P.D Bike Fest

View previous topic View next topic Go down

P.D Bike Fest

Post by rizal savanna on Tue Sep 04, 2012 1:47 pm

salam......maaf ganggu...cuma mahu bertanya jika ada yg nak pergi ke P.D bike fest pada 8hb ni iaitu bersamaan hari sabtu.....kalau ada yg nak pergi boleh la kita ride sekali....kalau ikut pada aturcara majlis hanya memerlukan sehari je dari jam 12 sehingga jam 8 malam je.....ada charity ride,ada pertandingan motor dan sebagainya....dengar cerita dari pihak yg boleh dipercayai yuran dikenakan sebanyak Rm 35 je....dapat la baju,topi dan yang lain2....lokasi di eagle ranch resort bt 14 port dickson...kalau ada yg nak pergi boleh la kita rv di shell tol sh besi jam 9 pagi....awal bukannya apa...sampai nanti boleh gak pekena teh dan cuci mata seadanya....tak payah susah2....kalau nak pergi sampai je tajam pukul 9...tak akan berkompromi...9.30 tayar pun bergolek...top speed motor 240kmj... err maaf...itu motor laaa ridernya akan menunggang hanyalah 140kmj sahaja maklumla bawak bini.....kena tunjukkan kebaikkan dalam penunggangan...malam maupun siang ooopppssss!!!!...jgn salah sangka ok....hehehehe....apapun selamat hari raya buat semua GENG O.S.O.....sorry tak dapat ikut ride ke pahang...datang bulan...ahak ahak ahak

rizal savanna

Age : 40
Location : petaling jaya

View user profile

Back to top Go down

Re: P.D Bike Fest

Post by rizal savanna on Tue Sep 04, 2012 1:50 pm

rizal savanna wrote:salam......maaf ganggu...cuma mahu bertanya jika ada yg nak pergi ke P.D bike fest pada 8hb ni iaitu bersamaan hari sabtu.....kalau ada yg nak pergi boleh la kita ride sekali....kalau ikut pada aturcara majlis hanya memerlukan sehari je dari jam 12 sehingga jam 8 malam je.....ada charity ride,ada pertandingan motor dan sebagainya....dengar cerita dari pihak yg boleh dipercayai yuran dikenakan sebanyak Rm 35 je....dapat la baju,topi dan yang lain2....lokasi di eagle ranch resort bt 14 port dickson...kalau ada yg nak pergi boleh la kita rv di shell tol sh besi jam 9 pagi....awal bukannya apa...sampai nanti boleh gak pekena teh dan cuci mata seadanya....tak payah susah2....kalau nak pergi sampai je tajam pukul 9...tak akan berkompromi...9.30 tayar pun bergolek...top speed motor 240kmj... err maaf...itu motor laaa ridernya akan menunggang hanyalah 140kmj sahaja maklumla bawak bini.....kena tunjukkan kebaikkan dalam penunggangan...malam maupun siang ooopppssss!!!!...jgn salah sangka ok....hehehehe....apapun selamat hari raya buat semua GENG O.S.O.....sorry tak dapat ikut ride ke pahang...datang bulan...ahak ahak ahak

abg man...back up ye.....kalau nak g je...maklum la....abg man panjang ni bz orangnyerrrr.....ramai yg menjemput sampai semput

rizal savanna

Age : 40
Location : petaling jaya

View user profile

Back to top Go down

Re: P.D Bike Fest

Post by nan_gpz11 on Tue Sep 04, 2012 4:13 pm

Salam..salam aidilfitri..maaf zahir dan batin,salam 55thn merdeka,sapa yang ada masa bole la..joint..,tiap2 thn ada majlis nie..tapi ramai moto besi..rasanya..dulu randy gpz550 penah
Pegi..patah balik...,sapa nak lari 240km?...nanti jumpa kereta saga FL..laju..120mph..baru tahu..tanya bang man... Shocked

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: P.D Bike Fest

Post by rizal savanna on Wed Sep 05, 2012 9:03 am

nan_gpz11 wrote:Salam..salam aidilfitri..maaf zahir dan batin,salam 55thn merdeka,sapa yang ada masa bole la..joint..,tiap2 thn ada majlis nie..tapi ramai moto besi..rasanya..dulu randy gpz550 penah
Pegi..patah balik...,sapa nak lari 240km?...nanti jumpa kereta saga FL..laju..120mph..baru tahu..tanya bang man... Shocked

itu kelajuan motor je...saya bawak 140kmj je...hehehehe...jom jom sape2 yg nak g....no hard feeling

rizal savanna

Age : 40
Location : petaling jaya

View user profile

Back to top Go down

Re: P.D Bike Fest

Post by faizul_11 on Wed Sep 05, 2012 9:47 am

P.D bike fest kembali lagi???

yang x pernah pegi boleh la pergi. baru boleh menikmati kemeriahannya.. kalau dah pernah pegi, mesti x akan pegi lagi.. huhuhu.. x tahu la kalau tahun ni ada kelainan pulak..

oleh kerana program xde dalam event calendar old sbk, aku pun x pegi la.. nak masukkan dalam event punya kalendar, kena bawak ke majlis raja-raja dulu.. pastu yang cadangkan kena hidangkan pulut kuning, kambing golek, ayam putih berempah, air nira setempayan.. banyak tu.. huhuhu..

_________________

Back to top Go down

Re: P.D Bike Fest

Post by rizal savanna on Fri Sep 07, 2012 9:57 am

perghhh byk tu kena bawak...maka tak pe lah.....kepada yg berminat je...mohon ampun kepada majlis raja2 kerana mengePOS tanpa pemberitahuan awal disini,tidak lah berniat lain hanya ingin mencari sesiapa yg ingin menyusul sahaja....ampun beribu2 ampun....

rizal savanna

Age : 40
Location : petaling jaya

View user profile

Back to top Go down

Re: P.D Bike Fest

Post by jex kf on Fri Sep 07, 2012 10:27 am

salam rizal......kami dari kl mmg nak g tp kita org rv kat shell tol sg besi kul 7.30pg coz nak gerak awal pastu boleh balik awal....kalo nak join jom la...kite org ade beberapa biji je....ape2 hal contact saye(012-2032573 jex)...event nie x berapa best pon kite just nak tgk2 je...pastu jalan2....

jex kf

Location : Ampang

View user profile

Back to top Go down

Re: P.D Bike Fest

Post by faizul_11 on Fri Sep 07, 2012 4:56 pm

bagus jex kf.. ada jugak wakil yang hadir. kasi upload gambar lepas ni. Very Happy Very Happy

ahli lain semua pegi open house lagi. raya raya raya.. hehehe..

_________________

Back to top Go down

Re: P.D Bike Fest

Post by faizul_11 on Mon Sep 10, 2012 10:33 am

apa citer PD bike fest? masuk Malaysia Book of Record lagi. Very Happy Very Happy


Utusan Malaysia
TELOK KEMANG 9 Sept - Festival Motosikal Antarabangsa Port Dickson 2012 (PDIBF) yang diadakan di Eagle Ranch Resort, Port Dickson dekat sini malam semalam berjaya mencipta rekod dalam Malaysia Book of Records (MBOR) sebagai perhimpunan terbanyak disertai lebih 1,500 motosikal berkuasa tinggi dengan penglibatan pelbagai kaum.

Pengarah Urusan Eagle Ranch Resort, Jimmy Tee berkata, selain untuk mencipta rekod, program tersebut juga bertujuan membantu kerajaan negeri meningkatkan jumlah pelancong.

_________________

Back to top Go down

Re: P.D Bike Fest

Post by jex kf on Mon Sep 10, 2012 6:15 pm


sampai jugak.....

jex kf

Location : Ampang

View user profile

Back to top Go down

Re: P.D Bike Fest

Post by jex kf on Mon Sep 10, 2012 6:26 pm


baru je sampai...

jex kf

Location : Ampang

View user profile

Back to top Go down

Re: P.D Bike Fest

Post by jex kf on Mon Sep 10, 2012 6:35 pm

[url=https://servimg.com/image_preview.php?i=20&u=16945269][/url

jex kf

Location : Ampang

View user profile

Back to top Go down

Re: P.D Bike Fest

Post by jex kf on Mon Sep 10, 2012 6:42 pm


ramai jugak kan.....

jex kf

Location : Ampang

View user profile

Back to top Go down

Re: P.D Bike Fest

Post by jex kf on Mon Sep 10, 2012 7:11 pm


rizal savana pon sampai.....

gerai jualan dan pameran.....

jex kf

Location : Ampang

View user profile

Back to top Go down

Re: P.D Bike Fest

Post by jex kf on Mon Sep 10, 2012 7:36 pm


moto otai nie....royal enfield yg model lama tp production balik....kira nya diberi nafas baru la......

sparepart moto besi......sape nak?....

ade hantu raya dah terlepas....sapa kenal tok moh boleh tgkap ini hantu raya.....

jex kf

Location : Ampang

View user profile

Back to top Go down

Re: P.D Bike Fest

Post by jex kf on Mon Sep 10, 2012 7:44 pm


nak balik dah.......ok tq.....kepada admin oldsbk owner.....
edited by jex kf....


Last edited by jex kf on Mon Sep 10, 2012 8:11 pm; edited 1 time in total

jex kf

Location : Ampang

View user profile

Back to top Go down

Re: P.D Bike Fest

Post by jex kf on Mon Sep 10, 2012 8:11 pm

kepada geng oldsbk owner......time kasih jgk.....

jex kf

Location : Ampang

View user profile

Back to top Go down

Re: P.D Bike Fest

Post by rizal savanna on Mon Sep 10, 2012 8:52 pm

meriah beb..kira ok la..pengajurn agak teratur la kali ni....ada gak kemenangan dalam game menangkap ayam dalam masa sepuluh saat hehehehe...dua kali tu..menang gak kali kedua.....maka makan tgh hari pun secara PERCUMA laaaaa......hehehehe...design baju pun cantik gak..yang hadir pun semua kebanyakkan motor high class punya...dapat gak la tgk motor rare kat malaysia ni..apapun kira berjaya la penganjuran kali ni, tak byk sgt masaalah.....harap dapat jumpa lagi tahun depan.......salam dari rizal savanna

rizal savanna

Age : 40
Location : petaling jaya

View user profile

Back to top Go down

Re: P.D Bike Fest

Post by faizul_11 on Tue Sep 11, 2012 2:21 am

jex kf wrote:
baru je sampai...

wahhhh.. ini jaket, helmet dengan motor memang kena la kaler.. cun.. Very Happy Very Happy Very Happy

_________________

Back to top Go down

Re: P.D Bike Fest

Post by faizul_11 on Tue Sep 11, 2012 2:26 am

Syabas kepada yang menjayakan..

kalau best event ni, tahun depan kita bawak ke mesyuarat tahunan masa gathering kat RNR Sg Buloh.. kalau RNR Sg Buloh tu, x payah ayam panggang, sate Hj Samuri pun dah ok. huhuhu.. boleh diusulkan..

_________________

Back to top Go down

Re: P.D Bike Fest

Post by nan_gpz11 on Tue Sep 11, 2012 2:41 am

Meriah2..rata2..moto besi,...jex..ada nampak shuk tak?...dia ada moto besi..apa lagi..
Gambar kasi masuk laa..rakan-rakan nk tgk...betol tak BBL7500.. Very Happy

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: P.D Bike Fest

Post by jex kf on Tue Sep 11, 2012 5:17 am

x jumpa la wak nan...saya dtg awal balik pon awal.....masa saya balik ramai geng bikez blom sampai lg....event mmg meriah tp....dimonopoli moto2 geng yg bontot tajam ngn moto besi....kalo geng kite dtg jawabnya dok blkang2 la....xder reserve parking....

jex kf

Location : Ampang

View user profile

Back to top Go down

Re: P.D Bike Fest

Post by tetikus on Tue Sep 11, 2012 11:39 am

Lawa giler GPZ1000rx...thumbsup!

Back to top Go down

Re: P.D Bike Fest

Post by akumatmoto on Fri Sep 14, 2012 11:59 am

nan_gpz11 wrote:Meriah2..rata2..moto besi,...jex..ada nampak shuk tak?...dia ada moto besi..apa lagi..
Gambar kasi masuk laa..rakan-rakan nk tgk...betol tak BBL7500.. Very Happy

bg nan..SETUJUUU...SANGATTT..... Very Happy Very Happy

akumatmoto

Location : klang-ipoh

View user profile

Back to top Go down

Re: P.D Bike Fest

Post by Sponsored content Today at 12:39 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum