MOTOSIKAL YANG PERNAH BERJASA KEPADA ANDA

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: MOTOSIKAL YANG PERNAH BERJASA KEPADA ANDA

Post by lukmanw on Mon May 20, 2013 4:38 pm



Ada sebiji motor dlm gambar ini beli dgn piston jem dalam block. Project tergendala selama hampir setahun. Akhirnya jual balik murah-murah shj!

Ada 2 biji motor dlm gambar ini, member suruh aku beli murah-murah shj tapi tak ada duit masa itu. Tapi member tinggalkn motor bertahun (satu motor 2 tahun dan satu lagi 1 tahun) suruh aku pakai (dan jaga) sambil kalau ada peluang tolong jual. Akhirnya dikembalikan juga kpd owner asal. Dua motor tu berbeza sikit dgn motor-motor yg ada dlm gambar ini. Hanya 2 motor ini sahaja nama aku atau nama org rmh tiada dlm geran motor ini - tak tukar nama owner!

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG PERNAH BERJASA KEPADA ANDA

Post by faizul_11 on Mon May 20, 2013 4:44 pm

woww.. banyak jugak motor yang pernah pakai. kalau susun geran atas meja memang tak muat tu.. rugi la bertuakr tangan semua motor tu. kalau ada lagi, memang best. harga pun dah macam emas sekarang ni.

_________________

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG PERNAH BERJASA KEPADA ANDA

Post by lukmanw on Mon May 20, 2013 4:47 pm

Zaydeeak

Sewaktu kau datang rumah sewa aku di Jln Tenggiri Bangsar 1986-1989 dulu, motor mana yang kau pernah tengok ada dalam pagar rumah?

Seingat-ingat aku masa itu kau tak pernah pun minta pinjam nak try bawa - tak macam member-member lain termasuk junior dan senior aku. Siap seorg tu pinjam kata nak ke Jln Riong (TV3/NST) shj tapi lajak sampai Jln TAR dan Chow Kit. Punya le aku bimbang sbb hari malam dan lama sgt maklumle zaman tu mana ada henpon.


lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG PERNAH BERJASA KEPADA ANDA

Post by faizul_11 on Mon May 20, 2013 4:50 pm

tengah meneka nama motor ni.. apa hadiahnya kalau dapat teka dengan betul? Very Happy Very Happy Very Happy

_________________

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG PERNAH BERJASA KEPADA ANDA

Post by lukmanw on Mon May 20, 2013 4:52 pm

Mmg menyesal jual terutama 1st bike Yamaha RXS yg dibeli dgn titik peluh 7 bulan kerja pam minyak sebelum masuk UM (Asasi Sains) 1985 - beli RM 1,000.00. Tapi dijual (RM 1,000 juga) semasa keluar UM (gagal) tahun 1986. Mana tak gagal asyik main motor di Batu Tiga Shah Alam. Sorry ye! Kita race legal punya Very Happy

Dua motor lagi RG250F dan Triumph Tiger Cub T100, member nak jual murah-murah shj tapi tak ada duit nak ambil - loan tak lepas!. Peleknya member percaya kat kita - ditinggalnya suruh kita pakai dan jaga sampai dekat 2 tahun. Last-last owner ambil balik.

faizul_11 wrote:woww.. banyak jugak motor yang pernah pakai. kalau susun geran atas meja memang tak muat tu.. rugi la bertuakr tangan semua motor tu. kalau ada lagi, memang best. harga pun dah macam emas sekarang ni.


Last edited by lukmanw on Mon May 20, 2013 5:29 pm; edited 1 time in total

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG PERNAH BERJASA KEPADA ANDA

Post by lukmanw on Mon May 20, 2013 4:57 pm

faizul_11 wrote:tengah meneka nama motor ni.. apa hadiahnya kalau dapat teka dengan betul? Very Happy Very Happy Very Happy

kat rumah aku byk barang motosport mcm baju koperat (terpakai) dan brg lain masih dlm plastik mcm t-shirt petronas motorsport marshal (long sleeve), caps, dll.

Aku ada juga t-shirt suzuki racing tapi dah terpakai le! Full face suzuki pun ada tapi tak tahu brand apa cuma cop suzuki. Boleh pilih yg mana nak! Nanti aku boh gambar!

Ada magnetic tank bag suzuki (dari jepun) masih dlm plastik walaupun sdh lebih 20 tahun - yg ini aku sayang tapi sanggup tukar dgn replika Katana Savana :-)

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG PERNAH BERJASA KEPADA ANDA

Post by faizul_11 on Mon May 20, 2013 5:02 pm

lukmanw wrote:
faizul_11 wrote:tengah meneka nama motor ni.. apa hadiahnya kalau dapat teka dengan betul? Very Happy Very Happy Very Happy

kat rumah aku byk barang motosport mcm baju koperat (terpakai) dan brg lain masih dlm plastik mcm t-shirt petronas motorsport marshal (long sleeve), caps, dll.

Aku ada juga t-shirt suzuki racing tapi dah terpakai le! Full face suzuki pun ada tapi tak tahu brand apa cuma cop suzuki. Boleh pilih yg mana nak! Nanti aku boh gambar!

Ada magnetic tank bag suzuki (dari jepun) masih dlm plastik walaupun sdh lebih 20 tahun - yg ini aku sayang tapi sanggup tukar dgn replika Katana Savana :-)

wahh.. fullface suzuki menarik tu.. kena giatkan usaha ni. kurangkan tidur. mari mentelaah kitab motor.. Very Happy

_________________

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG PERNAH BERJASA KEPADA ANDA

Post by lukmanw on Mon May 20, 2013 5:06 pm



Ini racing boot kushitani - baru bulan Disember 2012 tolak kat bikers proton (RM150 shj). Asalnya saya simpan untuk anak saya tapi kaki dia lagi besar dari saya.

saya jual sbb saya pun dah tak muat dan anak saya nak beli riding shoe alpinestars. Lagipun bukan era saya pakai racing boot dah! Dah lama dah.......

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG PERNAH BERJASA KEPADA ANDA

Post by faizul_11 on Mon May 20, 2013 5:13 pm

wowwww.. helmet suzuki tu, jual kat saya je kalau x pakai. esok2 kalau ada ride ke utara, saya singgah rumah. Very Happy Very Happy

_________________

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG PERNAH BERJASA KEPADA ANDA

Post by lukmanw on Mon May 20, 2013 5:17 pm

Jual tak boleh tapi boleh tukar dgn barang! Barter Trade! apapun saya cari gambar dia dlm blog saya!

faizul_11 wrote:wowwww.. helmet suzuki tu, jual kat saya je kalau x pakai. esok2 kalau ada ride ke utara, saya singgah rumah. Very Happy Very Happy

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG PERNAH BERJASA KEPADA ANDA

Post by lukmanw on Mon May 20, 2013 5:43 pm



Helmet Suzuki, Racing Boot Kushitani, jaket Bell, Glove Tachi.

Sorry faizul gambar kecik sangat nanti aku cari yg besar/jelas!

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG PERNAH BERJASA KEPADA ANDA

Post by nan_gpz11 on Mon May 20, 2013 6:35 pm

Nk teka..motosikal..bole sangat la..haha2..kasut jual kat kat saya la..bang lokman..hehe2..saya ada sidi..made in italy...hu2..

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG PERNAH BERJASA KEPADA ANDA

Post by fazli_zx11 on Mon May 20, 2013 6:56 pm

nan_gpz11 wrote:Nk teka..motosikal..bole sangat la..haha2..kasut jual kat kat saya la..bang lokman..hehe2..saya ada sidi..made in italy...hu2..

Baru betul2 ngam dgn jee pee zek.....hahhaha

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG PERNAH BERJASA KEPADA ANDA

Post by lukmanw on Mon May 20, 2013 7:13 pm

nan_gpz11 wrote:Nk teka..motosikal..bole sangat la..haha2..kasut jual kat kat saya la..bang lokman..hehe2..saya ada sidi..made in italy...hu2..

Ala Nan kita lambat kenai - Kushitani tu dah jual kat bikers proton Very Happy

Sidi? klasik tu!

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG PERNAH BERJASA KEPADA ANDA

Post by faizul_11 on Tue May 21, 2013 4:16 am

lukmanw wrote:

Helmet Suzuki, Racing Boot Kushitani, jaket Bell, Glove Tachi.

Sorry faizul gambar kecik sangat nanti aku cari yg besar/jelas!

selama ni pakai arai je. x kisah la naik kapcai ke apa.. rasa selamat sikit pakai fullface. FXR ni masih guna sampai sekarang. cuma dah lama berehat kat kampung. kalau pakai helmet Suzuki, lagi hebat kot.. Very Happy Very Happy Very Happy

_________________

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG PERNAH BERJASA KEPADA ANDA

Post by lukmanw on Tue May 21, 2013 4:43 am

ijul - check PM

Aku nak test guna PM

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG PERNAH BERJASA KEPADA ANDA

Post by zaydeeak on Tue May 21, 2013 11:41 am

lukmanw wrote:Zaydeeak

Sewaktu kau datang rumah sewa aku di Jln Tenggiri Bangsar 1986-1989 dulu, motor mana yang kau pernah tengok ada dalam pagar rumah?

Seingat-ingat aku masa itu kau tak pernah pun minta pinjam nak try bawa - tak macam member-member lain termasuk junior dan senior aku. Siap seorg tu pinjam kata nak ke Jln Riong (TV3/NST) shj tapi lajak sampai Jln TAR dan Chow Kit. Punya le aku bimbang sbb hari malam dan lama sgt maklumle zaman tu mana ada henpon.


Masa tu aku baru 18-19 tahun .... lesen pun B2 je. Malas la nak pinjam, aku selalu pinjam moto Trot je Honda cub...
Yang aku pernah nampak kat rumah kau ialah GS550 dan RG250 yang lain aku tak ingat ....

zaydeeak

Age : 46
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG PERNAH BERJASA KEPADA ANDA

Post by shukri on Tue May 21, 2013 12:10 pm

panther jerung txr 150,kawasaki KR 250,kawasaki AR125,kawasaki gpx250,yamaha yp250rd,suzuki DR800,kawasaki gpx750,yamaha tzr125,yamaha FZ250 (pari) bang klu salah tlg btulkan..tk clera sgt pic..kecik..hehehe

shukri

Location : subang

View user profile

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG PERNAH BERJASA KEPADA ANDA

Post by nan_gpz11 on Tue May 21, 2013 1:58 pm

Panter jerong txr150,AR125,AR80,GPZ250R,YPVS250/350, GSX600F.DR800,ZX10,TZR125,TZR250(1KT)..hahaha2.. Very Happy

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG PERNAH BERJASA KEPADA ANDA

Post by lukmanw on Tue May 21, 2013 2:13 pm

Mana ada GPX7550 Very Happy

shukri wrote:panther jerung txr 150,kawasaki KR 250,kawasaki AR125,kawasaki gpx250,yamaha yp250rd,suzuki DR800,kawasaki gpx750,yamaha tzr125,yamaha FZ250 (pari) bang klu salah tlg btulkan..tk clera sgt pic..kecik..hehehe

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG PERNAH BERJASA KEPADA ANDA

Post by lukmanw on Tue May 21, 2013 2:14 pm

Ijul - tak habis tadah kitab al-motor-ri lagi ke?

Nampak gayanya kena htr hadiah ke pokok manggis le Very Happy

nan_gpz11 wrote:Panter jerong txr150,AR125,AR80,GPZ250R,YPVS250/350, GSX600F.DR800,ZX10,TZR125,TZR250(1KT)..hahaha2.. Very Happy

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG PERNAH BERJASA KEPADA ANDA

Post by faizul_11 on Tue May 21, 2013 3:15 pm


lagi 2 tu, x tahu. pasal belum khatam..

_________________

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG PERNAH BERJASA KEPADA ANDA

Post by lukmanw on Tue May 21, 2013 3:16 pm

tak aci tak aci ! cop-cop

kena teka semua 29 biji motor!

lukmanw wrote:Ijul - tak habis tadah kitab al-motor-ri lagi ke?

Nampak gayanya kena htr hadiah ke pokok manggis le Very Happy

nan_gpz11 wrote:Panter jerong txr150,AR125,AR80,GPZ250R,YPVS250/350, GSX600F.DR800,ZX10,TZR125,TZR250(1KT)..hahaha2.. Very Happy

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG PERNAH BERJASA KEPADA ANDA

Post by faizul_11 on Tue May 21, 2013 3:21 pm

lukmanw wrote:Ijul - tak habis tadah kitab al-motor-ri lagi ke?

dah habis tadah.. cuma belum tulis je.. sampai model bawah 80-an, memang fail la. kat sekolah, cikgu ajar 80-an ke atas je.. baru nak masuk 70-an, cikgu kena pindah sekolah.. huhuhu..

_________________

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG PERNAH BERJASA KEPADA ANDA

Post by lukmanw on Tue May 21, 2013 3:24 pm

ha, ha mmg dah agak!

Salah satu - itu bukan 2-stroke RG 110 tapi Suzuki Best.

Silap satu - bukan VS100 tapi V100.

Klasik British bike tu Triumph Tiger Cub T100. Bila start pagi-pagi mesti satu bangsar boleh dengar. Pernah tolak dari Mobil rasanya (dkt Kompleks Mutiara) hingga Mok Motor Jln Ipoh (dpn Gentali) 1 pagi lps tgk race mlm minggu.

Scrambler tu Suzuki TS100 dibeli cdg nak buat project restoration kononnya. satu-satunya motor yg dibeli tapi tak pernah bawa on-the-road.

faizul_11 wrote:
lagi 2 tu, x tahu. pasal belum khatam..

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG PERNAH BERJASA KEPADA ANDA

Post by Sponsored content Today at 12:37 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum