salam old superbike owner..!!

View previous topic View next topic Go down

salam old superbike owner..!!

Post by zul_cbr on Tue Sep 29, 2009 5:46 pm

assalamualaikum w.b.t

salam perkenalan utk smua forumers old superbike owner..
nama sy Mohamad Zulhilmi Ibrahim
student di UTeM melaka..
dan peminat superbike lama2...
mesin digunapakai skrg, 1990 CBR400RR-L.
motor tua ni la yg bnyk bagi pengalaman kpd sy dlm hal2 teknikal motor.
dulu masa mula pakai hanya tau start dan jalan je...sampaikan motor mati sbb minyak habis pun xtau nak pulas fuel cock tu kpd RESERVE tank. mmg zero Laughing

harap dapat tunjuk ajar dari abg2 kat old superbike owner ni.. Very Happy

ni mesin sy..

zul_cbr

Age : 28
Location : JB, MLK

View user profile

Back to top Go down

Re: salam old superbike owner..!!

Post by faizul_11 on Tue Sep 29, 2009 6:26 pm

zul_cbr wrote:assalamualaikum w.b.t

salam perkenalan utk smua forumers old superbike owner..
nama sy Mohamad Zulhilmi Ibrahim
student di UTeM melaka..
dan peminat superbike lama2...
mesin digunapakai skrg, 1990 CBR400RR-L.
motor tua ni la yg bnyk bagi pengalaman kpd sy dlm hal2 teknikal motor.
dulu masa mula pakai hanya tau start dan jalan je...sampaikan motor mati sbb minyak habis pun xtau nak pulas fuel cock tu kpd RESERVE tank. mmg zero Laughing

harap dapat tunjuk ajar dari abg2 kat old superbike owner ni.. Very Happy

ni mesin sy..

Waalaikumussalam..

Tahniah dik.. walau masih pangkat student, dah boleh pakai 400cc. Sama dengan amy ninja9. masih study gak. Geng kitorang ada sebijik pakai motor camni. kaler putih merah. memang meleleh air liur kalau tengok.

Selamat berforum..

Back to top Go down

Re: salam old superbike owner..!!

Post by randygpz old sbk on Wed Sep 30, 2009 7:38 am

slamt dtg ke OLD SBK...btol tu zul,slain dari cbr400 merah putih tu,ade lagi sbijik cbr250 kaler merah putih,mto standard mcm kuar kilang cm dia pnye ejos system pkai Over Racing....slmt bforum...huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: salam old superbike owner..!!

Post by zul_cbr on Wed Sep 30, 2009 2:49 pm

wah, ada geng CBR400 gak eh....best2... he he..

CBR250 tu mcm famous je...yg disc sebelah tu ke ?

dulu driver bus kat UTeM ni ada pakai FZR1000 mcm bro faizul punya tu. kaler pun sama. kecik je motornya. he he

skang kat dalam bengkel Auto kat Uni sy, ada sebijik FZR600 kaler kuning dah tersadai. enjin pon da barai..tayar pun dah kematu. tapi ekzos dia Yoshimura original tu (nampak mcm fullsystem).. kalau la motor tu hidup, konpem bunyi dia menggegar..syg betul..

zul_cbr

Age : 28
Location : JB, MLK

View user profile

Back to top Go down

Re: salam old superbike owner..!!

Post by faizul_11 on Wed Sep 30, 2009 6:05 pm

FZR600? sapa punya? nak letgo tak? boleh buat collection ni. apa plat no? nak check sapa owner. Very Happy

Back to top Go down

Re: salam old superbike owner..!!

Post by zul_cbr on Wed Sep 30, 2009 8:58 pm

sapa punya tu wallahualam. maybe lecturer punya kot. dgr kata nak buat project enjin utk convert ke go-kart.

plet BDG4245.
ni motornya

zul_cbr

Age : 28
Location : JB, MLK

View user profile

Back to top Go down

Re: salam old superbike owner..!!

Post by faizul_11 on Thu Oct 01, 2009 7:39 am

lecturer fakulti mekanikal ke? kalau setakat nak buat go-kart, tak perlu pakai 600cc punya. guna enjin kips pun dah tak terlayan nak control powernya. Very Happy Very Happy. tak keluar pun gambar motornya.. Crying or Very sad

Back to top Go down

Re: salam old superbike owner..!!

Post by shukri on Thu Oct 01, 2009 9:36 am

faizul_fzr wrote:lecturer fakulti mekanikal ke? kalau setakat nak buat go-kart, tak perlu pakai 600cc punya. guna enjin kips pun dah tak terlayan nak control powernya. Very Happy Very Happy. tak keluar pun gambar motornya.. Crying or Very sad

eleh..ayat mcm nk kecek owner jer..bom satu kali!!

shukri

Location : subang

View user profile

Back to top Go down

Re: salam old superbike owner..!!

Post by randygpz old sbk on Fri Oct 02, 2009 8:32 am

nti aku tlg jejaki sape owner sbnr & tkini dlm gran nye...huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: salam old superbike owner..!!

Post by zulvoyager on Sat Oct 03, 2009 11:31 pm

tanya lecturer kat sana tu mau jual ke itu moto Very Happy Very Happy Very Happy

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: salam old superbike owner..!!

Post by shukri on Mon Oct 05, 2009 3:46 am

eh..eh...bro nie pon minat gak ker??brentap la ngan sdara sorang tu..aper2 pon bom satu kali!!cabut.................... cheers bom

shukri

Location : subang

View user profile

Back to top Go down

Re: salam old superbike owner..!!

Post by zulvoyager on Mon Oct 05, 2009 7:48 pm

sukri x da buat rumah terbuka ke...........

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: salam old superbike owner..!!

Post by shukri on Tue Oct 06, 2009 4:27 am

blum lg bang..ader sy alo geng2 old sbk..relax jer.. sunny ops..sorie mr admin dh slh forum nie...cabotttttttt..bang smbg kt forum sembang...

shukri

Location : subang

View user profile

Back to top Go down

Re: salam old superbike owner..!!

Post by Sponsored content Today at 6:55 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum