Cameron Highland supercup 2012 piala monsun edisi laluan mencabar

View previous topic View next topic Go down

Cameron Highland supercup 2012 piala monsun edisi laluan mencabar

Post by jagindas on Mon Mar 05, 2012 3:36 am


breakfast dulu kat RNR RAWANG


isi minyak kat petronas rnr rawang


amir merenung jauh... adakah hari ini akan hujan? takpe kasut boot kebun dah standby


"jauh lagi nak sampai ni"


Dash repsol tak boleh blah... tayar bocor daaa...


go pro old model 90an


antara yang hadir


taklimat jap


kusyuk dengar taklimat


abg nan cakap "jangan potong ,selekoh terlindung'


LagendaZR v/s shogun edisi minyak kuat


isi minyak kat RNR tapah


tengah tunggu abg nan breakfast


shogun 125 champion.. ngam2 sampai rnr tapah minyak abis


marshall merangkap lastman


abg nan perut dah kenyang,muka atak sinyummm..


abg nan diapit oleh "adik beradik"


marshall utama yang paling depan,pun sama gak macam aku.. moral of the story ,jangan tunggang motor warna oren,tayar mudah pancit


shahrul tengah bekerja keras nak tukar tiub motor KTM ni


LEO vince ni kalau sarung kat zephyr best ni


"not for rent".. kalau nak beli sila beratur kat kaunter KTM berhad


"tu dia cameron!!"


bila nak sampai brinchang ni?


chief skuad laluan badak ditugaskan untuk melakukan survey kalau2 ada laluan badak berdekatan


nampaknya peserta konvoi kali ini akan mengangkat kayu balak seberat 50tan ni beramai2 atas dasar "konvoi sambil beramal"


tiba2 sebuah lori sayur 9tan ingin mencuba nasib untuk menarik kayu balak seberat 50tan huhu


seutas kabel letrik yang putus dihempap kayu balak digunakan untuk kerja2 menarik (akai ada ka?)


2 orang kelin-dan lori sayoq ditugaskan untuk kerja2 mengikat kayu balak


cubaan yang kurang bijak


sejumlah "urang kitak!" hanya mampu tersenyum melihat gelagat para sukarelawan untuk mengalihkan kayu balak tersebut


para sukarelawan memakai helmet untuk memmpertahankan diri dari tersembat kabel letrik yang sedang ditarik oleh lori sayoq


cubaan yang sia2...macam lagu umbrella ibarat ramalanku benar belaka huhu


wakil media dari BERNAMA sempat posing maut di tapak kejadian


akhirnya laluan badak juga digunakan oleh peserta konvoi dan Urang kitak


kerja2 membersihkan tayar dilakukan untuk sesi mengasah tayar di laluan berliku Tapah-Brinchang


laluan badak menjadi sesak dan bantuan sukarelawan digunakan untuk mengawal keadaan


macam tak percaya,sebuah jentera yamaha nouvo baru keluar dari hutan belantara


tayar yang becak kesan dari aktiviti offroad hutan hujan tropika


gambar lain tak dapat nak ambik sebab kamera pihak media mengalami kekurangan bekalan tenaga solar,
alhamdulillah pihak BERNAMA ditemani krew penggambaran merangkap pembekal pam tayar dan konvoi iringan
telah selamat sampai di RNR Dengkil seawal jam 6 petang dan disambut oleh ADUN sepang dan menyerahkan baucer BR1M
dan digunakan BR1M untuk minum ABC.. sekian laporan saya dari pihak BERNAMA.Insyaallah laporan ini akan di sebarkan melalui
akhbar tempatan Adil maupun Harakah edisi Tengah.

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: Cameron Highland supercup 2012 piala monsun edisi laluan mencabar

Post by faizul_11 on Mon Mar 05, 2012 5:20 am

6pm dah kat rnr dengkil??

kitorang 6pm kat RNR ulu bernam. wakil dari Yamaha Factory mengalami kekejangan di kepala silinder disebabakan kepala yang sudah dipotong. hahaha...

walaupun Yamaha Factory Klang hantar 2 mesin dan 2 mesin dari Satelite Team, tetap x dapat menandingi kehebatan mesin tua dari Team Lucky Strike Suzuki.. huhuhu..

malam ni akan upload gambar Very Happy

_________________

Back to top Go down

Re: Cameron Highland supercup 2012 piala monsun edisi laluan mencabar

Post by faizul_11 on Mon Mar 05, 2012 5:23 am



wakil dari Honda Factory yang baru belajar mendaki Tapah - Berinchang.

giatkan usaha. kurangkan tidur... huhuhu..

_________________

Back to top Go down

Re: Cameron Highland supercup 2012 piala monsun edisi laluan mencabar

Post by jagindas on Mon Mar 05, 2012 5:26 am

faizul_11 wrote:

wakil dari Honda Factory yang baru belajar mendaki Tapah - Berinchang.

giatkan usaha. kurangkan tidur... huhuhu..

usaha tangga kejayaan
tapi sejauh mana usahapun kalau tayar dah lembik dan motor goyang
jangan ambil risiko terjun gaung huhu
kalau Repsol edisi roda 3 takpe..



jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: Cameron Highland supercup 2012 piala monsun edisi laluan mencabar

Post by novice_blok on Mon Mar 05, 2012 3:04 pm

hmmm.....mcm mane ak bleh terlepas dr event ni....kalender ak salah ke...hahaha

novice_blok

Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: Cameron Highland supercup 2012 piala monsun edisi laluan mencabar

Post by faizul_11 on Mon Mar 05, 2012 6:01 pm

Pagi di RNR Rawang.


RNR Tapah


pendakian bermula; Tapah - Berinchang. ada halangan yang besar. affraid


Achoy mencuba nasib menolak sebelah tangan.





Last edited by faizul_11 on Mon Mar 05, 2012 6:19 pm; edited 1 time in total

_________________

Back to top Go down

Re: Cameron Highland supercup 2012 piala monsun edisi laluan mencabar

Post by faizul_11 on Mon Mar 05, 2012 6:05 pm

Lepas bermesyuarat kami meminta izin dari 'Tok Batin' untuk melepasi halangan..
kelihatan semua beratur untuk melalui jalan altrnatif sambl diperhatikan oleh 'Tok Batin'. memang betul2 offroad..






Last edited by faizul_11 on Tue Mar 06, 2012 9:28 am; edited 1 time in total

_________________

Back to top Go down

Re: Cameron Highland supercup 2012 piala monsun edisi laluan mencabar

Post by faizul_11 on Mon Mar 05, 2012 6:08 pm

laluan badak dapat diatasi.. dengan laluan badak ini, perjalanan dapat dipendekkan 30minit. huhuhu..
Kotor.. huhuhu..


sampai di ladang teh..



makan jagung bakar, RM3 sebijik.. huhuhu.

_________________

Back to top Go down

Re: Cameron Highland supercup 2012 piala monsun edisi laluan mencabar

Post by faizul_11 on Mon Mar 05, 2012 6:12 pm

ole2 untuk dibawa pulang. Shocked


ada berani???


makan time..


bersiap sedia untuk pulang lepas bersolat..

_________________

Back to top Go down

Re: Cameron Highland supercup 2012 piala monsun edisi laluan mencabar

Post by faizul_11 on Mon Mar 05, 2012 6:19 pm

Lata Iskandar..
menghayati panorama flora & fauna semulajadi..



wakil dari Yamaha Factory yang mengalami kekejangan.. huhuhu..
semua selamat pulang dengan jayanya. ada yang dah sampai awal, ada yang kena tunda sebab motor jem.. majoriti sampai rumah 8.30pm

jumpa lagi dilain masa.. Very Happy Very Happy Very Happy

_________________

Back to top Go down

Re: Cameron Highland supercup 2012 piala monsun edisi laluan mencabar

Post by randygpz old sbk on Tue Mar 06, 2012 8:05 am

tahniah...tahniah...
hebat...hebat...huhuhu! Very Happy

mtk maaf byk smua...
patik pacar yg hina,randyGPz tak dpt pegi atas urusan t'jwp sbagai ank kpd org tua nye...

tp tetap hantar wakil sedarah daging iaitu farid_er6 dgn jentera yamaha M125z GO!!!!!!!! huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: Cameron Highland supercup 2012 piala monsun edisi laluan mencabar

Post by faizul_11 on Tue Mar 06, 2012 9:33 am

wakil dari Yamaha Factory Klang..

_________________

Back to top Go down

Re: Cameron Highland supercup 2012 piala monsun edisi laluan mencabar

Post by Albab on Tue Mar 06, 2012 8:57 pm

Niat di hati nak follow tp apa kan daya kesihatan x m'izinkan, Sad Sad Sad Sad

Albab

Location : Banting

View user profile http://albabtrading.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cameron Highland supercup 2012 piala monsun edisi laluan mencabar

Post by Sponsored content Today at 1:30 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum