Honda CBX1000 6 cylinder

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Honda CBX1000 6 cylinder

Post by MKI on Wed Nov 16, 2011 4:20 am

tetikus wrote:
MrProfessor wrote:Dasat la pak sedara ko ni tetikus .. korang punya family ni mmg peminat tegar motosikal la .. banyak collector item kat tangan family korang ni .. ke ada banyak lg kot yang tersimpan.. superlight tu pun rare gak tu.. ducati 916 senna rim 3 batang pun rare gak ... Seca tu pun rare.. Lagi plak 6 silinder ni ... mana nak cari lagi kat M'sia ni ... silap2 ade sebijik je kot yang masih sihat .. elok le orang macam kita ni simpan moto2 lama ni .. untuk tatapan generasi akan datang .. sekali sekala g ride boleh belanja orang ramai tgk moto kita .... Very Happy


Betul cakap bro...sayang moto2 lama ni, kene simpan untuk tatapan...kalo ada duit pon belum tentu boleh beli...

Ade lagi moto2 lain yang disimpan bro, nanti ada masa saya share. Bukan ape bro, semangat nak share kat forum ni pasal orang appreciate dan minat nak tengok bende2 ni, kalo group lain yang pakai modern bikes surely tak bape minat...hehehe Smile

ye la.. ada kelapangan kasi upload la.. saya org muda nak juga tgk motor yang xpernah dilihat.. mgkn kecik2 dlu pnh jmpa tapi xkenal pon apa motor tau nak main pasir jek,terjun lombong... Laughing

MKI

Location : Kuala Lumpur/Bukit Beruntung

View user profile

Back to top Go down

Re: Honda CBX1000 6 cylinder

Post by katanaf4775 on Wed Nov 23, 2011 6:01 pm

coi..! kedai Arena motor tu kat belakang pasaraya Billion la kalau x salah...
ni Sabtu ni ingt nak gi jumpa mmbr lama salah sorang dari ex share partner kedai Arena tu...Romzi nama nye ( g naik keta je ..moto x boleh jalan jauh huhuu somput )....nak tanya dia pasal mmbr dia dulu ada 2 bijik gsx 1100 yg mcm mmbr Sathiya kita tu pakai...mana tau kot2 ada moto nak juai...nanti boleh den khabaq mai kat semua...ni pasai moto KZ1300 dulu pun si Romzi ni la kasi idup , pastu dia ngan partner lain buka kedai baru kat Semenyih Central Ziey Sportbike , masa kat sana si Romzi ni ada dapat spare-part KZ1300 ni....pastu......kedai tu tutup jua akhirnye...huhu segala spare-part den x tau mana perginye...
sodih den huhuhu.....

katanaf4775

Age : 43
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: Honda CBX1000 6 cylinder

Post by ijan.. on Thu Nov 24, 2011 1:00 pm

tetikus wrote:
MrProfessor wrote:Dasat la pak sedara ko ni tetikus .. korang punya family ni mmg peminat tegar motosikal la .. banyak collector item kat tangan family korang ni .. ke ada banyak lg kot yang tersimpan.. superlight tu pun rare gak tu.. ducati 916 senna rim 3 batang pun rare gak ... Seca tu pun rare.. Lagi plak 6 silinder ni ... mana nak cari lagi kat M'sia ni ... silap2 ade sebijik je kot yang masih sihat .. elok le orang macam kita ni simpan moto2 lama ni .. untuk tatapan generasi akan datang .. sekali sekala g ride boleh belanja orang ramai tgk moto kita .... Very Happy


Betul cakap bro...sayang moto2 lama ni, kene simpan untuk tatapan...kalo ada duit pon belum tentu boleh beli...

Ade lagi moto2 lain yang disimpan bro, nanti ada masa saya share. Bukan ape bro, semangat nak share kat forum ni pasal orang appreciate dan minat nak tengok bende2 ni, kalo group lain yang pakai modern bikes surely tak bape minat...hehehe Smile

bagus la kalau tetikus nk share gmbr2 lama yg dlm simpanan...... bkn ape... org baru mcm saye teringin benoar nk tgk..... pure picture oldbike yg ade kat M'sia ni......

ijan..

Location : Tanjung Malim - Bintulu

View user profile

Back to top Go down

Re: Honda CBX1000 6 cylinder

Post by jagindas on Thu Nov 24, 2011 2:39 pm

katanaf4775 wrote:coi..! kedai Arena motor tu kat belakang pasaraya Billion la kalau x salah...
ni Sabtu ni ingt nak gi jumpa mmbr lama salah sorang dari ex share partner kedai Arena tu...Romzi nama nye ( g naik keta je ..moto x boleh jalan jauh huhuu somput )....nak tanya dia pasal mmbr dia dulu ada 2 bijik gsx 1100 yg mcm mmbr Sathiya kita tu pakai...mana tau kot2 ada moto nak juai...nanti boleh den khabaq mai kat semua...ni pasai moto KZ1300 dulu pun si Romzi ni la kasi idup , pastu dia ngan partner lain buka kedai baru kat Semenyih Central Ziey Sportbike , masa kat sana si Romzi ni ada dapat spare-part KZ1300 ni....pastu......kedai tu tutup jua akhirnye...huhu segala spare-part den x tau mana perginye...
sodih den huhuhu.....

wah best ni

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: Honda CBX1000 6 cylinder

Post by faizul_11 on Thu Nov 24, 2011 5:22 pm

katanaf4775 wrote:coi..! kedai Arena motor tu kat belakang pasaraya Billion la kalau x salah...
ni Sabtu ni ingt nak gi jumpa mmbr lama salah sorang dari ex share partner kedai Arena tu...Romzi nama nye ( g naik keta je ..moto x boleh jalan jauh huhuu somput )....nak tanya dia pasal mmbr dia dulu ada 2 bijik gsx 1100 yg mcm mmbr Sathiya kita tu pakai...mana tau kot2 ada moto nak juai...nanti boleh den khabaq mai kat semua...ni pasai moto KZ1300 dulu pun si Romzi ni la kasi idup , pastu dia ngan partner lain buka kedai baru kat Semenyih Central Ziey Sportbike , masa kat sana si Romzi ni ada dapat spare-part KZ1300 ni....pastu......kedai tu tutup jua akhirnye...huhu segala spare-part den x tau mana perginye...
sodih den huhuhu.....

Romzie?? KZ1300?? tahun bila Romzie ni hidupkan KZ13 tu? cuba tanya kat dia bro.. camne bunyi KZ1300 tu.. huhuhu..

_________________

Back to top Go down

Re: Honda CBX1000 6 cylinder

Post by katanaf4775 on Sat Nov 26, 2011 6:57 pm

faizul_11 wrote:
katanaf4775 wrote:coi..! kedai Arena motor tu kat belakang pasaraya Billion la kalau x salah...
ni Sabtu ni ingt nak gi jumpa mmbr lama salah sorang dari ex share partner kedai Arena tu...Romzi nama nye ( g naik keta je ..moto x boleh jalan jauh huhuu somput )....nak tanya dia pasal mmbr dia dulu ada 2 bijik gsx 1100 yg mcm mmbr Sathiya kita tu pakai...mana tau kot2 ada moto nak juai...nanti boleh den khabaq mai kat semua...ni pasai moto KZ1300 dulu pun si Romzi ni la kasi idup , pastu dia ngan partner lain buka kedai baru kat Semenyih Central Ziey Sportbike , masa kat sana si Romzi ni ada dapat spare-part KZ1300 ni....pastu......kedai tu tutup jua akhirnye...huhu segala spare-part den x tau mana perginye...
sodih den huhuhu.....

Romzie?? KZ1300?? tahun bila Romzie ni hidupkan KZ13 tu? cuba tanya kat dia bro.. camne bunyi KZ1300 tu.. huhuhu..

ni aku baru sampai rumah , balik dari jumpa Romzi...katanya moto tu skrg dah balik kt owner asal balai polis Banting...Spare-part KZ13 yg dia simpan cdi, magnet dan apa lagi dia ckp aku dah lupa plk..huhu seketul enjin katanya ada kt mmbr, Pak Su namanya tu pun kalau x di kasi barai lagi la...
Nak tau bunyinya mmgla best mcm injin kereta BMW 6cylinder atau pun cuba masuk You Tube dgrlah kemerduan alunan injinnya..emmm best.......

katanaf4775

Age : 43
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: Honda CBX1000 6 cylinder

Post by zulvoyager on Sat Nov 26, 2011 8:01 pm

haha kat maner yer objek tu disembunyikan nak gak tengok dpn mata acoi bg tau la lokasinya.... lol! lol!

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: Honda CBX1000 6 cylinder

Post by Mavrix on Thu Apr 19, 2012 1:11 pm

Fuh.. 6inline???

Ngalahkan kereto lak.. hehe.. mmmg rare and dahsyat!!

Mavrix

Location : Nilai - Kuantan

View user profile

Back to top Go down

Re: Honda CBX1000 6 cylinder

Post by AL500 on Fri Aug 16, 2013 9:56 pm


AL500

Age : 36
Location : Sri Petaling , KUALA LUMPUR

View user profile

Back to top Go down

Re: Honda CBX1000 6 cylinder

Post by faizul_11 on Sat Aug 17, 2013 2:53 am

jentera ni dah dimiliki AL500 ye.. fuhhh.. syabas.

_________________

Back to top Go down

Re: Honda CBX1000 6 cylinder

Post by lukmanw on Sat Aug 17, 2013 5:15 pm

Huh! Tak pernah tengok dengan mata sendiri gergasi ini!

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: Honda CBX1000 6 cylinder

Post by tetikus on Sun Aug 18, 2013 6:38 pm

Terbaikkk....

Back to top Go down

Re: Honda CBX1000 6 cylinder

Post by katanaf4775 on Sat Aug 24, 2013 5:22 am

Fuiiyoooo...cayalah ..from the bottom of my heart i salute you..tapi nmpk mcm tak ada carburetor je..kasi idup la..huhu cheers 

katanaf4775

Age : 43
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: Honda CBX1000 6 cylinder

Post by katanaf4775 on Sat Aug 24, 2013 5:42 am

[youtube]fHZxOs_N_sU[/you tube]

no buleh kot...selamat hari raya maaf zahir dan batin

katanaf4775

Age : 43
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: Honda CBX1000 6 cylinder

Post by atan7800 on Sat Aug 24, 2013 7:42 pm

kalau blh jalan moto ni, dpt dngar bunyi fuh..


atan7800

Age : 32
Location : banting

View user profile

Back to top Go down

Re: Honda CBX1000 6 cylinder

Post by MrProfessor on Tue Aug 27, 2013 6:00 am

Bole d bawa ketengah ni ... Uncle Bro Tetikus punya tu bole d jadikan rujukan ....

Back to top Go down

Re: Honda CBX1000 6 cylinder

Post by nan_gpz11 on Thu Sep 12, 2013 7:01 pm

CBX1000!!..kasi jln la..1 aja kot kat malaysia..,xada lagi..:-/kot...

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: Honda CBX1000 6 cylinder

Post by faizul_11 on Fri Sep 13, 2013 3:51 am

jagindas wrote:bila lah nak dengar ngauman KZ13 6 silinder ni?...huhu
KZ13?? 6 silinder?? adakah wujud motosikal itu?

tapi kat Labohan Dagang ada sorang dato' katanya ada sebijik. ada terletak kat Polly Motor Tanjung Sepat. nak jual katanya.. 'pucuk dicita, ulam mendatang'... boleh lah nak melengkapkan koleksi kawasaki. KZ11 dan KZ13.. drunken drunken drunken 

_________________

Back to top Go down

Re: Honda CBX1000 6 cylinder

Post by nan_gpz11 on Fri Sep 13, 2013 10:01 am

Kz1300..kisah benar ke metos nie...huhu2.

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: Honda CBX1000 6 cylinder

Post by 87fzr2gh on Wed Sep 25, 2013 4:27 am

nan_gpz11 wrote:Kz1300..kisah benar ke metos nie...huhu2.
Kalau sape2 ada tengok bmw club malaysia forum, ada sorang kat bahagian bmw motorrad. Jelajah m'sia dan oversea
dgn bmw dia. Captain nik huzlan, dan ada gambar2 lama dia riding kz1300,tahun 80-an kot.


nan_gpz11 wrote:CBX1000!!..kasi jln la..1 aja kot kat malaysia..,xada lagi..:-/kot...
Ada lebih dari sebiji di Malaysia ni Smile 

Back to top Go down

Re: Honda CBX1000 6 cylinder

Post by 87fzr2gh on Wed Sep 25, 2013 4:28 am

Bro AL500,
Apa khabar? Motor CBX tu dulu kat Batu Pahat ke?

Back to top Go down

Re: Honda CBX1000 6 cylinder

Post by ahmadvw on Thu Sep 26, 2013 12:22 pm

rare nih,

kalu mcm ni market brp agak2

Back to top Go down

Re: Honda CBX1000 6 cylinder

Post by faizul_11 on Fri Sep 27, 2013 4:43 am


Kalau sape2 ada tengok bmw club malaysia forum, ada sorang kat bahagian bmw motorrad. Jelajah m'sia dan oversea
dgn bmw dia. Captain nik huzlan, dan ada gambar2 lama dia riding kz1300,tahun 80-an kot.
boleh bagi link x gambar jelajah dia. nak tengok KZ1300 tu. misi jejak kasih ni.. Very Happy Very Happy Very Happy 

_________________

Back to top Go down

Re: Honda CBX1000 6 cylinder

Post by 87fzr2gh on Fri Sep 27, 2013 6:29 am

Tak boleh post link, dapat message ni:
New members are not allowed to post external links or emails for 7 days. Please contact the forum administrator for more information.

Cuba google je la, " My K16 Experience BMW Club Malaysia "

Kalau tak silap, Kawa ni asalnya model Z1300 utk semua market, tapi kat USA je dipanggil KZ1300.

Back to top Go down

Re: Honda CBX1000 6 cylinder

Post by faizul_11 on Fri Sep 27, 2013 7:17 am

87fzr2gh wrote:Tak boleh post link, dapat message ni:
New members are not allowed to post external links or emails for 7 days. Please contact the forum administrator for more information.

Cuba google je la, " My K16 Experience BMW Club Malaysia "

Kalau tak silap, Kawa ni asalnya model Z1300 utk semua market, tapi kat USA je dipanggil KZ1300.

banyak betul pantang larang forum. kena tunggu 7 hari pulak.. tak pernah jadi macam ni..
nanti carik jap.. TQ.

_________________

Back to top Go down

Re: Honda CBX1000 6 cylinder

Post by Sponsored content Today at 5:07 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum