Mencari GPZ dan seangkatan umurnya.

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Mencari GPZ dan seangkatan umurnya.

Post by MALARSEGAR on Sat Oct 24, 2009 4:54 pm

Asalamualaikum.
Ingin memetik bunga ditaman.,
Untuk hiasan , dalam jambangan .,
--

Di sini saya ingin merisik2 motor seperti .,
-GPZ
-CBX (harga mesin ni mahal la skrg)
-KATANA
-GSX
*lebih diutmakan GPZ tahun 89 kebawah. tq banyak2 kalau dapat tolong.

Reason : upgrade moto.skrg pakai RD350lc,dah xnak cemarkan alam sekitar lagi. saya dah taubat. hehe.

-harap dapat tinggalkan number talifon.

Back to top Go down

Re: Mencari GPZ dan seangkatan umurnya.

Post by manpanjang on Mon Oct 26, 2009 3:56 am

MALARSEGAR wrote:Asalamualaikum.
Ingin memetik bunga ditaman.,
Untuk hiasan , dalam jambangan .,
--

Di sini saya ingin merisik2 motor seperti .,
-GPZ
-CBX (harga mesin ni mahal la skrg)
-KATANA
-GSX
*lebih diutmakan GPZ tahun 89 kebawah. tq banyak2 kalau dapat tolong.

Reason : upgrade moto.skrg pakai RD350lc,dah xnak cemarkan alam sekitar lagi. saya dah taubat. hehe.

-harap dapat tinggalkan number talifon.

pasal katana, ada satu kat kuala terengganu..owner tu nak let go...ari tu g sana, rege bukak 16, rege mati 13, last2 call aku mintak carikan buyer, rege terbaru 12...nak tgk gmbr, sila layari lama mudah.

Back to top Go down

Re: Mencari GPZ dan seangkatan umurnya.

Post by shukri on Mon Oct 26, 2009 5:42 am

MALARSEGAR wrote:Asalamualaikum.
Ingin memetik bunga ditaman.,
Untuk hiasan , dalam jambangan .,
--

Di sini saya ingin merisik2 motor seperti .,
-GPZ
-CBX (harga mesin ni mahal la skrg)
-KATANA
-GSX
*lebih diutmakan GPZ tahun 89 kebawah. tq banyak2 kalau dapat tolong.

Reason : upgrade moto.skrg pakai RD350lc,dah xnak cemarkan alam sekitar lagi. saya dah taubat. hehe.

-harap dapat tinggalkan number talifon.


Last edited by shuk gsx750e on Wed Oct 28, 2009 10:59 am; edited 1 time in total

shukri

Location : subang

View user profile

Back to top Go down

Re: Mencari GPZ dan seangkatan umurnya.

Post by MALARSEGAR on Tue Oct 27, 2009 5:47 pm

Man panjang : Haritu saya ada tanya juga, tapi dengar dari rakan2 ada yang kata condition motor di tahap kurang memuaskan .

Shukgsx750e : Saya akan cuba secepat mungkin mendail number itu .
eh , cbx x de lebeih ke . hehe

Back to top Go down

Re: Mencari GPZ dan seangkatan umurnya.

Post by manpanjang on Wed Oct 28, 2009 4:35 am

MALARSEGAR wrote:Man panjang : Haritu saya ada tanya juga, tapi dengar dari rakan2 ada yang kata condition motor di tahap kurang memuaskan .

Shukgsx750e : Saya akan cuba secepat mungkin mendail number itu .
eh , cbx x de lebeih ke . hehe

tol tu bro malarsegar...nak restore, riban2 oooo...

Back to top Go down

Re: Mencari GPZ dan seangkatan umurnya.

Post by shukri on Wed Oct 28, 2009 4:53 am

MALARSEGAR wrote:Man panjang : Haritu saya ada tanya juga, tapi dengar dari rakan2 ada yang kata condition motor di tahap kurang memuaskan .

Shukgsx750e : Saya akan cuba secepat mungkin mendail number itu .
eh , cbx x de lebeih ke . hehe

cbx tu pon nasib..saya dpt satu jer..klu ader sayer alo la..tp bak kata awk..cbx skrg arga perh..leleh!klau tau dulu lg dh amik cbx..haha

shukri

Location : subang

View user profile

Back to top Go down

Re: Mencari GPZ dan seangkatan umurnya.

Post by MALARSEGAR on Wed Oct 28, 2009 5:40 pm

tak apa ,slow slow kita mencarinya . terima kasih . kalau ada cbx halo2. ok tqvm

Back to top Go down

Re: Mencari GPZ dan seangkatan umurnya.

Post by faizul_11 on Fri Oct 30, 2009 4:28 am

NSR250 PGM1 tak mau ka?

Back to top Go down

Re: Mencari GPZ dan seangkatan umurnya.

Post by jimf on Fri Oct 30, 2009 7:21 am

MALARSEGAR wrote:*lebih diutmakan GPZ tahun 89 kebawah. tq banyak2 kalau dapat tolong.

ni klas moto Randy....hehe..

Back to top Go down

Re: Mencari GPZ dan seangkatan umurnya.

Post by MALARSEGAR on Fri Oct 30, 2009 6:38 pm

faizul_fzr : sekarang ni pun sedang memakai 350lc .hehe .

jimf : begitulah gamaknya . Smile

Back to top Go down

Re: Mencari GPZ dan seangkatan umurnya.

Post by randygpz old sbk on Mon Nov 02, 2009 8:44 am

hmm....katana gsx750s $12k,scara peribadi bg aku kire ok la jika d amk kira dgn keadaan mto & khendak pasaran skng...

klu nk tiptop sempurna cemerlang prestasi nye...kne la tgk bank acc?

senang citer bro baget bpe?

bkn ape,bkn skali tp dah byk kali...brulang2 kali...tp bkn bro la mgkn org lain,mtk tlg cr kan mto...INsya'Allah kitorg blh tlg sbb niat murni dhati nk pkai OLD SBK kn,tp ble dah ade...mcm2 hal plak!
jd senang citer,bg th baget bpe....yg dlm proses pinjam bank ke chap sha ke..tu jgn kire la...sbb blm pasti...huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: Mencari GPZ dan seangkatan umurnya.

Post by MALARSEGAR on Mon Nov 02, 2009 5:45 pm

randygpz : baget 15 bawah kire ok la . saya sedang riki riki zephyer 75 . moga dipermudahkan segala urusanya . tu lah , tibe2 gatal2 pulak tangan ni nak cari dapur 4 dan tidak mencemarkan alam setikar . tak apa , saya cari pelan2 . yang penting jiwa , malarsegar. hehe .Migrate Azura to Pelumba Malam .

Back to top Go down

Re: Mencari GPZ dan seangkatan umurnya.

Post by shukri on Tue Nov 03, 2009 5:33 am

MALARSEGAR wrote:randygpz : baget 15 bawah kire ok la . saya sedang riki riki zephyer 75 . moga dipermudahkan segala urusanya . tu lah , tibe2 gatal2 pulak tangan ni nak cari dapur 4 dan tidak mencemarkan alam setikar . tak apa , saya cari pelan2 . yang penting jiwa , malarsegar. hehe .Migrate Azura to Pelumba Malam .

hah,klu nk pki btul zephyer 75..ky saya ader sbiji..ari tu mmg owner nk jual..enjin tgh buat tu..saya leh bwk g tgk kedai tu..lbih kureng 15k bwh la.. Rolling Eyes

shukri

Location : subang

View user profile

Back to top Go down

Re: Mencari GPZ dan seangkatan umurnya.

Post by randygpz old sbk on Tue Nov 03, 2009 8:32 am

MALARSEGAR wrote:Asalamualaikum.
Ingin memetik bunga ditaman.,
Untuk hiasan , dalam jambangan .,
--

Di sini saya ingin merisik2 motor seperti .,
-GPZ
-CBX (harga mesin ni mahal la skrg)
-KATANA
-GSX
*lebih diutmakan GPZ tahun 89 kebawah. tq banyak2 kalau dapat tolong.

Reason : upgrade moto.skrg pakai RD350lc,dah xnak cemarkan alam sekitar lagi. saya dah taubat. hehe.

-harap dapat tinggalkan number talifon.




hm....dlm list bro ni tak ade zephyr 750 (ZR750) tp tak pe la...huhuhu!
Zephyr ni pn ade lah keturunan GPz jugak,ia sbuah objek yg panggil klasik moden bentuk lame(Z series),enjin lame(KZ series) tp siap dgn rim & tyr2 yg lebar...byk part engin yg blh dkongsi antara GPz & ZR ni...
model trakhir klu tak silap aku yg msh mngekal kan enjin ni ialah ZR7s atau ZR7...dkuar kan thn 2000 pd zaman malaynium bro! smpy la hr ni msh ade production kuar,bdasar kan oder...enjin KZ,type same dgn GPz550 aku yg dah 27thn umur nye!
sbb ape kawasaki heavy industri jepon guna engin yg same? bro malarsegar blh pkir sndri jwpn nye...huhuhu! Very Happy

mcm tu gak kisah Z1000R juara SBK zaman dlu...skng djelmakan dlm bentuk klasik moden mggunakan engin ZZR12,tp rupe bentuk mto milik eddie lawson WSBK...tak lain tak bkn ZRX1200R la... Very Happy

nsihat ikhlas aku la...pd malarsegar sblm membeli old sbk...
>di malaysia ni rata2 org tak tau sejarah pemotoran! tp klu bciter psal mto seolah2 hafal smua jurnal alam pmotoran! kdg2 kalah pomen pakar dan kite yg kurg ilmu ni slalu kne kencing la...jd hati2 la slalu...dgr blh,msk otak pkir baik2 & jgn ingat kite nk bli mto besor,duit pn besor...tak smua mcm tu...dlm OLD SBK Owner ni,kite pakai mto sbb minat & cinta yg mdalam thadap objek OLD SBK..jd klu ade kwn2 malarsegar yg kutuk2 ble pakai mto old sbk,hrp sabor la...brg lame byk la krenah nye...ingat! kite ukur baju,badan sendri... huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: Mencari GPZ dan seangkatan umurnya.

Post by shukri on Tue Nov 03, 2009 9:30 am

pergh..!cikgu randy klu ckp..mmg dalam ertinyer..btol tu..yg p'ting minat pd OLD SBK tu ada!tp yg musykilnyer...semua citer psl kawa jer..citer lah sket psl k'batan suzu lak...kang bro esja marah kang..br tau!huhuhu What a Face

shukri

Location : subang

View user profile

Back to top Go down

Re: Mencari GPZ dan seangkatan umurnya.

Post by faizul_11 on Tue Nov 03, 2009 10:10 am



Back to top Go down

Re: Mencari GPZ dan seangkatan umurnya.

Post by shukri on Tue Nov 03, 2009 10:20 am

yehaaaa..idup suzuki!kawa maner ader sign kt bj oitz.... Smile

shukri

Location : subang

View user profile

Back to top Go down

Re: Mencari GPZ dan seangkatan umurnya.

Post by MALARSEGAR on Tue Nov 03, 2009 6:04 pm

randygpz old sbk wrote:
MALARSEGAR wrote:Asalamualaikum.
Ingin memetik bunga ditaman.,
Untuk hiasan , dalam jambangan .,
--

Di sini saya ingin merisik2 motor seperti .,
-GPZ
-CBX (harga mesin ni mahal la skrg)
-KATANA
-GSX
*lebih diutmakan GPZ tahun 89 kebawah. tq banyak2 kalau dapat tolong.

Reason : upgrade moto.skrg pakai RD350lc,dah xnak cemarkan alam sekitar lagi. saya dah taubat. hehe.

-harap dapat tinggalkan number talifon.




hm....dlm list bro ni tak ade zephyr 750 (ZR750) tp tak pe la...huhuhu!
Zephyr ni pn ade lah keturunan GPz jugak,ia sbuah objek yg panggil klasik moden bentuk lame(Z series),enjin lame(KZ series) tp siap dgn rim & tyr2 yg lebar...byk part engin yg blh dkongsi antara GPz & ZR ni...
model trakhir klu tak silap aku yg msh mngekal kan enjin ni ialah ZR7s atau ZR7...dkuar kan thn 2000 pd zaman malaynium bro! smpy la hr ni msh ade production kuar,bdasar kan oder...enjin KZ,type same dgn GPz550 aku yg dah 27thn umur nye!
sbb ape kawasaki heavy industri jepon guna engin yg same? bro malarsegar blh pkir sndri jwpn nye...huhuhu! Very Happy

mcm tu gak kisah Z1000R juara SBK zaman dlu...skng djelmakan dlm bentuk klasik moden mggunakan engin ZZR12,tp rupe bentuk mto milik eddie lawson WSBK...tak lain tak bkn ZRX1200R la... Very Happy

nsihat ikhlas aku la...pd malarsegar sblm membeli old sbk...
>di malaysia ni rata2 org tak tau sejarah pemotoran! tp klu bciter psal mto seolah2 hafal smua jurnal alam pmotoran! kdg2 kalah pomen pakar dan kite yg kurg ilmu ni slalu kne kencing la...jd hati2 la slalu...dgr blh,msk otak pkir baik2 & jgn ingat kite nk bli mto besor,duit pn besor...tak smua mcm tu...dlm OLD SBK Owner ni,kite pakai mto sbb minat & cinta yg mdalam thadap objek OLD SBK..jd klu ade kwn2 malarsegar yg kutuk2 ble pakai mto old sbk,hrp sabor la...brg lame byk la krenah nye...ingat! kite ukur baju,badan sendri... huhuhu! Very Happy


okay , advice yang bagus , saya amat bersetuju , masa layan lc350 pun pernah dicemuh rakan2 seperjuangan , katanya ketinggalan zaman , hehe , tapi apa daya , jiwa ini masih di seliputi malarsegar , yang penting jiwa ini dan minat pada objek klasiklaju Surprised) hidup old sbk !! - sedang meriki gs1k melaka, @ mudah .- ( mencari dala kesamaran ).

Back to top Go down

Re: Mencari GPZ dan seangkatan umurnya.

Post by randygpz old sbk on Thu Nov 05, 2009 4:07 am

shuk gsx750e wrote:yehaaaa..idup suzuki!kawa maner ader sign kt bj oitz.... Smile


hah! ko blm tgk gambo aku plak! ade tsembunyi dlm camera izul tu....huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: Mencari GPZ dan seangkatan umurnya.

Post by shukri on Thu Nov 05, 2009 5:57 am

MALARSEGAR wrote:
randygpz old sbk wrote:
MALARSEGAR wrote:Asalamualaikum.
Ingin memetik bunga ditaman.,
Untuk hiasan , dalam jambangan .,
--

Di sini saya ingin merisik2 motor seperti .,
-GPZ
-CBX (harga mesin ni mahal la skrg)
-KATANA
-GSX
*lebih diutmakan GPZ tahun 89 kebawah. tq banyak2 kalau dapat tolong.

Reason : upgrade moto.skrg pakai RD350lc,dah xnak cemarkan alam sekitar lagi. saya dah taubat. hehe.

-harap dapat tinggalkan number talifon.




hm....dlm list bro ni tak ade zephyr 750 (ZR750) tp tak pe la...huhuhu!
Zephyr ni pn ade lah keturunan GPz jugak,ia sbuah objek yg panggil klasik moden bentuk lame(Z series),enjin lame(KZ series) tp siap dgn rim & tyr2 yg lebar...byk part engin yg blh dkongsi antara GPz & ZR ni...
model trakhir klu tak silap aku yg msh mngekal kan enjin ni ialah ZR7s atau ZR7...dkuar kan thn 2000 pd zaman malaynium bro! smpy la hr ni msh ade production kuar,bdasar kan oder...enjin KZ,type same dgn GPz550 aku yg dah 27thn umur nye!
sbb ape kawasaki heavy industri jepon guna engin yg same? bro malarsegar blh pkir sndri jwpn nye...huhuhu! Very Happy

mcm tu gak kisah Z1000R juara SBK zaman dlu...skng djelmakan dlm bentuk klasik moden mggunakan engin ZZR12,tp rupe bentuk mto milik eddie lawson WSBK...tak lain tak bkn ZRX1200R la... Very Happy

nsihat ikhlas aku la...pd malarsegar sblm membeli old sbk...
>di malaysia ni rata2 org tak tau sejarah pemotoran! tp klu bciter psal mto seolah2 hafal smua jurnal alam pmotoran! kdg2 kalah pomen pakar dan kite yg kurg ilmu ni slalu kne kencing la...jd hati2 la slalu...dgr blh,msk otak pkir baik2 & jgn ingat kite nk bli mto besor,duit pn besor...tak smua mcm tu...dlm OLD SBK Owner ni,kite pakai mto sbb minat & cinta yg mdalam thadap objek OLD SBK..jd klu ade kwn2 malarsegar yg kutuk2 ble pakai mto old sbk,hrp sabor la...brg lame byk la krenah nye...ingat! kite ukur baju,badan sendri... huhuhu! Very Happy


okay , advice yang bagus , saya amat bersetuju , masa layan lc350 pun pernah dicemuh rakan2 seperjuangan , katanya ketinggalan zaman , hehe , tapi apa daya , jiwa ini masih di seliputi malarsegar , yang penting jiwa ini dan minat pada objek klasiklaju Surprised) hidup old sbk !! - sedang meriki gs1k melaka, @ mudah .- ( mencari dala kesamaran ).

bro,GS dgn GSXe saya lebih kurang jer..tk minat ker?cuma cc jer la beza..saya nk tolak murah jer..bwh lg pd arga gs1k @mudah tu..amacam?ada bran??huhu

shukri

Location : subang

View user profile

Back to top Go down

Re: Mencari GPZ dan seangkatan umurnya.

Post by randygpz old sbk on Thu Nov 05, 2009 2:16 pm

gsx lagi br! banding dgn gs huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: Mencari GPZ dan seangkatan umurnya.

Post by MALARSEGAR on Thu Nov 05, 2009 4:50 pm

shukgsx : kalau dapat lihat gambar ok juga . tapi lihat dulu . jangan marah ya jika dibelek2 . dari mata jatuh ke hati barulah bererti . gitu bukan. Smile

Back to top Go down

Re: Mencari GPZ dan seangkatan umurnya.

Post by randygpz old sbk on Fri Nov 06, 2009 3:58 am

aku la...klu dpt mto syuk tu,mula2 aku kan:
#tkr rim dpn blkg yg lebor,siap dgn fork USD! huhuhu!
#handle bar mcm GPz aku...huhuhu!
#absober blkg tiggi skit,bg jongket!
#ejos 4in1,tabung tnggi tunjuk langit!


tu je la dlu...huhuhu! try anda byg kan....huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: Mencari GPZ dan seangkatan umurnya.

Post by shukri on Fri Nov 06, 2009 7:01 am

randygpz old sbk wrote:aku la...klu dpt mto syuk tu,mula2 aku kan:
#tkr rim dpn blkg yg lebor,siap dgn fork USD! huhuhu!
#handle bar mcm GPz aku...huhuhu!
#absober blkg tiggi skit,bg jongket!
#ejos 4in1,tabung tnggi tunjuk langit!


tu je la dlu...huhuhu! try anda byg kan....huhuhu! Very Happy

ekzos dh 4in1 tp tk la tunjuk langit...tunjuk org blakang jer..huhu,handle bar dh tukar skrg moto rasa lg perah..lagi dia nk pegi..huhu.korner ader sdp...jd......lu pikir sdri la!! pirat

p/s bkn suka2 mau tolak...tp ader twrn tuk old sbk yg lain..
igt!!!old sbk pny MOTO (pakai sampai putus dua)

shukri

Location : subang

View user profile

Back to top Go down

Re: Mencari GPZ dan seangkatan umurnya.

Post by shukri on Fri Nov 06, 2009 7:03 am

MALARSEGAR wrote:shukgsx : kalau dapat lihat gambar ok juga . tapi lihat dulu . jangan marah ya jika dibelek2 . dari mata jatuh ke hati barulah bererti . gitu bukan. Smile

klu nk tgk..i'allah mlm minggu nie..kt barooooookah....ader mkn mlm bersama rider malaysia!1 malaysia!huhuhu

shukri

Location : subang

View user profile

Back to top Go down

Re: Mencari GPZ dan seangkatan umurnya.

Post by Sponsored content Today at 11:08 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum