Salam Perkenalan

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by SRADG6 on Fri Oct 21, 2011 11:43 am

zr11 wrote:selamat datang dan selamat berforum tuan... Very Happy

Mekasih kembali tuan.

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by SRADG6 on Fri Oct 21, 2011 11:44 am

MKI wrote:bro srad letak gambar tayar jek...
saya pon dok bkt beruntung juga tp hari minggu jek.
Bukit Sentosa 10

hehe gambar tu yang ada dalam pc ni..

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by SRADG6 on Fri Oct 21, 2011 11:55 am

jimf wrote:selamat datang dan selamat beramas mesra... Very Happy
SRAD kena kutuk...hehe.. pasang aje earplug kalu join diaorg..
kita beli moto cash... bayar repair pun cashhhh..xyah warranty hehehehehe

Takpe, ni saya join bro semua tak payah nak ber earplug kan pasal kita sama-sama minat motor lama. Biarlah mereka semua tu dengan motor dan aksesori ratusan ribu mereka tu..macam bro sorang cakap tu, takkan ada yang baru kalau takde yang lama. Mungkin generasi sekarang hanya tau Rossi, stoner, spies R1 crossplane, rabbit etc..tapi mereka agak kurang tau pasal schwantz, slight, mamola dan seangkatannya serta motor-motor hebat macam RGV500 dan NSR500 yang memerlukan skill dan dan 'balls' yang tinggi untuk ride "see god brake later"...

Begitu juga dengan salasilah FZR,YZF, GSX, GPZ dan sebagainya yang jadi asas untuk model-model baru sekarang..saya rasa keujudan komuniti yang macam nilah yang akan mengembalikan kegemilangan dan 'respect' golongan sedemikian kepada motor-motor lama nih...

Tapi yang paling penting motor aku tak ada hutang heheheh Laughing

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by novice_blok on Fri Oct 21, 2011 1:37 pm

caya lah ad org rawang gak kat sini. bleh la gerak skali klu ad konvoi bile2....hehe....welcome bro

novice_blok

Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by randygpz old sbk on Mon Oct 24, 2011 8:28 am

SRADG6 wrote:
randygpz old sbk wrote:
SRADG6 wrote:Salam semua brader peminat tegar oldsuperbike.....
Harap dapatlah kiranya saya diterima join bro sekalian..Insyaallah ada ride saya join
Saya dah tak larat join group lain asyik kena kutuk pakai motor lama, motor karb, motor muzium etc...yelah, maybe saya silap join geng2 motor ratusan ribu.. Crying or Very sad


Nama saya/umur: Zary/37
Area: Rawang/Bukit Beruntung
Motor : GSXR 750 SRAD WT .

Harap kita boleh share pengalaman dan minat kita kat motor-motor lama nih.

Terima kasih dan salam tuan-tuan..



hmmmm...aku dah biasa dgn kutukan mcm ni....
siap ckp mto arang batu la...
mto mcm almari la...
ntah la...huhuhu! Very Happy

ape pn slamat dtg ke alam OLD SBK Owners...
aku rs ni srad yg ke2 join...
kwn OLD SBK kite pa'an dr kuala selangor ade pakai srad750 '99...

tp yg biasa join dlm famly gsxr OLD SBK ni...
adalah en sharul dgn jentera gsxr750wr (klu ride supercub pkai 135lc,bwh 250cc dia pakai kips airasia,klu ats 400cc dia pakai pkai cb4Rv)
yg tbaru en faizul dgn 1100m nye...
gsxr750wr & ws last model akurium sblm srad...(WR dgn fork USD biru)
WR ni akurium nye pn dah kecik,maklum la WAJAH dah nk menyeRADkan diri...huhuhu! Very Happy Very Happy Very Happy

bro pnye WT kaler gold/steel ke?
kaler pujaan hati ku tu...huhuhu! Very Happy

aku skit2 tau la salasilah fmly gsxr ni...
sbb dlu hampir memiliki gsxr1100L,dah deposit last minit owner brubah fikiran plak...
skng L tu dah putus 2...fuhhh... Sad

tp ninja kcik adk ksayangan aku lebih arif...
tgk frame je dah tau model & technical data...hebat...huhuhu! Very Happy

dlu thn 2008 aku braksi utk ke mtoGP dgn Gsxr400RN corona xtra...
sblm jual kpd seseorg insan di sg buloh lps tu...huhuhu! Very Happy Very Happy Very Happy

Bro Randy,
Dalam geran motor saya memang asalnya kaler gold tuh, tapi biasala, dah biru putih ikut peredaran masa. Pernah juga tanya few kedai boleh tak spray balik ke kaler asal tapi diorang tak berani pasal tak tau color code and stripe gold tu, takut jadi lain pulak. SRAD gold memang agak rare, penah jumpa kat singapore aje. Fuyyo, ramai ke Gixxer Clan dalam ni? best ni..Insyaallah ada ride saya join...

P/s-rasanya macam penah perasan gixxer400 corona tu paking kat RnR Rawang dalam 2 tahun lepas kot..


huhuhu! rawang ke sg buloh?
btol la tu...huhuhu!
dlm lipatan sejarah pn bro msh ingat,mmg minat btol dgn gsxr ni...
mmg aku rs aku je yg pakai gsxr ank kaler corona ms tu...
tp klu K series kaler corona mmg byk derrr... Very Happy

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by Sponsored content Today at 8:48 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum