WTB: 1984-89 Yamaha FJ1100L/1200S(1UX) CDI unit

View previous topic View next topic Go down

WTB: 1984-89 Yamaha FJ1100L/1200S(1UX) CDI unit

Post by Mavrix on Fri Apr 13, 2012 3:13 pm

Salam..

Sedang mencari CDI utk FJ sy thn 84'..
Kalo ada info sy k...
TQ suma! Very Happy



Last edited by Mavrix on Sun Apr 15, 2012 5:40 pm; edited 1 time in total

Mavrix

Location : Nilai - Kuantan

View user profile

Back to top Go down

Re: WTB: 1984-89 Yamaha FJ1100L/1200S(1UX) CDI unit

Post by manpanjang on Sun Apr 15, 2012 7:09 am

bro tgk ebay, kalu berkenan, bg item number, leh kita berurusan...

Back to top Go down

Re: WTB: 1984-89 Yamaha FJ1100L/1200S(1UX) CDI unit

Post by Mavrix on Sun Apr 15, 2012 10:58 am

Err.. brg2 kat ebay ni bole caya ke bro? Maklum la sy takde pengalaman deal kat ebay ni.. camno nak tau brg tu ok ke tak?

Sy cx kat ebay ada 2 CDI yg omputeh ni offer kat sy, dlm minggu lepas sy ada post kat forum FJ, wtb cdi ni..
Ni item no utk cdi kat ebay yg dia offer, ada 2 jenis:

FJ1100 cdi
Item number: 200741377410

86' FJ1200 cdi
Item number: 200741377412

Bro tlg2 usya ke? Kalo bole deal nanti sy belanja teh tarik ke.. hehe Very Happy

Mavrix

Location : Nilai - Kuantan

View user profile

Back to top Go down

Re: WTB: 1984-89 Yamaha FJ1100L/1200S(1UX) CDI unit

Post by manpanjang on Sun Apr 15, 2012 11:41 am

seller bgtau kat bhgn description
bro item no 2 dah ada org bid...make sure bro pny cdi part no same..tggl lg 7 jam nak end.
do not hesitate to contact me bro...0193864683

Back to top Go down

Re: WTB: 1984-89 Yamaha FJ1100L/1200S(1UX) CDI unit

Post by Mavrix on Sun Apr 15, 2012 12:22 pm

Hmm nak kena dabel cx kat bengkel.. takpe bro, tunggu sy cx semula.. lain thn lain ke part no utk motor2 retro ni?? Sbb setahu sy la, model2 FJ ni bole je interchange CDI nya?? betul ke bro?

Mavrix

Location : Nilai - Kuantan

View user profile

Back to top Go down

Re: WTB: 1984-89 Yamaha FJ1100L/1200S(1UX) CDI unit

Post by tetikus on Sun Apr 15, 2012 2:54 pm

Try cek part number, website CMSNL...ada parts fiche ngan drawing.bro cuma kene tau model year ngan model moto (kalo yamaha cek engine/chassis no 3digit yang depan tu..

Back to top Go down

Re: WTB: 1984-89 Yamaha FJ1100L/1200S(1UX) CDI unit

Post by Mavrix on Sun Apr 15, 2012 4:06 pm

tetikus wrote:Try cek part number, website CMSNL...ada parts fiche ngan drawing.bro cuma kene tau model year ngan model moto (kalo yamaha cek engine/chassis no 3digit yang depan tu..
Tq for info bro!! Tak sempat g bengkel cx kat motor, teringat ada tulis kat geran.. tgk kat geran je chasis 1st 3digit is JYA..
Sat nak cx kat website yg bro mention tu..

Mavrix

Location : Nilai - Kuantan

View user profile

Back to top Go down

Re: WTB: 1984-89 Yamaha FJ1100L/1200S(1UX) CDI unit

Post by Mavrix on Sun Apr 15, 2012 4:31 pm

Orait based on the web CMSNL tu.. FJ sy model FJ1100L (mmg model first sekali ni.. huhu)

So cx kat katalog tu CDI pt no: 36Y-82305-10-00

Mavrix

Location : Nilai - Kuantan

View user profile

Back to top Go down

Re: WTB: 1984-89 Yamaha FJ1100L/1200S(1UX) CDI unit

Post by Mavrix on Sun Apr 15, 2012 4:43 pm

manpanjang wrote:seller bgtau kat bhgn description
bro item no 2 dah ada org bid...make sure bro pny cdi part no same..tggl lg 7 jam nak end.
do not hesitate to contact me bro...0193864683
Bro.. rasanya item ni: 110807178490 best offer kat ebay skang.. lgpun seller ni ada top rated seller punya rating..
Apa pendapat bro?

Mavrix

Location : Nilai - Kuantan

View user profile

Back to top Go down

Re: WTB: 1984-89 Yamaha FJ1100L/1200S(1UX) CDI unit

Post by Mavrix on Tue Apr 17, 2012 10:24 am

TQ to all bro and especially bro Man kerna sudi membantu di kala susah.. haha..

kureng sket dah pening kepala ni!!


Mavrix

Location : Nilai - Kuantan

View user profile

Back to top Go down

Re: WTB: 1984-89 Yamaha FJ1100L/1200S(1UX) CDI unit

Post by Sponsored content Today at 8:47 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum