24 HOURS ENDURANCE RIDE 2012 : 125cc - 150cc category.

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: 24 HOURS ENDURANCE RIDE 2012 : 125cc - 150cc category.

Post by faizul_11 on Fri Oct 05, 2012 4:35 am

Ada lagi kurang 36 jam untuk flag off.. Yg x dpt pegi, boleh la dtg ke rnr rawang arah utara.. bawa la apa jenis motor.. Tapi kalau rg125fn kepunyaan rizal savana boleh sampai rnr rawang, akan ku belanja makan sampai kenyang 3 hari 3 malam.. Very Happy Very Happy Very Happy

_________________

Back to top Go down

Re: 24 HOURS ENDURANCE RIDE 2012 : 125cc - 150cc category.

Post by nan_gpz11 on Fri Oct 05, 2012 5:41 am

Haha2...ye la..tinggal esuk!!...pegi..,bro rizal..mkn free tuu...izul tuu..nk cari kembarnya...kasi bwak RGV125F,saya pun nk tgk...sekali.. bounce

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: 24 HOURS ENDURANCE RIDE 2012 : 125cc - 150cc category.

Post by akumatmoto on Fri Oct 05, 2012 11:55 am


opss jap lupa lagi satu soalan...maklumlah tak pernah pergi ride ganazzz mcm ni...kalau la ada antara kawan2 yg motor problem mcm mana ek?? takkan tinggal kan kat kedai@tepi jalan je?? ke tunggu sampai siap?? atau kalau harga atau kerosakkan yg beyond repair mcm mana pulak?? tolak kan sampai kl secara berganti2 ke??[/quote]


Rizal savana, kalu berkonvoi/xpdc ngan oldsbk jangan ade rase was2.Tak pernah mengecewakan w'pun jentera kita mngecewakan kita.Nak pulak ade pomen sakti ikot,yakinnn...jee... Very Happy Sy seperti biase,mmg tk dpt nak mnyertai xpdc ini.. Neutral

akumatmoto

Location : klang-ipoh

View user profile

Back to top Go down

Re: 24 HOURS ENDURANCE RIDE 2012 : 125cc - 150cc category.

Post by rizal savanna on Fri Oct 05, 2012 12:58 pm

faizul_11 wrote:Ada lagi kurang 36 jam untuk flag off.. Yg x dpt pegi, boleh la dtg ke rnr rawang arah utara.. bawa la apa jenis motor.. Tapi kalau rg125fn kepunyaan rizal savana boleh sampai rnr rawang, akan ku belanja makan sampai kenyang 3 hari 3 malam.. Very Happy Very Happy Very Happy

ko jgn..kang kalu aku bawak rgv tu maka nampak sgt confirm aku tak g....kalau aku dtg bawak fxr maka sahihlah aku g....setakat makan tu tak pe laa...tapi motor saya mmg ada cuma berada di kedai motor speed kg pandan....nak cari kulit bawah..dah berkecai... kalau nak tunjuk je motor no hal....so yg mana nak saya bawak??

rizal savanna

Age : 40
Location : petaling jaya

View user profile

Back to top Go down

Re: 24 HOURS ENDURANCE RIDE 2012 : 125cc - 150cc category.

Post by nan_gpz11 on Fri Oct 05, 2012 4:02 pm

Huhu2..itu rgv125 ada jln ka tak?..kalo jln isi petrol..jln laa..cover xpayah pasang la...fxr150 pun fering separoh apa..hehe2.. Very Happy

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: 24 HOURS ENDURANCE RIDE 2012 : 125cc - 150cc category.

Post by nan_gpz11 on Fri Oct 05, 2012 4:26 pm

Tinggal 24jam lagi.!!.. Shocked

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: 24 HOURS ENDURANCE RIDE 2012 : 125cc - 150cc category.

Post by faizul_11 on Fri Oct 05, 2012 4:29 pm

rizal savanna wrote:
ko jgn..kang kalu aku bawak rgv tu maka nampak sgt confirm aku tak g....kalau aku dtg bawak fxr maka sahihlah aku g....setakat makan tu tak pe laa...tapi motor saya mmg ada cuma berada di kedai motor speed kg pandan....nak cari kulit bawah..dah berkecai... kalau nak tunjuk je motor no hal....so yg mana nak saya bawak??

bawak apa2 motor pun boleh la.. kalau bawak FXR, nak tgk jgk kondisi motor tu. tayar, rantai, enjin ada leaking ke x.. maklumlah, hari tu x ikut qualifying.. Perlis ni jauh.. sebelum ni ada byk dah berlaku kelewatan program.. ada yg baru sampai batu3 shah alam motor jem, kat rnr rawang tersengguk-sengguk dan muntah hijau.. kalau bro punya tip top condition, tade hal punya.. join sahaja.. dialu-alukan.. mari mari mari....

kurang 24 jam lagi nak flag off ni.. Shocked Shocked

_________________

Back to top Go down

Re: 24 HOURS ENDURANCE RIDE 2012 : 125cc - 150cc category.

Post by faizul_11 on Fri Oct 05, 2012 7:32 pm

Teringat kisah lucu masa ride lepas.. 'aku tgk kat side mirror makin kecik.. Aku slow, dia pun slow.. Aku perlahan, dia makin perlahan.. Lps tu hilanggg.. Sampai rnr tapah dpt msg motor dah naik lori..'.. Ini mcm punya org pun ada ka? Harap ride ni xde kejadian sama berulang.. Very Happy Very Happy

_________________

Back to top Go down

Re: 24 HOURS ENDURANCE RIDE 2012 : 125cc - 150cc category.

Post by rizal savanna on Fri Oct 05, 2012 10:18 pm

faizul_11 wrote:
rizal savanna wrote:
ko jgn..kang kalu aku bawak rgv tu maka nampak sgt confirm aku tak g....kalau aku dtg bawak fxr maka sahihlah aku g....setakat makan tu tak pe laa...tapi motor saya mmg ada cuma berada di kedai motor speed kg pandan....nak cari kulit bawah..dah berkecai... kalau nak tunjuk je motor no hal....so yg mana nak saya bawak??

bawak apa2 motor pun boleh la.. kalau bawak FXR, nak tgk jgk kondisi motor tu. tayar, rantai, enjin ada leaking ke x.. maklumlah, hari tu x ikut qualifying.. Perlis ni jauh.. sebelum ni ada byk dah berlaku kelewatan program.. ada yg baru sampai batu3 shah alam motor jem, kat rnr rawang tersengguk-sengguk dan muntah hijau.. kalau bro punya tip top condition, tade hal punya.. join sahaja.. dialu-alukan.. mari mari mari....

kurang 24 jam lagi nak flag off ni.. Shocked Shocked

amat dialu2 kan untuk dirisik2 fxr ku ini...mana lah tau kot2 berjaya juga join ride ni kan...perlis indera kayangan...isk saya asai pun kat kola perghlih..kg kurung tengar..(dekat je dgn jeti) dari dulu sampai la ni dok balik naik motor je...insyaAllah...memang jauh tapi dekat di hati perghhhh...ayat cair awek dengar,mau cepat penuh kuota hahaha..kita jumpa malam esok k bro...tgk mcm mana

rizal savanna

Age : 40
Location : petaling jaya

View user profile

Back to top Go down

Re: 24 HOURS ENDURANCE RIDE 2012 : 125cc - 150cc category.

Post by nan_gpz11 on Sat Oct 06, 2012 1:36 am

..oo asal perlis..tahun ini berapa kali balik perlis bro?..hehe2 Shocked

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: 24 HOURS ENDURANCE RIDE 2012 : 125cc - 150cc category.

Post by nan_gpz11 on Sat Oct 06, 2012 2:58 am

Tinggal 11jam!!.. Shocked

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: 24 HOURS ENDURANCE RIDE 2012 : 125cc - 150cc category.

Post by Abg man on Sat Oct 06, 2012 3:42 am

Ok Nan dan Faizul, lain kali boleh ride lagi. Semoga korang selamat pergi dan balik.

Back to top Go down

Re: 24 HOURS ENDURANCE RIDE 2012 : 125cc - 150cc category.

Post by rizal savanna on Sat Oct 06, 2012 2:16 pm

nan_gpz11 wrote:..oo asal perlis..tahun ini berapa kali balik perlis bro?..hehe2 Shocked

kalau masuk ni dah 5 kali tahun ni saje hahaha...selalu dah ni......best best..ada kawan sorang lagi nak follow gak..fxr gak..harap boleh diterima....segala kerosakan (jika terjadi ditanggung sendiri) jgn risau katanya....

rizal savanna

Age : 40
Location : petaling jaya

View user profile

Back to top Go down

Re: 24 HOURS ENDURANCE RIDE 2012 : 125cc - 150cc category.

Post by faizul_11 on Sat Oct 06, 2012 8:36 pm

Huhuhu ada 11 org semua masa flag off. Peserta adalah spt berikut;
1) nan_gpz11 - cagiva mito
2) faizul_11. - suzuki rg125fn
3) aizan_st. - yamaha tzm150
4) ucop. - krz150
5) bob. - zx150rr
6) madi. - lc150
7) pais. - fx150
Cool amad albab. - ss110
9) kamal. - ss110
10) rizal savana. - fxr150
11) kawan rizal. - fxr150

9.30 flag off rnr rawang
1am tol juru..

_________________

Back to top Go down

Re: 24 HOURS ENDURANCE RIDE 2012 : 125cc - 150cc category.

Post by faizul_11 on Sun Oct 07, 2012 5:20 am

Pkl 3.15am sampai rnr gurun..
8.20 bertolak ke alor star..
10 am kat kuala perlis dah..
11am nanti bertolak ke wang kelian.

_________________

Back to top Go down

Re: 24 HOURS ENDURANCE RIDE 2012 : 125cc - 150cc category.

Post by faizul_11 on Sun Oct 07, 2012 3:23 pm

7.50pm sudah sampai tapah..
Rizal savana ni mana peginya dari pagi tadi menghilang??
Huhuhu..

_________________

Back to top Go down

Re: 24 HOURS ENDURANCE RIDE 2012 : 125cc - 150cc category.

Post by faizul_11 on Sun Oct 07, 2012 5:51 pm

Misi untuk jelajah utara berjaya..
Fx150 jem la pulak. Tarik dari rnr ulu bernam sampai rumah..
Pkl 10.30 baru sampai rnr sg buloh.

_________________

Back to top Go down

Re: 24 HOURS ENDURANCE RIDE 2012 : 125cc - 150cc category.

Post by faizul_11 on Mon Oct 08, 2012 4:03 am

Syabas kepada semua peserta endurance..
Ada 2 lagi ride utk thn ni.. Dua2 kategori moped, minibike&skuter..
Kalau kategori ni pun xde, lain kali kita ride dgn basikal pulak..
Kalau basikal pun xde, kita buat rombongan naik bas pulak...
Idea Very Happy

_________________

Back to top Go down

Re: 24 HOURS ENDURANCE RIDE 2012 : 125cc - 150cc category.

Post by nan_gpz11 on Mon Oct 08, 2012 5:07 am

Fuhh...!mencabar sungguh..yang nk ingin mencuba cari la moto yang lama2..resto balik..
Tahun dpn kita jumpa lagi "endurance ride 2013"...dpt kita tgk keindahan alam semulajadi ciptaan tuhan yang sungguh ajaib...disepanjang perjalanan..,motosikal xpayah besar2..kalo ada tapi bungkus plastik..apa gunanya dibeli....haaaa..izul gamba2...ada masa masukkan la..rakan 1 dunia nak tgk...hehe2.. Shocked

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: 24 HOURS ENDURANCE RIDE 2012 : 125cc - 150cc category.

Post by ucopsantorian on Mon Oct 08, 2012 8:59 am

Alhamdulillah selamat sampai semua......sedikit gambar dari N95 saya.....

















ucopsantorian

Age : 42

View user profile

Back to top Go down

Re: 24 HOURS ENDURANCE RIDE 2012 : 125cc - 150cc category.

Post by atan7800 on Mon Oct 08, 2012 1:46 pm

nak ikut..

atan7800

Age : 32
Location : banting

View user profile

Back to top Go down

Re: 24 HOURS ENDURANCE RIDE 2012 : 125cc - 150cc category.

Post by nan_gpz11 on Mon Oct 08, 2012 3:57 pm

Huhu2..sudah la kang..asyik ckp nk ikut xsudah2..3 ketegeri..pilih mana satu..xada 4 dapor,pakai 1 dapor,xbole gak pakai motor pegi pasar...,kalo xbole gak..pakai gt250..ko punya tuu(thun 1978 xada ram air sistem)..aku pun ada..ckp aja pegi mana..ada berani ka?..
Hahaha2..jgn ckp aja nk ikut..kalo empat2 xbole..kita nak bus..sama2..janji..kita jln sama2..amcm?...bole ka?.. Very Happy

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: 24 HOURS ENDURANCE RIDE 2012 : 125cc - 150cc category.

Post by faizul_11 on Mon Oct 08, 2012 6:38 pm

Gambar menceritakan segalanya.. Speechless.. silent

RNR Rawang.. Flagoff ceremony..
Memang terkejut rizal savanna sampai..


Shahrul_11.. "bila la TZM aku nak jadi macam ni".. huhuhu..

_________________

Back to top Go down

Re: 24 HOURS ENDURANCE RIDE 2012 : 125cc - 150cc category.

Post by rizal savanna on Mon Oct 08, 2012 9:12 pm

ampun la hamba yg terkeluar walau ku mencari dan merayap ke segenap pelusuk sehingga kecut sebarang benda yg ada,tidak tertahan maka ku mencari jalan yg dirahmati pulang sendiri..sedih tidak terperi lain kali janji tak mau bawak kawan lagi uhuk uhuk uhuk

rizal savanna

Age : 40
Location : petaling jaya

View user profile

Back to top Go down

Re: 24 HOURS ENDURANCE RIDE 2012 : 125cc - 150cc category.

Post by faizul_11 on Tue Oct 09, 2012 1:54 am

Seperti biasa.. sesi taklimat dan bacaan doa sebelum berlepas..


Ready.. Start your engine.. Flag off dibuat oleh Shahrul_11 empunya ZX11 kuning diraja.. Very Happy


1st stop, RNR Tapah..


2nd stop, Shell Juru.


Rizal dengan gaya tersendiri.. rupa2nya dari Juru ke RNR Gurun je dia ikut.. lepas tu menghilang selama lebih 12 jam.. hahaha.. lepas ni nak kena penalti memang.. kalau tak ayam golek, nasi arab kot pengerasnya.. kalau tak, kena gantung 3 ride la.. hahaha..

_________________

Back to top Go down

Re: 24 HOURS ENDURANCE RIDE 2012 : 125cc - 150cc category.

Post by Sponsored content Today at 11:47 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum