Hi.. Salam Perkenalan

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Hi.. Salam Perkenalan

Post by dR.eViL on Fri Feb 17, 2012 8:56 pm

Salam Kpd Sume Otai2..
Sy Baru 1 Bln Memiliki Jentera Lama Ni..
Mohon Tunjuk Ajar Dr Otai2 Skalian..
Model Jentera: Zephyr 750..

Back to top Go down

Re: Hi.. Salam Perkenalan

Post by MKI on Sat Feb 18, 2012 4:57 am

selamat datang dan selamat berFORUM dR.eViL

MKI

Location : Kuala Lumpur/Bukit Beruntung

View user profile

Back to top Go down

Re: Hi.. Salam Perkenalan

Post by faizul_11 on Sat Feb 18, 2012 7:05 am

Salam dR..

beli kat mana motor ni? berapa RM?

selama t berforum.. Very Happy

_________________

Back to top Go down

Re: Hi.. Salam Perkenalan

Post by jimf on Sun Feb 19, 2012 3:30 pm

oooo moto ni..
bideo tu mbr aku yg ambik..
tahniah laa bro...

Back to top Go down

Re: Hi.. Salam Perkenalan

Post by jagindas on Sun Feb 19, 2012 5:36 pm

ni bukan motor yg kat klang tu ke?
yg dalam mudah
kedai motor jual
cari ekzos motor le
dah macam kereta drift dah bunyi ekzosnya

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: Hi.. Salam Perkenalan

Post by dR.eViL on Mon Feb 20, 2012 4:10 am

Beli kat Kapar Motor..
ToKey tu nk 13800..
huhuhu...

faizul_11 wrote:Salam dR..

beli kat mana motor ni? berapa RM?

selama t berforum.. Very Happy

Back to top Go down

Re: Hi.. Salam Perkenalan

Post by dR.eViL on Mon Feb 20, 2012 4:11 am

huuhuh..
yeke...
serch kat utube ade plak..
trus curi vid ni...

jimf wrote:oooo moto ni..
bideo tu mbr aku yg ambik..
tahniah laa bro...

Back to top Go down

Re: Hi.. Salam Perkenalan

Post by MrProfessor on Mon Feb 20, 2012 4:13 am

Selamat berforum bro...Boleh tahan Harga.. cantik dah tu Very Happy .. condition macam mana?

Back to top Go down

Re: Hi.. Salam Perkenalan

Post by dR.eViL on Mon Feb 20, 2012 4:15 am

huhuhuh..
tq.. mtak tunjuk ajar salah & silap..
MKI wrote:selamat datang dan selamat berFORUM dR.eViL

Back to top Go down

Re: Hi.. Salam Perkenalan

Post by jagindas on Mon Feb 20, 2012 4:16 am

murah tu rm13800
untonglah,,,..

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: Hi.. Salam Perkenalan

Post by dR.eViL on Mon Feb 20, 2012 4:17 am

Tq MKI..

MKI wrote:selamat datang dan selamat berFORUM dR.eViL

Back to top Go down

Re: Hi.. Salam Perkenalan

Post by dR.eViL on Mon Feb 20, 2012 4:19 am

huhuhu.. mule2 rase untong la..
skrg dah mule nk rase rugi je coi..
bengkel kat sea park tu kate camshaft prob..

jagindas wrote:murah tu rm13800
untonglah,,,..

Back to top Go down

Re: Hi.. Salam Perkenalan

Post by jagindas on Mon Feb 20, 2012 4:26 am

takpe
apa kata antar kat bengkel pokok manggis pulak
takpun nak lagi hebat antar kat semenyih
konpom berdesup punya huhu

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: Hi.. Salam Perkenalan

Post by dR.eViL on Mon Feb 20, 2012 4:38 am

camshaft zephyr ni mahal ke?

jagindas wrote:takpe
apa kata antar kat bengkel pokok manggis pulak
takpun nak lagi hebat antar kat semenyih
konpom berdesup punya huhu

Back to top Go down

Re: Hi.. Salam Perkenalan

Post by jagindas on Mon Feb 20, 2012 5:11 am

konpom ke camshaft?

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: Hi.. Salam Perkenalan

Post by dR.eViL on Mon Feb 20, 2012 6:11 am

aritu die kate kompom..
pastu die kate tggu die bkak abis..
pning..
ni pon tgh tggu die call..
jagindas wrote:konpom ke camshaft?

Back to top Go down

Re: Hi.. Salam Perkenalan

Post by jagindas on Mon Feb 20, 2012 8:17 am

aiseymen
misteri ni
takut nanti harga repair dah sama dengan harga motor je ni

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: Hi.. Salam Perkenalan

Post by randygpz old sbk on Mon Feb 20, 2012 9:08 am

dR.eViL wrote:huhuhu.. mule2 rase untong la..
skrg dah mule nk rase rugi je coi..
bengkel kat sea park tu kate camshaft prob..

jagindas wrote:murah tu rm13800
untonglah,,,..


camshaft sje...
grandsaft la...
grenbal la...
obehol la...

tu ayat biase pmilik bengkel yg lintah darat...
citer plak kat pmilik2 yg tak bduit mcm aku ni...
naik darah tinggi dbuat nye...
smua kisah makan ribu2 tu geng...

bak kate sharul XJ6s/Zx11c...
sblm cr moto,cr pomen dlu yg dpercayai & dyakini...

ape mbebel aku ni...mtk sori..

ape pn slamat dtg Dr...
slmat dtg ke OLD SBK Owners...huhuhu!
yg sabo & ikhlas je pakai OLD SBK ni...btol tak geng? Very Happy

Back to top Go down

Re: Hi.. Salam Perkenalan

Post by jagindas on Mon Feb 20, 2012 9:34 am

dan jugak kena tengok nasib gak
tapi kalau dah samapai 2-3 kali takkan nasib gak kot
melainkan dah memang takdir ataupun belum sampai rezki

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: Hi.. Salam Perkenalan

Post by dR.eViL on Mon Feb 20, 2012 9:56 am

Tu la..
Ni pon Tgh pning gak..
huhuh...

Back to top Go down

Re: Hi.. Salam Perkenalan

Post by tetikus on Mon Feb 20, 2012 3:38 pm

pnah baca kat forum Superbike Malaysia (SBM) pasal Kapar Motor ni (tajuk Kedai Motor Yang Tidak Bertanggungjawab)

http://superbikemalaysia.com/topic/5065397/1/

Takpela Dr Evil...kat forum ni ramai otai2 yang sudi membantu...dan yang pakai oldsbk ni bak kata randy 'sabo dan ikhlas'...

Bese beli oldsbk ni awal2 tension la...nak ride tapi asyik tak dapat jalan pasal dok me-repair je...tahun pertama beli 3 bulan je jalan, 9 bulan lagi carik spare part, tunggu barang, anta cat, test ride lepas repair, tak puas ati repair balik..tapi bila akhirnya dah tiptop memang puas ati giler la....hehhehee

Back to top Go down

Re: Hi.. Salam Perkenalan

Post by jimf on Tue Feb 21, 2012 4:37 am

dR.eViL wrote:aritu die kate kompom..
pastu die kate tggu die bkak abis..
pning..
ni pon tgh tggu die call..
jagindas wrote:konpom ke camshaft?

camshaft?.. mm biasa camshaft jarang problem...melainkan timing chain longgar jadi akan ganggu "pusingan gigi" camshaft tu..
kalu kaco tu, biasa kaco jugak shim/rocker arm dan valve..
apa sintom yg dia cakap camshaft tu problem?..

apa2 pun kalu camshaft leh senyum lagi, crangshaft kalu.....sendri mau ingat la..

Back to top Go down

Re: Hi.. Salam Perkenalan

Post by jagindas on Tue Feb 21, 2012 7:26 am

kasi masuk enjin s'pore seketui

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: Hi.. Salam Perkenalan

Post by randygpz old sbk on Tue Feb 21, 2012 11:53 am

tetikus wrote:pnah baca kat forum Superbike Malaysia (SBM) pasal Kapar Motor ni (tajuk Kedai Motor Yang Tidak Bertanggungjawab)

http://superbikemalaysia.com/topic/5065397/1/

Takpela Dr Evil...kat forum ni ramai otai2 yang sudi membantu...dan yang pakai oldsbk ni bak kata randy 'sabo dan ikhlas'...

Bese beli oldsbk ni awal2 tension la...nak ride tapi asyik tak dapat jalan pasal dok me-repair je...tahun pertama beli 3 bulan je jalan, 9 bulan lagi carik spare part, tunggu barang, anta cat, test ride lepas repair, tak puas ati repair balik..tapi bila akhirnya dah tiptop memang puas ati giler la....hehhehee


kapar motor?
serrammm.... Very Happy

Back to top Go down

Re: Hi.. Salam Perkenalan

Post by tetikus on Tue Feb 28, 2012 2:14 pm

Dr Evil...pecita motor?

Back to top Go down

Re: Hi.. Salam Perkenalan

Post by Sponsored content Today at 5:07 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum