Salam Perkenalan

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Salam Perkenalan

Post by SRADG6 on Thu Oct 20, 2011 7:50 am

Salam semua brader peminat tegar oldsuperbike.....
Harap dapatlah kiranya saya diterima join bro sekalian..Insyaallah ada ride saya join
Saya dah tak larat join group lain asyik kena kutuk pakai motor lama, motor karb, motor muzium etc...yelah, maybe saya silap join geng2 motor ratusan ribu.. Crying or Very sad


Nama saya/umur: Zary/37
Area: Rawang/Bukit Beruntung
Motor : GSXR 750 SRAD WT .

Harap kita boleh share pengalaman dan minat kita kat motor-motor lama nih.

Terima kasih dan salam tuan-tuan..

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by MrProfessor on Thu Oct 20, 2011 7:54 am

SRAD pun Kene kutuk?? Mmg terkutuk la sape yang mengutuk.. Selamat datang bang .. anda dialu2kan ... SRAD yg pertama join kot?? SRAD Randy x dikira..

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by fazli_zx11 on Thu Oct 20, 2011 8:14 am

Salam en zary...welcome to the club.saya pun budak br join club ni.
Anyway,kalau xde yg lama mana ada yg baru ye?.ikut resmi padi sudah..itu abah saya pesanlah....he3 geek

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by MKI on Thu Oct 20, 2011 8:22 am

Salam Perkenalan Bro SRAD...
mungkinkah bro yang saya ternampak 2minggu sudah di kawasan Bukit Beruntung jumpa masa singgah di kedai.

MKI

Location : Kuala Lumpur/Bukit Beruntung

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by SRADG6 on Thu Oct 20, 2011 8:58 am

Bro professor:
TQ bro, err..takpela kalau saya SRAD pertama ke apa, janji motor lama..janji ROCK KERAS!! hehe...

Bro Fazli:
Terima kasih, memang betul pesan abah bro itu...

Bro MKI:
Salam. Mungkin ye kot bro nampak saya. Macam biasa la motor saya kaler biru putih..

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by faizul_11 on Thu Oct 20, 2011 9:06 am

SRADG6 wrote:Salam semua brader peminat tegar oldsuperbike.....
Harap dapatlah kiranya saya diterima join bro sekalian..Insyaallah ada ride saya join
Saya dah tak larat join group lain asyik kena kutuk pakai motor lama, motor karb, motor muzium etc...yelah, maybe saya silap join geng2 motor ratusan ribu.. Crying or Very sad


Nama saya/umur: Zary/37
Area: Rawang/Bukit Beruntung
Motor : GSXR 750 SRAD WT .

Harap kita boleh share pengalaman dan minat kita kat motor-motor lama nih.

Terima kasih dan salam tuan-tuan..

Suzuki GSXR?? Selamat Datang bro.
Boleh meramaikan lagi geng suzuki ni.. jom hujung minggu ni kita ke Sepang International Circuit.. Very Happy Very Happy Very Happy

Kena kutuk? yang naik R1 2010 pun kena kutuk kalau pakai ekzos standard. huhuhu.. kalau ambik hati cakap orang lain, memang boleh bankrupt dibuatnya.. Very Happy Very Happy Very Happy

pedulikan apa orang kata. kita pencinta motosikal. bukannya nak lawan motor sapa paling mahal. huhuhu..

_________________

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by manpanjang on Thu Oct 20, 2011 10:14 am

faizul_11 wrote:
SRADG6 wrote:Salam semua brader peminat tegar oldsuperbike.....
Harap dapatlah kiranya saya diterima join bro sekalian..Insyaallah ada ride saya join
Saya dah tak larat join group lain asyik kena kutuk pakai motor lama, motor karb, motor muzium etc...yelah, maybe saya silap join geng2 motor ratusan ribu.. Crying or Very sad


Nama saya/umur: Zary/37
Area: Rawang/Bukit Beruntung
Motor : GSXR 750 SRAD WT .

Harap kita boleh share pengalaman dan minat kita kat motor-motor lama nih.

Terima kasih dan salam tuan-tuan..

Suzuki GSXR?? Selamat Datang bro.
Boleh meramaikan lagi geng suzuki ni.. jom hujung minggu ni kita ke Sepang International Circuit.. Very Happy Very Happy Very Happy

Kena kutuk? yang naik R1 2010 pun kena kutuk kalau pakai ekzos standard. huhuhu.. kalau ambik hati cakap orang lain, memang boleh bankrupt dibuatnya.. Very Happy Very Happy Very Happy

pedulikan apa orang kata. kita pencinta motosikal. bukannya nak lawan motor sapa paling mahal. huhuhu..

tol tu ijul...imbas kembali thn awal 90an, moto aku digelar moto tukun..huhuhu..
tp aku peduli apa & aku x kisah pun...

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by kawa_zephyr_750 on Thu Oct 20, 2011 10:51 am

Semakin ramai orang menyertai forum Old superbike ni. Pedulikan orang yang pakai moto latest dan mahal tu. Biar moto kita jenis OLD tapi bila ramai2 konvoi, gempak jugak dan yang penting kita beli moto bukan hutang, jadi tak pening nak bayar installment tiap2 bulan.

kawa_zephyr_750

Age : 37
Location : Kg Sg Kelambu, Banting, Selangor.

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by MrProfessor on Thu Oct 20, 2011 11:16 am

Betulla kawa_zephyr_750
Statement yang sungguh manis.... semanis kurma ... Very Happy Very Happy AKU BELI MOTO CASH APA !!!!

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by zulvoyager on Thu Oct 20, 2011 12:01 pm

sokong2 pendapat korang semua biar pakai olbike janji bergaye cukup bulan x pening nk bayar ansuran ribu2...... Basketball Basketball

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by randygpz old sbk on Thu Oct 20, 2011 12:29 pm

SRADG6 wrote:Salam semua brader peminat tegar oldsuperbike.....
Harap dapatlah kiranya saya diterima join bro sekalian..Insyaallah ada ride saya join
Saya dah tak larat join group lain asyik kena kutuk pakai motor lama, motor karb, motor muzium etc...yelah, maybe saya silap join geng2 motor ratusan ribu.. Crying or Very sad


Nama saya/umur: Zary/37
Area: Rawang/Bukit Beruntung
Motor : GSXR 750 SRAD WT .

Harap kita boleh share pengalaman dan minat kita kat motor-motor lama nih.

Terima kasih dan salam tuan-tuan..



hmmmm...aku dah biasa dgn kutukan mcm ni....
siap ckp mto arang batu la...
mto mcm almari la...
ntah la...huhuhu! Very Happy

ape pn slamat dtg ke alam OLD SBK Owners...
aku rs ni srad yg ke2 join...
kwn OLD SBK kite pa'an dr kuala selangor ade pakai srad750 '99...

tp yg biasa join dlm famly gsxr OLD SBK ni...
adalah en sharul dgn jentera gsxr750wr (klu ride supercub pkai 135lc,bwh 250cc dia pakai kips airasia,klu ats 400cc dia pakai pkai cb4Rv)
yg tbaru en faizul dgn 1100m nye...
gsxr750wr & ws last model akurium sblm srad...(WR dgn fork USD biru)
WR ni akurium nye pn dah kecik,maklum la WAJAH dah nk menyeRADkan diri...huhuhu! Very Happy Very Happy Very Happy

bro pnye WT kaler gold/steel ke?
kaler pujaan hati ku tu...huhuhu! Very Happy

aku skit2 tau la salasilah fmly gsxr ni...
sbb dlu hampir memiliki gsxr1100L,dah deposit last minit owner brubah fikiran plak...
skng L tu dah putus 2...fuhhh... Sad

tp ninja kcik adk ksayangan aku lebih arif...
tgk frame je dah tau model & technical data...hebat...huhuhu! Very Happy

dlu thn 2008 aku braksi utk ke mtoGP dgn Gsxr400RN corona xtra...
sblm jual kpd seseorg insan di sg buloh lps tu...huhuhu! Very Happy Very Happy Very Happy

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by tetikus on Thu Oct 20, 2011 3:47 pm

slamat berkenalan bro.....

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by Albab on Thu Oct 20, 2011 6:03 pm

Welcome, selamat b'forum Bro

Albab

Location : Banting

View user profile http://albabtrading.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by fairuz zr11 on Thu Oct 20, 2011 6:10 pm

Salam perkenalan Bro,Aku pun baru lagi dalam forum ni.Kira masih berhingus lagi la aku ni.hehehe..Peduli org kata besi buruk pun, tp kalau ramai2 OldSBK jalan sure gempak punya.

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by ijan.. on Thu Oct 20, 2011 8:02 pm

selamat dtg bro... dok bkt beruntung area mana? sy dok tg malim je kalau cuti... tp kalau keje... dok bintulu..... nnt senang2 blh la minum teh bersama.... sambil kenal2....

ijan..

Location : Tanjung Malim - Bintulu

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by SRADG6 on Fri Oct 21, 2011 3:42 am

faizul_11 wrote:
SRADG6 wrote:Salam semua brader peminat tegar oldsuperbike.....
Harap dapatlah kiranya saya diterima join bro sekalian..Insyaallah ada ride saya join
Saya dah tak larat join group lain asyik kena kutuk pakai motor lama, motor karb, motor muzium etc...yelah, maybe saya silap join geng2 motor ratusan ribu.. Crying or Very sad


Nama saya/umur: Zary/37
Area: Rawang/Bukit Beruntung
Motor : GSXR 750 SRAD WT .

Harap kita boleh share pengalaman dan minat kita kat motor-motor lama nih.

Terima kasih dan salam tuan-tuan..

Suzuki GSXR?? Selamat Datang bro.
Boleh meramaikan lagi geng suzuki ni.. jom hujung minggu ni kita ke Sepang International Circuit.. Very Happy Very Happy Very Happy

Kena kutuk? yang naik R1 2010 pun kena kutuk kalau pakai ekzos standard. huhuhu.. kalau ambik hati cakap orang lain, memang boleh bankrupt dibuatnya.. Very Happy Very Happy Very Happy

pedulikan apa orang kata. kita pencinta motosikal. bukannya nak lawan motor sapa paling mahal. huhuhu..

Terima kasih bebanyak bro Faizul. Motor dalam avatar tu motor bro ke?motor champion tuh...

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by SRADG6 on Fri Oct 21, 2011 3:44 am

kawa_zephyr_750 wrote:Semakin ramai orang menyertai forum Old superbike ni. Pedulikan orang yang pakai moto latest dan mahal tu. Biar moto kita jenis OLD tapi bila ramai2 konvoi, gempak jugak dan yang penting kita beli moto bukan hutang, jadi tak pening nak bayar installment tiap2 bulan.

Yezza...setuju sangat dengan statement bro..I like...TQ bro

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by SRADG6 on Fri Oct 21, 2011 3:50 am

randygpz old sbk wrote:
SRADG6 wrote:Salam semua brader peminat tegar oldsuperbike.....
Harap dapatlah kiranya saya diterima join bro sekalian..Insyaallah ada ride saya join
Saya dah tak larat join group lain asyik kena kutuk pakai motor lama, motor karb, motor muzium etc...yelah, maybe saya silap join geng2 motor ratusan ribu.. Crying or Very sad


Nama saya/umur: Zary/37
Area: Rawang/Bukit Beruntung
Motor : GSXR 750 SRAD WT .

Harap kita boleh share pengalaman dan minat kita kat motor-motor lama nih.

Terima kasih dan salam tuan-tuan..



hmmmm...aku dah biasa dgn kutukan mcm ni....
siap ckp mto arang batu la...
mto mcm almari la...
ntah la...huhuhu! Very Happy

ape pn slamat dtg ke alam OLD SBK Owners...
aku rs ni srad yg ke2 join...
kwn OLD SBK kite pa'an dr kuala selangor ade pakai srad750 '99...

tp yg biasa join dlm famly gsxr OLD SBK ni...
adalah en sharul dgn jentera gsxr750wr (klu ride supercub pkai 135lc,bwh 250cc dia pakai kips airasia,klu ats 400cc dia pakai pkai cb4Rv)
yg tbaru en faizul dgn 1100m nye...
gsxr750wr & ws last model akurium sblm srad...(WR dgn fork USD biru)
WR ni akurium nye pn dah kecik,maklum la WAJAH dah nk menyeRADkan diri...huhuhu! Very Happy Very Happy Very Happy

bro pnye WT kaler gold/steel ke?
kaler pujaan hati ku tu...huhuhu! Very Happy

aku skit2 tau la salasilah fmly gsxr ni...
sbb dlu hampir memiliki gsxr1100L,dah deposit last minit owner brubah fikiran plak...
skng L tu dah putus 2...fuhhh... Sad

tp ninja kcik adk ksayangan aku lebih arif...
tgk frame je dah tau model & technical data...hebat...huhuhu! Very Happy

dlu thn 2008 aku braksi utk ke mtoGP dgn Gsxr400RN corona xtra...
sblm jual kpd seseorg insan di sg buloh lps tu...huhuhu! Very Happy Very Happy Very Happy

Bro Randy,
Dalam geran motor saya memang asalnya kaler gold tuh, tapi biasala, dah biru putih ikut peredaran masa. Pernah juga tanya few kedai boleh tak spray balik ke kaler asal tapi diorang tak berani pasal tak tau color code and stripe gold tu, takut jadi lain pulak. SRAD gold memang agak rare, penah jumpa kat singapore aje. Fuyyo, ramai ke Gixxer Clan dalam ni? best ni..Insyaallah ada ride saya join...

P/s-rasanya macam penah perasan gixxer400 corona tu paking kat RnR Rawang dalam 2 tahun lepas kot..

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by SRADG6 on Fri Oct 21, 2011 3:51 am

tetikus wrote:slamat berkenalan bro.....

salam dan terima kasih banyak bro

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by SRADG6 on Fri Oct 21, 2011 3:52 am

Albab wrote:Welcome, selamat b'forum Bro

TQ Bro!!

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by SRADG6 on Fri Oct 21, 2011 3:54 am

ijan.. wrote:selamat dtg bro... dok bkt beruntung area mana? sy dok tg malim je kalau cuti... tp kalau keje... dok bintulu..... nnt senang2 blh la minum teh bersama.... sambil kenal2....

TQ Bro, kalau turun sini bagitau la, kita kenal-kenal, Bintulu kat mana tu?Saya selalu gak ke sana area BCOT tu..

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by zr11 on Fri Oct 21, 2011 4:26 am

selamat datang dan selamat berforum tuan... Very Happy

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by shukri on Fri Oct 21, 2011 6:08 am

ya..pedulikan aper org nk ckp...aper pon selamat dtg dan selamat berforum..GSXR heh?bertambah lg....hehe

shukri

Location : subang

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by MKI on Fri Oct 21, 2011 6:14 am

bro srad letak gambar tayar jek...
saya pon dok bkt beruntung juga tp hari minggu jek.
Bukit Sentosa 10

MKI

Location : Kuala Lumpur/Bukit Beruntung

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by jimf on Fri Oct 21, 2011 9:22 am

selamat datang dan selamat beramas mesra... Very Happy
SRAD kena kutuk...hehe.. pasang aje earplug kalu join diaorg..
kita beli moto cash... bayar repair pun cashhhh..xyah warranty hehehehehe

Back to top Go down

Re: Salam Perkenalan

Post by Sponsored content Today at 6:56 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum