SALAM_DULU DAH JOIN, SKRG REJOIN

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

SALAM_DULU DAH JOIN, SKRG REJOIN

Post by zulfzr1000 on Sat May 12, 2012 6:13 am

Assalam-mualaikum & selamat sejahtera Bros Jugra Bikers,

Dulu kawan dah join tapi selepas moto kawan rosak, segan lak nak continue chatting dgn members. Lama2 passwordpun lupa, web pun dah tak jenguk. Ni nak rejoin balik sebab moto ada balik (tapi bukan moto lama kawan = FZR 1000). Harap dapat rejoin sebab rasanya nak repair balik FZR 1000 tu dan join konvoi sekali dgn retro bikes.

zulfzr1000

Age : 52
Location : Bentong, Pahang

View user profile

Back to top Go down

Re: SALAM_DULU DAH JOIN, SKRG REJOIN

Post by faizul_11 on Sun May 13, 2012 1:48 am

As Salam zul... Jugra bikers lain bro. Itu golongan bangsawan. Ramai naik motor kotak. Ini old sbk. Motor buruk. Tgk xtvt terkini. Bulan dpn ride ke alor star.

Ada pulak yg naik fzr1000. Time aku dulu, xde geng pulak. Anyway, selamat datang.

_________________

Back to top Go down

Re: SALAM_DULU DAH JOIN, SKRG REJOIN

Post by zulvoyager on Mon May 14, 2012 3:05 am

selamat datang ke olsbk ni..... Very Happy Very Happy

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: SALAM_DULU DAH JOIN, SKRG REJOIN

Post by zulfzr1000 on Mon May 14, 2012 4:21 am

Sorry bro, tak bermaksud nak bezakan antara bangsawan atau old sbk. Tersilap pohon maaf.

Nak mita tolong kalau2 ade sesap yang ada kontek sifu FZR atau old sbk members sendiri yang boleh reincarnate balik gue punya fzr.

Thanks to all for replying.

zulfzr1000

Age : 52
Location : Bentong, Pahang

View user profile

Back to top Go down

Re: SALAM_DULU DAH JOIN, SKRG REJOIN

Post by zulvoyager on Mon May 14, 2012 4:36 am

tanya2 la kat abg nan kot boleh masuk dalam list kat bengkel dia....

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: SALAM_DULU DAH JOIN, SKRG REJOIN

Post by faizul_11 on Mon May 14, 2012 5:41 am

zulfzr1000 wrote:Sorry bro, tak bermaksud nak bezakan antara bangsawan atau old sbk. Tersilap pohon maaf.
Very Happy
Nak mita tolong kalau2 ade sesap yang ada kontek sifu FZR atau old sbk members sendiri yang boleh reincarnate balik gue punya fzr.

Thanks to all for replying.

Motor ada problem apa bro? Atau nak restore balik? Barang fzr byk kat ebay. Kat bengkel abg nan pum ada fzr1000 genesis ttgh nak restore. Brg dah sampai. Rajin2 la melawat bengkel.. Very Happy

_________________

Back to top Go down

Re: SALAM_DULU DAH JOIN, SKRG REJOIN

Post by zulfzr1000 on Mon May 14, 2012 6:31 am

Sorry bro zulvoyager & faizul_11, sakit lebihkurang macam bro iswaruddine, see thread YAMAHA - MASAALAH. Plug terbakar, semput, asap hitam, petrol telan macam orang buka posa.

Sorry lagi la bro pasal malas nak browse thru tehthread lain, bengkel abang nan tu kat mana? Yang thread PENGHUNI BENGKEL tu ke atau kat tempat lain? Bagi direction sikit dari KL.

zulfzr1000

Age : 52
Location : Bentong, Pahang

View user profile

Back to top Go down

Re: SALAM_DULU DAH JOIN, SKRG REJOIN

Post by acoyfzr on Mon May 14, 2012 8:53 am

selamat dtg bro,saya pun guna fzr1000 genesis ade kat benkel abg nan tgh tunggu sentuhan dia

Back to top Go down

Re: SALAM_DULU DAH JOIN, SKRG REJOIN

Post by faizul_11 on Mon May 14, 2012 9:39 am

acoyfzr wrote:selamat dtg bro,saya pun guna fzr1000 genesis ade kat benkel abg nan tgh tunggu sentuhan dia

bro punya motor, barang dah sampai semua. tengah tunggu turn je.. kena hari tu abang nan ada bagi nombor giliran tak?? kalau xde, kena datang balik untuk ambik giliran.. silap-silap giliran yang ke 40.. sekarang baru 11.. huhuhu.. Very Happy Very Happy Very Happy

_________________

Back to top Go down

Re: SALAM_DULU DAH JOIN, SKRG REJOIN

Post by faizul_11 on Mon May 14, 2012 9:48 am

zulfzr1000 wrote:Sorry bro zulvoyager & faizul_11, sakit lebihkurang macam bro iswaruddine, see thread YAMAHA - MASAALAH. Plug terbakar, semput, asap hitam, petrol telan macam orang buka posa.

Sorry lagi la bro pasal malas nak browse thru tehthread lain, bengkel abang nan tu kat mana? Yang thread PENGHUNI BENGKEL tu ke atau kat tempat lain? Bagi direction sikit dari KL.

kena hantar bengkel jugak la kalau camni.. setakat citer camni susah nak tahu masalah sebenarnya.. karang bagi salah ubat, jadi lagi parah.. mau kena darah tinggi nanti.. Sad Sad

dari KL, exit KLIA.. ikut direction ke F1 SIC.. sampai roundabout, ambik pukul 9 hala ke banting.. kalau pukul 12 nak ke SIC la.. dah ambik pukul 9 tu, jalan terus, ambik ke kiri.. ke kanan nak ke salak tinggi dan nilai..

dah masuk kiri, jalan terus sampai jumpa kilang genting sanyen belah kiri.. jalan terus dan ada 2 traffic light.. terus je.. ikut laluan atas.. ikut bawah tu boleh juga tapi ikut jalan kampung.. lepas dah jalan terus lebih kurang 3 - 4 km, ada signboard ke kampung labohan dagang dan juga megasteel.. jumpa la pintu gerbang 'KAMPUNG LABOHAN DAGANG'. dah sampai situ, tanya orang semua tahu la.. atau tanya kat bengkel motor kat sebelah kedai runcit kat simpang.. Very Happy Very Happy Very Happy

_________________

Back to top Go down

Re: SALAM_DULU DAH JOIN, SKRG REJOIN

Post by acoyfzr on Mon May 14, 2012 3:46 pm

kalau no 40 sempat la keluar duit kwsp beli moto baru hu..hu.. Smile

Back to top Go down

Re: SALAM_DULU DAH JOIN, SKRG REJOIN

Post by faizul_11 on Mon May 14, 2012 6:17 pm

acoyfzr wrote:kalau no 40 sempat la keluar duit kwsp beli moto baru hu..hu.. Smile

x payah beli motor baru. enjin seketul kat ebay RM3k++ je sampai sini.. salin je.. Very Happy Very Happy Very Happy

_________________

Back to top Go down

Re: SALAM_DULU DAH JOIN, SKRG REJOIN

Post by amy on Tue May 15, 2012 4:51 am

enjin ada kalau berminat.. hehe.. tp dkt jepon lagi la.... Smile

amy

Location : shah alam

View user profile

Back to top Go down

Re: SALAM_DULU DAH JOIN, SKRG REJOIN

Post by acoyfzr on Tue May 15, 2012 7:14 am

mcm best jer

Back to top Go down

Re: SALAM_DULU DAH JOIN, SKRG REJOIN

Post by zulfzr1000 on Wed May 16, 2012 5:05 am

bro faizul_11, tlg kasi link th ebay yang u cakap enjin seketul kat ebay RM3K++. kalau cam tu berbaloi gak nak repair nih.

zulfzr1000

Age : 52
Location : Bentong, Pahang

View user profile

Back to top Go down

Re: SALAM_DULU DAH JOIN, SKRG REJOIN

Post by faizul_11 on Wed May 16, 2012 5:07 am

zulfzr1000 wrote:bro faizul_11, tlg kasi link th ebay yang u cakap enjin seketul kat ebay RM3K++. kalau cam tu berbaloi gak nak repair nih.

itu kena tanya amy ninja9.. dia yang rajin godek ebay.. Very Happy Very Happy

_________________

Back to top Go down

Re: SALAM_DULU DAH JOIN, SKRG REJOIN

Post by amy on Wed May 16, 2012 5:12 am

haha.. kalau beli dkt ebay matila. Smile berani ke bawak masuk.... lol!


amy

Location : shah alam

View user profile

Back to top Go down

Re: SALAM_DULU DAH JOIN, SKRG REJOIN

Post by zulfzr1000 on Wed May 16, 2012 5:25 am

bro amy - kasi link to ebay tu atau bleh confirm dgn abg nan yang sebijik enjin tu cuma RM3K++ je?


zulfzr1000

Age : 52
Location : Bentong, Pahang

View user profile

Back to top Go down

Re: SALAM_DULU DAH JOIN, SKRG REJOIN

Post by faizul_11 on Wed May 16, 2012 5:31 am

zulfzr1000 wrote:bro amy - kasi link to ebay tu atau bleh confirm dgn abg nan yang sebijik enjin tu cuma RM3K++ je?


ebay japan.. Rangoon kalau x silap.. dia dgn nan je yang rajin godek. setiap jam dok monitor harga. Very Happy Very Happy Very Happy

_________________

Back to top Go down

Re: SALAM_DULU DAH JOIN, SKRG REJOIN

Post by manpanjang on Wed May 16, 2012 5:32 am

apa jauh2 mau angkat njin..link kat bwh nie..dkt jer, batu pahat...

http://www.mengchoon.com/categories-content.php?category=Engine%20Parts

Back to top Go down

Re: SALAM_DULU DAH JOIN, SKRG REJOIN

Post by faizul_11 on Wed May 16, 2012 5:37 am

ye la..
tapi x letak harga pulak. kena call tokey ni..

_________________

Back to top Go down

Re: SALAM_DULU DAH JOIN, SKRG REJOIN

Post by manpanjang on Wed May 16, 2012 5:42 am

faizul_11 wrote:ye la..
tapi x letak harga pulak. kena call tokey ni..

ADDRESS :

35-1B, Jalan Mohd. Akil,
Batu Pahat, Johor,
Malaysia.


TEL : 07 - 438 5352
FAX : 07 - 431 3826
MOBILE : 012 - 753 5352

Back to top Go down

Re: SALAM_DULU DAH JOIN, SKRG REJOIN

Post by acoyfzr on Wed May 16, 2012 7:41 am

ade lg 1 kat temerloh jaya kdai cina yang buat moto superbke dia ade sebiji engine kau ejas la kt dia

Back to top Go down

Re: SALAM_DULU DAH JOIN, SKRG REJOIN

Post by classicracing on Tue May 22, 2012 8:02 pm

Kat kedai sy pun ada sebijik enjin, member punya. Kalau minat call 019-320 4884

Back to top Go down

Re: SALAM_DULU DAH JOIN, SKRG REJOIN

Post by faizul_11 on Wed May 23, 2012 8:39 am

classicracing wrote:Kat kedai sy pun ada sebijik enjin, member punya. Kalau minat call 019-320 4884

banyak pulak stok enjin FZR1000 ni.. dulu time aku pakai macam susah nak cari.. Sad Sad Sad

teknologi melangkaui zaman.. hanya 1 klik sahaja, enjin boleh di layarkan ke bumi Malaya..

_________________

Back to top Go down

Re: SALAM_DULU DAH JOIN, SKRG REJOIN

Post by Sponsored content Today at 11:03 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum