Berita sedih

View previous topic View next topic Go down

Berita sedih

Post by zulvoyager on Sat Nov 05, 2011 8:54 am

Baru dapat msg dari jagindas saudara kita hafiz paijo zpyr 550 meninggal dunia ( heart failure) hari rabu lepas al fatihah..

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: Berita sedih

Post by faizul_11 on Sat Nov 05, 2011 9:35 am

zulvoyager wrote:Baru dapat msg dari jagindas saudara kita hafiz paijo zpyr 550 meninggal dunia ( heart failure) hari rabu lepas al fatihah..

Al-Fatihah..
arwah ni, yang mana satu?

_________________

Back to top Go down

Re: Berita sedih

Post by MrProfessor on Sat Nov 05, 2011 11:08 am

kalau x silap yg ZR biru cun gile dari Melaka ... http://cikpit.blogspot.com/ yg ni kan?

Back to top Go down

Re: Berita sedih

Post by jagindas on Sat Nov 05, 2011 2:44 pm

http://oldsuperbikeowner.forumotion.net/u126

untuk makluman semua geng2 oldsuperbike
saudara hafizpaijo ni dah meninggal pada hari rabu lepas (2/11/2011)-(22/11/1970-2/11/2011)-41tahun
arwah meninggal disebabkan serangan sakit jantung
arwah meninggal pada jam 3pm di dalam kereta
di hadapan taman ayer molek melaka dihadapan klinik semasa kereta
di parkir di bahu jalan
arwah hanya disedari oleh pak guard pada jam 10malam yang
curiga kerana kereta tersebut enjin masih hidup tapi masih di letakkan di situ
arwah sudah pun jual zephyr 550 rare ni kat saudara patrickstar
sebelum dia meninggal dunia
arwah ni aku pernah jumpa kat depan petronas ayer molek
test motor arwah sampai bukit lintang
katanya motor semput
arwah juga dulu ada banyak kali nak datang bengkel bapak
tapi tak kesampaian
arwah pernah deal dgn saudara khai zephyr untuk beli
rectifier kat kawasaki sunrock
aku sendiri banyak berhubung dgn arwah ni
bab motor,(wiring rectifier)
mintak kawan2 sekalian doakan arwah
dan sedekahkan al-fatihah
amin












Last edited by jagindas on Sat Nov 05, 2011 2:50 pm; edited 2 times in total

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: Berita sedih

Post by MKI on Sat Nov 05, 2011 2:46 pm

al-fatihah buat arwah... sekejap sahaja mengenali beliau ketika urusan jual beli zephyr550 kepada patrikstar.. dapat khabar berita dari patrikstar

MKI

Location : Kuala Lumpur/Bukit Beruntung

View user profile

Back to top Go down

Re: Berita sedih

Post by jagindas on Sat Nov 05, 2011 3:02 pm

arwah ada buat part time buat kepok kubor
antara hasil nukilan beliau

"Assalamualaikum dan salam sejahtera
Rata-rata orang bercerita tentang blog ssekarang ni. ramai orang mengaitkan blog dengan politik. namun demikian aku kurang berminat tentang itu. aku lebih berminat untuk mengetengahkan bidang yang aku tahu. mungkin orang bertanya apakah kaitan gambar yang aku tunjukkan dengan apa yang aku tuliskan. jika itulah persoalan yang ditimbulkan, maka aku rasa itu persoalan yang baik....jika telah bersedia biarlah aku ceritakan apa yang ingin disampaikan
saya telah beberapa thun menjalankan kerja membuat binaan di tanah perkuburan islam. alhamdulillah walaupun panas dek terik mentari tapi saya rasa puas bila dapat menyiapkannya. disamping dapat sedikit ganjaran saya juga mendapat pahala daripadanya. apabila membuat "kepok" ni saya juga berasa insaf akan kebesaran ilahi kerana setiap manusia akan ke sini jua akhirnya. Macam2 perasaan timbul bila menyiapkan kerja menyiapkan "kepok"...seram, takut dan berdebar2 semuanya ada. Tapi alhamdulillah tuhan memberikan sedikit kekuatan dan ketabahan kepada saya. Alhamdulillah juga semua yang saya bina berjaya disiapkan dengan sempurna. Insallah saya akan teruskan kerja ini jika ada kekuatan diberikan oleh Allah swt.
kepada yang ingin membuat "kepok" kubor, batu nisan dan sebagainya bolehlah menghubungi melalui blog saya ini...insallah saya akan memenuhkan hajat seperti yang dihajati."




jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: Berita sedih

Post by jagindas on Sat Nov 05, 2011 3:15 pm

aku dapat berita sedih ni pun dari saudara Zam GTR concours ZG1000 melaka
arwah siap ada sembang dgn zam suh beli motor yang ringan skit
bila zam nak jual GTR nya
zam gtr ni pun duk taman ayer molek gak
aku dgn randy pernah gi rumah zam ni

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: Berita sedih

Post by patrickstar on Sat Nov 05, 2011 4:44 pm

br je dpt berita ptg td dr randy.arwah seorang yg mesra wlupn br pertama kali bejumpa.last berhubung dgn arwah masa raya puasa lepas.br igt nk jmpt arwah dtg ke kndri kawin adik sy kt melaka bln dpn. Al fatihah utk arwah.moga ditempatkan dikalangan org beriman.

patrickstar

Age : 34
Location : Bangi

View user profile

Back to top Go down

Re: Berita sedih

Post by jimf on Tue Nov 08, 2011 4:36 am

Inalillah...alfatihah

Back to top Go down

Re: Berita sedih

Post by randygpz old sbk on Tue Nov 08, 2011 9:45 am

al fatihah....

smoga Allah menempatkan nye dsamping org2 yg briman...amin...

Back to top Go down

Re: Berita sedih

Post by Ninja1988 on Tue Nov 08, 2011 5:21 pm

Inna Lillahi, wa inna Lillahi ro' jiuuun.

Al fatihah... kita yg masih ada ni... beringatlah

Ninja1988

Location : Telok P. Garang

View user profile

Back to top Go down

Re: Berita sedih

Post by ucopsantorian on Wed Nov 09, 2011 6:39 am

Alfatihah.....

ucopsantorian

Age : 42

View user profile

Back to top Go down

Re: Berita sedih

Post by hideyoshi on Wed Nov 09, 2011 3:50 pm

al-fatihah...

Back to top Go down

Re: Berita sedih

Post by Amir on Thu Nov 10, 2011 11:41 am

Ya Allah, kasihanilah dan rahmatilah ruh arwah...

Back to top Go down

Re: Berita sedih

Post by katanaf4775 on Fri Nov 11, 2011 4:43 am

al-fatihah....

katanaf4775

Age : 43
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: Berita sedih

Post by Sponsored content Today at 8:46 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum