Proses membeli motor di Thailand

View previous topic View next topic Go down

Proses membeli motor di Thailand

Post by hideyoshi on Thu May 31, 2012 6:17 pm

Sei ingin bertanyo,adakah proses pembelian motor dari thailand rumit dari singapura?

Back to top Go down

Re: Proses membeli motor di Thailand

Post by zulvoyager on Thu May 31, 2012 8:44 pm

thailand senang sikit berbanding singaa ..... Very Happy Very Happy tapi seeloknya beli jelah moto yang lama sikit msia reg walau kat maner2 ride pon jiwa tenteram jer.... Very Happy Very Happy

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: Proses membeli motor di Thailand

Post by faizul_11 on Fri Jun 01, 2012 3:34 pm

tanya ijal sakti. dia biasa berurusan..

_________________

Back to top Go down

Re: Proses membeli motor di Thailand

Post by hideyoshi on Fri Jun 01, 2012 4:30 pm

actually sei nak guna utk main trek n naik TTkong....niat memang nak beli plat sini tp tak mampu,tgh mencari gsxr400r.hr tu tanya gsxr400r 20k dio nak...pitam sei dgr hago dio...lagi pun skg keje buat editting,mtr kat umah kg gsx750 eT pun blum siap pasang...

kepada bro ijal sakti...tolong sei utk info nyer... Laughing

Back to top Go down

Re: Proses membeli motor di Thailand

Post by zr11 on Sat Jun 02, 2012 8:08 pm

biasanya harga moto thai mahal skit berbanding moto singapore...pd pendapat teman klau nak buat main trek better cr moto skrap xpun moto yg dah tamat coe xpun yg dah xbleh renew icp..dlm forum superbikemalaysia ada sebijik nak juai cbr929 kot...

Back to top Go down

Re: Proses membeli motor di Thailand

Post by hideyoshi on Sat Jun 02, 2012 8:12 pm

zr11 wrote:biasanya harga moto thai mahal skit berbanding moto singapore...pd pendapat teman klau nak buat main trek better cr moto skrap xpun moto yg dah tamat coe xpun yg dah xbleh renew icp..dlm forum superbikemalaysia ada sebijik nak juai cbr929 kot...

tq bro...dah check...cun gak n murah...tp sei ne kocik jer org nyer..takut tak termampu bwk motor 900 tu...dulu ada gak try bwk 1000...tak ter-control dek sei...hehehe.

Back to top Go down

Re: Proses membeli motor di Thailand

Post by Mavrix on Wed Jul 04, 2012 7:11 pm

Alang menyeluk pekasam.. kalo nak men track 400cc.. amik ZX4 la bro.. one of the lejen tu.. tune sket, bole ikut, takpun beat 600cc.. haha..


Sebenarnya moto idaman sy gak ni.. tp rare sgt model ni.. Nak mencari pun punya laa payah.. huhu

Mavrix

Location : Nilai - Kuantan

View user profile

Back to top Go down

Re: Proses membeli motor di Thailand

Post by Sponsored content Today at 12:34 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum