.... Utk pengetahuan pak tuan enjin zx11 paling senang nk dapat part di dunia ni.. hehe.. ambik enjin sampai 5k? kalau ambik dekat saya munkin separuh harga saja. Very Happy siap gantung terus jalan. mcm mana enjin boleh pecah? sbb clutch tensioner ke? slalunya tu lah masalah penyebab tu. tp dkt US dah ada custom part utk protect jadi mcm tu..

Nak buat mcm mana. X kenal saper2 pn pd masa tu. Enjin mgkn "mahal" sket tp alhamdulillah; enjin mmg tip-top. Yg masih x selesai skrg; monoshock. Ada stock x utk monoshock ZX11 nie? geek

Back to top Go down

Salam perkenalan

Post by Jihadi on Tue Jan 01, 2013 9:24 am

Assalamualaikum dan selamat berkenalan,

Nama: Jihadi

Umur : 30an

Tempat tinggal : Pulau Pinang

Saya harap rakan2 dapat memberi nasihat dan panduan berguna dalam menjaga motorsikal oldschool ini. Saya bercita2 untuk meminang jentera ZZR1100D. Ada sapa blh bagi pendapat dan nasihat.


Sekian, terima kasih. Very Happy

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by zr11 on Mon Jan 07, 2013 7:38 pm

selamat datang & selamat berforum...

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by faizul_11 on Tue Jan 08, 2013 5:03 am

Jihadi wrote:Assalamualaikum dan selamat berkenalan,

Nama: Jihadi

Umur : 30an

Tempat tinggal : Pulau Pinang

Saya harap rakan2 dapat memberi nasihat dan panduan berguna dalam menjaga motorsikal oldschool ini. Saya bercita2 untuk meminang jentera ZZR1100D. Ada sapa blh bagi pendapat dan nasihat.


Sekian, terima kasih. Very Happy

Salam perkenalan..

awat tak bukak tajuk baru? hehehe..
ZZR1100D?? motor power ni. terpantas dalam kelasnya. harga sekarang antara 26k - 35k. kalau dapat harga bawah 30k, memang bertuah sangat. ZZR1100C pun dah 20k++. semoga mendapat apa yang dihajati.. lol!

_________________

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by Sponsored content Today at 6:57 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum