ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100 - V2

Page 1 of 4 1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Go down

ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100 - V2

Post by faizul_11 on Tue Oct 09, 2012 3:27 am

terpaksa aku buka kan. dah suruh owner thread buka, tapi tak faham2.. pegi racun semua geng zephyr dari facebook kata thread kena block...

di harap Sri Paduka Jagindas dapat masuk sekolah Inggeris balik.. fahamkan la ayat admin tu betul2.. admin lock sebab dah banyak muka surat sangat. kat MBC pun sampai 20 pages sahaja.. jadinya kalau buka tru gadget maca iphone, galaxy tab/note, berat sangat.. lepas tu pegi jaja cerita keburukan forum ni kat facebook.. bawak2 la istighfar sikit.. kau tu bukan budak2 lagi.. fikir la sikit... walaupun kau dah block aku dari facebook, aku boleh dapat tahu semua info.. aku tak kisah.. kat old sbk owner ni, tak pernah lagi ada orang kena block.. fikir2 la sendiri...

kalau ko rasa nak jadi admin kat old sbk ni, buat la surat permohonan kat nan_gpz11.. kalau gila pangkat sangat la... tapi syarat kena ketat la kot.. kurang2 kena naik motor 100jam sebulan kurang2 la.. kalau motor bungkus dalam plastik je, simpan la hasrat kau tu.. kita nak meramaikan pemilik old superbike.. tapi, kalau ada busuk hati macam ni, sampai bila2 pun, ride tak sampai 20 orang yang ikut...

harap dapat fikir2 kan..

kepada geng2 zephyr, harap dapat teruskan perbincangan.... please open your mind and be profesional..

_________________

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100 - V2

Post by atan7800 on Tue Oct 09, 2012 4:43 am

assalammualaikum w.b.t
dan salam takzim saudara faizul, / semua kwn2,

tumpang lalu, ........... hehehe,

dari banting ke janda baik,
nampak kucing tengah mengawan,
kita semua adalah yang terbaik,
semua kat sini adalah kawan, hehehe... pantun rakyat,

atan7800

Age : 32
Location : banting

View user profile

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100 - V2

Post by faizul_11 on Tue Oct 09, 2012 5:34 am

pergi banting lalu teluk datok,
singgah econsave membeli penyapu,
kalau dari fren unfren terus kena blok,
kawan apa namanya itu..

zephyr ada pantera pun ada,
gah berjalan bersama empunya,
apa guna semua ada,
bila ada ride ada saja alasannya..

dari yang besar sampai sekecil KSR,
apa motor semua boleh ikut,
kalau x mampu beli lebih besar,
naik kapcai pun boleh apa nak takut?

ni nak lawan pantun dengan aku ke??? nanti sampai 30 pages nanti tak habis2 ni. hahaha... mau lawan ka x mau lawan?? hahaha...

_________________

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100 - V2

Post by nan_gpz11 on Tue Oct 09, 2012 8:47 am

Nie apa lagi xselesai nie...?apa lagi..laman nie aku yang suruh buat laman baru..pasal dah penuh..nie jadindas pun keja la..mana ada kena block...itu pun xbole ke?..laman jual moto temasik..aku yang padam...xperlu moto2 mcm tu jual di sini...walaupun ada rotex..bila berlaku kematian semasa menunggang..jawapnya mati katak!..kat fb kata izul penah pakai R1 temasik..buktikan kat aku..r1 tu aku yang beli dgn randy..konon izul nk pakai..tapi aku xbaiki..pasal takot sesuatu terjadi nanti...jgn pandai buat cerita....nanti sambung lagi...tunggu...

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100 - V2

Post by faizul_11 on Tue Oct 09, 2012 9:05 am

R1 ka?? hahaha.... itu dulu punya cerita la.. aku pun beli kat kawan jugak.. kawan sudah eksiden.. tada kerja lagi. nak repair pun takde duit.. aku beli la.. saja suka2. simpan kat bengkel pokok manggis 3 tahun... pakai pusing kampung tak sampai 5km..

aku hantar kedai nak cat, ada orang nak beli. aku jual la.. takde untung pun. aku beli rm7k, jual pun harga tu jugak. hahaha.. kos cat semua tanggung sendiri.. kalau nak untung, aku dah jual 15k.. hahaha.. nak beli R1 malaysian registered?? bila2 aku boleh beli.. tapi dah x boleh joint Old Superbike Owner la.. itu R1 pun, Randy yang jadi broker.. huhuhu...

_________________

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100 - V2

Post by nan_gpz11 on Tue Oct 09, 2012 9:57 am

Haaaa..jelas ye..aku betolkan perkara yang xbetol..jgn pandai2 buat..cerita..biar kita sama2 pakai moto lama2.jadi adil..sama2 kita baiki...BBL7500 betol tak?...haha2. Shocked

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100 - V2

Post by faizul_11 on Tue Oct 09, 2012 10:51 am

mana pemilik tegar zephyr ni??
dah boikot ke? hehehe..

_________________

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100 - V2

Post by atan7800 on Tue Oct 09, 2012 11:41 am

makan koci atas talam,
tumpang lalu nak bagi salam....

cerita apa ni kawan2 ,

atan7800

Age : 32
Location : banting

View user profile

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100 - V2

Post by faizul_11 on Tue Oct 09, 2012 1:15 pm

wan7800 wrote:makan koci atas talam,
tumpang lalu nak bagi salam....

cerita apa ni kawan2 ,

tengok katun ketawa berdekah dekah,
kalau nak tahu malam ni lepak barokah..

_________________

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100 - V2

Post by akumatmoto on Tue Oct 09, 2012 1:28 pm

nan_gpz11 wrote:Haaaa..jelas ye..aku betolkan perkara yang xbetol..jgn pandai2 buat..cerita..biar kita sama2 pakai moto lama2.jadi adil..sama2 kita baiki...BBL7500 betol tak?...haha2. Shocked

Betol tuan presiden.... hanya jauhari mengenal manikam..tak kenal maka tak cinta... hehee...

akumatmoto

Location : klang-ipoh

View user profile

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100 - V2

Post by nan_gpz11 on Tue Oct 09, 2012 1:52 pm

Cerita.."kisah seorang biduan"..penah tgk tak?....aku ada cd nya..cd pelumba mlm ghaib pulak..adoiii.. Sleep

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100 - V2

Post by kawa_zephyr_750 on Tue Oct 09, 2012 2:35 pm

itulah pasal ingat nak pinjam, sekali tak jumpa la

kawa_zephyr_750

Age : 37
Location : Kg Sg Kelambu, Banting, Selangor.

View user profile

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100 - V2

Post by faizul_11 on Tue Oct 09, 2012 5:06 pm

kisah si pencari harta karun punya cerita tada ka??? Rolling Eyes Rolling Eyes

_________________

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100 - V2

Post by nan_gpz11 on Wed Oct 10, 2012 3:41 am

Dlm forem old sbk owners xada pangkat2..mcm dilaman2 yang lain..ada bintang dll..kita semua sama aja..yang penting kena hormat antara satu dgn yang lain,tuu yang penting...sapa -sapa nak boikot kt mana2 laman..disini,tindakkan tegas akan diambil..!Peminat/pemilik zephry 400/550/750/1100,teruskan sembang anda disini..mcm biasa..encik jadinas akan jawap..yang lain cuba bantu..tq.

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100 - V2

Post by acoyfzr on Wed Oct 10, 2012 11:40 am

btol..btol...btol

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100 - V2

Post by MKI on Thu Oct 11, 2012 3:47 am

Buah delima ditepi pasir
jalan pula si anak teruna
jangan kita didalangi anasir
kelak nanti kita merana...

boleh diterima tak pantun saya ni admin? Very Happy

saya xtahu apa2 saje je nak berpantun

MKI

Location : Kuala Lumpur/Bukit Beruntung

View user profile

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100 - V2

Post by faizul_11 on Thu Oct 11, 2012 4:44 am

Haluan kanan haluan kiri,
Mana2 pun guna nama yang sama,
Kalau berhajat nak buat haluan sendiri,
Silakan tuan tapi jangan salah guna kuasa..

_________________

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100 - V2

Post by nan_gpz11 on Thu Oct 11, 2012 5:19 am

"sudah gaharu cendana pula,
sudah tahu bertanya kita pula"

"singgah bermalam dirumah cik nyonya,
Sebelum bertolak ke kota belanda,
Mana dpat ambil jernihnya,
Hujan dan banjir terus melanda.... Sad


nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100 - V2

Post by faizul_11 on Fri Oct 12, 2012 2:03 am

Susah bila orang tak tahu tapi buat2 tahu serba serbi..
Pentium4 ka, Dual Core, Quad Core semua memang ramai ada.. tapi kalau line internet yang problem, pakai multiple core macam mana pun, tetap jugak slow..

bukan semua ahli ada PC kat rumah.. gadget pun pakai yang 1GB/month.. kalau hujung bulan memang slow.. tu yang kena lock. tapi dia x faham. susah bila ada orang berfikir ikut nafsu.. tapi x ikut fikiran. membaca, tapi x faham.. xpe, biar dia belayar di atas bahtera sendiri.. menampakkan diri sendiri yang hipokrit.. Sad Sad

tapi yang penting, zephyr1100 x boleh diisi dengan minyak enjin diesel sebanyak 6 liter.. Rolling Eyes Rolling Eyes

_________________

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100 - V2

Post by nan_gpz11 on Fri Oct 12, 2012 3:19 am

.Ini pun xselesai2 lagi....,dah xpayah panjang2...dahh...,kat laman ini kalo jadindas xjawap..amir ziper 750(sg kelambu)..take over jawab utk rakan2,..bila dah ramai kwn mcm nie..la jadinya..jadi admin bukan ada gaji,malah keluar duit ada..nk pastikan old sbk owners terus ada sampai bila-bila...betol ke tidak saya ckp nie?.. Shocked

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100 - V2

Post by faizul_11 on Fri Oct 12, 2012 4:54 am

ini orang sudah x mahu jawab... sudah pindah rumah lain.

Oldsuperbikeowner Malaysia.. sana dalam facebook.. tapi import orang sini jugak la.. hahaha.. asalkan dia bahagia sudah.. Very Happy

_________________

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100 - V2

Post by kawa_zephyr_750 on Fri Oct 12, 2012 5:23 am

Alamak Tuan Presiden, saya pegang moto zephyr ni pun cap jari tak kering lagi. Saya bab nak troubleshoot enjin dari bunyi memang tak mahir. Tapi setakat mana nak beli part original kawasaki ni tahu la...

kawa_zephyr_750

Age : 37
Location : Kg Sg Kelambu, Banting, Selangor.

View user profile

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100 - V2

Post by faizul_11 on Fri Oct 12, 2012 5:42 am

boleh la. janji ada zephyr.. mau iinfo, cari google la. paste sini.. apa ada hal?? huhuhu.. ramai buat macam ini jugak.. hahaha..

_________________

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100 - V2

Post by kawa_zephyr_750 on Fri Oct 12, 2012 5:51 am

Just cut and paste? hm.... scratch

kawa_zephyr_750

Age : 37
Location : Kg Sg Kelambu, Banting, Selangor.

View user profile

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100 - V2

Post by nan_gpz11 on Fri Oct 12, 2012 6:38 am

itu xpenting..bukan semestinya dia pakai besar..suma dia tahu..cuba obohol sendiri pasang
Balik bole?....aku yang hari2 pegang spana byk lagi tak tahu...kdg2 menung mlm xbole tidur
Pikir apa sebab..dlm satu hal...bukan mudah...,tulis..ank aku darjah 3..pandai tulis..mcm katana abg manpanjang/usin,izul moto2 yang laju2..rasa izul pakar dlm bidang nie..Gsxr,fzr,dll...di luar sana byk yang baca..cuma xpost aja..(rakan2 yang ada model R)..bole..tanya izul..kat malaysia nie old superbike owner 1 aja..,malah org dari german,canada,england ada baca kita punya forem..kalau kita salah beri maklumat..mungkin dia akan kata kita ckp xserupa bikin..Admin tahu..suma nie..cuma dirahsia kan..1 dunia..org kenal..pasal fahmi pakai baju old sbkowner ke serata dunia..dlm
Kejuaraan moto3 FIM..jgn xpercaya.. Very Happy

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100 - V2

Post by Sponsored content Today at 6:03 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 4 1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum