MOTOSIKAL YANG PERNAH BERJASA KEPADA ANDA

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

MOTOSIKAL YANG PERNAH BERJASA KEPADA ANDA

Post by faizul_11 on Tue May 22, 2012 5:00 am

Memang berliku kehidupan sebagai student sekarang ni.. dah tepu kepala otak.. sembang pasal motor la..

dulu, masa umur,
18 tahun, naik Yamaha SS110 - BDP7369 (ada lagi sampai sekarang)
21 tahun, RXZ135 - BFE1150 (kena kidnap kat kompleks PKNS shah alam - 2 tahun je)
23 tahun, TZM150 - BEU287 (jual sebab beli FZR1000 Sad ) - 6 tahun guna motor ni
28 tahun, FZR1000 - WFA9666 (jual kat kawan dengan harga termurah sebab upgrade 11) 7 tahun dah guna

YAMAHA THE BEST.. Very Happy Very Happy Very Happy

nanti upload gambar..

_________________

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG PERNAH BERJASA KEPADA ANDA

Post by shukri on Wed May 23, 2012 8:21 am

nak jugak la...

masa spm, naik ss110 JDC3207 (moto abg sedara..dia dh ada keta masa tu)
umur 19 tahun, rxz135 WEQ5930 (masih smpn smpi skrg dan otr lg)
umur 21 tahun, ex5100 WDE 1653 (bli sbb tuk bwk g keje dan msih ada lg)
umur 22 tahun, virago535 WFR2542 (dh jual pd kwn abg..asal moto dr ABAH PNY!)
umur 23 tahun, GS425 limited (jual pada student UIA)
umur 25 tahun, Gsx750e (2 tahun pki)
umur 26 tahun, cbx750p (1 tahun pki..jual pada abg sdara)
umur 27 tahun, vulcan500,virago535 (dlm tahun yg sama)
umur 28 tahun aprilia moto 6.5,pegaso1 650 (sempat pki 6 bulan shj)
umur 29 vulcan smula(masa kawin rizal)
umur 29 virago535 (sedang guna)
umur 30??? hehe...tak tau lagi...

cbx tk champion..
vulcan biasa2 aja..
virago solid...
pegaso power tk tentu psl..pick up lain mcm..
gsx750e agak mantap...tp 160 je depan goyang..mybe fork tk cantik..
rxz mmg terbaik sejak pki dulu cash tk smpi 7k...
SS110 sempat guna single ring..

shukri

Location : subang

View user profile

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG PERNAH BERJASA KEPADA ANDA

Post by faizul_11 on Wed May 23, 2012 8:36 am

banyak jugak motor ko dah pakai shuk..
tapi paling lama simpan RXZ tu je la ye.. sejak umur 19 tahun sampai sekarang?? 10 tahun je la..

masih tak boleh dapat angerah 'Motor Paling Lama Dimiliki'.. kena tunjuk geran dengan IC.. huhuhu..

aku punya SS110 sudah 17 tahun.. sekarang umur aku 'baru' 35 je.. hahaha..

sape yang pakai YP/LC/RGV dan sewaktu dengannya masa tahun awal 90-an? masa aku pakai TZM tahun 99, motor2 tersebut ni dah susah nak nampak atas jalan. jual murah2 je.. sekarang ni?? huhuhu.. Sad Sad Sad

_________________

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG PERNAH BERJASA KEPADA ANDA

Post by manpanjang on Wed May 23, 2012 10:51 am

aku lak...

pas spm tahun berjinak2 ngan motor daddy gt 250, bawak smpi ke keratong - keje sana daa...moto masih ada lg..

umur 20 tahun...naik katana the legend, keje kat kemaman - masih setia ngan katana smpi skrg...dgn katanalah aku dah pegi satu semenanjung kecuali perlis saje daa...

katana pun dah smpi kekuching sarawak..tp 2 tahun x jalan2..

dan skrg korang semo kene checkmate..hehehehe.. Very Happy Very Happy baru je amik GW...

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG PERNAH BERJASA KEPADA ANDA

Post by faizul_11 on Wed May 23, 2012 3:12 pm

manpanjang wrote:aku lak...

pas spm tahun berjinak2 ngan motor daddy gt 250, bawak smpi ke keratong - keje sana daa...moto masih ada lg..

umur 20 tahun...naik katana the legend, keje kat kemaman - masih setia ngan katana smpi skrg...dgn katanalah aku dah pegi satu semenanjung kecuali perlis saje daa...

katana pun dah smpi kekuching sarawak..tp 2 tahun x jalan2..

dan skrg korang semo kene checkmate..hehehehe.. Very Happy Very Happy baru je amik GW...

ini baru betul-betul otai.... umur 20tahun dah naik katana.. tada tipu-tipu punya..

ada jugak yang mengaku otai.. lepak kat Dayabumi. tapi dikira tahun, masa tu zaman sekolah rendah lagi.. musykil jugak.. Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

yang merah tu.... 'kene checkmate' xpe lagi.. jangan kena kencing.. Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

_________________

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG PERNAH BERJASA KEPADA ANDA

Post by manpanjang on Wed May 23, 2012 4:15 pm

faizul_11 wrote:
manpanjang wrote:aku lak...

pas spm tahun berjinak2 ngan motor daddy gt 250, bawak smpi ke keratong - keje sana daa...moto masih ada lg..

umur 20 tahun...naik katana the legend, keje kat kemaman - masih setia ngan katana smpi skrg...dgn katanalah aku dah pegi satu semenanjung kecuali perlis saje daa...

katana pun dah smpi kekuching sarawak..tp 2 tahun x jalan2..

dan skrg korang semo kene checkmate..hehehehe.. Very Happy Very Happy baru je amik GW...

ini baru betul-betul otai.... umur 20tahun dah naik katana.. tada tipu-tipu punya..

ada jugak yang mengaku otai.. lepak kat Dayabumi. tapi dikira tahun, masa tu zaman sekolah rendah lagi.. musykil jugak.. Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

yang merah tu.... 'kene checkmate' xpe lagi.. jangan kena kencing.. Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

sapa kencing kasi basuh bersih2 lahh... Very Happy Very Happy Very Happy

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG PERNAH BERJASA KEPADA ANDA

Post by katanaf4775 on Thu May 24, 2012 4:07 am

manpanjang wrote:aku lak...

pas spm tahun berjinak2 ngan motor daddy gt 250, bawak smpi ke keratong - keje sana daa...moto masih ada lg..

umur 20 tahun...naik katana the legend, keje kat kemaman - masih setia ngan katana smpi skrg...dgn katanalah aku dah pegi satu semenanjung kecuali perlis saje daa...

katana pun dah smpi kekuching sarawak..tp 2 tahun x jalan2..

dan skrg korang semo kene checkmate..hehehehe.. Very Happy Very Happy baru je amik GW...

aramak abg man amik GOLD WING la....abis la alalalala... Very Happy Very Happy Very Happy

katanaf4775

Age : 43
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG PERNAH BERJASA KEPADA ANDA

Post by manpanjang on Thu May 24, 2012 7:51 am

katanaf4775 wrote:
manpanjang wrote:aku lak...

pas spm tahun berjinak2 ngan motor daddy gt 250, bawak smpi ke keratong - keje sana daa...moto masih ada lg..

umur 20 tahun...naik katana the legend, keje kat kemaman - masih setia ngan katana smpi skrg...dgn katanalah aku dah pegi satu semenanjung kecuali perlis saje daa...

katana pun dah smpi kekuching sarawak..tp 2 tahun x jalan2..

dan skrg korang semo kene checkmate..hehehehe.. Very Happy Very Happy baru je amik GW...

aramak abg man amik GOLD WING la....abis la alalalala... Very Happy Very Happy Very Happy

mau teman itu zul voyager...sian dia x de geng moto almari... Very Happy Very Happy

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG PERNAH BERJASA KEPADA ANDA

Post by shukri on Thu May 24, 2012 1:56 pm

faizul_11 wrote:banyak jugak motor ko dah pakai shuk..
tapi paling lama simpan RXZ tu je la ye.. sejak umur 19 tahun sampai sekarang?? 10 tahun je la..

masih tak boleh dapat angerah 'Motor Paling Lama Dimiliki'.. kena tunjuk geran dengan IC.. huhuhu..

aku punya SS110 sudah 17 tahun.. sekarang umur aku 'baru' 35 je.. hahaha..

sape yang pakai YP/LC/RGV dan sewaktu dengannya masa tahun awal 90-an? masa aku pakai TZM tahun 99, motor2 tersebut ni dah susah nak nampak atas jalan. jual murah2 je.. sekarang ni?? huhuhu.. Sad Sad Sad

yer la bang..mmg rxz tu kenangan sgt tu...rmi gak yg offer nk bli..tp tk dpt la..huhu..... Razz
mmg minat moto dr dulu..kbtln abg2 plak mmg main moto..mmg mrasa la..huhu

shukri

Location : subang

View user profile

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG PERNAH BERJASA KEPADA ANDA

Post by akumatmoto on Sat May 26, 2012 8:57 am

aku pown nak citer gakk...huhuhu....

mase skolah mmg takde moto...bile dah kijo bru beli... moto pertame ku TXR150 Gamma beli tahun 1996 dan sampe skrg masih pakai....

tahun 2002 aku sambak plak panther...kononnyer nk wat projek "bakun" last last mmg "bakun" btol..terparking jew...huhuhu....insyallah..tahun ni berasap la "dapor" tu.. 90% dah siap..

tahun 2003 aku sambak plak kapcai C90.Beli mase tu moto sadai,repair skit2 pastu simpan kt tmpt keje wt ronda2 dlm yard.skrg ni kt kmpg sdg berbakti pd saudara2 ku yg memerlukan khdimatnyerr...

tahun 2005 aku sambak plak LC tong 350..alhamdulilliah spanjang "die" bersame aku tk pernah mintak "itu ini"bile aku dh ade "bini" lain aku mule lupekan die...mase berlalu...dan skrg ni wt pusing2 taman je maklum le cukai jalan takde..hehe...

tahun 2006 aku sambak plak "CBR sratos".ala..honda EX5..hehehe...mmg syok layan EX5 ni..wt g kijo ngan dispes ajew...sesekali mlm minggu layan persiaran raje mude muse..hehe..

tahun 2007 aku sambak plak GSX750E...fuhh mmg menyentuh hati... paling menggamit memori (masetu baru pakai sbulan) smase die ditahan di wad bengkel puake,doktor Nan bertungkus lumus menyelamatkan spesis terancam ni.masih teringat lagi ayat terakhir beliau sbelom nk mensaktikan gsxE tu "ko nak pakai terus ke atau nak pakai sekejap je?" pastu..tit~tit~tit~tit~..hehe..dan alhamdulillah sampe skrg masih lagi berbakti bersame rakan2 seperjuangan w'pun terdpt ketidak sempurnaan..trime kasih kpd smue yg terlibat..jasa kalian akan ku kenang slagi hayat dikandong bdn..

Jentera jentera diatas tu masih lagi bersama ku....insyallah,mintk2 jodoh berkekalan...amin.... afro afro afro

akumatmoto

Location : klang-ipoh

View user profile

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG PERNAH BERJASA KEPADA ANDA

Post by jagindas on Sun May 27, 2012 1:03 pm

sapa yang lepak kat dayabumi zaman sekolah rendah tu?
tak pergi sekolah ke?

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG PERNAH BERJASA KEPADA ANDA

Post by AtanFZi on Sun May 27, 2012 4:54 pm

aku poteng sekolah masa tu...

AtanFZi

Age : 36
Location : dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG PERNAH BERJASA KEPADA ANDA

Post by pak tuan on Sat Nov 24, 2012 6:46 pm

nk join sekali, bnyk kenangan suka duka nie...

1989 Honda C70 (motor pertama; gantung lesen L kt motor lg tu... Cool )
1990 Honda Raider (motor yg pertama kali aku eksiden di jln raya dn mengajar aku bahawa "naik motor tu mmg best, cuma jatuh ajer yg x best". juga mengajar aku yg tinggal di hospital tu tersangatler membosankan Laughing )
1991 Honda VT250 (motor plg problem; rod bearing asyik2 rosak ajer. kena tukar the whole set (baru) tp bila lenjan sket, masalah tu dtg balik Sad ; jatuh motor lg... Shocked )
1992-96 Kawakaki ajer; sumer motor dh jual... (insaf sekejap, jujur nie bang... Laughing )
1997 Honda EX5 (best; minyak save giler)
1998-00 Yamaha RXZ (kenangan ekzos motor kena rembat dek mat2 fit masa stayback buat OT di opis)
2006 Kawasaki ZX11 C1 (beli sbb nk merasa naik sbk; mmg best. syiok dn menakutkan on d same time. pakai 3 bln ajer lps tu jual balik)
2007-10 Honda CBR1100XX 97 (so far motor yg plg best 4 me, ergonomics dn hampir segala2nya sesuai; reluctant sale, terpaksalah beb huhu... Crying or Very sad )
2011-now Kawasaki ZX11 C1 (motor nie ler yg tersadai hampir2 2 thn; enjin pecah)
2012-now Modenas Ace 125 (best gak modenas nie rupa2nya yea...)

Andai kata aku blh tukar masa; aku nk balik ke zaman Blackbird dulu What a Face

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG PERNAH BERJASA KEPADA ANDA

Post by nan_gpz11 on Mon Nov 26, 2012 6:20 pm

Kasi bikin la itu zx11,ramai pakai ada 2biji yang selalu ikot kita ride,Fazli zx11 dan Shahrul zx11... Very Happy

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG PERNAH BERJASA KEPADA ANDA

Post by pak tuan on Tue Nov 27, 2012 6:45 pm

nan_gpz11 wrote:Kasi bikin la itu zx11,ramai pakai ada 2biji yang selalu ikot kita ride,Fazli zx11 dan Shahrul zx11... Very Happy

zx11 enjin dh ganti dh abg nan. motor dh blh jln dh cuma x blh bawa laju ajer sbb mono dh kong kot (rasa2nya). asyik membuai ajer masa ride dpd bangi ker seremban pg td. ingat nk cari mono second. pelan2 kasi bikin motor tu... mmg best pn zx11 nie. klulah parts dia senang dpt mcm dulu2...

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG PERNAH BERJASA KEPADA ANDA

Post by nan_gpz11 on Wed Nov 28, 2012 5:33 pm

Haha2..old sbk owner mana laju...saya rasa yang paling canggih..zx11 dan gsxr1100..kat old sbk owner..yang lain suma lama2..tahun 80an saja...,kita org nak syok2 aja ride..kalo nk laju kita xpakai old bike nie..kita pakai zrx12r,r1,cbr1000r..,saya pun pakai yang lama gak...sama2 kita baiki...adil...kalo rosak sama2 kita gelak..tarik sama..enjoy.. Very Happy

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG PERNAH BERJASA KEPADA ANDA

Post by pak tuan on Fri Nov 30, 2012 12:42 pm

abg nan, x aderlah niat nk bawa laju2 mcm latest sbk skrg Shocked . cuma x syiok mtr asyik membuai klu bawa lebih dpd 110km/j. jumpa bonggol atau jln beralun kena keraskan kaki sket topangkan berat badan ala2 motorcross gitu utk kurangkan efek beralun tu Laughing

mmm, kt mana yea blh dpt monoshock terpakai dn dlm berapa agak2 kos dia...??? atau pn blh modify guna monoshock dpd motor lain...??? tq.

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG PERNAH BERJASA KEPADA ANDA

Post by quicksilver on Mon Dec 03, 2012 7:21 am

Salam pak tuan..
Ni no Achoi / Jagindas.. 010.898.3470 dia ada no brader yang servis monoshock duduk kat pelangi semenyih.. hang pi buat dulu nanti info kat sini.
aku nak buat jugak tapi tengah kaji nak bukak mono to camner.. x kan bende kecik tu pon brader nan nak buat jugak..

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG PERNAH BERJASA KEPADA ANDA

Post by nan_gpz11 on Fri Dec 07, 2012 5:33 pm

Huhu2..baiki mono nasib2..kdg2..tapi saya xpernah baiki...ada org offer dia bole buat mono sendiri..hehe2..zzr11 mono byk..kat us,uk..bagi aja duit kat abg man panjang...tolong beli kan...selesai..zzr11 moto berat mono nak cantik..baru best bwk..haha2.. Very Happy

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG PERNAH BERJASA KEPADA ANDA

Post by zulvoyager on Tue Dec 11, 2012 1:29 pm

Amy n9 pon boleh tolong beli diluar negara yg penting uwang nya ada........ Very Happy

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG PERNAH BERJASA KEPADA ANDA

Post by pak tuan on Sat Dec 29, 2012 12:25 pm

nan_gpz11 wrote:Huhu2..baiki mono nasib2..kdg2..tapi saya xpernah baiki...ada org offer dia bole buat mono sendiri..hehe2..zzr11 mono byk..kat us,uk..bagi aja duit kat abg man panjang...tolong beli kan...selesai..zzr11 moto berat mono nak cantik..baru best bwk..haha2.. Very Happy

agak2 berapa kos nk beli mono terpakai nie...? appreciate any info yg boleh dapat. klu within budget, insyaAllah boleh proceed minta abg man panjang tolong orderkan bounce

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG PERNAH BERJASA KEPADA ANDA

Post by manpanjang on Sun Dec 30, 2012 6:11 pm

pak tuan wrote:
nan_gpz11 wrote:Huhu2..baiki mono nasib2..kdg2..tapi saya xpernah baiki...ada org offer dia bole buat mono sendiri..hehe2..zzr11 mono byk..kat us,uk..bagi aja duit kat abg man panjang...tolong beli kan...selesai..zzr11 moto berat mono nak cantik..baru best bwk..haha2.. Very Happy

agak2 berapa kos nk beli mono terpakai nie...? appreciate any info yg boleh dapat. klu within budget, insyaAllah boleh proceed minta abg man panjang tolong orderkan bounce

nak best pki ohlin..kat ebay ada, item no 360537576405
Price GBP 941.46 & Shipping GBP 95.00, rege pun best... Very Happy

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG PERNAH BERJASA KEPADA ANDA

Post by nan_gpz11 on Thu Jan 03, 2013 3:06 am

Huuu...ribu2 jugak tuu..,xapa lah cc pun dah 1100, gpz11 saya pun dah ganti monoshock 2thn yang lalu..dah xgoyang2 la moto skrg..nie,best aja jln,dulu nk coner pun buai2..belakang...mono memang mahal..KSR110 pun baru dah $1300.00.. Cool

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG PERNAH BERJASA KEPADA ANDA

Post by atan7800 on Thu Jan 03, 2013 5:06 am

oh mcm 2.. bagus2

atan7800

Age : 32
Location : banting

View user profile

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG PERNAH BERJASA KEPADA ANDA

Post by lukmanw on Mon May 20, 2013 4:29 pm


Motor yang pernah dimiliki 1984 - 2010


Motor yang pernah ditunggang-uji (test-ride) semasa di RR 1986 - 1989. Biasanya bawa ride balik Taiping!


Motor yang diguna semasa di RR (1986 - 1989) dan sekarang serta motor impian

ADA SESIAPA YANG BOLEH MENEKA DENGAN TEPAT MODEL 29 BUAH MOTOSIKAL DI ATAS?

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: MOTOSIKAL YANG PERNAH BERJASA KEPADA ANDA

Post by Sponsored content Today at 12:38 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum