Tuk.. Tuk.. Tuk.. Kawan Baru Xpose Diri

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Tuk.. Tuk.. Tuk.. Kawan Baru Xpose Diri

Post by Camel on Thu Nov 17, 2011 2:17 pm

Assalammualaikum dan salam sejahtera kpd otai2 serta member2 yg lain..

terlebih dahulu saya ingin memperkenalkan diri..
owner kpd Suzuki GSXR-1100..
Biker lama tapi baru join member OLD SBK..
baru ada rezki berjumpa dengan family bike2 lama ni...

DIHARAPKAN.. Agar diterima sebagai member baru.. Very Happy Very Happy Very Happy

Back to top Go down

Re: Tuk.. Tuk.. Tuk.. Kawan Baru Xpose Diri

Post by MrProfessor on Thu Nov 17, 2011 3:01 pm

Waalaikum salam .. selamat datang bro, anda dialu2kan. Bertambah lagi geng2 faizul dan suzy yang lain.

Back to top Go down

Re: Tuk.. Tuk.. Tuk.. Kawan Baru Xpose Diri

Post by Camel on Thu Nov 17, 2011 3:07 pm

MrProfessor wrote:Waalaikum salam .. selamat datang bro, anda dialu2kan. Bertambah lagi geng2 faizul dan suzy yang lain.



terima kasih atas undangan..
maaf saya bertanya, maklumla budak baru belajar...
dari ape yg sy baca dlm forom ni, baca perkataan "suzy, suzi, suzee"
ape sbenarnya maksud suzy ni?
blh tolong terang kan...

Back to top Go down

Re: Tuk.. Tuk.. Tuk.. Kawan Baru Xpose Diri

Post by jagindas on Thu Nov 17, 2011 3:08 pm

macam kenai je owner gsxr1100 ni

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: Tuk.. Tuk.. Tuk.. Kawan Baru Xpose Diri

Post by MrProfessor on Thu Nov 17, 2011 3:13 pm

Camel wrote:
MrProfessor wrote:Waalaikum salam .. selamat datang bro, anda dialu2kan. Bertambah lagi geng2 faizul dan suzy yang lain.



terima kasih atas undangan..
maaf saya bertanya, maklumla budak baru belajar...
dari ape yg sy baca dlm forom ni, baca perkataan "suzy, suzi, suzee"
ape sbenarnya maksud suzy ni?
blh tolong terang kan...
Macam kenai choi??? Ye tak ye jugak ... GSXR1100N?? Entah le .. Bab nama suzi ke .. suzy ke suzee ke saya pun tak tau nak jawab brader ... saya baru je pandai bawak moto.. kat rumah pun cuma ade suzuki shogun pekak je .. tanye le abang2 yang lebih otai kat dalam ni.. Very Happy

Back to top Go down

Re: Tuk.. Tuk.. Tuk.. Kawan Baru Xpose Diri

Post by Camel on Thu Nov 17, 2011 3:23 pm

biar betul ada yg mengenali diri sy....
barang kali mungkin kite pernah berjumpa di mana2 bike..
tapi tidak pernah bertegur sapa...
teharu plak bila ada yg mgenali diri ni wlaupun bru join member..

Back to top Go down

Re: Tuk.. Tuk.. Tuk.. Kawan Baru Xpose Diri

Post by faizul_11 on Thu Nov 17, 2011 6:05 pm

Camel wrote:
MrProfessor wrote:Waalaikum salam .. selamat datang bro, anda dialu2kan. Bertambah lagi geng2 faizul dan suzy yang lain.



terima kasih atas undangan..
maaf saya bertanya, maklumla budak baru belajar...
dari ape yg sy baca dlm forom ni, baca perkataan "suzy, suzi, suzee"
ape sbenarnya maksud suzy ni?
blh tolong terang kan...

Selamat Datang bro camel.. nama betul apa bro? x sedap pulak kalau panggil camel.. Very Happy Very Happy Very Happy

suzy, suzi, suzee = Suzuki
yummy = Yamaha
kawa/kawi = kawasaki
ketam = KTM
duc = Ducati

semua ni, nama glamour. huhuhu..

Honda x tahu apa nama glamour nya..
GSXR1100N punya gambar kasi upload bro.. lagi satu nak tanya, bro tinggal kat mana? bagi detail sikit untuk merapatkan lagi persahabatan. Very Happy Very Happy Very Happy

_________________

Back to top Go down

Re: Tuk.. Tuk.. Tuk.. Kawan Baru Xpose Diri

Post by Sathiya Selvam on Thu Nov 17, 2011 7:40 pm

[img][/img]


Welcome bro... Very Happy

Sathiya Selvam

Location : ipoh

View user profile

Back to top Go down

Re: Tuk.. Tuk.. Tuk.. Kawan Baru Xpose Diri

Post by Camel on Fri Nov 18, 2011 3:19 am

owh.. begitu rupa nya..
sungguh tinggi bahasa yg digunakan oleh Otai2 kite dlm forum ni...
untung gak sy dpt blajar bahasa panggilan baru terhadap motor2 kite...

maaf sbb terlupa nk perkenalkan diri..
Nama : Kamal (Camel panggilan mmber biker)
Asal : Perak (Taiping Mali) tapi skarang menetap & b'kerja d KL
Bike : Suzuki GSX-R1100 (N) memiliki sejak thn 2004
Sbelum GSX, 1st bike Ninja 250.. kemudian Up Kawasaki ZXR-750...
tak puas lg baru sambar Gsx.. tetiba nk tukar angin dari tonggek ke
tegak ambik plak Honda ST 1100 2009 (Kejap2 bawak SGX, kejap2
bawak ST1100.

itu lah serba cikit mgenai diri sy, sbb tau nak type ape lg...
sekiranya ada ape2 soalan boleh bertanya insyallah sy akan jawab

Back to top Go down

Re: Tuk.. Tuk.. Tuk.. Kawan Baru Xpose Diri

Post by Camel on Fri Nov 18, 2011 3:25 am

Sory tukar gambar lain plak...
baru sesuai..

Back to top Go down

Re: Tuk.. Tuk.. Tuk.. Kawan Baru Xpose Diri

Post by MKI on Fri Nov 18, 2011 3:51 am

Waalaikumussalam.. selamat datang dan selamat berFORUM... saya pon newbie juga..

MKI

Location : Kuala Lumpur/Bukit Beruntung

View user profile

Back to top Go down

Re: Tuk.. Tuk.. Tuk.. Kawan Baru Xpose Diri

Post by Camel on Fri Nov 18, 2011 4:47 am

Tq MKI...

Semoga kite dapat mengenali saling bantu-membantu serta merapatkan lg hubungan silaturahim antara kite semua...

Back to top Go down

Re: Tuk.. Tuk.. Tuk.. Kawan Baru Xpose Diri

Post by jagindas on Fri Nov 18, 2011 8:01 am

kalau boleh post la gambar motor barang sekeping dua

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: Tuk.. Tuk.. Tuk.. Kawan Baru Xpose Diri

Post by Camel on Fri Nov 18, 2011 2:41 pm

itu la yg menjadi masalahnya....
sy x pndai nk post kan gmbar motor sy dlm ni...
blh sape2 tolng ajarkan

Back to top Go down

Re: Tuk.. Tuk.. Tuk.. Kawan Baru Xpose Diri

Post by Sathiya Selvam on Fri Nov 18, 2011 5:16 pm

Camel wrote:itu la yg menjadi masalahnya....
sy x pndai nk post kan gmbar motor sy dlm ni...
blh sape2 tolng ajarkan

Bro Jagindas ..tolonglah member baru kita ni.. bounce

Sathiya Selvam

Location : ipoh

View user profile

Back to top Go down

Re: Tuk.. Tuk.. Tuk.. Kawan Baru Xpose Diri

Post by faizul_11 on Sat Nov 19, 2011 1:51 am

Camel wrote:itu la yg menjadi masalahnya....
sy x pndai nk post kan gmbar motor sy dlm ni...
blh sape2 tolng ajarkan

bro camel.. gambar gsxr tu, saya dah tengok.. memang lawa la.. kaler biru putih kan? boleh la email gambar kat saya gambar GSXR dengan ST1100.. nanti free boleh tolong upload kan.. faizul_san287@yahoo.com Very Happy Very Happy

_________________

Back to top Go down

Re: Tuk.. Tuk.. Tuk.. Kawan Baru Xpose Diri

Post by jagindas on Sat Nov 19, 2011 4:04 am

Sathiya Selvam wrote:
Camel wrote:itu la yg menjadi masalahnya....
sy x pndai nk post kan gmbar motor sy dlm ni...
blh sape2 tolng ajarkan

Bro Jagindas ..tolonglah member baru kita ni.. bounce

bak mai gambo
aku uploadkan

badigolsoot79@yahoo.com

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: Tuk.. Tuk.. Tuk.. Kawan Baru Xpose Diri

Post by Camel on Sat Nov 19, 2011 1:31 pm

Skrang sy ada d smpg renggam hadiri majlis khawin sepupu.
Sy blik esok sy akan send gambar motor sy kt bro jagindas & faizul_11 utk tolong post kan gmbar motor sy...
Cz gmbar ada d pc kt rumah....

Back to top Go down

Re: Tuk.. Tuk.. Tuk.. Kawan Baru Xpose Diri

Post by faizul_11 on Tue Nov 22, 2011 11:20 am

sy mula2 pakai GSXR-1100 ni warna asal dari kilang sportrim warna pepel kemudia tukar warna merah hitam (gambar kt petronas changlon balik dari Hatnyai bike week, sy la 2 yg pakai riding suit) lepas itu tukar warna kuning silver plak.. puas guna kuning tembak plak biru putih... tetibe plak nak ubah angin, 2 yg angkat Honda ST1100 plak.







_________________

Back to top Go down

Re: Tuk.. Tuk.. Tuk.. Kawan Baru Xpose Diri

Post by tetikus on Tue Nov 22, 2011 5:52 pm

Moto ganas2 pakai ni...takut tengok~salute ar bro~

Back to top Go down

Re: Tuk.. Tuk.. Tuk.. Kawan Baru Xpose Diri

Post by Camel on Tue Nov 22, 2011 6:02 pm

thanks kpd saudara faizul_11 kerana tolong post kan gambar2 motor sy di atas... maklum la kurang cerdik IT la kata kan.... sy budak bru belajar dan sudi2 la tolong ajarkan...

Back to top Go down

Re: Tuk.. Tuk.. Tuk.. Kawan Baru Xpose Diri

Post by faizul_11 on Wed Nov 23, 2011 3:40 am

Camel wrote:thanks kpd saudara faizul_11 kerana tolong post kan gambar2 motor sy di atas... maklum la kurang cerdik IT la kata kan.... sy budak bru belajar dan sudi2 la tolong ajarkan...

hehehe.. budak lagi ke? dah taraf otai ni.. Very Happy Very Happy Very Happy betul ke GSXR ni nak jual? Shocked

_________________

Back to top Go down

Re: Tuk.. Tuk.. Tuk.. Kawan Baru Xpose Diri

Post by Camel on Wed Nov 23, 2011 9:53 am

waw cepat je dapat hidu...
memang perisik profisional la saudara Faizul_11..
niat hati begitu la..
cz sebab dah jarang2 bawak sbb asyik tunggang ST1100 je...
tapi kalo ditenung2, dbelek2, drenung2 dan dfikir2 mcm sayang nak jual khazahah lama yg bernilai ni..
susah nak dapat woo kuka ni sekarang....

Back to top Go down

Re: Tuk.. Tuk.. Tuk.. Kawan Baru Xpose Diri

Post by Camel on Wed Nov 23, 2011 10:06 am

tapi kalo kena dgn cara meminagnya...
insyallah service akan bertukar tangan dan GSXR-1100 akan mendapat tuan yg baru...

Back to top Go down

Re: Tuk.. Tuk.. Tuk.. Kawan Baru Xpose Diri

Post by faizul_11 on Wed Nov 23, 2011 12:59 pm

Camel wrote:waw cepat je dapat hidu...
memang perisik profisional la saudara Faizul_11..
niat hati begitu la..
cz sebab dah jarang2 bawak sbb asyik tunggang ST1100 je...
tapi kalo ditenung2, dbelek2, drenung2 dan dfikir2 mcm sayang nak jual khazahah lama yg bernilai ni..
susah nak dapat woo kuka ni sekarang....

hehehe.. motor2 buruk tak kemana peginya.. Very Happy Very Happy Very Happy kawan2 jugak yang dapat beli nanti.. orang sekarang suka beli yang baru, tapi under power.. huhuhu..

_________________

Back to top Go down

Re: Tuk.. Tuk.. Tuk.. Kawan Baru Xpose Diri

Post by Sponsored content Today at 6:04 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum