AHLI BERMASALAH DAN DALAM PERHATIAN

Page 6 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: AHLI BERMASALAH DAN DALAM PERHATIAN

Post by nan_gpz11 on Fri Jun 29, 2012 10:41 am

aku yang dah dikenal lama pun kena aniaya. apalagi korang yang baru kenal beberapa hari. kalau tak tahu cerita, lebih baik diam je la..

tunggu je laa.. tungguuu..

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: AHLI BERMASALAH DAN DALAM PERHATIAN

Post by jimf on Fri Jun 29, 2012 11:22 am

alamak bapak dah marah..
mmg aku tak tau citer pun..terpksa la diam..
maaf ye.. Embarassed

Back to top Go down

Re: AHLI BERMASALAH DAN DALAM PERHATIAN

Post by jagindas on Fri Jun 29, 2012 12:05 pm

jangan salah paham,
tu bukan bapak yang reply tu...

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: AHLI BERMASALAH DAN DALAM PERHATIAN

Post by faizul_11 on Fri Jun 29, 2012 12:20 pm

jagindas wrote:jangan salah paham,
tu bukan bapak yang reply tu...

apa yang ko melalut ni? isu pasal hadis pun tak terjawab lagi.
macam la bapak xde internet. hari2 belek ebay. apa daaa..

kadang2, dia suruh orang tuliskan. ada jugak msg aku suruh post dalam forum. dia baca forum hari2. tak kan la ada orang yang suka2 gunakan nama dia untuk post benda yang tak bermoral. jatuh la maruah dia.. lain la macam seseorang tu yang gunakan password dia tanpa kebenaran untuk padam post. itu dah kira salah guna kuasa. nasib baik la bapak tak bagi dia pangkat admin.. kalau tidak, gila kuasa akan berleluasa.

tak guna menyamar gunakan identiti orang lain untuk menegakkan benang yang basah. benang yang kering pun susah nak ditegakkan. berfikir dan bertindak lah secara matang dan realistik.. bukan tujuan untuk menjatuhkan atau memburukkan orang lain. tetapi untuk menjaga maruah jugak. kalau ada pertikaian, perlu diselangi dengan pernyataan.. bukan diam seribu bahasa..

_________________

Back to top Go down

Re: AHLI BERMASALAH DAN DALAM PERHATIAN

Post by zulvoyager on Fri Jun 29, 2012 6:16 pm

Question Question Question Question Shocked Shocked

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: AHLI BERMASALAH DAN DALAM PERHATIAN

Post by akumatmoto on Sat Jun 30, 2012 3:59 am

faizul_11 wrote:
jagindas wrote:jangan salah paham,
tu bukan bapak yang reply tu...

apa yang ko melalut ni? isu pasal hadis pun tak terjawab lagi.
macam la bapak xde internet. hari2 belek ebay. apa daaa..

kadang2, dia suruh orang tuliskan. ada jugak msg aku suruh post dalam forum. dia baca forum hari2. tak kan la ada orang yang suka2 gunakan nama dia untuk post benda yang tak bermoral. jatuh la maruah dia.. lain la macam seseorang tu yang gunakan password dia tanpa kebenaran untuk padam post. itu dah kira salah guna kuasa. nasib baik la bapak tak bagi dia pangkat admin.. kalau tidak, gila kuasa akan berleluasa.

tak guna menyamar gunakan identiti orang lain untuk menegakkan benang yang basah. benang yang kering pun susah nak ditegakkan. berfikir dan bertindak lah secara matang dan realistik.. bukan tujuan untuk menjatuhkan atau memburukkan orang lain. tetapi untuk menjaga maruah jugak. kalau ada pertikaian, perlu diselangi dengan pernyataan.. bukan diam seribu bahasa..

btolll,sokongg,stujuu... nak tambah kuah dal ni>> dan yg penting skalilili jgn sesesekali SMS meluahkn isi hati yg tahapehapetah tu..."cubit pehe kanan,pehe kiri terase"... Bak kate Bapak, kite ni dah macam adik bradik...dah lame kenal..(amaran keras kepade "org luar" yg tambah kari) afro afro afro

akumatmoto

Location : klang-ipoh

View user profile

Back to top Go down

Re: AHLI BERMASALAH DAN DALAM PERHATIAN

Post by jimf on Sat Jun 30, 2012 8:39 am

"org luar"??? adakah aku yg dimaksudkan? hahahaha...
xpe laa.. kalu ada terkasar bahasa, aku mohon maaf...
dan aku jugak mengundur diri...

wassallam

Back to top Go down

Re: AHLI BERMASALAH DAN DALAM PERHATIAN

Post by akumatmoto on Sat Jun 30, 2012 9:42 am

jimf wrote:"org luar"??? adakah aku yg dimaksudkan? hahahaha...
xpe laa.. kalu ada terkasar bahasa, aku mohon maaf...
dan aku jugak mengundur diri...

wassallam

ekelehh...JIMF..jgn la salah faham plak..maksudnye disini "org DI luar" tu org yg yg dok sms kt aku ckp yg ntahapehapentah..."org DI luar" tu pasti tgk forum ni tpi tk mau post jdi die gunakn sms dok kutok kwn2 yg didalam forum ni...Jikalau aku mgguriskan hatimu MAAFkan lah aku...t kite medang kt Barokah ye... Smile Smile

akumatmoto

Location : klang-ipoh

View user profile

Back to top Go down

Re: AHLI BERMASALAH DAN DALAM PERHATIAN

Post by faizul_11 on Sat Jun 30, 2012 1:10 pm

jimf wrote:"org luar"??? adakah aku yg dimaksudkan? hahahaha...
xpe laa.. kalu ada terkasar bahasa, aku mohon maaf...
dan aku jugak mengundur diri...

wassallam

kepada saudara jimf.

tak perlu undur diri. sebarang keraguan, boleh rujuk kepada bapak je. dia yang minta jangan di padam thread ni sehingga siasatan selesai. keraguan akan terjawab tidak lama lagi. aku hanya mengikut perintah. bukan 'salah guna kuasa'..

peace..

_________________

Back to top Go down

Re: AHLI BERMASALAH DAN DALAM PERHATIAN

Post by shukri on Sat Jun 30, 2012 4:53 pm

alamak isu dh menjadi tengang smula...ramadhan hampir tiba..rejab sudah berlalu..skrg sdg didalam syaaban..mari la kita bersama berbuat baik..kita adalah kita! cheers

shukri

Location : subang

View user profile

Back to top Go down

Re: AHLI BERMASALAH DAN DALAM PERHATIAN

Post by faizul_11 on Sat Jun 30, 2012 5:32 pm

shukri wrote:alamak isu dh menjadi tengang smula...ramadhan hampir tiba..rejab sudah berlalu..skrg sdg didalam syaaban..mari la kita bersama berbuat baik..kita adalah kita! cheers

tegang maksudnya kes sudah hampir ke kemuncaknya.. tunggu je la.. hehehe..

_________________

Back to top Go down

Re: AHLI BERMASALAH DAN DALAM PERHATIAN

Post by zulmn on Sat Jun 30, 2012 5:49 pm

faizul_11 wrote:
shukri wrote:alamak isu dh menjadi tengang smula...ramadhan hampir tiba..rejab sudah berlalu..skrg sdg didalam syaaban..mari la kita bersama berbuat baik..kita adalah kita! cheers

tegang maksudnya kes sudah hampir ke kemuncaknya.. tunggu je la.. hehehe..
menunggu dgn sabar ni, nk jgk tau ape ending, sbb ni kes berat ni.

zulmn

Location : k.l-maran

View user profile

Back to top Go down

Re: AHLI BERMASALAH DAN DALAM PERHATIAN

Post by faizul_11 on Sat Jun 30, 2012 5:57 pm

zulmn wrote:
faizul_11 wrote:
shukri wrote:alamak isu dh menjadi tengang smula...ramadhan hampir tiba..rejab sudah berlalu..skrg sdg didalam syaaban..mari la kita bersama berbuat baik..kita adalah kita! cheers

tegang maksudnya kes sudah hampir ke kemuncaknya.. tunggu je la.. hehehe..
menunggu dgn sabar ni, nk jgk tau ape ending, sbb ni kes berat ni.

"penantian satu penyiksaan".. huhuhu.. lagu sape ni ye??

_________________

Back to top Go down

Re: AHLI BERMASALAH DAN DALAM PERHATIAN

Post by zulmn on Sat Jun 30, 2012 6:03 pm

faizul_11 wrote:
zulmn wrote:
faizul_11 wrote:
shukri wrote:alamak isu dh menjadi tengang smula...ramadhan hampir tiba..rejab sudah berlalu..skrg sdg didalam syaaban..mari la kita bersama berbuat baik..kita adalah kita! cheers

tegang maksudnya kes sudah hampir ke kemuncaknya.. tunggu je la.. hehehe..
menunggu dgn sabar ni, nk jgk tau ape ending, sbb ni kes berat ni.

"penantian satu penyiksaan".. huhuhu.. lagu sape ni ye??
jap bang, sy gooogle carik. hahaha....

zulmn

Location : k.l-maran

View user profile

Back to top Go down

Re: AHLI BERMASALAH DAN DALAM PERHATIAN

Post by zulmn on Sat Jun 30, 2012 6:04 pm

xdop bang tajuk penantian satu penyiksaan , tu lirik je. tajuk lagu penantian ade la.. hahaha... xpe, sy sabar menanti.. hahaha

zulmn

Location : k.l-maran

View user profile

Back to top Go down

Re: AHLI BERMASALAH DAN DALAM PERHATIAN

Post by jagindas on Sun Jul 01, 2012 2:56 am

berforum ni adalah sesuatu perbincangan yang terlalu rambang
ramai yang akan tersalah faham
sebab tu jangan main bubuh je hadis dalam ni
takut nanti akan jadi lebih meleret

kan senang jumpa je kat luar pastu cakap
tak guna duk hantam kat sini
nanti tak pasal-pasal ada yang terasa

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: AHLI BERMASALAH DAN DALAM PERHATIAN

Post by jagindas on Sun Jul 01, 2012 3:12 am

jimf wrote:"org luar"??? adakah aku yg dimaksudkan? hahahaha...
xpe laa.. kalu ada terkasar bahasa, aku mohon maaf...
dan aku jugak mengundur diri...

wassallam


saudara Jimf
jangan salah faham
orang luar tu bukannya bermaksud awak
jangan tinggalkan kumpulan ini

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: AHLI BERMASALAH DAN DALAM PERHATIAN

Post by wakaka on Sun Jul 01, 2012 4:27 am

aiya pening2..... Arrow Arrow cyclops
pusing kanan kawan,pusing kiri kawan
pusing keliling dah jadi inol.....
sampai bile nak jadi cam ni,nanti orang luar beri pandangan yang -tve kat group kte,x kan kte nak jd team2 yang lain sampai berpecah belah sesame sendiri...kan seronok masa mule2 ditubuhkan dulu....jangan sampai 1 hari masing2 x bertegur sapa,kan rugi group yang dah sedia ade....lagi pn selalu jmp,sedih la tengok group jd camni....dunia2...aku x faham,banyak materialistiknye Mad Mad ...maaf jika terkasar bahasa n tersalah tulis,ni sekadar luahan hati untuk group kte.....semoga ALLAH S.W.T dapat memberi jalan untuk tolong selesaikan masalah group kte ini,sama2 lah kte berdoa supaya dapat melembutkan hati masing2...insyallah.... Smile Smile

wakaka

Age : 32

View user profile

Back to top Go down

Re: AHLI BERMASALAH DAN DALAM PERHATIAN

Post by faizul_11 on Sun Jul 01, 2012 6:44 am

jagindas wrote:berforum ni adalah sesuatu perbincangan yang terlalu rambang
ramai yang akan tersalah faham
sebab tu jangan main bubuh je hadis dalam ni
takut nanti akan jadi lebih meleret


kan senang jumpa je kat luar pastu cakap
tak guna duk hantam kat sini
nanti tak pasal-pasal ada yang terasa

apa salah dengan hadis? hadis menjadi pelengkap lepada Al-Quran. kalau dah nasihat dari orang biasa pun macam tak endah, keluarkan la hadis dari nabi sendiri. pasal hadis 'memaaf dan dimaafkan' semua ada. bukan reka2. yang tak faham hadis tu, aku berdoa supaya dibuka hati untuk rajin2 ke kuliah agama. ceramah ustaz Azhar Idrus pun ada kat you tube. kalau rasa terkena kat batang hidung sendiri, Alhamdulillah la. semoga di buka pintu hati untuk bertaubat.

kan aku dah suruh ko bawak si polan tu jumpa. atau set je masa bila dia free. datang rumah pun xpe. ini asyik nak melarikan diri dari kawan2 je. gentle man la sikit. maruah kena jaga. malam ni pukul 11.30 kita jumpa. ko habis keje pukul 11 kan? sekarang ko di pertanggungjawab kan untuk bawak dia. sebab sekarang ko yang paling rapat dengan dia. sama2 minat kat jentera 'pantera'.. kalau malam ni x ada, maknanya bersambung lagi la kisah ni.

kat RMR pun ada salah faham. tapi semua dah diselesaikan bila semua nak bersua muka. cerita kisah sebenar.. bagi pihak aku dah ok untuk bersua muka. pihak si polan tu macam mana pula?? sekarang, semua dah boleh nilaikan. siapa yang tak mahu bersua muka.. ini jemputan kali ke2 untuk bersua muka.. fikir-fikirkanlah..

apa2 jenis kawan boleh dicari. kawan yang boleh dipercayai agak sukar untuk ditemui..

_________________

Back to top Go down

Re: AHLI BERMASALAH DAN DALAM PERHATIAN

Post by faizul_11 on Sun Jul 01, 2012 6:48 am

wakaka wrote:aiya pening2..... Arrow Arrow cyclops
pusing kanan kawan,pusing kiri kawan
pusing keliling dah jadi inol.....
sampai bile nak jadi cam ni,nanti orang luar beri pandangan yang -tve kat group kte,x kan kte nak jd team2 yang lain sampai berpecah belah sesame sendiri...kan seronok masa mule2 ditubuhkan dulu....jangan sampai 1 hari masing2 x bertegur sapa,kan rugi group yang dah sedia ade....lagi pn selalu jmp,sedih la tengok group jd camni....dunia2...aku x faham,banyak materialistiknye Mad Mad ...maaf jika terkasar bahasa n tersalah tulis,ni sekadar luahan hati untuk group kte.....semoga ALLAH S.W.T dapat memberi jalan untuk tolong selesaikan masalah group kte ini,sama2 lah kte berdoa supaya dapat melembutkan hati masing2...insyallah.... Smile Smile

bukan group yang jadi masalah. anggap ini sebagai antara aku dengan dia je.. kawan2 lain tak bersalah. mungkin aku yang paling banyak menegur dan si dia tak boleh terima teguran. dan keadaan berlarutan..

sebab aku tak suka orang yang memper'bodoh'kan kawan2 lain.. agak pantang jugak la.. cukup la sekali diperbodohkan dan telah dimaafkan. kalau buat lagi, memang rekod buruk akan tercatat sampai dia mengaku kesalahan.. Very Happy Very Happy

_________________

Back to top Go down

Re: AHLI BERMASALAH DAN DALAM PERHATIAN

Post by novice_blok on Sun Jul 01, 2012 7:39 am

biasenya mane ad sultan datang jumpa rakyat.....mane ad cikgu jumpa murid.....biasenyer murid g cari cikgu....rakyat g jumpa raja/sultan.....dah klu sultan x nak jumpa........rakyat la kne datang mengadap...hahahaha.....

ap status kes saman? lame nyer eden tggu.....ap kate close je topic ni.....sampai ad keputusan....baru bkk post lain...... ak rase ramai dah kot x sronok bace post ni...... ap kata rakan2?

novice_blok

Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: AHLI BERMASALAH DAN DALAM PERHATIAN

Post by jimf on Sun Jul 01, 2012 8:32 am

Salam..
terimakacih kerna tidak mengundi saya kuar hahahah...

mmm..nk cakap pe ek? Ringkas aje laa, saya baru aje 6 tahun aktif berforum camni.. yg pasti topic2 camni hanya menjurus kepada perpecahan kumpulan. Sebab tu saya soalkan kenapa harus ada topic ni mula2 dulu?
Adakah benar2 abg nan tak nk tutup topic ni? Maaf ye, jgn salah paham lagi.. saya respek saya hormat pada abg Nan, tp saya bukan taksub pada nya... kita tetap ada hak utk tegur. Kita xnk ada diktator disini kan?
Admin tetap ada kuasa VETO.. tp harus terima akibat dari setiap tindakan kerna topic belum tutup ni akan menyebabkan berterusannya spekulasi dan tuduhan xtentu arah

Saudara Izul... honestly, you seems to be very very defensive here. Usik sikit terus melatah, cucuk sikit terus bersilat. Relax bang... mungkinkah kerna hati terlalu luka? atau mungkin kah menagih simpati?...
Kita saling kenal, dan saya juga hormat Izul sebagai rakan permotoran. Pihak tertuduh hanya mendiam diri (maaf saya pun x tau sapa), tp saudara Izul galak dan terus provok tertuduh memohon maaf. Mesej saudara Izul dah sampaikan...so sabar dan tunggu tindakan dia...redha dan berserah pada Allah agar terbuka hatinya utk bersuamuka.

Akhir sekali, jom kita melangkah setapak kebelakang, dan fikirkan jawapan pada soklan2 ni :-
1. Brapa org yg benar2 terlibat ni? Yg menuduh dgn tertuduh aje ke, atau libat semua ahli forum?
2. Apa sebenar kesan kes ni pada kita? Adakah ia membuat kita lebih miskin dan papa kedana kerna ditipu atau dianaiya...atau hanya "hati" yg terluka?
3. Apa tujuan nk hukum tertuduh? Benar ke nk beri pangajaran pada semua? Atau kita nk tunjuk sapa "OTAI"? atau saja kita nk AIB kan tertuduh?
4. Apa yg kita harapkan jadi pada tertuduh lepas kena hukuman? Berbaik2 dan lupakan sengketa ni dan tobat tak buat lagi? Camne pulak maruah dia yg telah kita calar selama ni?

Byk lagi soklan.. tp maleh nk taip hehehe.. Allah kan ada.. Forum Oldskol ni bukan "syarikat" yg buat bisness, yg menggaji pekerja, yg ada bos, ada meeting, ada mesyuarat... commonnn...korang tak letih ke hadap semua benda tu kat opis... smpi dlm forum pun nk buat cam opis. Ni forum bincang psal moto...pasal minat sesama kita. Mmg sini unik sikit...korang tau pasal pe unik? sebab semua kita kejar moto yg susah nk dapat... yg jarang lihat dijalanraya... jadi masing2 ada "agenda" mereka sendiri. Contoh, kalu aku tau ada satu GPZ900 kat kajang ni, owner nk jual rm5k... takkan aku nk kasi tau korang semua.

Tapi honestly kalu dapat jwap soklan pertama tu cukup laa.. kalu ianya melibatkan kurang dari 5 org, baik selesaikan kat luar aje... xyah nk kecoh smpi buka topic camni. Takyah laa nk tunjuk hebat kita nk menghukum seseorg atas alasan sebagai panduan... Dan saya rasa posting saudara Izul yg terakhir pun dah jawab soklan ni..

Panjang dah coretan saya.. maaf kalu terkasar bahasa. Takut gak ni, kot2 lepas ni kena cop ahli bermasalah hahahaha.. kena hukum lak nti. Tap saya hanya sekadar nasihat. Saya x laa lama sgt main forum ni..adalah dlm 6 tahun. Mcm2 saya tgk dah.. kami (saya dan geng saya) smpi pernah kena cop anti-sosial... kena hina smpi dikatakan Allah bagi kami mampu pakai moto buruk aje... tp tuhan maha kaya..yg menghina akhirnya diAIB kan juga Allah di depan masyarakt... diheret depan org ramai... bukan maksud saya haaaaa padan muka..

Tapi maksud saya...relax laa.. balik pada tujuan asal.. nk kongsi maklumat pasal moto...bukan nk kongsi maklumat pasal jahat nya si polan juga si polan.. Besar sangat ke marah kita tu? Yang kita buat dosa hari2 tu. tuhan x marah pun..Tuhan tetap kurnia kan kita bernafas, beri kita makan tu...dan tetap tunggu kita bertaubat...

So..harap delete aje la topic ni.. settle laa kat luar...Insan yg Kuat bukan kerna pandai dan selalu menang dlm pergaduhan... tp adalah insan yg berani memaafkan saudaranya...

wassallam

Back to top Go down

Re: AHLI BERMASALAH DAN DALAM PERHATIAN

Post by faizul_11 on Sun Jul 01, 2012 3:42 pm

Soalan Jimf seolah untuk mengorek segala rahsia.. soalan perlu dijawab. ketegangan perlu dikendurkan, masalah perlu diselesaikan.. tetapi masih tetap merahsiakan nama..

diringkaskan cerita la dengan kronologi kejadian.. tak perlu letak tarikh di sini walaupun semua dah dubukukan sebagai bahan bukti.

- dapat sms kata nak pinjam duit kejap nak bayar motor yang baru dibeli di 'oversea'.. aku teringat kedai potong. bukan aku sorang je yang di'sms'. aku gaji kecik je mana boleh pinjamkan sejumlah tu..

- dapat sms kata motor dah sampai kat kargo. tengah settle dengan kastam. masa tu semua tengah lepak kat bengkel. se akan2 percaya. biarlah dengan apa yang dibeli.

- datang ke bengkel bersama motosikal dari 'oversea' tunjuk kat kawan2 tanpa nombor pendaftaran. semua memang percaya itu motor dari luar tanpa dokumen. siap panggil seorang cikgu untuk datang melihat motornya yang dibeli di'oversea'. kesian cikgu pun nak diperdaya.

- bila ada event di Morib, dia datang dengan nombor pendaftaran seperti di dalam forum.. cuba kira berapa ramai yang perasan. dan semua rasa terpedaya.

- dan bila dibelek2 dalam forum, memang terjumpa gambar motor tu. dan aku ada post pasal motor tu.

- sms dihantar kepada aku suruh padam post tersebut. katanya ada perjanjian dengan seorang vip.. dan ramia kenalan di sms diminta menutup mulut.

oleh kerana ramai ahli yang cuma membaca forum tanpa register ataupun login, salah ke aku mewakili mereka untuk mendapatkan kepastian. dia pun mengaku sudah kencing kawan2 melalui sms dan seakan berbangga dengan perbuatan tersebut kerana kawan2 lambat catch up tentang cerita tersebut.

jadi, salah kah aku suruh dia minta maaf? sebagai mewakili kawan2.. memang nampak macam aku seorang yang bersikap defensive, tetapi mewakili rakan2 lain.

bersambung dilain episod... drunken

_________________

Back to top Go down

Re: AHLI BERMASALAH DAN DALAM PERHATIAN

Post by jimf on Sun Jul 01, 2012 4:34 pm

As salam semua...
(sibuk pulak aku ni lagi nk membalas...hehe)..
Salam pada Izul.. .terimakasih atas kronoligi yg panjang tu..
siap sambung episod depan lagi, tandanya byk lagi yg perlu di ungkai..

maka elok laa rasanya tutup sebentar aje kat sini..
tak perlu diteruskan kerna dlm kita menerangkan kebenaran, secara tak langsung kita membuka aib seseorg.

Bertambah kukuh lagi sebab utk selesaikan masalah di luar...
dan bila selesai, baru laa pihak yg terbabit sama ketahui keputusannya.
Buat masa ni, elok kedua-dua pihak tidak membuat sebarang kenyataan...utk mengelakkan bertambahnya spekulasi..

Saya pun tak akan mengulas lanjut lagi... sama2 laa tunggu dan doakan ia berakhir dgn baik utk kepentingan bersama...

wassallam

Back to top Go down

Re: AHLI BERMASALAH DAN DALAM PERHATIAN

Post by faizul_11 on Sun Jul 01, 2012 4:38 pm

menjawab tentang persoalan forum..

ruang ini adalah untuk sembang-sembang, yang mana isi nya adalah bukan berkaitan motosikal dan juga politik. sudah dinyatakan disitu. kalau nak info motosikal memang ada di muka surat lain.

forum ni sebenarnya untuk mendapatkan info tentang kawan2 khasnya dari banting dan juga klang. apa2 program yang nak dirancang juga boleh dirujuk di sini. memang ramai yang register. tapi yang nampak bayang atau ikut program boleh dibilang dengan jari. mungkin ramai yang register untuk tengok gambar sahaja.

oleh itu, kepada yang selalu ikut program ride bersama-sama, tidur bersama atas jalan tar, makan sama-sama, layan korner sama2, motor rosak gelak sama-sama, mereka akan lebih menghayati pentingnya forum ni. sudah bertahun2 diwujudkan forum ni tanpa ada masalah. tapi ada juga la yang terasa bila ada yang post tentang status motosikal atau sebagainya. ada juga kes yang dipulau oleh seseorang dan aku harap mereka sudah berdamai.

bila ada kes 'kencing' macam ni, mereka lebih memahami daripada yang tak kena. tambahan lagi apabila penganiaya buat macam tak bersalah.. sesama kami masih mahukan penjelasan. yang yak pernah mengikuti kami, mungkin akan anggap ada perpecahan. sebenarnya tiada apa yang berlaku. bila ride pun, memang orang itu sahaja yang turut serta..

ada lagi persoalan?

_________________

Back to top Go down

Re: AHLI BERMASALAH DAN DALAM PERHATIAN

Post by Sponsored content Today at 12:34 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 6 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum