RIDE TO KOTA BHARU 12 - 13 MAY 2012

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

RIDE TO KOTA BHARU 12 - 13 MAY 2012

Post by Admin on Wed Apr 18, 2012 5:25 am




A) BANTING
B) BENTONG
C) KOTA BHARU
D) JELI
E) GERIK
F) KUALA KANGSAR
G) TAPAH
H) KLIA

DISTANCE
EXPECTED
A-B 133 KM 1H 45MIN
B-C 389 KM 6H 33MIN
C-D 91.5 KM 1H 50MIN
D-E 123 KM 2H 16MIN
E-F 98 KM 1H 28MIN
F-G 93 KM 1H 7MIN
G-H 198 KM 2H 11MIN

Entry list

1) Nan_gpz11 - KSR110
2) faizul_11 - FX125
3) Shahrul_11 - Lagenda110
4) Atan_fzi - Fzi150
5) Madi - LC150
6) Randy_gpz - wave125
7) pais - FX125
Cool Shahrul_KRZ - LC135
9) aizan_ST - ego125
10)
.
.
.
please add.

_________________

Admin
Admin


View user profile http://oldsuperbikeowner.forumotion.net

Back to top Go down

Re: RIDE TO KOTA BHARU 12 - 13 MAY 2012

Post by PEREPAT JATI on Wed Apr 18, 2012 7:49 am

Sad nape la xwat 1MAY blh ikut.tgh bln MAY nak kena smpn duit.org tua d wat majlis.

PEREPAT JATI

Location : meru

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE TO KOTA BHARU 12 - 13 MAY 2012

Post by zulvoyager on Wed Apr 18, 2012 8:11 pm

aikkk kata135cc kebawah yang telebih cc pon ader ni.... Very Happy Very Happy Very Happy

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE TO KOTA BHARU 12 - 13 MAY 2012

Post by faizul_11 on Thu Apr 19, 2012 3:31 am

zulvoyager wrote:aikkk kata135cc kebawah yang telebih cc pon ader ni.... Very Happy Very Happy Very Happy

4 stroke xde hal maaa.. 2 stroke x boleh la.. terlebih power.. RXZ135 dgn LC135 ada sama ka??? Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

_________________

Back to top Go down

Re: RIDE TO KOTA BHARU 12 - 13 MAY 2012

Post by jagindas on Thu Apr 19, 2012 1:33 pm

LC150 pun ada...
110 4 stroke telan asap jelah

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE TO KOTA BHARU 12 - 13 MAY 2012

Post by zulvoyager on Thu Apr 19, 2012 7:34 pm

telan asap sambil cucuk angin kat belakang di hehe... lol! lol!

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE TO KOTA BHARU 12 - 13 MAY 2012

Post by faizul_11 on Fri Apr 20, 2012 7:30 am

jagindas wrote:LC150 pun ada...
110 4 stroke telan asap jelah

x kan factory bike x boleh kejar KSR atau ego kot.. itu dah kategori mini bike dengan skuter..
kalau yang tu pun x boleh nak follow, simpan je la motor kat rumah.. huhuhu..

x payah nak kejar yang memang mustahil untuk dicapai,
yang ada depan mata, diusahakan la.. Sad

_________________

Back to top Go down

Re: RIDE TO KOTA BHARU 12 - 13 MAY 2012

Post by AtanFZi on Fri Apr 20, 2012 1:01 pm

yg 150cc jadi lembu...tarik moto huhuhuhu...

AtanFZi

Age : 36
Location : dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE TO KOTA BHARU 12 - 13 MAY 2012

Post by Albab on Fri Apr 20, 2012 1:49 pm

Niat d Hati nak ikut tp.............apakan daya kesihatan msh blm m'izin kan lg la Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

Albab

Location : Banting

View user profile http://albabtrading.blogspot.com

Back to top Go down

Re: RIDE TO KOTA BHARU 12 - 13 MAY 2012

Post by zulvoyager on Mon Apr 23, 2012 6:35 am

bukan lembu la towtruck hehe Very Happy Very Happy

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE TO KOTA BHARU 12 - 13 MAY 2012

Post by jagindas on Mon Apr 23, 2012 6:50 am

faizul_11 wrote:
jagindas wrote:LC150 pun ada...
110 4 stroke telan asap jelah

x kan factory bike x boleh kejar KSR atau ego kot.. itu dah kategori mini bike dengan skuter..
kalau yang tu pun x boleh nak follow, simpan je la motor kat rumah.. huhuhu..

x payah nak kejar yang memang mustahil untuk dicapai,
yang ada depan mata, diusahakan la.. Sad


memang tak terkejar pun
nak follow pun tak boleh

takpelah..
aku simpan je lah motor

aku tak nak kejar pun
tapi kalau dah tinggal 10batu kat belakang
baik konvoi solo je




jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE TO KOTA BHARU 12 - 13 MAY 2012

Post by zulvoyager on Mon Apr 23, 2012 7:05 am

tgh bikin x5 ni .... Very Happy Very Happy kalo tertinggal jauh u turn la aku.....tak jadi follow

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE TO KOTA BHARU 12 - 13 MAY 2012

Post by faizul_11 on Mon May 07, 2012 4:16 am

jagindas wrote:
faizul_11 wrote:
jagindas wrote:LC150 pun ada...
110 4 stroke telan asap jelah

x kan factory bike x boleh kejar KSR atau ego kot.. itu dah kategori mini bike dengan skuter..
kalau yang tu pun x boleh nak follow, simpan je la motor kat rumah.. huhuhu..

x payah nak kejar yang memang mustahil untuk dicapai,
yang ada depan mata, diusahakan la.. Sad


memang tak terkejar pun
nak follow pun tak boleh

takpelah..
aku simpan je lah motor

aku tak nak kejar pun
tapi kalau dah tinggal 10batu kat belakang
baik konvoi solo je


konvoi bukan aksi kejar mengejar.. yang penting check point.. kalau ramai2 berkumpul atas jalan, dah boleh menyusahkan pengguna jalanraya lain. bukan kita je yang nak guna jalan.. jalan dalam kelompok kecil.. ingat check point kat mana. bukan jauh sangat pun masa kena tinggal. setakat 30 sec, boleh kata kena tinggal je ke?

baca balik Roda-Roda tulisan arwah MYB.. cara2 konvoy yang selamat...

contoh:
Perjalanan RNR Gunung Semanggol - RNR Tapah..

old sbk dengan kelajuan 140 - 160km/h
LC135 dengan kelajuan 140km/h (meter LC)..

Old Sbk sampai RNR Tapah dengan sela masa x sampai pun 5 minit dengan LC135...


_________________

Back to top Go down

Re: RIDE TO KOTA BHARU 12 - 13 MAY 2012

Post by faizul_11 on Mon May 07, 2012 4:20 am

keputusan rasmi Qualifying session banting-sungkai-banting.

Entry list

1) Nan_gpz11 - KSR110
2) faizul_11 - FX125
3) Shahrul_11 - Lagenda110
4) Atan_fzi - Fzi150
5) Madi - LC150
6) Randy_gpz - wave125
7) pais - FX125
8 )Shahrul_KRZ - LC135
9) aizan_ST - ego125
10) ipul sinan - 125z


_________________

Back to top Go down

Re: RIDE TO KOTA BHARU 12 - 13 MAY 2012

Post by faizul_11 on Mon May 07, 2012 4:40 am

Official result..

taken at Plaza Tol Sungkai

Banting-Sungkai de la Frontera, Sunday, 6 May, 2012

Pos. Rider Address Team Bike Time
1) Atan_fzi Taman Arked Yamaha Fzi150 3'24.110
2) shahrul_11 Taman Arked Yamaha Lagenda110 3'24.200
3) faizul_11 Tmn Murni Suzuki FX125 3'26.113
4) pais L.Dagang Suzuki FX150 3'26.100
5) kamal Sijangkang Yamaha SS110 3'27.430
6) nan_gpz11 L.Dagang Kawasaki KSR110 3'27.442
7) aizan_st Puncak Alam Yamaha Ego115 3'27.452
8 ) enal L.Dagang Yamaha (wild card) KSR110 3'28.001
9 ) husin_gsxs Tmn Murni Suzuki Shogun110 3'28.021
10) ijam L.Dagang KTN (wild card) KTN200 3'28.134
11) wawan L.Dagang Honda (wild card) Wave125 3'28.451
11) ipul L.Dagang Yamaha 125z 3'28.528
12) Randy_GPZ Taman Arked Honda wave125 NO TIME
13) Madi YAMAHA LC150 NO TIME

_________________

Back to top Go down

Re: RIDE TO KOTA BHARU 12 - 13 MAY 2012

Post by AtanFZi on Mon May 07, 2012 6:03 pm

alaamaak dapat YAMAHA 1st pole la 'semakin di depan'(perutnyer laa)

AtanFZi

Age : 36
Location : dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE TO KOTA BHARU 12 - 13 MAY 2012

Post by akumatmoto on Thu May 10, 2012 10:01 am

jagindas wrote:
faizul_11 wrote:
jagindas wrote:LC150 pun ada...
110 4 stroke telan asap jelah

x kan factory bike x boleh kejar KSR atau ego kot.. itu dah kategori mini bike dengan skuter..
kalau yang tu pun x boleh nak follow, simpan je la motor kat rumah.. huhuhu..

x payah nak kejar yang memang mustahil untuk dicapai,
yang ada depan mata, diusahakan la.. Sad


memang tak terkejar pun
nak follow pun tak boleh

takpelah..
aku simpan je lah motor

aku tak nak kejar pun
tapi kalau dah tinggal 10batu kat belakang
baik konvoi solo je



setuju...kesian org blakang...kuikuikui....

akumatmoto

Location : klang-ipoh

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE TO KOTA BHARU 12 - 13 MAY 2012

Post by akumatmoto on Thu May 10, 2012 10:20 am

Albab wrote:Niat d Hati nak ikut tp.............apakan daya kesihatan msh blm m'izin kan lg la Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

albab, sejak aku mengenali oldsbkowner (2007) semenjak itulah aku tringin sgt nak ikut diorg jelajah naik moto kecik..namun..masih belum ade rezki lagi w'pun aku ade moto kecik akan ttapi insyallah..aku yakin di satu hari nanti aku pasti akan dpt folow jugak sebab aku percaya w'pun tuan moto bersilih ganti tapi nama oldsbk tetap kekal sebagaimane kekal nye hubungan diantara kita semua sebagai pencinta jentera 2 roda....."aku percaya 'hari' itu hadir jua"....bersabarlahh...

akumatmoto

Location : klang-ipoh

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE TO KOTA BHARU 12 - 13 MAY 2012

Post by Albab on Thu May 10, 2012 1:57 pm

Bak kate dato jims HARI ESOK MASIH ADA, he3......... Aku ni lg la blh kate hari2 teman bapak kat bangkel tu, medang sama, hati & jiwa mn yg x meronta2, x pe aku p'caya ada hikmah di sebalik semua ni....
Ape pn semoga peserta konvoi selamat pergi & selamat pulang...
Amin....................

Albab

Location : Banting

View user profile http://albabtrading.blogspot.com

Back to top Go down

Re: RIDE TO KOTA BHARU 12 - 13 MAY 2012

Post by MKI on Fri May 11, 2012 5:40 am

Selamat beriadah konvoi...
lama dah xride ke sebelah pantai timur ni..

semoga selamat pergi dan pulang..

MKI

Location : Kuala Lumpur/Bukit Beruntung

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE TO KOTA BHARU 12 - 13 MAY 2012

Post by akumatmoto on Fri May 11, 2012 11:55 am

SELAMAT MENJELAJAH......

akumatmoto

Location : klang-ipoh

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE TO KOTA BHARU 12 - 13 MAY 2012

Post by zulvoyager on Fri May 11, 2012 8:27 pm

berhati semasa ride semoga selamat dlm perjalanan...... Laughing Laughing

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE TO KOTA BHARU 12 - 13 MAY 2012

Post by akumatmoto on Sat May 12, 2012 9:35 am

kite bile lagi ni...huhuhu...wakil klang sape yg follow??

akumatmoto

Location : klang-ipoh

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE TO KOTA BHARU 12 - 13 MAY 2012

Post by jagindas on Sat May 12, 2012 5:46 pm

wakil klang rendam2 kaki je
sejuk2 buku lali Very Happy

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: RIDE TO KOTA BHARU 12 - 13 MAY 2012

Post by faizul_11 on Sun May 13, 2012 2:11 am

Alhamdulillah semua selamat sampai. Peserta seprti yg listed. Cuma kamal tarik diri. Diganti dgn amiruddin dgn jentera lagenda dan farid sbg wakil tunggal dari klang dgn lc135.

Hari ni prjalanam kbhru - jeli - grik - k.kangsar - rnr sg buluh.

_________________

Back to top Go down

Re: RIDE TO KOTA BHARU 12 - 13 MAY 2012

Post by Sponsored content Today at 6:00 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum