24 HOURS ENDURANCE RIDE 2012 : 125cc - 150cc category.

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

View previous topic View next topic Go down

Re: 24 HOURS ENDURANCE RIDE 2012 : 125cc - 150cc category.

Post by faizul_11 on Tue Oct 09, 2012 1:57 am

RNR Gurun.. ini lah tempat kami tidur. memang serba kekurangan... sape yang sanggup tidur kat pondok macam ni?? susah senang, kita rasa bersama. tapi memang nyenyak jugak tidur.. sebab tiada bunyi serombong kapal ataupun turbo charge seperti tahun2 sebelum ini.. huhuhu..

_________________

Back to top Go down

Re: 24 HOURS ENDURANCE RIDE 2012 : 125cc - 150cc category.

Post by faizul_11 on Tue Oct 09, 2012 3:11 am

Pagi di RNR Gurun.. lepas sarapan, sedia berlepas ke Alor Star, Kuala Perlis dan Wang Kelian..


Terima kasih kepada bro Alexander yang datang dengan RG125 kodok..


Siap sedia..

_________________

Back to top Go down

Re: 24 HOURS ENDURANCE RIDE 2012 : 125cc - 150cc category.

Post by faizul_11 on Tue Oct 09, 2012 3:49 am

Alor Star..


singgah muzium padi sat..


_________________

Back to top Go down

Re: 24 HOURS ENDURANCE RIDE 2012 : 125cc - 150cc category.

Post by faizul_11 on Tue Oct 09, 2012 3:53 am

ini lah sawah padi kepunyaan keluarga amy_ninja9... baru lah boleh memiliki kawasaki ninja9.. huhuhu..


tengok tu, luas terbentang..

_________________

Back to top Go down

Re: 24 HOURS ENDURANCE RIDE 2012 : 125cc - 150cc category.

Post by faizul_11 on Tue Oct 09, 2012 3:57 am

heading to Kuala Perlis.. isi minyak sat.. ayaq hitam.. hahaha..


sudah sampai..


terminal feri.. RG125FN sampai buat kali ke-2


Last edited by faizul_11 on Tue Oct 09, 2012 5:39 am; edited 1 time in total

_________________

Back to top Go down

Re: 24 HOURS ENDURANCE RIDE 2012 : 125cc - 150cc category.

Post by atan7800 on Tue Oct 09, 2012 4:38 am

nan, bgtau ler, nanti nak gerak, saya kadang2 jarang on line...

atan7800

Age : 32
Location : banting

View user profile

Back to top Go down

Re: 24 HOURS ENDURANCE RIDE 2012 : 125cc - 150cc category.

Post by faizul_11 on Tue Oct 09, 2012 5:44 am

125cc + 150cc.. isi minyak dulu.. nak naik wang kelian..


sudah sampai...


sape kata xde superbike x boleh join?? setakat wang kelian ni, x perlu naik cc sebesar 1100, tapi 110cc pun boleh naik..


kalau ada 1100 tapi x pernah sampai sini, simpan dalam plastik je la motor tu.. huhuhu.. sembang je kuat.. motor boleh cruising 200km/h la, ajaib la, lap sampai tayar belah tepi habis la, apa la... caitttttt... Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

_________________

Back to top Go down

Re: 24 HOURS ENDURANCE RIDE 2012 : 125cc - 150cc category.

Post by faizul_11 on Tue Oct 09, 2012 5:51 am

masing2 dengan ole2 untuk dibawa pulang.. route lepas ni, wang kelian - padang besar - chuping - Gurun


atas bukit..


cantik.. panorama hijau..

_________________

Back to top Go down

Re: 24 HOURS ENDURANCE RIDE 2012 : 125cc - 150cc category.

Post by faizul_11 on Tue Oct 09, 2012 5:52 am

Padang besar.. masa ni, rizal savanna dan kawan memang dah hilang.. kena makan beruang kat Gurun kot.. hahaha.. pais fx150 pun melencong ke rumah mambang.. Shocked

_________________

Back to top Go down

Re: 24 HOURS ENDURANCE RIDE 2012 : 125cc - 150cc category.

Post by faizul_11 on Tue Oct 09, 2012 5:56 am

Chuping, ladang tebu a.k.a Arizona Malaya..





siapa lah aku.. RG125FN mengharungi lebuh raya utara selatan, membelah ladang tebu mencari adik sanak saudara yang lain.. cuma jumpa RGF125 je..

_________________

Back to top Go down

Re: 24 HOURS ENDURANCE RIDE 2012 : 125cc - 150cc category.

Post by faizul_11 on Tue Oct 09, 2012 6:05 am

RNR Gurun arah Selatan.. hujan yang sangat lebat.. tapi perjalanan tetap kena teruskan.. hujan adalah perkara yang perlu diharungi. sama seperti liku2 kehidupan yang perlu diharungi.. dihadapan sana mungkin cerah... sunny


RNR Gunung Semanggol.. memang cuaca cerah.. Alhamdulillah..

_________________

Back to top Go down

Re: 24 HOURS ENDURANCE RIDE 2012 : 125cc - 150cc category.

Post by faizul_11 on Tue Oct 09, 2012 6:12 am

Alhamdulillah.. sampai sudah di RNR Sg Buluh.. walaupun FX150 terpaksa ditarik dari RNR Ulu Bernam oleh KRZ150 ucop.. memang kuat la KRZ..


Seperti biasa, peserta akan di sponsor sate sebagai menghargai pengorbanan masa dan wang ringgit untuk menjayakan event kali ini..


Dalam Old Sbk ni, benda yang boleh dapat free adalah sate. dengan syarat kena ikut ride.. tapi kalau nak geran free ke, motor free ke, salah tempat la... huhuhu.. Shocked Twisted Evil Rolling Eyes lol!

Syabas kepada semua peserta.. kita jumpa dilain episod..


Last edited by faizul_11 on Wed Oct 10, 2012 4:21 pm; edited 1 time in total

_________________

Back to top Go down

Re: 24 HOURS ENDURANCE RIDE 2012 : 125cc - 150cc category.

Post by atan7800 on Tue Oct 09, 2012 11:37 am

hehehe

atan7800

Age : 32
Location : banting

View user profile

Back to top Go down

Re: 24 HOURS ENDURANCE RIDE 2012 : 125cc - 150cc category.

Post by naim600 on Wed Oct 10, 2012 4:16 am

syabass...terbaikkk...

naim600

Location : kl/seremban,n9

View user profile

Back to top Go down

Re: 24 HOURS ENDURANCE RIDE 2012 : 125cc - 150cc category.

Post by nan_gpz11 on Wed Oct 10, 2012 4:21 am

xkan hehehe2 aja...bila nk ride naik gt250..izul baru beli sebiji gt250(NG3810),abg man panjang pun ada sebiji..saya sebiji(WD7448)..jgn gambar aja letak situ..haha2..mari2....kalau tgk cerita"kisah seorang biduan"yang naik GT250 semua org jahat!!..hahaha2.. Very Happy

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: 24 HOURS ENDURANCE RIDE 2012 : 125cc - 150cc category.

Post by faizul_11 on Wed Oct 10, 2012 6:40 am

nan_gpz11 wrote:xkan hehehe2 aja...bila nk ride naik gt250..izul baru beli sebiji gt250(NG3810),abg man panjang pun ada sebiji..saya sebiji(WD7448)..jgn gambar aja letak situ..haha2..mari2....kalau tgk cerita"kisah seorang biduan"yang naik GT250 semua org jahat!!..hahaha2.. Very Happy

betul ka ini orang ada GT250.. dulu ada jugak la kawan dalam sini sembang dia ada 2 bijik GT250.. nak restore katanya.. siasat punya siasat, motor cuma rangka je.. yang ada GT250 cukup sifat pun susah nak hidupkan balik, ini kan pulak yang kalau tengok macam rasa nak nangis.. Sad Sad Sad

tu la pasal kat dalam forum ni kalau nak sembang boleh.. tapi jangan la sembang benda yang tak logik.. semua orang dah boleh fikir.. jangan ingat ada motor berbelas bijik dah boleh bangga diri.. ada yang naik R1 2011 punya model, RG12FN aku dikatanya GSXR400.. huhuhu... kurangkan tido, banyakkan berjalan. jauh perjalanan luas pandangan. semakin terbuka fikiran.. ada yang sembang pusing satu Malaysia, tapi tak jejak negeri Perlis pun.. pastu canang kat semua orang dia dah khatam satu Malaysia dengan motor.. adooiii... Sad Sad Sad

_________________

Back to top Go down

Re: 24 HOURS ENDURANCE RIDE 2012 : 125cc - 150cc category.

Post by akumatmoto on Wed Oct 10, 2012 11:09 am

Kepade rakan2 yg berjaya utk expidisi kali ini kami wakil dari pandamaran klang mgucapkan tahniah dan selamat sampai. Very Happy Very Happy

akumatmoto

Location : klang-ipoh

View user profile

Back to top Go down

Re: 24 HOURS ENDURANCE RIDE 2012 : 125cc - 150cc category.

Post by nan_gpz11 on Wed Oct 10, 2012 12:09 pm

Sama-sama2..

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: 24 HOURS ENDURANCE RIDE 2012 : 125cc - 150cc category.

Post by rizal savanna on Wed Oct 24, 2012 11:11 pm

faizul_11 wrote:Seperti biasa.. sesi taklimat dan bacaan doa sebelum berlepas..


Ready.. Start your engine.. Flag off dibuat oleh Shahrul_11 empunya ZX11 kuning diraja.. Very Happy


1st stop, RNR Tapah..


2nd stop, Shell Juru.


Rizal dengan gaya tersendiri.. rupa2nya dari Juru ke RNR Gurun je dia ikut.. lepas tu menghilang selama lebih 12 jam.. hahaha.. lepas ni nak kena penalti memang.. kalau tak ayam golek, nasi arab kot pengerasnya.. kalau tak, kena gantung 3 ride la.. hahaha..
jangan la berkata begitu wahai tuan hamba.....bukankah terlihat dimata,terdetik dimeter bahawa dugung sahabat ku mengalami masaalah buah pinggang(bukan buah hati tau),maka terpaksa jua ku menemaninya untuk memperbaiki kekurangan itu,jika diteruskan jua maka bertambahlah kesusahan buat kawan2,jgn lah disebabkan sebutir dua semua pula menjadi mangsa,biarlah menjadi lilin menerangi yg lain tetapi diri sendiri....owh touching sungguh....sory kawan2 semua...akan dipertimbangkan buat ayam golek.. insyaAllah akan dipersembahkan....ampun kan kami yg bercacat cela ini

rizal savanna

Age : 40
Location : petaling jaya

View user profile

Back to top Go down

Re: 24 HOURS ENDURANCE RIDE 2012 : 125cc - 150cc category.

Post by Sponsored content Today at 8:46 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum