borak bebas V2

Page 3 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: borak bebas V2

Post by faizul_11 on Sat Feb 09, 2013 10:42 am

mari layan ini video dulu-dulu...

_________________

Back to top Go down

Re: borak bebas V2

Post by faizul_11 on Tue Mar 05, 2013 5:14 am

the greatest ever motorcycle... honda cup.. Very Happy Very Happy Very Happy



_________________

Back to top Go down

Re: borak bebas V2

Post by faizul_11 on Tue Mar 05, 2013 6:06 am

baca ini.. Very Happy Very Happy Very Happy
http://www.websitelooker.com/www/oldsuperbikeowner.forumotion.net

_________________

Back to top Go down

Re: borak bebas V2

Post by atan7800 on Tue Mar 05, 2013 7:11 am

HEHEHE TERBAIK BANG IJUL

atan7800

Age : 32
Location : banting

View user profile

Back to top Go down

Re: borak bebas V2

Post by katanaf4775 on Tue Mar 05, 2013 4:05 pm

cayalah.... Very Happy

katanaf4775

Age : 43
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: borak bebas V2

Post by faizul_11 on Thu Mar 07, 2013 6:09 am

Ops Cantas: 7 ditahan bersama sejumlah senjata
Rohan Shah Ahmad (kiri) bersama pegawainya menunjukkan barang yang dirampas dalam OPS Cantas di Kampung Labuhan Dagang, Banting, Selangor sewaktu sidang akhbar di Shah Alam, semalam.

SHAH ALAM 4 Mac - Polis menahan tujuh orang termasuk tiga wanita bersama sejumlah senjata termasuk selaras pump gun dalam serbuan Ops Cantas di sebuah rumah di Kampung Labohan Dagang, Banting, Kuala Langat dekat sini semalam.

Dalam serbuan pukul 12.30 tengah malam itu, selain pump gun, senjata lain yang ditemukan ialah pedang samurai, parang dan empat bilah pisau termasuk pisau rambo.

Turut dijumpai ialah sejumlah pasport, radio dan pemain cakera padat digital (DVD) kereta, walkie-talkie, wang tunai lebih RM1,000 dan telefon bimbit.

Difahamkan, kesemua suspek ditahan bagi membantu siasatan kes pemalsuan pasport, membawa masuk pendatang asing tanpa izin serta memiliki senjata secara haram dikhuatiri untuk tujuan jenayah termasuk pecah kereta dan samun.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Selangor, Senior Asisten Komisioner Mohd. Adnan Abdullah berkata, operasi dilakukan Bahagian Kongsi Gelap, Judi dan Maksiat (D7) Selangor dengan kerjasama Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kuala Langat diketuai Deputi Supritendan Rohan Shah Ahmad.

Beliau berkata, tujuh suspek yang ditahan ialah dua lelaki tempatan, dua lelaki dan tiga wanita warga Indonesia berusia antara 20 dan 45 tahun yang masih belum diketahui kaitan antara mereka.

"Kita juga menahan seorang lagi lelaki tempatan yang mengaku pemilik pump gun semasa dia datang ke Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kuala Langat pada pukul 4.40 petang semalam," kata beliau kepada pemberita di Pusat Media Polis Selangor di sini hari ini.

Mohd. Adnan memberitahu, pihaknya sedang menyiasat dokumen perjalanan dua lelaki dan tiga wanita warga Indonesia yang ditahan.

Menurut beliau, kesemua suspek kini ditahan reman sehingga 9 Mac ini bagi membantu siasatan di bawah Seksyen 8 Akta Senjata Api; Seksyen 7 (1) Akta Bahan Kakisan, Bahan letupan dan Senjata Merbahaya 1958 serta Akta Imigresen.

Artikel Penuh: http://utusan.com.my/utusan/Jenayah/20130305/je_02/Ops-Cantas-7-ditahan-bersama-sejumlah-senjata#ixzz2MosXLGiY
© Utusan Melayu (M) Bhd

memang glamour la ini kampung.. Very Happy Very Happy Very Happy

_________________

Back to top Go down

Re: borak bebas V2

Post by katanaf4775 on Fri Mar 08, 2013 12:52 pm

Izul pasal greatest ever honda cub chai ok....tapi moto suzuki pon lasak gak apa..? cuma test x bertauliah punyer je..hihi..motor RG Sukan aku ngan abg aku Suzuki best RR , kira motor belasahan ulang alik-alik kerja dan p mancing minyak hitam setahun sekali tukar itu pon kalau ingat dah tu minyak hitam dia dari minyak hitam keluar dari injin kereta terus masuk injin motor hihihi.....
minyak 2T pon pakai minyak hitam yg keluar dari injin kereta gak hahaha....... bearing top kon-rod kat piston tu dah berderai siap terpacak bawah piston pon masih idup lagi walaupun bunyik dah macam tongkang...tu dah test rembat 2 beradik balik memancing jam 3 pagi...alhamdulillah sampai gak ke rumah..wlaupun dah bau hangit semacam hihihihi....
sekarang ni moto RG sukan aku dah lama jual dah org dah beli RM700 dan moto Best RR abang aku tersadai kat dinding bilik air dah 5 tahun, tak nak jual katanya ..tapi ari tu dia cuci carb masuk petrol tukar plug, minyak hitam mmg x check la ,5-6 kali tendang terus idup cayalah..hihihi

moralnya suzuki 2T pon lasak gak cuma x ada org nak test je..yg ada pun kg punya test hihihihi..sekian

katanaf4775

Age : 43
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: borak bebas V2

Post by faizul_11 on Fri Mar 08, 2013 5:50 pm

aku beli RG sport tahn lepas rm400 je.. huhuhu. ingat nak bagi bapak aku pakai. rupa2 nya indon dia mau itu motor. katanya nak beli tapi x bayar lagi. lepas ni dapat GBO 2 bijik, nak tebus itu RG sport. mau bikin filem suzuki cup pulak. tarik sawit, myk itam isi minyak saji... huhuhu.. myk 2T pakai putih telur. boleh ka??

_________________

Back to top Go down

Re: borak bebas V2

Post by katanaf4775 on Fri Mar 08, 2013 7:16 pm

ahhh mesti buleh punyer....kita try , test dan cuba dulu ,MALAYSIA boleh...hihihi
affraid

katanaf4775

Age : 43
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: borak bebas V2

Post by faizul_11 on Sat Mar 09, 2013 4:43 am



ada sape bermiant ke?? aku kalau ada org sponsor tayar boleh je.. huhuhu..

_________________

Back to top Go down

Re: borak bebas V2

Post by nan_gpz11 on Sat Mar 09, 2013 5:06 pm

Ada jemputan kawin nie..kat sungai tenggi..tg malim..23/3/13... Rolling Eyes

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: borak bebas V2

Post by AmyZaydee on Sun Mar 10, 2013 1:05 am

nan_gpz11 wrote:Ada jemputan kawin nie..kat sungai tenggi..tg malim..23/3/13... Rolling Eyes

konvoi ke?

AmyZaydee

Location : Alor Setar

View user profile

Back to top Go down

Re: borak bebas V2

Post by nan_gpz11 on Sun Mar 10, 2013 12:02 pm

Emm..selalunya kita ride la ramai2..jika ada rakan buat kenduri kawin dah sebagainya..nk tunggu expidisi...1thn cuma 4 kali aja..utk 2013 (superbike),..campur supersport dan super cup moped..lebih kurang ada 17 ride..kalo xsilap laa... Laughing

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: borak bebas V2

Post by zulvoyager on Sun Mar 10, 2013 8:29 pm

sapa punya majlis ni.....ijan kapal kaa..

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: borak bebas V2

Post by faizul_11 on Mon Mar 11, 2013 11:29 am



nombor2 mahal.. Shocked Shocked

_________________

Back to top Go down

Re: borak bebas V2

Post by katanaf4775 on Tue Mar 12, 2013 5:14 pm

Dulu abang aku pakai GPZ500 1st model belakang pakai drum brake nombor dia best ABX46 skrg dah juai org Sabah beli..huhuhu

katanaf4775

Age : 43
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: borak bebas V2

Post by MrProfessor on Wed Mar 13, 2013 12:08 pm

WYB 81 apasal xde? Ke ko dh bid Zul? Very Happy

Back to top Go down

Re: borak bebas V2

Post by atan7800 on Wed Mar 13, 2013 12:26 pm

wyb 7800 ada tak ? berapa la agaknya tu bid dia kan?
ada moto abah saya BFP 78 baru rm 780 je...

atan7800

Age : 32
Location : banting

View user profile

Back to top Go down

Re: borak bebas V2

Post by nan_gpz11 on Wed Mar 13, 2013 1:24 pm

Huhu2..mahal2 belaka...plate vf1000r WBE2000, dulu plate gpz11 AX100..tapi orner dah ambik pasang kat BMW 7 SERIES... Sad

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: borak bebas V2

Post by MrProfessor on Wed Mar 13, 2013 3:32 pm

Ha..ha. itu pasal la jd BFF ye abg nan .... :-)

Back to top Go down

Re: borak bebas V2

Post by MKI on Wed Mar 13, 2013 3:39 pm

BFF lagi syiok bunyinya Best Friend Forever kekekeee

MKI

Location : Kuala Lumpur/Bukit Beruntung

View user profile

Back to top Go down

Re: borak bebas V2

Post by faizul_11 on Wed Mar 13, 2013 6:09 pm

MrProfessor wrote:WYB 81 apasal xde? Ke ko dh bid Zul? Very Happy

huhuhu.. lalala.. lol! lol!
aku bid guna ayor liuq je.. drunken

#63 pun mahal gak.. Sad Sad

_________________

Back to top Go down

Re: borak bebas V2

Post by MrProfessor on Thu Mar 14, 2013 10:43 am

#63 skang tgh market le, nak ambik plet pahang pun dh ada org letak harga tinggi. .

Back to top Go down

Re: borak bebas V2

Post by nan_gpz11 on Thu Mar 14, 2013 11:01 am

Itu hari fahmi beli plate pasang kat duke 690(BFG63)..1k aja..kat jpj...jpj kata nie plate xlaku..dulu...heee2..ada org kat kat perlis 63 murah...ratus2 aja...,nanti aku ckp dgn sepupu aku kat sana....beli demark..haha2.. Question

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: borak bebas V2

Post by faizul_11 on Sun Mar 17, 2013 5:56 pm



fuhhhh... kalau trek macam ni, aku setuju. tapi penonton x tahu la berapa orang kena langgar.. orang sini, tahu2 je la. huhuhu..

_________________

Back to top Go down

Re: borak bebas V2

Post by Sponsored content Today at 6:02 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum