Honda CBX1000 6 cylinder

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Honda CBX1000 6 cylinder

Post by tetikus on Sat Nov 12, 2011 9:25 am

Memandangkan connection internet tiba2 sangat bagus di kawasan ni, just nak share satu gambar diambik dalam tahun 1994 masa saya kecik dulu....kihkihkih





Back to top Go down

Re: Honda CBX1000 6 cylinder

Post by jagindas on Sat Nov 12, 2011 10:53 am

wow!
6 silinder
hebat!!

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: Honda CBX1000 6 cylinder

Post by MALARSEGAR on Sat Nov 12, 2011 12:06 pm

macam yang berlakon hikayat putera shazlan je , hehe , ada jugak moto ni yerr kat malaysia , kasi upload lagi bos utk generasi baru ,

Back to top Go down

Re: Honda CBX1000 6 cylinder

Post by zulvoyager on Sat Nov 12, 2011 3:09 pm

Hebat2 moto ayah awak punya ker.....masih tersimpan lagi atau dah tinggal kenangan..... Laughing Laughing

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: Honda CBX1000 6 cylinder

Post by hideyoshi on Sat Nov 12, 2011 7:26 pm

x silap motor ne pernah nampak kat ampang tasik tambahan...kat kedai dlm workshop kete...

Back to top Go down

Re: Honda CBX1000 6 cylinder

Post by katanaf4775 on Sun Nov 13, 2011 4:33 am

Perghhh best tu moto CBX 1000 power of six, kalau x salah dia seangkatan dengan Kawasaki KZ 1300 6 cylinder gak best ,best..

katanaf4775

Age : 43
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: Honda CBX1000 6 cylinder

Post by jagindas on Sun Nov 13, 2011 4:36 am

kz13 pakai ayor
cbx1thou pakai angin

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: Honda CBX1000 6 cylinder

Post by jagindas on Sun Nov 13, 2011 4:38 am



rare betul keluarga honda CB ni

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: Honda CBX1000 6 cylinder

Post by MrProfessor on Sun Nov 13, 2011 6:28 am

Mane pegi moto ni sekarang ye? selalu tgk kat website mat salih je...

Back to top Go down

Re: Honda CBX1000 6 cylinder

Post by randygpz old sbk on Sun Nov 13, 2011 9:28 am

MALARSEGAR wrote:macam yang berlakon hikayat putera shazlan je , hehe , ada jugak moto ni yerr kat malaysia , kasi upload lagi bos utk generasi baru ,


hikayat putra shazlan? ye la sbijik...huhuhu!

6 inline................................................................................................................. Very Happy Very Happy Very Happy

Back to top Go down

Re: Honda CBX1000 6 cylinder

Post by jagindas on Sun Nov 13, 2011 11:42 am

bila lah nak dengar ngauman KZ13 6 silinder ni?...huhu

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: Honda CBX1000 6 cylinder

Post by zulvoyager on Sun Nov 13, 2011 12:02 pm

tunggu ler kengkawan kat sini pakai objek tu....dapat test ride kat umah bapak pon jadi ler hehehehehe lol! lol!

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: Honda CBX1000 6 cylinder

Post by Sathiya Selvam on Sun Nov 13, 2011 2:03 pm

tetikus wrote:Memandangkan connection internet tiba2 sangat bagus di kawasan ni, just nak share satu gambar diambik dalam tahun 1994 masa saya kecik dulu....kihkihkih






Sexy bike!

Sathiya Selvam

Location : ipoh

View user profile

Back to top Go down

Re: Honda CBX1000 6 cylinder

Post by tetikus on Sun Nov 13, 2011 7:07 pm


R


Last edited by tetikus on Mon Jul 15, 2013 3:35 pm; edited 1 time in total

Back to top Go down

Re: Honda CBX1000 6 cylinder

Post by MrProfessor on Mon Nov 14, 2011 4:01 am

Dasat la pak sedara ko ni tetikus .. korang punya family ni mmg peminat tegar motosikal la .. banyak collector item kat tangan family korang ni .. ke ada banyak lg kot yang tersimpan.. superlight tu pun rare gak tu.. ducati 916 senna rim 3 batang pun rare gak ... Seca tu pun rare.. Lagi plak 6 silinder ni ... mana nak cari lagi kat M'sia ni ... silap2 ade sebijik je kot yang masih sihat .. elok le orang macam kita ni simpan moto2 lama ni .. untuk tatapan generasi akan datang .. sekali sekala g ride boleh belanja orang ramai tgk moto kita .... Very Happy

Back to top Go down

Re: Honda CBX1000 6 cylinder

Post by Sathiya Selvam on Mon Nov 14, 2011 5:18 am

tetikus wrote:Memandangkan connection internet tiba2 sangat bagus di kawasan ni, just nak share satu gambar diambik dalam tahun 1994 masa saya kecik dulu....kihkihkih






Bro .. barang hitam atas cylinder head tu oil cooler ke?? CBX1000 lain tak ada.. rare...huhu

Sathiya Selvam

Location : ipoh

View user profile

Back to top Go down

Re: Honda CBX1000 6 cylinder

Post by jagindas on Mon Nov 14, 2011 6:32 pm

tetikus wrote:Bike ni ada lagi sampai sekarang, pak sedare nye,still in original colour....tapi dah lama giler tak jalan kot walaupun tersimpan rapi...

dia nak juai tak?

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: Honda CBX1000 6 cylinder

Post by katanaf4775 on Tue Nov 15, 2011 7:52 am

kalau x salah i la kan..dulu kat Kajang kedai motor Arena ada sebiji KZ1300 kat dlm tu dan dah pernah idup motor tu cuma bunyi kilang besi ada kat enjinnye...mengikut fakta sejarah motor tu asalnyer kepunyaan seorang VIP yg diletakkan kat kedai Lau Poly Tg Sepat...pastu diambil oleh kedai Arena utk di baik pulih...pastu...pastu...i pun dah 3 tahun x pegi kedai tu huhuhu...

katanaf4775

Age : 43
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: Honda CBX1000 6 cylinder

Post by jagindas on Tue Nov 15, 2011 8:28 am

kedai arena tu kat mana?

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: Honda CBX1000 6 cylinder

Post by faizul_11 on Tue Nov 15, 2011 10:46 am

katanaf4775 wrote:kalau x salah i la kan..dulu kat Kajang kedai motor Arena ada sebiji KZ1300 kat dlm tu dan dah pernah idup motor tu cuma bunyi kilang besi ada kat enjinnye...mengikut fakta sejarah motor tu asalnyer kepunyaan seorang VIP yg diletakkan kat kedai Lau Poly Tg Sepat...pastu diambil oleh kedai Arena utk di baik pulih...pastu...pastu...i pun dah 3 tahun x pegi kedai tu huhuhu...

motor ni kalau VIP yang punya, letak kedai Lau Poly Tg Sepat, pastu kat kajang... hehehe.. sekarang ni motor tu dah ada kat Banting la.. huhuhu..

aku tahu kat mana motor tu.. Very Happy Very Happy

_________________

Back to top Go down

Re: Honda CBX1000 6 cylinder

Post by faizul_11 on Tue Nov 15, 2011 10:48 am

tetikus wrote:Bike ni ada lagi sampai sekarang, pak sedare nye,still in original colour....tapi dah lama giler tak jalan kot walaupun tersimpan rapi...

kalau dia nak jual motor ni, kurang2 pun mesti RM30k kan? kalau la dia jual haraga bawah 10k, akan ku usahakan jugak.. boleh la bagi orang tua aku pakai wat gi masjid.. huhuhu..

_________________

Back to top Go down

Re: Honda CBX1000 6 cylinder

Post by tetikus on Tue Nov 15, 2011 12:14 pm

faizul_11 wrote:
tetikus wrote:Bike ni ada lagi sampai sekarang, pak sedare nye,still in original colour....tapi dah lama giler tak jalan kot walaupun tersimpan rapi...

kalau dia nak jual motor ni, kurang2 pun mesti RM30k kan? kalau la dia jual haraga bawah 10k, akan ku usahakan jugak.. boleh la bagi orang tua aku pakai wat gi masjid.. huhuhu..

Dia taknak jual....kalo dia nak jual saya dah sambor dulu la....kehkehkeh....

Back to top Go down

Re: Honda CBX1000 6 cylinder

Post by tetikus on Tue Nov 15, 2011 12:16 pm

faizul_11 wrote:
katanaf4775 wrote:kalau x salah i la kan..dulu kat Kajang kedai motor Arena ada sebiji KZ1300 kat dlm tu dan dah pernah idup motor tu cuma bunyi kilang besi ada kat enjinnye...mengikut fakta sejarah motor tu asalnyer kepunyaan seorang VIP yg diletakkan kat kedai Lau Poly Tg Sepat...pastu diambil oleh kedai Arena utk di baik pulih...pastu...pastu...i pun dah 3 tahun x pegi kedai tu huhuhu...

motor ni kalau VIP yang punya, letak kedai Lau Poly Tg Sepat, pastu kat kajang... hehehe.. sekarang ni motor tu dah ada kat Banting la.. huhuhu..

aku tahu kat mana motor tu.. Very Happy Very Happy

Motor tu sekarang condition bagus ke bro? KZ1300 ni setau saya (melalui bacaan jela) enjinnya complicated sikit...nak repair susah dan mahal..

Back to top Go down

Re: Honda CBX1000 6 cylinder

Post by tetikus on Tue Nov 15, 2011 12:29 pm

MrProfessor wrote:Dasat la pak sedara ko ni tetikus .. korang punya family ni mmg peminat tegar motosikal la .. banyak collector item kat tangan family korang ni .. ke ada banyak lg kot yang tersimpan.. superlight tu pun rare gak tu.. ducati 916 senna rim 3 batang pun rare gak ... Seca tu pun rare.. Lagi plak 6 silinder ni ... mana nak cari lagi kat M'sia ni ... silap2 ade sebijik je kot yang masih sihat .. elok le orang macam kita ni simpan moto2 lama ni .. untuk tatapan generasi akan datang .. sekali sekala g ride boleh belanja orang ramai tgk moto kita .... Very Happy


Betul cakap bro...sayang moto2 lama ni, kene simpan untuk tatapan...kalo ada duit pon belum tentu boleh beli...

Ade lagi moto2 lain yang disimpan bro, nanti ada masa saya share. Bukan ape bro, semangat nak share kat forum ni pasal orang appreciate dan minat nak tengok bende2 ni, kalo group lain yang pakai modern bikes surely tak bape minat...hehehe Smile

Back to top Go down

Re: Honda CBX1000 6 cylinder

Post by jagindas on Tue Nov 15, 2011 1:45 pm

faizul_11 wrote:
katanaf4775 wrote:kalau x salah i la kan..dulu kat Kajang kedai motor Arena ada sebiji KZ1300 kat dlm tu dan dah pernah idup motor tu cuma bunyi kilang besi ada kat enjinnye...mengikut fakta sejarah motor tu asalnyer kepunyaan seorang VIP yg diletakkan kat kedai Lau Poly Tg Sepat...pastu diambil oleh kedai Arena utk di baik pulih...pastu...pastu...i pun dah 3 tahun x pegi kedai tu huhuhu...

motor ni kalau VIP yang punya, letak kedai Lau Poly Tg Sepat, pastu kat kajang... hehehe.. sekarang ni motor tu dah ada kat Banting la.. huhuhu..

aku tahu kat mana motor tu.. Very Happy Very Happy

kalau KZ13 yg VI aku pun tahu ka mana
siap belek lagi masa atas van

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: Honda CBX1000 6 cylinder

Post by Sponsored content Today at 5:08 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum