Salam pada semua otai otai SBK...

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Salam pada semua otai otai SBK...

Post by naim600 on Thu Jun 07, 2012 9:41 am

Saya naim...drp seremban....baru nak berjinak2 dgn superbike retro...semoga dapat info yang terbaik mengenai motor dan dapat eratkan silaturrahim pada otai otai yg mempunyai minat yg sama...
tq

naim600

Location : kl/seremban,n9

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam pada semua otai otai SBK...

Post by patrickstar on Thu Jun 07, 2012 11:05 am

selamat datang bro.pakai moto apa skrang?

patrickstar

Age : 34
Location : Bangi

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam pada semua otai otai SBK...

Post by katanaf4775 on Thu Jun 07, 2012 11:11 am

naim600 wrote:Saya naim...drp seremban....baru nak berjinak2 dgn superbike retro...semoga dapat info yang terbaik mengenai motor dan dapat eratkan silaturrahim pada otai otai yg mempunyai minat yg sama...
tq

Welcome , welcome....!

katanaf4775

Age : 43
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam pada semua otai otai SBK...

Post by katanaf7997 on Thu Jun 07, 2012 11:18 am

katanaf4775 wrote:
naim600 wrote:Saya naim...drp seremban....baru nak berjinak2 dgn superbike retro...semoga dapat info yang terbaik mengenai motor dan dapat eratkan silaturrahim pada otai otai yg mempunyai minat yg sama...
tq

Welcome , welcome....!

Vanekam..! vanekam.....

katanaf7997

Age : 45
Location : Port Klang/telok gong

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam pada semua otai otai SBK...

Post by MKI on Thu Jun 07, 2012 11:22 am

selamat datang dan selamat berFORUM
jom join ride.. What a Face Basketball bounce

MKI

Location : Kuala Lumpur/Bukit Beruntung

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam pada semua otai otai SBK...

Post by katanaf7997 on Thu Jun 07, 2012 11:32 am

As'salam semua..saya baru nak perkenalkan diri walaupon dah agak lama ada nama dalam forum ni cuma lupa password je..maklumlah dah tuo mcm lori pick-up den jugak...huhuhu so boleh kita bertukar-tukar pengalaman....
Zul Voyoger kenal saya...Katanaf4775 pon kenal saya....wasalam.. Very Happy


katanaf7997

Age : 45
Location : Port Klang/telok gong

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam pada semua otai otai SBK...

Post by zulvoyager on Thu Jun 07, 2012 6:39 pm

Selamat datang kat alam maya olsbk ni pada naim600 dgn kulaan ganal hehe...... Very Happy Very Happy

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam pada semua otai otai SBK...

Post by jani on Thu Jun 07, 2012 6:50 pm

salam perkenalan naim600...sy pakai moto haloi je...

jani

Age : 44
Location : cheras

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam pada semua otai otai SBK...

Post by zulvoyager on Thu Jun 07, 2012 7:09 pm

jani wrote:salam perkenalan naim600...sy pakai moto haloi je...
. Haloi x pa janji ada moto lawas ja ok la tu ada gak kuku laan he2

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam pada semua otai otai SBK...

Post by katanaf4775 on Fri Jun 08, 2012 4:18 am

zulvoyager wrote:
jani wrote:salam perkenalan naim600...sy pakai moto haloi je...
. Haloi x pa janji ada moto lawas ja ok la tu ada gak kuku laan he2

aku motor ganal buat pergi bergawek kadang2. Hendak nukar motor haloi kadak payah laaa fulus tarak..hahahaha... lol!

katanaf4775

Age : 43
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam pada semua otai otai SBK...

Post by zulvoyager on Fri Jun 08, 2012 10:47 am

pakai jelah yang ada..... Very Happy Very Happy Very Happy

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam pada semua otai otai SBK...

Post by faizul_11 on Fri Jun 08, 2012 1:30 pm

katanaf7997 wrote:As'salam semua..saya baru nak perkenalkan diri walaupon dah agak lama ada nama dalam forum ni cuma lupa password je..maklumlah dah tuo mcm lori pick-up den jugak...huhuhu so boleh kita bertukar-tukar pengalaman....
Zul Voyoger kenal saya...Katanaf4775 pon kenal saya....wasalam.. Very Happy


alamak.. ni sape pulak ye.. dengan lori old skool nya. susah nak cari tu.. huhuhu..

anyway, salam perkenalan dari kami semua.. Very Happy Very Happy

_________________

Back to top Go down

Re: Salam pada semua otai otai SBK...

Post by akumatmoto on Sat Jun 09, 2012 8:13 am

ya ya slamat datang....

akumatmoto

Location : klang-ipoh

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam pada semua otai otai SBK...

Post by MrProfessor on Sun Jun 10, 2012 11:56 am

Basketball Salam selamat datang bro..

Back to top Go down

Re: Salam pada semua otai otai SBK...

Post by zulvoyager on Mon Jun 11, 2012 4:53 pm

faizul_11 wrote:
katanaf7997 wrote:As'salam semua..saya baru nak perkenalkan diri walaupon dah agak lama ada nama dalam forum ni cuma lupa password je..maklumlah dah tuo mcm lori pick-up den jugak...huhuhu so boleh kita bertukar-tukar pengalaman....
Zul Voyoger kenal saya...Katanaf4775 pon kenal saya....wasalam.. Very Happy


alamak.. ni sape pulak ye.. dengan lori old skool nya. susah nak cari tu.. huhuhu..

anyway, salam perkenalan dari kami semua.. Very Happy Very Happy
malam kenduri ijal sakti tu ada ikut la pak mode yang naik katana half fairing kaler hitam tu.... Very Happy Very Happy

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam pada semua otai otai SBK...

Post by zr11 on Mon Jun 11, 2012 7:04 pm

selamat datang & selamat berforum

Back to top Go down

Re: Salam pada semua otai otai SBK...

Post by halip on Tue Jun 12, 2012 3:09 am

selamat datang..sy pn baru jugak.selamat berforum Smile

halip

Location : bandar saujana putra 0176350113

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam pada semua otai otai SBK...

Post by naim600 on Mon Jul 30, 2012 4:57 am

salam semua...lupa lak nak tanya..nak jadi members oldsuperbike owner ni kena isi form dan ader annual fees ke? macam rumah2 group yang lain tu....just share info....

naim600

Location : kl/seremban,n9

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam pada semua otai otai SBK...

Post by faizul_11 on Mon Jul 30, 2012 6:55 am

naim600 wrote:salam semua...lupa lak nak tanya..nak jadi members oldsuperbike owner ni kena isi form dan ader annual fees ke? macam rumah2 group yang lain tu....just share info....

mana ada isi form.. annual fees?? sekurang2 nya sekali setahun kena mengadap kawan2. belanja teh tarik.. Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy . gambar motor kena upload la.. cuma tak nak cuma metos je.. Very Happy Very Happy Very Happy

forum pun free.. apa nak kena bayar? Laughing

_________________

Back to top Go down

Re: Salam pada semua otai otai SBK...

Post by naim600 on Wed Aug 01, 2012 12:52 am

faizul_11 wrote:
naim600 wrote:salam semua...lupa lak nak tanya..nak jadi members oldsuperbike owner ni kena isi form dan ader annual fees ke? macam rumah2 group yang lain tu....just share info....

mana ada isi form.. annual fees?? sekurang2 nya sekali setahun kena mengadap kawan2. belanja teh tarik.. Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy . gambar motor kena upload la.. cuma tak nak cuma metos je.. Very Happy Very Happy Very Happy

forum pun free.. apa nak kena bayar? Laughing




dah upload tapi xjd...mcmana nak upload gambo tu??

naim600

Location : kl/seremban,n9

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam pada semua otai otai SBK...

Post by faizul_11 on Wed Aug 01, 2012 6:01 am

email gambar kat address ni faizul_san287@yahoo.com

_________________

Back to top Go down

Re: Salam pada semua otai otai SBK...

Post by faizul_11 on Wed Aug 01, 2012 10:25 am




ni gambarnya.. nampak maca kaler original. semakin banyak pulak FZR kat sini. time aku pakai dulu, susah sangat nak cari kaum. Sad

_________________

Back to top Go down

Re: Salam pada semua otai otai SBK...

Post by naim600 on Wed Aug 01, 2012 11:31 am

owner lama bawak balik dr US...cuma mudgad depan pecah dan pump brek depan dah xder...swing arm ader karat la bro....berani ambik sbab owner lama tolak murah2 je...prose tukar nam pun dah setel dah...tu la nak turun berbuka mggu ni...kenal2 dgn otai otai..lebih2 lagi dgn abg nan tu...rasanya makan masa repair tu...

naim600

Location : kl/seremban,n9

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam pada semua otai otai SBK...

Post by nan_gpz11 on Wed Aug 01, 2012 1:40 pm

Huhu2..bila nampak gambar fzr600 nie,saya teringat masa yang lalu di ruang legar
Jualan di motocyle sales centre(MSC)..16thn yang lalu..baru-baru saya pakai gpz400f
Ada byk model nie disana..baru-baru..belaka side mirrow bungkus plastik..hahaha2..tapi itu cerita 16thn yang lalu..dulu harga 43k..kalau xsiap..la..,xapa pelan2 baiki..kalau kompnen
Sistem pendawai masih berfungsi lagi..xada masaalah..mesti bole jln...skrg tengah belek2 fzr1000..masaalah pendawaian..x lama lagi byk la..old superbike di lebuh raya.... Very Happy

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: Salam pada semua otai otai SBK...

Post by naim600 on Wed Aug 01, 2012 3:40 pm

enjin masih hidup bang...tapi luaran nya yang kena wat balik...kalau betul la tengok miilege kat meter baru 52 k ajer...owner siap bagi manual book lagi...


Last edited by naim600 on Wed Aug 08, 2012 5:24 am; edited 1 time in total (Reason for editing : silap)

naim600

Location : kl/seremban,n9

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam pada semua otai otai SBK...

Post by Sponsored content Today at 5:01 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum