Kawasaki Z1 900

View previous topic View next topic Go down

Kawasaki Z1 900

Post by Sathiya Selvam on Mon Oct 24, 2011 8:26 pm

Hello otais...ada tak dikalangan otai-otai yg memiliki jentera ni di Malaysia? Saya dgr masih Ada beberapa unit motor ni di Malaysia... Please comment...thanks

Sathiya Selvam

Location : ipoh

View user profile

Back to top Go down

Re: Kawasaki Z1 900

Post by randygpz old sbk on Tue Oct 25, 2011 8:03 am

ntah la geng...
mgkn ade kot Z1 ni,tp mmg aku tak pnah jumpe....

mgkn kwn2 lain yg pnah jumpa atau memiliki objek rare ni... Very Happy

Back to top Go down

Re: Kawasaki Z1 900

Post by jimf on Tue Oct 25, 2011 10:13 am

randygpz old sbk wrote:ntah la geng...
mgkn ade kot Z1 ni,tp mmg aku tak pnah jumpe....

mgkn kwn2 lain yg pnah jumpa atau memiliki objek rare ni... Very Happy

betul ke ko x pernah jumpa randy?... scratch

Back to top Go down

Re: Kawasaki Z1 900

Post by Sathiya Selvam on Tue Oct 25, 2011 12:21 pm

Jangan jangan bro randy ada sebiji kat garage??!! cyclops

Sathiya Selvam

Location : ipoh

View user profile

Back to top Go down

Re: Kawasaki Z1 900

Post by jagindas on Tue Oct 25, 2011 1:35 pm

Z1 ni macam mana rupa dia?

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: Kawasaki Z1 900

Post by jex kf on Tue Oct 25, 2011 5:43 pm

rasa penah jumpe area kl(cheras)
....org tua yg rider......wane biru dah lusuh....tp x clear sgt masa tu tgh jem...takut2 moto lain jer...

jex kf

Location : Ampang

View user profile

Back to top Go down

Re: Kawasaki Z1 900

Post by kawa_zephyr_750 on Tue Oct 25, 2011 7:07 pm

ini antara rupa dia
















kawa_zephyr_750

Age : 37
Location : Kg Sg Kelambu, Banting, Selangor.

View user profile

Back to top Go down

Re: Kawasaki Z1 900

Post by tetikus on Wed Oct 26, 2011 5:46 am

Dalam mag Bikes bulan 8 kot haritu, dia compare Z1, GPz900R, Ducati 916 dengan BM R1200GS....best bikes (mengikut magazine dia) untuk setiap era...

Pastu kalo tak silap dalam movie Mad Max (yang Mel Gibson berlakon tuh) orang jahat pakai Z1 sumer...


Last edited by tetikus on Wed Oct 26, 2011 6:04 am; edited 1 time in total (Reason for editing : adding photo)

Back to top Go down

Re: Kawasaki Z1 900

Post by jagindas on Wed Oct 26, 2011 9:56 am

macam zephyr pun ada rupa dia

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: Kawasaki Z1 900

Post by Sathiya Selvam on Thu Oct 27, 2011 8:05 pm

Mad Max is Z1000 bro...Z1 900 ni model sebelum Z1000. Thanks for ur post bro!

Sathiya Selvam

Location : ipoh

View user profile

Back to top Go down

Re: Kawasaki Z1 900

Post by jagindas on Sat Oct 29, 2011 3:42 am

unik la motor u ni sthiya
apa kata u post gambar motor u kat sini
nak jugak tgk motor rare ni

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: Kawasaki Z1 900

Post by Sathiya Selvam on Sat Oct 29, 2011 10:53 am

Bro Jagindas...i receive this message bila nak upload gambar suzuki i..

(New members are not allowed to post external links or emails for 7 days. Please contact the forum administrator for more information)

Any idea???

By the way i tengah cari Z1 900 ni, belum dapat lagi.. I ada 1980 gsx11 sahaja.. sekarang ni nak cari z1000 1980 or z1 900b.. payah nak cari..



Sathiya Selvam

Location : ipoh

View user profile

Back to top Go down

Re: Kawasaki Z1 900

Post by tetikus on Sat Oct 29, 2011 1:44 pm

Memang kena tunggu lepas seminggu baru boleh upload, haritu lepas saya register pon sama.

Fuh macam susah gak nak cari je Z1000 bro...kalo two strokes memang pnah dengar orang pakai (zaman motor tu baru la, pakcik2 saya cerita)....Kawasaki H2 ke, Suzuki GT 750 ke...

Anyway good luck for your search bro....kalo ada basket case nye condition bro plan nak restore ke?

Back to top Go down

Re: Kawasaki Z1 900

Post by Sathiya Selvam on Sat Oct 29, 2011 2:36 pm

Bro Tetikus...thx for the info...boleh juga bro...Ada geran Dan chassis pun jadilah...barang Z1 Dan Z1000 berlambak kat eBay...pocket mau tebal je! Lol

Sathiya Selvam

Location : ipoh

View user profile

Back to top Go down

Re: Kawasaki Z1 900

Post by randygpz old sbk on Mon Oct 31, 2011 9:37 am

Sathiya Selvam wrote:Jangan jangan bro randy ada sebiji kat garage??!! cyclops


mane ade geng....huhuhu! Very Happy



jagindas...klu ko nk tau ni la asal2 nye type utk mto ko...
"zephyr adalah sbuah klasik moden" kate wartawan roda2 dia uji zephyr merah myusuri plus hiway thn 92...
nti klu tunjuk kan ko pandu uji nye... Very Happy

Back to top Go down

Re: Kawasaki Z1 900

Post by MrProfessor on Mon Oct 31, 2011 10:34 am

Patut le rupa ala2 Zephyr.. Smile

Back to top Go down

Re: Kawasaki Z1 900

Post by Sathiya Selvam on Sun Nov 06, 2011 9:53 am

1975 Z1 903cc 82bhp 12.3sec to quartermile, top speed 217kmh
1978 z1000r 1015cc 90bhp 11.9sec to quartermile, top 220kmh
1997 zephyr 93bhp 11.3sec to quartermile, top speed 219.6kmh

z1 dan z1000 pakai contact point shj...zephyr1100 pakai cdi, twinspark...but ... Laughing Original is the Best

Sathiya Selvam

Location : ipoh

View user profile

Back to top Go down

Re: Kawasaki Z1 900

Post by MrProfessor on Tue Feb 21, 2012 3:17 am

Semalam g tgk objek ni .. Z1 900.. tgh restoration... mmg legend.. cuma ade part2 yg x lengkap .. tgh tgu di order kata owner.. thn 1975 1st owner beli RM8000 cash..

Back to top Go down

Re: Kawasaki Z1 900

Post by MrProfessor on Thu Feb 23, 2012 2:41 pm

Kalau nk layan cerita yg ada moto ni cite Stone ..

Back to top Go down

Re: Kawasaki Z1 900

Post by tetikus on Thu Feb 23, 2012 3:41 pm

Kat mana tengok?Nak tengok gak....hehehe~

Back to top Go down

Re: Kawasaki Z1 900

Post by MrProfessor on Sat Feb 25, 2012 6:13 pm

Nak tgk moto kene dtg bt caves la Tetikus.. Smile

Back to top Go down

Re: Kawasaki Z1 900

Post by amy on Mon Apr 23, 2012 9:35 am

rasa mcm ada jumpa la z9 nie.. Very Happy tp kalau beli nanti org marah pulak sbb dh beli ELR. haha.. lokasi biarlah rahsia dulu.. haha... Twisted Evil

amy

Location : shah alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Kawasaki Z1 900

Post by Sponsored content Today at 6:58 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum