24 HOURS ENDURANCE RIDE 2012 : 125cc - 150cc category.

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

24 HOURS ENDURANCE RIDE 2012 : 125cc - 150cc category.

Post by faizul_11 on Mon Oct 01, 2012 5:45 am

Date : 6 - 7 October 2012
Route : Banting - Alor Star - Kuala Perlis - Banting

_________________

Back to top Go down

Re: 24 HOURS ENDURANCE RIDE 2012 : 125cc - 150cc category.

Post by atan7800 on Mon Oct 01, 2012 3:12 pm

nak ikut...

atan7800

Age : 32
Location : banting

View user profile

Back to top Go down

Re: 24 HOURS ENDURANCE RIDE 2012 : 125cc - 150cc category.

Post by nan_gpz11 on Mon Oct 01, 2012 5:03 pm

Hahaha2..bole dialu-alukan.. Very Happy

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: 24 HOURS ENDURANCE RIDE 2012 : 125cc - 150cc category.

Post by rizal savanna on Mon Oct 01, 2012 7:58 pm

ok..mcm best bunyinya ni...kalau ada lebih dari 5 bijik motor saya akan pastikan saya ikut.....boleh ke??? jgn risau ada motot kecik gak selain suzuki Ke-Tanah tu......

rizal savanna

Age : 40
Location : petaling jaya

View user profile

Back to top Go down

Re: 24 HOURS ENDURANCE RIDE 2012 : 125cc - 150cc category.

Post by nan_gpz11 on Tue Oct 02, 2012 1:30 am

Huhu2..abg nak naik moto apa?..125-150(supersport)..kalo kecik. Lagi bulan dpn kita nk
Ke penang..last ride pegi cameron highland..(110-135 supercup)..yang pegi perlis tuu endurance..1268km(kena habiskan dlm masa 24jam!)..tu pasal ada sesi kelayakkan ke k kangsar..dan ahad lepas..ada yang ke sungkai..,nk pegi nie motosikal kena betol2 sihat..malah ride mesti kuat...stamina.,.nk bwk moto apa?..kpis,txr,rgv125,fxr,rxz,tzm,mito,fzi,???..lebih 5 org..belas2 biji akan berlepas..haha2 Very Happy

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: 24 HOURS ENDURANCE RIDE 2012 : 125cc - 150cc category.

Post by faizul_11 on Tue Oct 02, 2012 4:46 am

Endurance Ride entry list;

1) Nan_gpz11 - Cagiva Mito125
2) Faizul_11 - Suzuki RG125FN
3) Aizan_st - Yamaha TZM150
4) Ucop - Kawasaki KRZ150
5) Pais - Kawasaki KRZ150
6) Madi - Yamaha LC150
7) Husin - TXR150
Cool Shahrul - ZX150
9) Din - ZX150
10) Congki - RXZ135
11)
12)
13)
14)
15)

11 - 15, lupa nama lak.. malam ni update.. setakat 5 orang, bila2 boleh pergi. malam ni pun boleh.. tapi kena tunggu la kawan2 lain. bukan semua senang dapat cuti. kerja macam2.. dari pengembala lembu sampai pomen kapal terbang.. semua ada.. huhuhu..

_________________

Back to top Go down

Re: 24 HOURS ENDURANCE RIDE 2012 : 125cc - 150cc category.

Post by nan_gpz11 on Tue Oct 02, 2012 4:42 pm

6/10/2012(sabtu mlm minggu).
2030pm- kumpul di r&r rawang(arah utara taklimat /bacaan doa).
2115pm- berlepas(hentian1 tapah,hentian 2 tol juru,hentian 3 r&r gurun).
0245am(7/10/2012) R&R gurun/rehat dan tidur.
0800am- bersiap2 ke alor star,gunung kerian,muzium padi k perlis.
1130am- k perlis(mkn tenghari rehat).
12.00tghari- bersiap2 ke kaki bukit,wang kelian,pdg besar,ladang tebu chupping,changlong.
1500pm- r&r gurun arah selatan/rehat solat zohor
1615pm- berlepas ke k lumpur(hentian r&r g semanggul,r&r tapah.
1930pm- r&r tapah/ rehat solat magrib..
2030pm- berlepas ke k lumpur(hentian r&r jejantas sg buluh).
2230pm- R&R jejantas sg buluh(endurance tamat).
"semoga selamat pergi dan balik..aminn!."



nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: 24 HOURS ENDURANCE RIDE 2012 : 125cc - 150cc category.

Post by rizal savanna on Tue Oct 02, 2012 7:25 pm

perghhh menarik ni...hehehehe FXR150...layak ke?? yg pergi tu kat senarai tu kebanyakkan (kalau bukan semua la) 2-stroke,berkampung la tinggal ni, motor insyaAllah sehat kot.....ni yg lagi penting nak tau dan kena bgtau ni ada apa2 yg disponsor ke atau semua kena budget sendiri ni??? nak jugak tau ni.....sorry..newbie....mana la tau kot la ada yg disponsor ke kan hehehee

rizal savanna

Age : 40
Location : petaling jaya

View user profile

Back to top Go down

Re: 24 HOURS ENDURANCE RIDE 2012 : 125cc - 150cc category.

Post by rizal savanna on Tue Oct 02, 2012 7:30 pm

nan_gpz11 wrote:Huhu2..abg nak naik moto apa?..125-150(supersport)..kalo kecik. Lagi bulan dpn kita nk
Ke penang..last ride pegi cameron highland..(110-135 supercup)..yang pegi perlis tuu endurance..1268km(kena habiskan dlm masa 24jam!)..tu pasal ada sesi kelayakkan ke k kangsar..dan ahad lepas..ada yang ke sungkai..,nk pegi nie motosikal kena betol2 sihat..malah ride mesti kuat...stamina.,.nk bwk moto apa?..kpis,txr,rgv125,fxr,rxz,tzm,mito,fzi,???..lebih 5 org..belas2 biji akan berlepas..haha2 Very Happy

lupa nak bg tau...setakat ni balik kuala perlis biasa je.....berenti kat sg perak dan terus ke kuala perlis tanpa henti...ambik sarang burung walit kat rumah burung walit tu dan terus balik kl.....bertolak 7 pagi sampai kl balik dalam 9 malam.....rasanya ok kot bab ketahanan stamina ni......yg tak tahan samaada bini2 ku bagi kebenaran atau tak,ini kerana anak2 ada hari sukan dan mentua yg bakal menjengah....hish..kenapa la kena jugak dtg hujung minggu ni....tak pe..nanti kami bermuzakarah terlebih dahulu

rizal savanna

Age : 40
Location : petaling jaya

View user profile

Back to top Go down

Re: 24 HOURS ENDURANCE RIDE 2012 : 125cc - 150cc category.

Post by jani on Tue Oct 02, 2012 8:02 pm

mmg menarik ride ni...tapi sayang x dapat join. tarikh tu x mengizinkan....moga semuanya berjalan lancar & selamat.

jani

Age : 44
Location : cheras

View user profile

Back to top Go down

Re: 24 HOURS ENDURANCE RIDE 2012 : 125cc - 150cc category.

Post by nan_gpz11 on Tue Oct 02, 2012 9:03 pm

Aaa..fxr150..motor tu kuat bang..izul ada sebiji resto mcm baru,..huhu2..dah berjaya dgn
Cermerlang endurance 54jam jelajah malaysia thn lepas..dari bkt kayu hitam sampai tapah
..kuat memang kuat!...xada sponsor la bang..suma taja sendiri,haha2..jgn takot kena tinggal saya dgr kabar ada ss110 nk ikot..saya kata jauh...dia xpeduli..nk ikot gak,ok hari sabtu saya nk tgk timbul tak budak2 nie..mari2..

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: 24 HOURS ENDURANCE RIDE 2012 : 125cc - 150cc category.

Post by faizul_11 on Wed Oct 03, 2012 1:56 am

rizal savanna wrote:perghhh menarik ni...hehehehe FXR150...layak ke?? yg pergi tu kat senarai tu kebanyakkan (kalau bukan semua la) 2-stroke,berkampung la tinggal ni, motor insyaAllah sehat kot.....ni yg lagi penting nak tau dan kena bgtau ni ada apa2 yg disponsor ke atau semua kena budget sendiri ni??? nak jugak tau ni.....sorry..newbie....mana la tau kot la ada yg disponsor ke kan hehehee

FXR?? memang x dinafikan ketahanannya.. belek2 la kisah endurance ride sebelum2 ni.. dah ramai naik FXR sampai Siam. kat MBC ada kisah FXR ni.. dah biasa dengar.. tapi kalau RG125FN atau Mito125 jelajah Malaysia, tahu, 90-an dulu2 ada la. tapi masa tu, motor masih baru. sekarang ni nak cari 2-stroke macam ni yang masih boleh jalan memang payah.. 4-stroke x heran dah.. FXR aku dah dekat 1 tahun x jalan.. setakat pergi Perlis, hari ni start dah boleh sampai.. xde masalah la dengan Suzuki. Very Happy Very Happy

masalahnya sekarang adalah owner.. kalau alasan kerja, sampai bila2 pun kerja jugak.. masa kena dicari.. kalau alasan isteri2, itu sendiri punya hal la.. sendiri buat sendiri tanggung... huhuhu.. jangan kena tido dengan motor sudah la.. hahaha..

_________________

Back to top Go down

Re: 24 HOURS ENDURANCE RIDE 2012 : 125cc - 150cc category.

Post by nan_gpz11 on Wed Oct 03, 2012 2:22 pm

..Betol tuu.,susah nk jumpa rgv125/125 mito membelah lebuhraya....,mungkin ada hanya utk bersantai..utk berjuang..rasa xada dah kot..kos utk membaik pulih model 125 kdg2 x masuk akal..mahalnya...nk tahu pakai sebiji..kalo pakai pusing kampung bungkus plastik x payah cerita la...hehe2..apa lagi abg rizal savana...nama kasi tulis la..mari berjuang..ke wang kelian perlis..jumpa mlm minggu rawang..,Wan 7800 kata nk ikot..itu hari..mari2..,Fxr laju bole manten 140km/j..izul punya bole full trottle dari bkt kayu hitam..sampai tapah..sbg lagi ke sg buluh...haha2.. Very Happy

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: 24 HOURS ENDURANCE RIDE 2012 : 125cc - 150cc category.

Post by faizul_11 on Wed Oct 03, 2012 4:19 pm

Endurance Ride entry list, updated;

1) Nan_gpz11 - Cagiva Mito125
2) Faizul_11 - Suzuki RG125FN
3) Aizan_st - Yamaha TZM150
4) Ucop - Kawasaki KRZ150
5) Pais - Kawasaki KRZ150
6) Madi - Yamaha LC150
7) Husin - TXR150
Cool Shahrul - ZX150RR
9) Din - ZX150RR
10) Congki - RXZ135
11) Bob - ZX150RR
12)
13)
14)
15)

ada tambahan lagi lepas ni. jangan risau. mari mari mari.. setahun sekali je nak ride kategori supersport ni.. yang xde supersport, boleh la beli yang buruk-buruk.. repair untuk tahun depan punya ride.. Very Happy Very Happy Very Happy

_________________

Back to top Go down

Re: 24 HOURS ENDURANCE RIDE 2012 : 125cc - 150cc category.

Post by rizal savanna on Wed Oct 03, 2012 9:39 pm

faizul_11 wrote:
rizal savanna wrote:perghhh menarik ni...hehehehe FXR150...layak ke?? yg pergi tu kat senarai tu kebanyakkan (kalau bukan semua la) 2-stroke,berkampung la tinggal ni, motor insyaAllah sehat kot.....ni yg lagi penting nak tau dan kena bgtau ni ada apa2 yg disponsor ke atau semua kena budget sendiri ni??? nak jugak tau ni.....sorry..newbie....mana la tau kot la ada yg disponsor ke kan hehehee

FXR?? memang x dinafikan ketahanannya.. belek2 la kisah endurance ride sebelum2 ni.. dah ramai naik FXR sampai Siam. kat MBC ada kisah FXR ni.. dah biasa dengar.. tapi kalau RG125FN atau Mito125 jelajah Malaysia, tahu, 90-an dulu2 ada la. tapi masa tu, motor masih baru. sekarang ni nak cari 2-stroke macam ni yang masih boleh jalan memang payah.. 4-stroke x heran dah.. FXR aku dah dekat 1 tahun x jalan.. setakat pergi Perlis, hari ni start dah boleh sampai.. xde masalah la dengan Suzuki. Very Happy Very Happy

masalahnya sekarang adalah owner.. kalau alasan kerja, sampai bila2 pun kerja jugak.. masa kena dicari.. kalau alasan isteri2, itu sendiri punya hal la.. sendiri buat sendiri tanggung... huhuhu.. jangan kena tido dengan motor sudah la.. hahaha..

bab isteri2 tu tak ada hal beb.....yg payah tu bab mertua2 ni..alahai kepada yg dah berkahwin tu tau la apa yg cuba saya sampaikan....saya menyokong geng2 yg buat cabaran giler macam ni baru lah 'pure rider' bukan berpure rider kan..InsyaAllah ada rezki akan sampai la saya ke Rawang..tapi kalau tak ada jgn lah ambil hati sesungguhnya saya juga harus mengutamakan family, salam dari Rizal Savanna

rizal savanna

Age : 40
Location : petaling jaya

View user profile

Back to top Go down

Re: 24 HOURS ENDURANCE RIDE 2012 : 125cc - 150cc category.

Post by rizal savanna on Wed Oct 03, 2012 9:44 pm

nan_gpz11 wrote:..Betol tuu.,susah nk jumpa rgv125/125 mito membelah lebuhraya....,mungkin ada hanya utk bersantai..utk berjuang..rasa xada dah kot..kos utk membaik pulih model 125 kdg2 x masuk akal..mahalnya...nk tahu pakai sebiji..kalo pakai pusing kampung bungkus plastik x payah cerita la...hehe2..apa lagi abg rizal savana...nama kasi tulis la..mari berjuang..ke wang kelian perlis..jumpa mlm minggu rawang..,Wan 7800 kata nk ikot..itu hari..mari2..,Fxr laju bole manten 140km/j..izul punya bole full trottle dari bkt kayu hitam..sampai tapah..sbg lagi ke sg buluh...haha2.. Very Happy

opss jap lupa lagi satu soalan...maklumlah tak pernah pergi ride ganazzz mcm ni...kalau la ada antara kawan2 yg motor problem mcm mana ek?? takkan tinggal kan kat kedai@tepi jalan je?? ke tunggu sampai siap?? atau kalau harga atau kerosakkan yg beyond repair mcm mana pulak?? tolak kan sampai kl secara berganti2 ke??

rizal savanna

Age : 40
Location : petaling jaya

View user profile

Back to top Go down

Re: 24 HOURS ENDURANCE RIDE 2012 : 125cc - 150cc category.

Post by nan_gpz11 on Wed Oct 03, 2012 10:40 pm

Haha2..moto rosak jgn sebut..bang..,tapi kalo kita jaga dia dgn baik dan buat pemeriksaan
Berkala..saya rasa xmungkin rosak..,ride pegi perlis nie rasa xgila..abg kata bole bwk fxr150 dari kl tampa henti..kat sg perak aja rest..,sama la jugak nie..hehe2 ,xjauh 1268km..aja...kita org pernah tarik rgv125f..dari ipoh sampai banting,..xada masaalah..kalo bole jgn sampai
Rosak..ikot saya la..jln lalala...ikot izul,randy,yang arip,usin..mau putus 2 motosikal..haha2,dulu kita buat endurance 54jam jelajah malaysia..xada lori,van escot...tu la ujian kelayakkan penting..pasal nk tahu tahap kesihatan..jentera kita..old superbike 1 hari
Akan buat endurance ride jelajah malaysia..tunggu aja..nk tgk berapa org yang nk ikot..hehe2apa2 keputusan..mlm minggu.. Sleep

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: 24 HOURS ENDURANCE RIDE 2012 : 125cc - 150cc category.

Post by faizul_11 on Thu Oct 04, 2012 2:51 am

rizal savanna wrote:
opss jap lupa lagi satu soalan...maklumlah tak pernah pergi ride ganazzz mcm ni...kalau la ada antara kawan2 yg motor problem mcm mana ek?? takkan tinggal kan kat kedai@tepi jalan je?? ke tunggu sampai siap?? atau kalau harga atau kerosakkan yg beyond repair mcm mana pulak?? tolak kan sampai kl secara berganti2 ke??

sebab tu sesi kelayakan sangat penting.. kasi bantai cukup2 KL - Kuala Kangsar - KL.. kalau motor xde problem, baru boleh ikut.. kalau main sergah je nak follow, memang cari nahas la.. seperti mengharapkan ride untuk ditarik atau ditolak. dah menyusahkan kawan pulak.. kalau dah qualified, tapi masa pergi rosak jugak, masih boleh dimaafkan..

macam ben Spies la masa race.. qualifying cemerlang je.. masa race, berkepul asap keluar.. apa nak buat?? DNF la jawabnya.. kalau qualiying session dah nampak problem, ada masa lagi nak repair..

so far, xde lagi kes kawan kena tinggal kalau motor rosak.. kalau geng2 lain tu, ada la. banyak.. kesian diorg.. ada yang kata 'ko tunggu sini dulu ye. aku terus shoot ke Tapah.. nak makan dulu'.. kesian kawan tu sorg2 tepi jalan.. ada jugak kes 'ko tunggu sini, aku dgn yang lain nak pegi makan kenduri'.. hahaha.. ada patut ka? kawan tu sorang2 kena tinggal kat tengah2 hutan. kalau kena langgar gajah amacam??? macam2 orang ada kat dunia ni.. dari kaki kompang, kaki gebang semua ada.. hahaha... ada gak bahan untuk ketawa masa jumpa kawan2.. huhuhu..

_________________

Back to top Go down

Re: 24 HOURS ENDURANCE RIDE 2012 : 125cc - 150cc category.

Post by rizal savanna on Thu Oct 04, 2012 5:44 pm

ooooo...itu macam ka....baik...kita lihat lah malam minggu nanti mcm mana ok, kalau ada rezki maka ada laa...insyaAllah p/s terima kasih byk2 untuk info2 tersebut

rizal savanna

Age : 40
Location : petaling jaya

View user profile

Back to top Go down

Re: 24 HOURS ENDURANCE RIDE 2012 : 125cc - 150cc category.

Post by faizul_11 on Thu Oct 04, 2012 6:40 pm

rizal savanna wrote:ooooo...itu macam ka....baik...kita lihat lah malam minggu nanti mcm mana ok, kalau ada rezki maka ada laa...insyaAllah p/s terima kasih byk2 untuk info2 tersebut

Aikkk? Bunyi mcm dah siap sedia beli kain putih wat bendera je. Huhuhu.. Pantang mengalah sebelum mencuba bro... Ni baru 11 org je yg nak pegi. Ada lagi yg nak joint ni.. Yg pegang tiket wildcard belum register lagi.. Bukan setakat 5 je. Memang sengit saingan thn ni.. Huhuhu.. Kalau x pegi xpe, dtg je rnr rawang. Kita lepak2.. Sembang2 sebelum flag off..

_________________

Back to top Go down

Re: 24 HOURS ENDURANCE RIDE 2012 : 125cc - 150cc category.

Post by Abg man on Thu Oct 04, 2012 7:04 pm

Salam semua,

Macam nak ikut je ride ni, tapi konfom kena tinggal. Nouvo LC tak boleh nak laju. 100 km/j je. pale

Back to top Go down

Re: 24 HOURS ENDURANCE RIDE 2012 : 125cc - 150cc category.

Post by nan_gpz11 on Fri Oct 05, 2012 2:30 am

Salam abg man...scotter xbole ikot la bang...lain ketegeri nanti laju xseiring..abg tungu blan
Dpn..isaallah kita buat ride ke penang pulak... suma bwk moped..baru best,adil sama2 xlaju
full trottle 100km/j..KSR110..saya,.haha2 Very Happy

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: 24 HOURS ENDURANCE RIDE 2012 : 125cc - 150cc category.

Post by faizul_11 on Fri Oct 05, 2012 2:37 am

Abg man wrote:Salam semua,

Macam nak ikut je ride ni, tapi konfom kena tinggal. Nouvo LC tak boleh nak laju. 100 km/j je. pale

Salam.. xpe Abbg Man.. lepas ni, ada lagi 2 ride untuk motor2 kecik.. semua kapcai2 belaka + skuter. ride ke Penang dengan ke Cameron Highland..

kitorg tak melupakan kawan2 yang xde motor besar.. apa2 motor pun boleh.. kalau kat rumah cuma ada C70, kitorg akan usahakan juga cari sebijik C70, restore untuk pegi ride.. xde hal punya.

yang penting, sama2 minat bermotor dan meramaikan kawan.. walaupun ada yang dulu status 'friend' dah jadi 'unfriend'.. apa ada hal.. yang penting hati mau baik.. kalau susah, kawan jugak dicari... huhuhu..

_________________

Back to top Go down

Re: 24 HOURS ENDURANCE RIDE 2012 : 125cc - 150cc category.

Post by faizul_11 on Fri Oct 05, 2012 2:39 am

Endurance Ride entry list, updated;

1) Nan_gpz11 - Cagiva Mito125
2) Faizul_11 - Suzuki RG125FN
3) Aizan_st - Yamaha TZM150
4) Ucop - Kawasaki KRZ150
5) Pais - Kawasaki KRZ150
6) Madi - Yamaha LC150
7) Husin - TXR150
Cool Shahrul - ZX150RR
9) Din - ZX150RR
10) Congki - RXZ135
11) Bob - ZX150RR
12) Ahmad Albab - Yamaha SS110
13) Kama Azmi - Yamaha SS110
14)
15)

ada lagi lepas ni.. Very Happy Very Happy Very Happy

_________________

Back to top Go down

Re: 24 HOURS ENDURANCE RIDE 2012 : 125cc - 150cc category.

Post by nan_gpz11 on Fri Oct 05, 2012 3:47 am

Betul tuu..xbole yang besar..pakai yang kecik..kecik pun tak ada..kita pakai moto pegi pasar buat ride..pun bole janji jln..kalo tiga2 pun xada..naik bas aja lah..dulu izul pakai ss110,yang arip pakai suzuki best 110,saya pakai C90..,tu pasal kami xlupa..pemilik cub cai moped..org lain g penang naik supebike..kita naik cup aja...rasanya dah 2kali g penang naik cup..hahaha2...tunggu la jem kat bkt gantang...ratus2 kereta kita potong..tu yang best naik motor cup nie..ss110 yang nk ikot..dah test sampai taiping...utk layak ikut endurance 2012
Jelajah kedah dah perlis... Shocked

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: 24 HOURS ENDURANCE RIDE 2012 : 125cc - 150cc category.

Post by Sponsored content Today at 11:05 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum