suzuki fx125

View previous topic View next topic Go down

suzuki fx125

Post by suhaimie on Thu Nov 10, 2011 10:49 am

ku nak jual fx125 aku...
dalam bulan julai hari tu dah overhaul..jem, ketika balik dari hadyai...bahana modiied (piston 63mm, carb pe28)... minyak kuat nak mampus...tapi dia punya pergi, pergghh!! fz, lc, semua kat belakang...hehe

dah tukar rod, semua valve (japan), timing chain tensioner,timing chain, cluth plate, plug, YSS absorber, carburator baru fx125, blok fx125 saiz 0.0 (baru), piston baru (ori), cable clutch, cable choke, cable minyak, side mirror baru ori, plug coil (bukan ori, aftermarket), plug socket ori baru, oil cooler (2nd hand), mudguard belakang baru (ori), bateri gel baru dan mcm2 lagi sejak aku beli hujung tahun lepas..semua part lengkap, kalau ada mana2 thread skru yg loose, aku dah buat balik...semua skru lengkap...(tiap2 kali tinggal motor kat bengkel, mesti ada skru/nut yang missing, tension aku!)

pakai paling jauh pergi hadyai jer sekali...yg lain, just bawak pergi kerja hari2....semlam ada pergi ipoh dari tg malim, malam balik balik tg malim...alhamdulillah ok jer...

enjin dijamin takde leaking...
sport rim original enkei depan belakang..tayar duro saiz 80/90 depan belakang baru..

fork belah kiri ada leaking, aku dah servis tukar minyak, tukar seal semua, tapi masih leaking, so aku dah beli batang fork baru (2 batang) tapi belum pasang..sapa beli, aku bagi free gift batang fork ni...

harga bukak: rm3500. nego masa tgk motor...

kalau ada yg minat, aku upload gambar jap lagi...
sebab jual: nak beli zephyr 750... cheers

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum