Salam perkenalan dan bertanya masalah

View previous topic View next topic Go down

Salam perkenalan dan bertanya masalah

Post by kawaboyz on Thu Oct 04, 2012 5:27 am

Assalamualaikum,saya budak baru register dalam forum.harap dpat unjuk ajar dripada orang lama yang mempunyai pengalaman. ni nak bertanyakan tentang motor zephyr 1100-93 saya. mempunyai masalah knocking apabila sampai rpm 5000. dah cuba tukar plug,srvis angki dn kaubaretor.belum selesai lagi masalah ini. harap dapat tunjuk ajar drpd yang lebih pengalaman. Terima kasih. Very Happy

kawaboyz

Age : 33
Location : kemaman,terengganu

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dan bertanya masalah

Post by faizul_11 on Thu Oct 04, 2012 9:31 am

kawaboyz wrote:Assalamualaikum,saya budak baru register dalam forum.harap dpat unjuk ajar dripada orang lama yang mempunyai pengalaman. ni nak bertanyakan tentang motor zephyr 1100-93 saya. mempunyai masalah knocking apabila sampai rpm 5000. dah cuba tukar plug,srvis angki dn kaubaretor.belum selesai lagi masalah ini. harap dapat tunjuk ajar drpd yang lebih pengalaman. Terima kasih. Very Happy

W'Salam.. selamat datang..

boleh baca kat thread zephyr zone.. semua ada citer kat situ oleh yang 'expert'.. tapi, kalau ikutkan dari pembacaan dalam thread tu, knocking tu adalah normal bagi zephyr.. sebab teknikal tak dinyatakan la..

biasa bro motor sudah 19 tahun.. nak bagi senyap, kena hantar bengkel.. kalau tiada kekangan dari segi wang, hantar saja.. tapi pastikan hantar kedai yang tahu repair.. ada yang hantar sebelum ni untuk tukar gasket sahaja, upah kena RM7k... huhuhu...

_________________

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dan bertanya masalah

Post by jagindas on Thu Oct 04, 2012 3:31 pm

[quote="kawaboyz"]Assalamualaikum,saya budak baru register dalam forum.harap dpat unjuk ajar dripada orang lama yang mempunyai pengalaman. ni nak bertanyakan tentang motor zephyr 1100-93 saya. mempunyai masalah knocking apabila sampai rpm 5000. dah cuba tukar plug,srvis angki dn kaubaretor.belum selesai lagi masalah ini. harap dapat tunjuk ajar drpd yang lebih pengalaman. Terima kasih. Very Happy [/quote]


welcome

ni abg karim ke?

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dan bertanya masalah

Post by zulvoyager on Tue Oct 09, 2012 5:51 am

haaaa tu dia zephyr lover dah mencelahh.... Very Happy Very Happy

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dan bertanya masalah

Post by faizul_11 on Tue Oct 09, 2012 6:15 am

zulvoyager wrote:haaaa tu dia zephyr lover dah mencelahh.... Very Happy Very Happy

hahaha. dia sudah jadi king dalam fb.. xpe lah. mungkin sana dia dapat pangkat lagi besar.. boleh gasak2 orang, block orang, delete posting.. sini x dapat.. huhuhu.. biar la dia bahagia.. orang buat x elok, x kan kita nak balas x elok kan.. biar la dia fikir sendiri... Very Happy Very Happy

_________________

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dan bertanya masalah

Post by zulvoyager on Tue Oct 09, 2012 6:23 am

faizul_11 wrote:
zulvoyager wrote:haaaa tu dia zephyr lover dah mencelahh.... Very Happy Very Happy

hahaha. dia sudah jadi king dalam fb.. xpe lah. mungkin sana dia dapat pangkat lagi besar.. boleh gasak2 orang, block orang, delete posting.. sini x dapat.. huhuhu.. biar la dia bahagia.. orang buat x elok, x kan kita nak balas x elok kan.. biar la dia fikir sendiri... Very Happy Very Happy
dalam maksud tu ......hehe Very Happy Very Happy

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dan bertanya masalah

Post by faizul_11 on Tue Oct 09, 2012 7:18 am

sekarang ni zaman cakap direct to the point.. x payah nak ungkit belakang.. depan cakap lain belakang lain.. kat fb, forum type pung pang pung pang, bila jumpa depan jadi macam kura2...

seperti takut dengan bayang sendiri.. nak boikot forum katanya.. lucu jugak dengar.. alih2 esok ada masalah, ke bengkel pokok manggis jugak..

kepada yang baru2 berkenalan ni, harap dapat ambil iktibar. yang baik jadikan iktibar, yang buruk jadikan sempadan.. Very Happy Very Happy

_________________

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dan bertanya masalah

Post by atan7800 on Tue Oct 09, 2012 11:43 am

ye ambil sempadan, bang faizul bengkel pokok manggis kat mana ye ?

atan7800

Age : 32
Location : banting

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dan bertanya masalah

Post by faizul_11 on Tue Oct 09, 2012 12:54 pm

wan7800 wrote:ye ambil sempadan, bang faizul bengkel pokok manggis kat mana ye ?

kampung labohan dagang. ikut jalan pasar / masjid Al-Mutma'innah menghala ke jalan masjid lama..
nanti jumpa satu selekoh S.. nampak la pokok manggis belah kanan. ada penunggu kat bawah pokok tu. namamya prelude hitam..

_________________

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dan bertanya masalah

Post by kawaboyz on Mon Nov 05, 2012 4:23 pm

yup ni karim...
sory lama x bukak...
demam lama.....

kawaboyz

Age : 33
Location : kemaman,terengganu

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dan bertanya masalah

Post by Sponsored content Today at 4:02 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum