Salam to all bro's kat sini.. nubee baru nak jinak2 dgn jentera retro..

View previous topic View next topic Go down

Salam to all bro's kat sini.. nubee baru nak jinak2 dgn jentera retro..

Post by Mavrix on Fri Apr 13, 2012 2:56 pm

Salam semua..

Sy Kamarul dari Kuantan, asal N9
Proud owner of a Yamaha FJ1100 (1984) tp stranded, baru mula nak restore old timer ni.. huhu bounce

Buat masa skang, daily ride dgn SuperKIPS KRR ZX150 05'

So sila beri tunjuk ajar ye.. cheers

Mavrix

Location : Nilai - Kuantan

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam to all bro's kat sini.. nubee baru nak jinak2 dgn jentera retro..

Post by zr11 on Fri Apr 13, 2012 5:42 pm

selamat berforum...

Back to top Go down

Re: Salam to all bro's kat sini.. nubee baru nak jinak2 dgn jentera retro..

Post by MKI on Sat Apr 14, 2012 5:07 am

Waalaikumussalam..

selamat datang..
kat tempat saya ada seorang brader pki FJ warna hitam
owner tukang repair kasut kat pantai dalam.
sekian lama xmelihat moto dia sekarang xdapat dipastikan
xkenal pon sekdar memerhati dari jauh 3-4thn lepas..

mungkin orang2 lamo dlm OldSBK kenal kot..

MKI

Location : Kuala Lumpur/Bukit Beruntung

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam to all bro's kat sini.. nubee baru nak jinak2 dgn jentera retro..

Post by amy on Sat Apr 14, 2012 6:16 am

welcome... Smile cheers

amy

Location : shah alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam to all bro's kat sini.. nubee baru nak jinak2 dgn jentera retro..

Post by faizul_11 on Sat Apr 14, 2012 7:01 am

Mavrix wrote:Salam semua..

Sy Kamarul dari Kuantan, asal N9
Proud owner of a Yamaha FJ1100 (1984) tp stranded, baru mula nak restore old timer ni.. huhu bounce

Buat masa skang, daily ride dgn SuperKIPS KRR ZX150 05'

So sila beri tunjuk ajar ye.. cheers

salam sejahtera dan welcome bro..

FJ1100?? kategori 11 la ni.. bertambah lagi owner 11 kat forum ni.. bagi hidup motor FJ11 tu pun dah kira ok. kalau nak restore, duit seguni pun x cukup.. hehehe..

ZX150?? motor puaka tu.. kitorang semua rata2 ada 2 stroke jugak.. boleh joint kitorg punya edisi 2 stroke punya ride hujung tahun ni ke Perlis.. Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

_________________

Back to top Go down

Re: Salam to all bro's kat sini.. nubee baru nak jinak2 dgn jentera retro..

Post by Mavrix on Sat Apr 14, 2012 4:27 pm

MKI wrote:Waalaikumussalam..

selamat datang..
kat tempat saya ada seorang brader pki FJ warna hitam
owner tukang repair kasut kat pantai dalam.
sekian lama xmelihat moto dia sekarang xdapat dipastikan
xkenal pon sekdar memerhati dari jauh 3-4thn lepas..

mungkin orang2 lamo dlm OldSBK kenal kot..
Pantai dalam? Sy tak biasa la plak area tu. kalo la ada no contact bole la call jap tanya2 kot2 nak tolak spare ke hehe..

faizul_11 wrote:
salam sejahtera dan welcome bro..

FJ1100?? kategori 11 la ni.. bertambah lagi owner 11 kat forum ni.. bagi hidup motor FJ11 tu pun dah kira ok. kalau nak restore, duit seguni pun x cukup.. hehehe..

ZX150?? motor puaka tu.. kitorang semua rata2 ada 2 stroke jugak.. boleh joint kitorg punya edisi 2 stroke punya ride hujung tahun ni ke Perlis.. Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Tula pasal bro.. nak bg idup la ni.. dah lama sgt dah terbengkalai..
Err.. zx150 moto puaka ke?? tak tau la plak.. seram la plak ni.. sy tak penah ikut konvoi mana2 lg bro, disebbkan jadual tugas yg bole kata ketat.. haha.. maklum la keja dgn gomen, askar lg.. huhu..
Anyway bro, kalo ada lobang2 nak cari spare utk FJ sy ni bole la kira tlg2 info k.. dok mencari CDI.. kat ebay byk tp risao gak deal benda jauh2 dgn omputeh ni, takut2 kena kencing je plak.. Razz

Mavrix

Location : Nilai - Kuantan

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam to all bro's kat sini.. nubee baru nak jinak2 dgn jentera retro..

Post by MrProfessor on Sat Apr 14, 2012 4:53 pm

salam selamat datang brader....



Back to top Go down

Re: Salam to all bro's kat sini.. nubee baru nak jinak2 dgn jentera retro..

Post by ijan.. on Sat Apr 14, 2012 6:02 pm

SEMALAT DATANG......

ijan..

Location : Tanjung Malim - Bintulu

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam to all bro's kat sini.. nubee baru nak jinak2 dgn jentera retro..

Post by zulvoyager on Sat Apr 14, 2012 7:58 pm

selamat berforum cdi yg lama ader lagi ker...ada gak dengar2 parts tu boleh di baiki .... Very Happy Very Happy

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam to all bro's kat sini.. nubee baru nak jinak2 dgn jentera retro..

Post by Albab on Sat Apr 14, 2012 10:17 pm

Welcome Bro Mavrix klu nak no phone tgk kat ling ni
http://oldsuperbikeowner.forumotion.net/t171-no-phone-forumer-old-superbike-owner
Klu nak mntk kwn2 beli kan brg kat ebay blh la rujuk ke abg man a.k.a manpanjang @ Amy ninja9, ni antara org yg selalu b'urusan beli brg kat ebay.... Very Happy Very Happy Very Happy

Albab

Location : Banting

View user profile http://albabtrading.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Salam to all bro's kat sini.. nubee baru nak jinak2 dgn jentera retro..

Post by manpanjang on Sun Apr 15, 2012 7:06 am

Albab wrote:Welcome Bro Mavrix klu nak no phone tgk kat ling ni
http://oldsuperbikeowner.forumotion.net/t171-no-phone-forumer-old-superbike-owner
Klu nak mntk kwn2 beli kan brg kat ebay blh la rujuk ke abg man a.k.a manpanjang @ Amy ninja9, ni antara org yg selalu b'urusan beli brg kat ebay.... Very Happy Very Happy Very Happy

uhuk uhuk..batuk aku..hehehe...ada org sebut nama aku ke ? Very Happy Very Happy

bro, FJ tu x nak let go ? skedar bertanyer..

Back to top Go down

Re: Salam to all bro's kat sini.. nubee baru nak jinak2 dgn jentera retro..

Post by Mavrix on Sun Apr 15, 2012 10:55 am

manpanjang wrote:
Albab wrote:Welcome Bro Mavrix klu nak no phone tgk kat ling ni
http://oldsuperbikeowner.forumotion.net/t171-no-phone-forumer-old-superbike-owner
Klu nak mntk kwn2 beli kan brg kat ebay blh la rujuk ke abg man a.k.a manpanjang @ Amy ninja9, ni antara org yg selalu b'urusan beli brg kat ebay.... Very Happy Very Happy Very Happy

uhuk uhuk..batuk aku..hehehe...ada org sebut nama aku ke ? Very Happy Very Happy

bro, FJ tu x nak let go ? skedar bertanyer..
Salam bro.. belum niat nak letgo lagi la, baru je nak bagi idup.. haha..
So, bro biasa deal brg2 kat ebay ke? Bole ke tlg usya2 CDI utk FJ ni? Very Happy

Mavrix

Location : Nilai - Kuantan

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam to all bro's kat sini.. nubee baru nak jinak2 dgn jentera retro..

Post by manpanjang on Sun Apr 15, 2012 11:50 am

dah biasa beli bro..dah beratus2..org punyer sendiri punyer pun ada belikan...

Back to top Go down

Re: Salam to all bro's kat sini.. nubee baru nak jinak2 dgn jentera retro..

Post by Mavrix on Sun Apr 15, 2012 12:08 pm

manpanjang wrote:dah biasa beli bro..dah beratus2..org punyer sendiri punyer pun ada belikan...
Ok bro.. ini satu berita mengembirakan buat sy.. haha mcm drama lak!
Sy ada update kat ruang wanted bro.. tlg cx k! TQ bro!

Dok tgk vid2 kat youtube je pasal FJ ni.. dok naik geram plak dah.. hahaha!

Mavrix

Location : Nilai - Kuantan

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam to all bro's kat sini.. nubee baru nak jinak2 dgn jentera retro..

Post by manpanjang on Sun Apr 15, 2012 12:18 pm

lg satu bro, main ebay pun ada risk nyer.. lost in transit..huhuhu

dah beratus2 beli, adalah 1-2 x smpi..kebiasaannyer ghaib..

Back to top Go down

Re: Salam to all bro's kat sini.. nubee baru nak jinak2 dgn jentera retro..

Post by Mavrix on Sun Apr 15, 2012 12:28 pm

manpanjang wrote:lg satu bro, main ebay pun ada risk nyer.. lost in transit..huhuhu

dah beratus2 beli, adalah 1-2 x smpi..kebiasaannyer ghaib..
Alamak ni yg tak best nya plak!!

Mavrix

Location : Nilai - Kuantan

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam to all bro's kat sini.. nubee baru nak jinak2 dgn jentera retro..

Post by tetikus on Sun Apr 15, 2012 2:49 pm

Bese ok jer bro..cam abg man cakapla, 1-2 dari beratus transaction..percent sangat kecik..

Back to top Go down

Re: Salam to all bro's kat sini.. nubee baru nak jinak2 dgn jentera retro..

Post by zulvoyager on Sun Apr 15, 2012 6:02 pm

Abang manpanjang tu pakar beli barang dari ebay parts yang dibeli x pernah gagal sampai ketangan....... Very Happy Very Happy

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam to all bro's kat sini.. nubee baru nak jinak2 dgn jentera retro..

Post by Mavrix on Sun Apr 15, 2012 6:39 pm

Ok2.. harapan menggunung balik!! Haha

Mavrix

Location : Nilai - Kuantan

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam to all bro's kat sini.. nubee baru nak jinak2 dgn jentera retro..

Post by zulvoyager on Tue Apr 17, 2012 3:30 am

moto dia tu partsnyer sumer ada cop ebay hehe Very Happy Very Happy

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam to all bro's kat sini.. nubee baru nak jinak2 dgn jentera retro..

Post by Sponsored content Today at 2:10 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum