honda VF1000 R

Page 1 of 4 1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Go down

honda VF1000 R

Post by katakmencekik on Tue Sep 08, 2009 1:17 pm

boleh story ckit x ttg jentera nih...??

katakmencekik

Location : damansara

View user profile

Back to top Go down

Re: honda VF1000 R

Post by faizul_11 on Wed Sep 09, 2009 3:58 am

katakmencekik wrote:boleh story ckit x ttg jentera nih...??

salam bro..

motor ni ada kat bengkel bro nan kat banting. motor masih hidup walaupun dah lebih 10 tahun tak jalan. affraid affraid

Back to top Go down

Re: honda VF1000 R

Post by jimf on Wed Sep 09, 2009 5:14 am

salam..
Dulu ada moto sebiji ni owner dia yg bisnes sate endut kat Ipoh..
Mungkin kah yg kat bengkel bro nan tu moto yg sama??

Back to top Go down

Re: honda VF1000 R

Post by faizul_11 on Wed Sep 09, 2009 9:18 am

jimf wrote:salam..
Dulu ada moto sebiji ni owner dia yg bisnes sate endut kat Ipoh..
Mungkin kah yg kat bengkel bro nan tu moto yg sama??

plet numbr WBE2000. nan amik kat MSC dulu. time tu MSC nak clearkan kedai. tu yang dia borong 3 biji motor sekali gus. sekarang tengah nak tunggu geran siap.

Back to top Go down

Re: honda VF1000 R

Post by randygpz old sbk on Wed Sep 09, 2009 11:25 am

huhuhu! mto ni gran dah siap la zul...rotax je yg blom idup klu tak silap!
yg blom siap gran gsx550es...tp dua2 objek ni dh idup & aku sndri dah pnh test! huhuhu! ckup power engin v4 ni gang! silap2 sp2 pn tumbang! huhuhu! Very Happy
bkn 10thn tsadai...tp > 12thn tsadai semasa aku dgn abg nan gi meminang dlu thn 2006...hmmm... Shocked
ms tu mto penuh dgn rumput olan mjalar...dlm fairing dgn sarang tikus! bijik2 buah pelam! tyr suku dh tbenam dlm tanah! huh! kejam....
bayangkan.............

drunken

Back to top Go down

Re: honda VF1000 R

Post by jimf on Thu Sep 10, 2009 5:05 am

randygpz old sbk wrote:yg blom siap gran gsx550es...tp dua2 objek ni dh idup & aku sndri dah pnh test! huhuhu! ckup power engin v4 ni gang! silap2 sp2 pn tumbang! huhuhu! Very Happy

randy...ni GS550es ke? ..tunggu geran, moto dah berpunya ke?... Very Happy
kena melawat gak bengkel abe nan ni.. lepas raya kot nak gi dgn Mia..

Back to top Go down

Re: honda VF1000 R

Post by jimf on Thu Sep 10, 2009 5:22 am

Ni sapa punya...geng oldskol jugak ke?
terkejut aku tgk ada sebiji kat malaysia ni...
setau aku model ni utk US dgn jepun aje...
dan selama ni pun aku tak pernah tgk on the road...VF750 interceptor ada laaa...

http://www.mudah.my/Honda-vf500f-3869502.htm

Back to top Go down

Re: honda VF1000 R

Post by faizul_11 on Thu Sep 10, 2009 6:21 am

jimf wrote:Ni sapa punya...geng oldskol jugak ke?
terkejut aku tgk ada sebiji kat malaysia ni...
setau aku model ni utk US dgn jepun aje...
dan selama ni pun aku tak pernah tgk on the road...VF750 interceptor ada laaa...

http://www.mudah.my/Honda-vf500f-3869502.htm



kat klang ada sorang pakai VF400. yang berkepul asap masa pegi kuala kangsar ari tu. yang 500 ni memang 1st nampak.

Back to top Go down

Re: honda VF1000 R

Post by randygpz old sbk on Thu Sep 10, 2009 7:24 am

jimf wrote:
randygpz old sbk wrote:yg blom siap gran gsx550es...tp dua2 objek ni dh idup & aku sndri dah pnh test! huhuhu! ckup power engin v4 ni gang! silap2 sp2 pn tumbang! huhuhu! Very Happy

randy...ni GS550es ke? ..tunggu geran, moto dah berpunya ke?... Very Happy
kena melawat gak bengkel abe nan ni.. lepas raya kot nak gi dgn Mia..



gsx50es dgn vf1000r tu abg nan yg punye jimf...
sbb dia bciter2 nk bukak muzium motosikal! huh! kagummm!!!! Very Happy Very Happy Very Happy
mari la kite sokong nilai murni bpk Gpz ni....huhuhu! Very Happy

vf500f ni sezaman dgn gsx550es & gpz550f...aku ade artikal pandu uji khas pbandingan antara
ketiga2 model ni...wat test dr sgala aspek! wat sprint test kat airport landasan kapal terbang!
huhuhu! hebat! skng artikal tu aku dh bg kat abg nan utk rujukan dia...huhuhu! Very Happy Very Happy

Back to top Go down

Re: honda VF1000 R

Post by randygpz old sbk on Thu Sep 10, 2009 7:29 am

ade sorg kwn sm2 main paragliding pn ade sbijik vf750 interceptor...
dia duk usj...tp lame dh tak kontek,ape la kabo apek sorg ni...huhuhu!
mto dia br siap restore,cm cap fuel tank je yg hilang semasa proses
restore tu...ntah dah jumpe ke blom? huhuhu! Very Happy

vf1000r yg kat sbm tu mane zul?
metos ke benar2? huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: honda VF1000 R

Post by jimf on Thu Sep 10, 2009 10:58 am

Geng..kalu vf750 interceptor ada, aku mmg caya pasal mmg pernah tgk.
Sebulan dua dulu pun ada org kelantan nak tolak kan dlm rm15k.. (kalu ada duit mmg aku sambar buat muzium gak hehehe)..
Dulu zaman awal 90an pun ada mbr aku pakai...
Tapi vf500 tu aku mmg terkejut laa tgk. Tau kewujudan dia...tp mcm tak caya ada kat Kl ni...sama mcm KR-1..

Back to top Go down

Re: honda VF1000 R

Post by faizul_11 on Thu Sep 10, 2009 11:41 am

randygpz old sbk wrote:ade sorg kwn sm2 main paragliding pn ade sbijik vf750 interceptor...
dia duk usj...tp lame dh tak kontek,ape la kabo apek sorg ni...huhuhu!
mto dia br siap restore,cm cap fuel tank je yg hilang semasa proses
restore tu...ntah dah jumpe ke blom? huhuhu! Very Happy

vf1000r yg kat sbm tu mane zul?
metos ke benar2? huhuhu! Very Happy

bukak web SBM ni. owner tu dah tua. lahir 1961. tengah restore katanya. ada gambar kat signature dia. aku mintak no tel tak bagi pun. ingat nak datang melawat.

http://superbikemalaysia.com/topic/5008785/1/

Back to top Go down

Re: honda VF1000 R

Post by randygpz old sbk on Fri Sep 11, 2009 4:26 am

aku pn nk ikut klu korg nk wat lawatan! huhuhu! Very Happy
mlm td lepak woksop abg nan....tmenung aku tgk Vf1000r....
w'pn dah tua,tp msh mggerun kan....Eeeiii,seram nyer! huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: honda VF1000 R

Post by nan_gpz11 on Fri Sep 11, 2009 4:31 pm

VF1000R ada kat bengkel tu. tapi tengah tunggu duit seguni baru boleh repair. slow-slow buat la.

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: honda VF1000 R

Post by amy on Sun Sep 13, 2009 10:14 pm

Salam Bro,

Thank you for the welcome!

Bro Faizul,

Mmg moto ni dulu ada 6 je kat Malaysia, 2000 satu dunia, kalau buat lebih pun tak bolek laku. Masa tu GPz 900R dah sapu semua racetrack.

Moto sekarang tengan restore, dulu tangki bocor je, malas nak repair beli Moto Guzzi Daytona RS (1000). Moto Guzzi dah jual, balik kepada Honda.

Frame dah siap buat buang karat & cat, minggu depan start buat enjin, siap blm tahu bila.

Ciao

di atas tu sebenarnya adalah cerita org yg memiliki vf1000r dalam sbm... huhu...bangganya...

amy

Location : shah alam

View user profile

Back to top Go down

Re: honda VF1000 R

Post by randygpz old sbk on Mon Sep 14, 2009 4:32 am

huhuhu! hebat & ngeri aku dgr citer ni....huhuhu!
mlm td ko tido woksop sampy pkl bpe? sambil dtemani Ninja9 & Vf1000R!!! Very Happy

Back to top Go down

Re: honda VF1000 R

Post by amy on Mon Sep 14, 2009 9:04 am

hahah...smlm tdo sampai pkol 2.. ngantok btol.. nk kna g lagi la lpas nie..carb overflow pulak...hurm..

amy

Location : shah alam

View user profile

Back to top Go down

Re: honda VF1000 R

Post by randygpz old sbk on Mon Sep 14, 2009 1:37 pm

amy wrote:hahah...smlm tdo sampai pkol 2.. ngantok btol.. nk kna g lagi la lpas nie..carb overflow pulak...hurm..


huhuhu! smpy 2am tak pe...jgn sampy tgh hr dah la...ble ko nk dtg lagi brubat? huhuhu! Very Happy Very Happy Very Happy

Back to top Go down

Re: honda VF1000 R

Post by shukri on Tue Sep 15, 2009 6:30 am

amy wrote:hahah...smlm tdo sampai pkol 2.. ngantok btol.. nk kna g lagi la lpas nie..carb overflow pulak...hurm..

amy hang klu nk p bgkl pokok manggis bg tau aku..aku tk pnh smpi sana..aku duk dgr geng kawa ja masuk sana... Mad suzu pon power la.. bom rizal mana ko??cpt back up aku...cabot!!!

shukri

Location : subang

View user profile

Back to top Go down

Re: honda VF1000 R

Post by faizul_11 on Tue Sep 15, 2009 7:02 am

rizal tak register lagi daa. takde pun nama dia dalam list. tak sempat nak buatkan untuk dia lagi.

bengkel pokok manggis menerima apa saja jenis motosikal. Ducati dan guzzi je yang belum pernah sampai. Very Happy Very Happy

Back to top Go down

Re: honda VF1000 R

Post by randygpz old sbk on Wed Sep 16, 2009 9:04 am

faizul_fzr wrote:rizal tak register lagi daa. takde pun nama dia dalam list. tak sempat nak buatkan untuk dia lagi.

bengkel pokok manggis menerima apa saja jenis motosikal. Ducati dan guzzi je yang belum pernah sampai. Very Happy Very Happy


ducati m750 dark isam dgn ducati 916 casey indra pn sampy zul melepak sane...huhuhu! Smile

Back to top Go down

Re: honda VF1000 R

Post by husin gsx-s on Thu Sep 17, 2009 8:45 pm

[img][/url][/img

akhir ye.. berjaya juga meng upload pic.. Rolling Eyes
moto ni ke?? affraid affraid

Back to top Go down

Re: honda VF1000 R

Post by randygpz old sbk on Fri Sep 18, 2009 7:40 am

btol2 huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: honda VF1000 R

Post by jimf on Fri Sep 18, 2009 9:28 am

salam ...

perghhh nengok sport rim pun dah cuku[ leh terinzal hahahaa
mana nak dpt design tu sekarang kan..,.

ok geng...selamat berhari raya

Back to top Go down

Re: honda VF1000 R

Post by randygpz old sbk on Sat Sep 19, 2009 1:28 am

huhuhu! slamat hari raye....serta bhati2 la djalan raye! Very Happy

Back to top Go down

Re: honda VF1000 R

Post by Sponsored content Today at 12:39 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 4 1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum