ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100 - V2

Page 3 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100 - V2

Post by nan_gpz11 on Mon Mar 04, 2013 5:49 pm

Oil cooler.(radiator minyak itam).?..xada org service lah..nk tahu fungsi ke tidak...pagi2 time start..biar kan engine melalu sendirian buat..seketika.pegang oil cooler..kalau hangat ok la tuu...brg nie jarang buat hal lah..kalau dah bocor maknanya dah rosaklah...tuu.. Very Happy

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100 - V2

Post by zr750_aby on Tue Mar 05, 2013 7:14 am

Terima kasih semua..

zr750_aby

Age : 36
Location : melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100 - V2

Post by atan7800 on Tue Mar 05, 2013 7:24 am

sama- sama

atan7800

Age : 32
Location : banting

View user profile

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100 - V2

Post by zr750_aby on Tue Mar 05, 2013 7:35 am

Pakai motor lama ni kena byk sabar n kalu bajet sempit kena la DIY sendri based on reading and internet plus otai2 dkt sini... baru ganti gasket cam cover.. hari tu leaking byk area end plug (4 sudut cam cover, getah semi circle hitam tu) la ni byk plak myk area spark plug.. Sad

zr750_aby

Age : 36
Location : melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100 - V2

Post by faizul_11 on Tue Mar 05, 2013 8:26 am

zr750_aby wrote:Pakai motor lama ni kena byk sabar n kalu bajet sempit kena la DIY sendri based on reading and internet plus otai2 dkt sini... baru ganti gasket cam cover.. hari tu leaking byk area end plug (4 sudut cam cover, getah semi circle hitam tu) la ni byk plak myk area spark plug.. Sad

hehehe.. sama2 pakai motor lama. sama2 repair. xpe.. at least bukan tiap2 bulan keluar duit pun. kalau beli yang baru, tiap2 bulan keluar duit bayar ansuran. x masuk servis lagi. Very Happy Very Happy Very Happy

_________________

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100 - V2

Post by zr750_aby on Mon Mar 18, 2013 7:56 am

salam,
kalau kita bukak cam cover, adakah normal minyak enjin bertakung (hanya satu tempat drp 4 tempat) di area cam itu?

zr750_aby

Age : 36
Location : melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100 - V2

Post by Amir on Mon Mar 18, 2013 6:56 pm

Salam _aby, melaka duk area mana? aku kat jasin. bab moto ni aku memang tak reti. nasib baik lah forum ni ada. boleh le bertanya kepada mereka yang lebih arif. motor aku tu pulak dah menyembur-nyembur minyak hitam.. Sad buat masa ni topup je le.. Smile

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100 - V2

Post by nan_gpz11 on Tue Mar 19, 2013 5:11 am

Memang la bang..sebelah aja..mana yang rendah...minyak akan bertakong..yang tinggi minyak akan jatoh kat oil sum... Very Happy

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100 - V2

Post by zr750_aby on Tue Mar 19, 2013 6:21 am

en. nan.. Smile trima kasih.. x tau nk blaja.. Amir melaka di durian tunggal, tp x active sgt berkonvoi-konvoi, riding.. kekangan keluarga.. stkakt bk pi n bk kerja je.. Smile

zr750_aby

Age : 36
Location : melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100 - V2

Post by nan_gpz11 on Tue Mar 19, 2013 8:16 am

Nanti la..ada masa kita ride g sana...pegi umbai ke...bole kita sembang2..panjang..hehe2.. Very Happy

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100 - V2

Post by atan7800 on Tue Mar 19, 2013 9:50 am

umbai ada makan nasi lemak malam2 kan ,...

atan7800

Age : 32
Location : banting

View user profile

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100 - V2

Post by Amir on Tue Mar 19, 2013 3:43 pm

ada2...

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100 - V2

Post by nan_gpz11 on Tue Mar 19, 2013 4:14 pm

Ada masa esuk sampai la..old sbkowners ke umbai melaka...,pernah pegi tapi lama dah...dulu ikot moto plastik..hehe2.. Very Happy

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100 - V2

Post by zr750_aby on Mon Mar 25, 2013 12:14 pm

salam.. mcmna nk check charging system.. motor tb2 mati di trfic light. bateri drop ke 6v.. jump start motor, voltmeter read 12. 4v revv.. voltmeter maintain 12.4 V.. cabut battery mati.... Sad

zr750_aby

Age : 36
Location : melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100 - V2

Post by nan_gpz11 on Wed Mar 27, 2013 4:39 am

Nak check betery carging senang aja..tunggu waktu gelap sikit.,buka suiz lampu dan.halakan lampu ke arah dinding..cuba main2 trottle...kalo betery carging lampu akan terang bila kita mainkan trottle...,cabot betery memang la mati...pasal zr750 xguna alternator... Laughing

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100 - V2

Post by Amir on Fri Mar 29, 2013 3:53 pm

Petua ni.. semua motor cam tu ke abg nan kalau nak tau bateri charging ke tak? kalau lampu tu malap sikit bila kita main2 trotle tu apa tandanya?? tanya ni sebab fxr ku tu bila pulas trotle malap pulak.. bila lepas trotle normal je.

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100 - V2

Post by nan_gpz11 on Fri Apr 05, 2013 5:42 am

Mcmana en amir ziper dah ok ke...?hehe 2..pulas malap..makna nya..retifayer masih menjalankan tugas dgn baik...kalau malap sangat..betery hampir nk rosak....selalunya la..ikot pengalaman sudah2.. Very Happy

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100 - V2

Post by Amir on Fri Apr 05, 2013 2:55 pm

ziper tu tuannya en. _aby abg nan. aku fixxer je.. Smile terima kasih atas info tu abang nan.

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100 - V2

Post by nan_gpz11 on Mon Apr 08, 2013 5:01 am

Ooo..mcm tuu...ok sama2.. Very Happy

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100 - V2

Post by Ninja1988 on Wed Apr 10, 2013 4:01 pm

zr750_aby wrote:salam.. mcmna nk check charging system.. motor tb2 mati di trfic light. bateri drop ke 6v.. jump start motor, voltmeter read 12. 4v revv.. voltmeter maintain 12.4 V.. cabut battery mati.... Sad

Senang je bro! Pulas throttle dalam RPM4000 & cek voltage.... Sepatutnya dalam lingkungan 14v. Kalau +- 12V je, rectifier rosak la tu.

Ninja1988

Location : Telok P. Garang

View user profile

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100 - V2

Post by nan_gpz11 on Wed May 29, 2013 9:18 pm

Nie mana pegi pemilik ziper?.senyap aja,..oo..ye lah..yg jaga dah pakai ZRX1200R....huhu2, Shocked

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100 - V2

Post by faizul_11 on Thu May 30, 2013 2:10 am

ZRX1200R pun kira Retro jugak la.. tahun 1996 dah keluar.. baru aku tahu.. 'retro look', bukan motor retro.. kena faham istilah tu.. kena banyak kan membaca. buku tu penting. bagus untuk bacaan.. sama juga dengan budak sekolah. dalam beg penuh buku. boleh tunjuk. tapi ramai x faham. exam pun ada yang gagal jugak.. Very Happy Very Happy Very Happy

tapi dua2 dia nak sapu jugak.. retro pun mau, Old Sbk punya kategori pun dia mau jugak.. aku pun jadi confuse. tapi ingat, satu je ZRX kat Malaysia ni yang tergolong dalam kategori Old Superbike atau dalam bahasa Melayunya "SUPERBIKE LAMA"... Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

kat Morib hari tu, cuma perasan 1 je zephyr. Dong punya.. yang lain kat mana?? Very Happy Very Happy

_________________

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100 - V2

Post by kawa_zephyr_750 on Thu May 30, 2013 3:34 am

Kat Kuala Langat tak banyak Kawasaki Zephyr ni.

kawa_zephyr_750

Age : 37
Location : Kg Sg Kelambu, Banting, Selangor.

View user profile

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100 - V2

Post by nan_gpz11 on Thu May 30, 2013 4:20 am

Saya bukannya otai..la..tapi dah pakai engine kawasaki..hampir 18thn...sejak pakai gpz400f tahun 1995,.gpz1100 tahun 2000,.dan selalu sangat mengikuti perkembangan jentera kawasaki,yang saya tahu ZRX1100..dikeluarkan pada 1998 guna engine Gpz1100s(tapi moto nie saya xjumpa sampai skrg pun,ZRX1200R di keluarkan pada 2002 guna engine ZX12R..ini saya berpandukan..KAWASAKI MOTORCYLE SPARE PARTS,macamana pulak 1996 zrx dah keluar..??,ZRX1100 dgn GPZ1100S kan xsama..haha2.. Very Happy

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100 - V2

Post by faizul_11 on Thu May 30, 2013 9:51 am

kalau geng ini..

apa motor pun boleh ada.. Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy lol! lol! lol! cheers cheers cheers

_________________

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100 - V2

Post by Sponsored content Today at 8:44 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum