Tank Bocor la pulak.....

View previous topic View next topic Go down

Tank Bocor la pulak.....

Post by jex kf on Fri Dec 23, 2011 9:44 am

salam kepada all ollsbkowner....saya mengalami kebocoran tank yang agak kritikal skit....tp dgn bantuan gam 2tan masalah hilang sementara....saya ingin bertanya mana tempat nak repair tank yang ok dari segi ketahanan dan cantik welding nya dan tahan lama...kebanyakan tempat repair tank nie main tarok jer pastu mesti bocor balik tempat weld tu....agak2 bengkel pokok manggis boleh repair tak..hehehehe.....mot bar je cat... pale pale pale

jex kf

Location : Ampang

View user profile

Back to top Go down

Re: Tank Bocor la pulak.....

Post by master_syariz on Fri Dec 23, 2011 2:18 pm

perrrgghhhh!!!!!!!!!!!!! moto ni baru boleh cakap moto yang GAGAH PERKASA...
lol!

master_syariz

Age : 38
Location : Kuala Lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: Tank Bocor la pulak.....

Post by faizul_11 on Fri Dec 23, 2011 2:48 pm

jex kf wrote:salam kepada all ollsbkowner....saya mengalami kebocoran tank yang agak kritikal skit....tp dgn bantuan gam 2tan masalah hilang sementara....saya ingin bertanya mana tempat nak repair tank yang ok dari segi ketahanan dan cantik welding nya dan tahan lama...kebanyakan tempat repair tank nie main tarok jer pastu mesti bocor balik tempat weld tu....agak2 bengkel pokok manggis boleh repair tak..hehehehe.....mot bar je cat... pale pale pale

order je tangki baru kat ebay. kalau ada la.. mmg susah nak repair tank bocor. kalau hantar bengkel pokok manggis, alamat tahun 2013 la baru dapat turn.. berlambak lagi pesakit kritikal dan mental kat sana. Very Happy Very Happy Very Happy

_________________

Back to top Go down

Re: Tank Bocor la pulak.....

Post by jagindas on Fri Dec 23, 2011 4:39 pm

aritu bapak ada belikan gam 5tan utk petrol
memang kuat gam tu kaler jernih
yang jenis bancuh tu
tapi nak gam makan 3 hari
1 layer = 1 hari
alhamdulillah dah 6 bulan masih tak bocor
kalau solder memang cepat bocorlah
dah puas dah solder

pastu aku try gam sensor pelampung NSR aku
pakai gam yang sama
walaupun gam tu terendam dalam petrol
sensor tu masih melekat
dah dekat setahun aku gam
masih lagi tahan
cayalah abg nan

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: Tank Bocor la pulak.....

Post by Sponsored content Today at 5:06 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum