Harap dapat tunjuk ajar

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Harap dapat tunjuk ajar

Post by tetikus on Sat Oct 08, 2011 8:16 am

Assalamualaikum dan salam sejahtera....

Saya baru ajer selesai register masuk forum ni, dapat link dari dalam forum SBM. Sangat excited untuk mintak tunjuk ajar otai-otai sekalian di sini dan dapat bertukar-tukar pandangan dalam komuniti tuan....dengan jentera-jentera hebat yang semakin pupus dan hanya dapat diketahui melalui internet sahaja sebelum ini.. Smile

Saya lampirkan detail saya seperti di bawah:
Nama : Ashraf
Lokasi : Kerteh, Terengganu (kerja) dan salu turun KL balik kampung
Jentera : Yamaha XJ750 Seca (1983)

Diharap tuan-tuan semua dapat berkongsi pengalaman dan kalau ada kelapangan harap dapat berjumpa Smile
Terima kasih...

Back to top Go down

Re: Harap dapat tunjuk ajar

Post by faizul_11 on Sat Oct 08, 2011 9:55 am

tetikus wrote:Assalamualaikum dan salam sejahtera....

Saya baru ajer selesai register masuk forum ni, dapat link dari dalam forum SBM. Sangat excited untuk mintak tunjuk ajar otai-otai sekalian di sini dan dapat bertukar-tukar pandangan dalam komuniti tuan....dengan jentera-jentera hebat yang semakin pupus dan hanya dapat diketahui melalui internet sahaja sebelum ini.. Smile

Saya lampirkan detail saya seperti di bawah:
Nama : Ashraf
Lokasi : Kerteh, Terengganu (kerja) dan salu turun KL balik kampung
Jentera : Yamaha XJ750 Seca (1983)

Diharap tuan-tuan semua dapat berkongsi pengalaman dan kalau ada kelapangan harap dapat berjumpa Smile
Terima kasih...

Waalaikumussalam..

Terima Kasih kerana sudi menjenguk teratak buruk kami..
ini mesti orang minyak ye. sebab keje kat Kerteh. Anyway, selamat datang dan selamat berforum.. Very Happy Very Happy Very Happy

_________________

Back to top Go down

Re: Harap dapat tunjuk ajar

Post by zr11 on Sat Oct 08, 2011 3:33 pm

selamat datang tuan... Very Happy

Back to top Go down

Re: Harap dapat tunjuk ajar

Post by Albab on Sat Oct 08, 2011 3:49 pm

Salam

Selamat datang ke forum ni Smile Smile Smile Smile

Albab

Location : Banting

View user profile http://albabtrading.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Harap dapat tunjuk ajar

Post by jagindas on Sun Oct 09, 2011 9:28 am

welcome junior...
kalau boleh post le gambar mototr barang sekeping dua
tq

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: Harap dapat tunjuk ajar

Post by zharzx-10 on Sun Oct 09, 2011 4:45 pm

Welkam Bro..

zharzx-10

Location : sg buloh

View user profile

Back to top Go down

Re: Harap dapat tunjuk ajar

Post by zulvoyager on Sun Oct 09, 2011 6:42 pm

slmt dtg xj seca kalau x silap moto ni ada dalam filem wira angkasa yang di guna sabre fadzil...rare tu

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: Harap dapat tunjuk ajar

Post by kawa_zephyr_750 on Mon Oct 10, 2011 3:04 am

Ye betul tu, Yamaha old superbike tak banyak kat Malaysia ni. Yang banyak motor 2 stroke. Apapun selamat datang ke Forum Old Superbike Owner.

kawa_zephyr_750

Age : 37
Location : Kg Sg Kelambu, Banting, Selangor.

View user profile

Back to top Go down

Re: Harap dapat tunjuk ajar

Post by MKI on Mon Oct 10, 2011 3:22 am

selamat berforum... minta belanjer gambar... kat internet xbest sbb bukan malaysia. Very Happy

MKI

Location : Kuala Lumpur/Bukit Beruntung

View user profile

Back to top Go down

Re: Harap dapat tunjuk ajar

Post by fairuz zr11 on Mon Oct 10, 2011 5:13 am

Selamat datang Bro,kawan pun dari Terengganu jgk, singgah Kuala Berang roger2 la.hehehe

Back to top Go down

Re: Harap dapat tunjuk ajar

Post by randygpz old sbk on Mon Oct 10, 2011 10:22 am

slamat dtg ke alam OLD SBK Owners....

huhuhu!

seca750 agak rare d tanah air kite ni....
hebat...hebat... Very Happy

Back to top Go down

Re: Harap dapat tunjuk ajar

Post by MrProfessor on Mon Oct 10, 2011 5:19 pm

Assalamualaikum dan selamat datang ke OldSbk bro,Seca7.. menarik.. rare.. ade soalan sikit bro.. dalam gambar siggy tu ade sebijik superlight.. nampak ejosnye Arrow full system. Sape ownernye ye.. ? Plet nye NN22 ye?

Back to top Go down

Re: Harap dapat tunjuk ajar

Post by tetikus on Mon Oct 10, 2011 6:48 pm

Thanks bros for the warm welcome...
To bro Fairuz nanti kalo ada masa leh jumpa, tapi jauh gak tu...kehkehkeh..
Bro MrProfessor moto dalam gambo tu bapak saya yang punya...kiteorang ride gi Melaka haritu. Bro pernah nampak ke?

Bros sori tanya, saya try upload gambar tapi ada notification 'new members not allowed to post external links for 7 days'.Ada cara lain ke untuk postkan gambar? thanks... Smile

Back to top Go down

Re: Harap dapat tunjuk ajar

Post by patrickstar on Tue Oct 11, 2011 8:10 am

selamat dtg en tetikus Very Happy

en tetikus ni org yg sama ke guna nick "tetikus" dlm MBC?

patrickstar

Age : 34
Location : Bangi

View user profile

Back to top Go down

Re: Harap dapat tunjuk ajar

Post by tetikus on Tue Oct 11, 2011 7:59 pm

Rasa-rasanya tak pernah lak reg kat MBC (malaysian bikers kan?)....kat Azuramengamuk memang saya pakai Tetikus....

Back to top Go down

Re: Harap dapat tunjuk ajar

Post by patrickstar on Wed Oct 12, 2011 8:59 am

tetikus wrote:Rasa-rasanya tak pernah lak reg kat MBC (malaysian bikers kan?)....kat Azuramengamuk memang saya pakai Tetikus....

owhh..igtkan org yg sama.dlm MBC pun ada nicknama tetikus gak.hehe

patrickstar

Age : 34
Location : Bangi

View user profile

Back to top Go down

Re: Harap dapat tunjuk ajar

Post by MrProfessor on Thu Oct 13, 2011 6:37 pm

tetikus wrote:Thanks bros for the warm welcome...
To bro Fairuz nanti kalo ada masa leh jumpa, tapi jauh gak tu...kehkehkeh..
Bro MrProfessor moto dalam gambo tu bapak saya yang punya...kiteorang ride gi Melaka haritu. Bro pernah nampak ke?
Kalau saya x salah orang ayah u ade Ducati senna sebijik kan? Dan kalau x salah orang jugak dia punya superlight ni mmg antara yang paling tiptop dalam malaysia. .. like New... kalau x salah org jugak dia ada belikan satu FZ150i plet Johor utk anak dia yg study kat terengganu (2008 kot) .. arghh.. tgk pm la bro tetikus... nak nyembang panjang ni

Back to top Go down

Re: Harap dapat tunjuk ajar

Post by tetikus on Wed Oct 19, 2011 7:52 pm

Try upload gambar...


Last edited by tetikus on Thu Feb 23, 2012 4:02 pm; edited 1 time in total

Back to top Go down

Re: Harap dapat tunjuk ajar

Post by MrProfessor on Thu Oct 20, 2011 3:10 am

cakap x guna..... panggil x dengar..... cantik. Shocked

Back to top Go down

Re: Harap dapat tunjuk ajar

Post by randygpz old sbk on Thu Oct 20, 2011 12:33 pm

tetikus wrote:Try upload gambar...


wau! wira angkasa! huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: Harap dapat tunjuk ajar

Post by jagindas on Thu Oct 20, 2011 12:34 pm

rare nih

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: Harap dapat tunjuk ajar

Post by fairuz zr11 on Thu Oct 20, 2011 6:19 pm

Peh!!!rare betul,minat sangat aku tgk ni..anyway thanks sbb ajarkan aku upload tetikus.hehehe

Back to top Go down

Re: Harap dapat tunjuk ajar

Post by Albab on Thu Oct 20, 2011 6:22 pm

pewit...............lawo2............

Albab

Location : Banting

View user profile http://albabtrading.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Harap dapat tunjuk ajar

Post by ijan.. on Thu Oct 20, 2011 7:43 pm

selamat dtg bro... moto mmg mantap...... dan selamat berforum....

ijan..

Location : Tanjung Malim - Bintulu

View user profile

Back to top Go down

Re: Harap dapat tunjuk ajar

Post by zulvoyager on Thu Oct 20, 2011 7:50 pm

hehe pelaut dah bercuti ker.....lama x jumpa cuma jumpa moto ko je kt rmh arwah itu hari... Sad Sad

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: Harap dapat tunjuk ajar

Post by Sponsored content Today at 4:03 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum